Şimdi Ara

Porsche Taycan S vs Tesla Model S P100D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İki aracın geyik testini yapmışlar. Tesla'nın testten haberi yok, Porsche ise neredeyse bir pist yarışçısı gibi yol tutmuş.

İyi seyirler.

Edit: Video DH tüp ile eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shkoksal -- 17 Ekim 2019; 22:35:39 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Porsche 911 bile 80km/h’den sonra kukalara çarparken bu aracın ıslak zeminde 97 ile bu testi geçmesi demek; bu testlerde kullanılan kukalar arası mesafenin farklı olduğunu gösteriyor veya video reklam amaçlı yapılmış olabileceğini gösteriyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • orktas O kullanıcısına yanıt
    Hayır, bataryaların aracın tabanına konumlandırılması nedeniyle elektrikli araçların yol tutuşu, sürüş dengesi inanılmaz. Elektrikli bir araç, petrol motorlu araçla karşılaştırılmaz.

• shkoksal kullanıcısına yanıt
    O konuda haklısın ağırlık merkezleri petrol türevli yakıt yakan motorlu araçlara oldukça aşağıda ama ıslak zeminde de 97 çok uçuk bir değer ben hala km77 bu testi yaptığında bu kadar iyi bir değer çıkacağını sanmıyorum 90’ı geçer belki ama kuru zeminde geçebileceğini düşünüyorum.

Porsche’nin Tesla’dan daha iyi yol tutacağı konusunda ise lafım yok, şüphemde yok. Hatta tutmazsa ayıp yılların spor araç deneyimi var üstlerinde, sadece bu video’nun olduğundan daha abartı şekilde sunulduğunu düşünüyorum.

• orktas O kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız km77'nin kukaları daha dar cidden. 97 değil ama 90+ çıkacağına eminim orada da ki bu bir rekor.

• Yazılım ile bir yere kadar bir güncelleme gelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elmayla armutun kıyaslaması gibi olmuş, Porsche Taycan daha sportif olarak tasarlanmışken, Model S daha konfor ve aile odaklı. Testin güvenilirliği konusunda yorum yapmıyorum, doğru olduğunu varsaydım.
  • Therocqula kullanıcısına yanıt
    İkisi de elektrikli, model s 600 küsür beygir ve 0-100 ü 2.7 sn. Bence gayet güzel kıyas.

Güç ve yol tutuşu ama farklı şeyler, drag yarışı olsaydı beygirlerden konuşabilirdik ama buradaki olay daha çok aracın ağırlık merkezinin yere yakınlığı ve aerodinamik özellikleriyle alakalı.
    Elektrikli otomobillerin ağırlık merkezi zaten yere yakın, bataryalardan dolayı. Teslanın aero katsayısı ise inanılmaz düşük. Araçta hava girişi olmadığı için (soğutma amaçlı) aerodinamiği bozan bir şey de olmuyor.

Buradaki dramatik farkın neyden kaynaklandığını düşünüyoruz yani sonsuz döngüye girecek konuşmamız çünkü

Anladım, işte biraz konfordan gitmiş olabilir ama bakalım km77 falan yapınca daha net görürüz.

• Güzel makine evet, bu da geçen sene Berlin Volkswagen Grup Forum'da çektiğim biraz daha prototip hali (aynaları falan yok, kamera planlıyorlardı ama öyle olmadı heralde)

Porsche Taycan S vs Tesla Model S P100D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Therocqula -- 21 Ekim 2019; 14:59:39 >
  • Test ne kadar geçerli ve tarafsız bilmiyorum ancak Taycan tabi ki daha iyi sonuçlar alacaktır çünkü Porsche dünyada ki en tecrübeli ve büyük spor otomobil üreticilerinden biriyken Tesla bırakın spor otomobili araç üretme konusunda bile yeni bir firma ve karşılaştırdıkları araçlardan biri son teknoloji diğeri ise 4-5 yaşında bir araç.

• Moose test'in, yol tutuşu karşılaştırmalarında gereğinden fazla abartıldğı görüşündeyim. Bu testde iyi olan araç günlük hayatta iyi yol tutar anlamıza gelmez. Yol üzerinde hafif engebe, çukur, toz vs. varsa işler değişir. Bu tür bir yolda süspansiyonun yumuşak olması da yetmeyebilir. Süspansiyon aralığının da uzun olması gerekebir ki lastik zemine hâlâ tutunabilsin. Lastik basınçları, lastik deseni ve yanak kalınlığı çok önemli. Güvenli bir sürüş için belli bir miktar konfor da gerekli. Teoride iyi yol tutan ama düşük konforlu bir araçta, sürücü koltuğunda sarsıntı ve savrulma falza ise sürücü panikleyebilir ve kaza yapabilir.
    Moose testin muhatabının 2 koltuklu coupeler olduğunu düşüyorum. Çünkü bu araçların tasarım ve kullanım amacı çabuk yön değiştirme üzerine. Sedan, hatchback, SUV, pickupın işi değil moose test.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showstopper41 -- 22 Ekim 2019; 15:3:51 >
    Sistem 1: Phenom II x2 555 BE@x4 3,2 GHz Sunbeam CCF|:|Gigabyte 790X-UD4 f7d Bios |:|Asus GTX650Ti Boost DirectCu II 2GB |:| A-Data 4*2 GB@800MHz 5-5-5-15 |:| 120GB Sandisk SSD |:| 1TB |:| 1TB |:| 8TB Seagate Archive |:| XIGMATEK Utgard 700W |:| Samsung 22" 226BW |:| FSP 800VA UPS |:| Windows 7 64 bit |:|
    Sistem 2: Ryzen 9 3950X + Dark X127|:|Asrock AB350 Pro4 |:|EVGA GTX1050Ti 4GB |:| 4x16GB G.Skill Flare X@3200Mhz 16-18-18-38 |:| 128GB Sandisk SSD |:| 1TB WD Green |:| Dark N10 |:| FSP 500W-60AHBC |:| ViewSonic VA2445-LED 24" |:| FSP 800VA UPS |:| Windows 11 |:|
    Sistem 3: Ryzen 7 7700X + Deepcool AG620|:|MSI PRO B650-P WIFI|:|Sapphire RX 7900 XTX Pulse 24GB |:| 2x16GB Team Elite Plus 4800Mhz CL40-40-40-77 |:| Kingston NV2 2TB SSD |:| 4TB Toshiba P300 HDD |:| Dark Maxima V20 |:| Bitfenix Whisper M 850W |:| Daewoo 65DM54U 65" 4k TV |:| Tescom Leo+ 2200VA UPS |:| Windows 10 64bit |:|

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.