Şimdi Ara

Tesla Model Y & T10f hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
1
Favori
1.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elektrikli araçlara her fırsatta taş atıp "onun sarjiyla menziliyle mi uğraşacağım "diyen ben başlıkta gördüğünüz gibi bu iki araç arasında kalmış durumdayım. Bu aşamaya gelmemde oyle birçok neden yok.Tek bir sebep tepemi attırmaya yetti :

Bizim milletin ikinci eldeki " kimi tutsam da geçirsem zihniyeti"

Tek sebebim bu işte. Yaş olarak 40lara geldik.Eskisi gibi hevesim de yok.Ama çoluk çocuk var iyi kotu birsey bulalım diyip çıkıp yola . 10 yıllık 100 bini aşmış sağı solu vuruk passati adamlar 1 milyon 800den baslatiyor.Hadi biraz düşelim aynı durumda 2019 focuslar 1.5 milyon.Megane bakalım o da 1.4 milyon .Civic zaten 1.6 milyonları aşmış. Bu araçlar bir de 1-2 yıllık falan değil. En yenisi 4-5 yıllık .Durum buyken icten yanmali defteri kapatip finansman kolayligi ile özellikle togg ve mevcutta teslaya yöneldim.Son aracım suvdu. Suv bana göre değil. Bu yüzden t10fin çıkacağını duyup ona odaklandım.Hos henüz tarihi vs belli değil.

Teslanin tasarımı vs herkesi hoşuma gidiyor.Tek problem bize düşer mi kısmı.

Temmuzda tesla sipariş günleri var.Sansimi denemeye değer mi ?Yoksa t10f mi beklemeliyim?

T10f'te isi pompası yokmus .Yaşadığım yerin kışları sert biraz.Fikirlerinizi merak ediyorum.Saygilar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Alabiliyorsanız kesinlikle Tesla.

• Yakıt masrafı yüksek hibrit ve elektrikli arasında kalmış bir kullanıcı olarak konuyu merakla takip ediyorum.

Sedan sever olarak ve duygusal yaklaşarak t10f derim.

• febastan F kullanıcısına yanıt

Arkadaş phev bir araç aldı.Fiyati 2.4 milyon civarı. 120 kmye kadar elektrik sonra benzin.Baslarda kulağa hoş geliyordu .Ama elektrik menzili düşük.Tasarruf edecekseniz sık sık şarja sokacaksiniz. O kadar sarj etceksem elektrikli alirim zaten.Sık sarj etmem derseniz benzinli araçtan farkı yok.Gereksiz gibi geldi.

• Hypnotica kullanıcısına yanıt

Tesla için kredi vs kullanımı var mı?

• Jocker35 J kullanıcısına yanıt

Her iki aracı da alamıyorsunuz  

Teslaya ulaşmak zor, 10F de daha çıkmadı. Daha ne kadar gecikecek belli değil.

Elektrikli araçların fiyatı 2 milyonun üstünde ise kanunen kredi verilemiyor. 2 milyon altına kredi çıkıyor . Olur da şanslı azınlıktan olup Tesla siparişi verebilirseniz (en yakın envanter 2 temmuzda ) - tesla fiyatı şu an 1900 civarı- kredi oranı maksimum %20 Dolayısıyla 380 bin TL ye kadar kredi alabiliyorsunuz.

Kullanıma göre değişir. Şarj yokken de fazla yakmıyor. Arkadaşınız şehir dışında 200+ hp bir araç ile kesintisiz yolculuk yapacak, elektrikli araç sahibi 200km sonra boş şarj istasyonu bakınacak

Tesla Model Y & T10f  hangisi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İkisi çok ayrı araçlar. Ancak benim tercihim Tesla olurdu, eski kasa olsa bile.

• şuan için alabiliyorsanız Model Y Juniper mantıklı. ilerde T10F çıkar biraz piyasada yayılır, makyajlı kasası gelir hataları-eksikleri giderilir ondan sonra V2 olarak T10F sedan bakılır, yarın çıkacak olsa bile T10F için şuan çok erken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 20 Haziran 2025; 11:31:21 >
  • x-rayted kullanıcısına yanıt

Teslada hiç muhatap yok .O can sıkıcı biraz.Kredi kullanmak isterim .Ama ne şekilde nasıl hallediyor bilemiyorum.2 temmuzda şansımı deneyeceğim.

Normalde 2030dan aşağı almam diyordum ama başlıkta belirttiğim gibi clio olmuş 1.5 milyon. Bıktık gercekten

• quote:

Orijinalden alıntı: masterap

Kullanıma göre değişir. Şarj yokken de fazla yakmıyor. Arkadaşınız şehir dışında 200+ hp bir araç ile kesintisiz yolculuk yapacak, elektrikli araç sahibi 200km sonra boş şarj istasyonu bakınacak

Tek avantiji bu.Mola vermeden gidebilmesi.Ben 2 çocukla molasiz 200 km üzeri yapamıyorum ki zaten:)

Phev araçlardan sanırım daha yüksek vergi alınıyor. Fiyatı elektriklilerden daha yüksek.

• Kesinlikle T10F  

1 yıldır uzun menzil V2 Togg T10X kullanıyorum, Togg daki konfor rahatlık,menzil, izolasyon,malzeme kalitesi, makyajlı juniperde bile yok, ikisinide test edin zaten karar vermeniz kolay olur.

Tesla kısa menzil ve 60kw lik ucuz lfp bataryayı 1900 lere veriyor, şu an bile T10X 88.5kw NMC bataryalı V2 araci 1930 a veriyor

Ankara da kullanıyorum çok memnunum,ş.içi 550km rahat görüyorum, üstelik 4 mevsim lastikle görüyorum

T10F menzil olarak çok daha iddialı,daha yeni işlemci seti kullanıyor ve T10X üzerinde oturmuş yazılımla gelecek, uzun menzil T10F V2 yi kaçırmayın  

Vergisi togg'dan daha ucuz, 1.5 benzinli ile aynı. Bakımı da benzinli gibi tabi ki pahalı. Elektrikliler bakım konusunda avantajlı, özellikle tesla. Phevlerin fiyat bi tık yüksek ama sebebi rekabet yok. 3-4 model anca vardır. Biz şansına bmwyi 2.1 milyona alabildik. Formentorun grandlandin falan 2 milyondan ucuza satılıyor olması lazım normalde. 1 yıldır bev, 3 aydır phev kullanıyorum.

Bu arada 2. araç için kısa menzil t10f bekliyorum ben de. 52kwh batarya işimi fazlasıyla görecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 20 Haziran 2025; 15:16:14 >
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Batarya bitince de aynı şey olur sizde. Süreklilik ise dediğinizde haklısın. Senede 1 kez uzun yol yapan birisi neden her gün şarja takılacak bir araç alsın ? Bir de benzinli bakımı olacak. Elektrikli avantajı burada çok yüksek. Şehiriçi 500 km yapıyorum t10x 👍

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • alfa-x kullanıcısına yanıt
    Togg asla pişman etmiyor iyi kullanımlar hocam. Aynı km leri ben de görüyorum 😊

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Sipariş aşamasında zaten kredi istiyorsanız kredi seçeceksiniz ve de tesla anlaşmalı bankadan otomatik kredi alacaksınız. Sipariş verdikten sonra müşteri temsilcileri prosedürde yardımcı oluyor..

Ya da kendiniz istediğiniz bir bankadan kredi ayrıca alabilirsiniz. Size proformaları falan yine sağlıyorlar.

Ben nakit aldım. Kredi ile uğraşmadım.

2-3 Temmuzda ben de deneyebilirim. İstediğim renk olursa.

Bir eve bir SR yeter diyorlar ama fazla uzun yol yapmıyoruz. 2 SR sorun çıkarmaz. Sadece 2 elektrikliyi evden şarj edersek elektrik tüketim sınırının üstünde kalacağız. Onu da şarjların bir bölümünü dışarıda yaparak hala 5000 kW sınırında kalırız diye düşünüyorum.

Bence en büyük sorun ikinci el değeri

Bir iki yıl içinde 10 dk şarjla 500-600 kmye ulaşacak otomobiller gelecek.Haliyle değer kaybı artacak .Tesla şu anda marka üstünlüğü sebebiyle bu bağlamda bir adım önde görünüyor. 2-3 temmuzda ben de şansımı bi deneyeyim .Siz herhangi bir sorun yaşadınız mı teslada?

Servis yardım konusunda nasıllar?

Bir de aracı sipariş ettikten kac gün sonra teslim ediyorlar ?

Vallahi eşdeğer bir benzinlinin 2800e satıldığı yerde, tesla 1800den değer kaybetse ne olur kaybetmese ne olur. Cebimde kalan 1 milyonun faizi ve de bakıma vermeyeceğim paralar zaten o zararı haydihay karşılar. %10 ÖTV Türkiyenin en büyük çekiciliği.

Teslada sorun yaşamadım.

Ufak bir cik cik sesi geliyordu . Bilinen bir şey sservise götürdüm. yarım saatte düzeltti verdiler. Bunlarda bakım yok biliyorsunuz.

Biz Eylül başı siparişini Kasım ortasında 75 günde teslim alabildik. Şu an 10 haziranda sipariş verenlere haziran son hafta diye söz veriyorlar. 20-25 gün

"

Vallahi eşdeğer bir benzinlinin 2800e satıldığı yerde, tesla 1800den değer kaybetse ne olur kaybetmese ne olur "

İnanın bana da en mantıklı gelen cümle bu .

Peki sipariş aşamasında hızlı olmak adına nelere dikkat etmemiz lazım?

Alamayan çok kişi var

• alfa-x kullanıcısına yanıt

Geciktiler .Tesla ise sınırda. Otvyi güncelleseler tesla 2.5 milyona çıkacak.Avantaji kaybetmek istemiyorum

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.