Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (2706. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: masterlux
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 28 Misafir (14 Mobil) - 14 Masaüstü15 Mobil
5 sn
54.130
Cevap
1.391
Favori
3.614.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
23. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 27032704270527062707
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Taş gelip de kırmadıysa düzeltirler illaki garantiden. Ama parça değişimi lazımaa kaç ay alır Allah bilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    http://mkvrepair.com Meteorite MKV tamicisi
    http://hexeditor.org wxHexEditor Hex Editörü
  • quote:

Orijinalden alıntı: _EUA_

Taş gelip de kırmadıysa düzeltirler illaki garantiden. Ama parça değişimi lazımaa kaç ay alır Allah bilir.

araci teslim aldiktan sonra hiç açilmadi.yazilim program ile alakali olabilir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Olmaz.Bağlantı problemidir büyük ihtimalle.

http://mkvrepair.com Meteorite MKV tamicisi
    http://hexeditor.org wxHexEditor Hex Editörü
  • quote:

Orijinalden alıntı: _EUA_

Olmaz.Bağlantı problemidir büyük ihtimalle.

Aracın ön kamerası hareket halinde iken nereden açılıyor acaba? Ben direksiyondan Tuşa basıyorun arka kamera açılıyor. Önü göstermiyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Bu videoyu ben de izlemiştim. Bir çok aracın debriyaj balatası değişiminden daha kolay bir işlem gibi bir kanıya vardım. Yarım günde hallolacak bir işlem. Hatta bu videoda 1 e 1 aynı olmayan bir batarya paketini çok ekstra bir modifikasyon olmadan , bir soket adaptörü değişimi , bir soğutma borusunun yeniden yönlendirilmesi dışında gördüğüm bir modifikasyon istemedi. Başka bir videoda bir model s' e kazalı bir araçtan çıkma 100 lük bataryayı takıyordu. Araç firmware update yaptı ve ekranda 100s yazdı. Yani araçlar bu tip işlrmlerde pek sıkıntı çıkartmıyor anladığım kadarıyla. Zaten altyapıyı tek tip tasarlamak maliyet ve mühendislik açısından daha kolay.

Evet hocam zaten Tesla kendi sitesinde DIY Do it yourself bölümü var , malum ABD de herkesin garajı var , bence araç imalat sürecinde bunu gözönünde tutuyor Elon, servisle ciddi bir mevzu olmazsa batarya degisiminde bile işimiz yok. Kalan herşeyi imkan / şartlar varsa kendimiz değiştirebiliriz. 😁 LEGO gibi zaten ,

Hocam 3 yöntem var denedin mi ?

Ayarlardan servis kamera kalibrasyonu , bunu yap, sonra aracı Sürmen lazım yeniden kalibre olması için , bu zaman alacağı icin aşağıdaki adımları dene bunu en son bak.

Güvenlik kısmından açılan yan sayfa da en altta sanırım gücü kapat var ona bas ve bekle 5-6dk , sonra frende bas araca güç gelecek bir bakarsın

Diğeri de direksiyon üzerinde ki sağ sol tekerlekler Varya ,aynı anda bas ekran kararacak bırak sonra, T simgesi çıkacak resetlencek

Sırayla denersin ,

Araç sürerken kameraya dokununca multimedya ekranında arka ve yanlar açılıyor, sen önü zaten görüyorsun diye açmıyor sanırım. İstersen kaydırarak manuel geliyor ön sayfası

+ Olarak gece çok karanlık yollarda kamera yolu okuyamıyor, Burda da kamera algılaması vs diye uyarı veriyor, ( şerit takip vs bazı şeyler devre dışı bırakıyor) bu normalmiş, ben göremiyorum sen yola bak ikazı gibi düşün, ışık kaynağı yeterli gelince düzeliyor.

• _EUA_ kullanıcısına yanıt

Maliyet sorun değil de. Gidip şarj etmeye üşeniyorum TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 Evde şarj maliyetten çok konfor için lazım.

Direksiyondaki tuşa basınca ekranda 3 kamera görseli çıkıyor.2 si küçük , yan kameralar. 1i ise büyük Ön yada Arka kamera oluyor. Eğer arka açılıyorsa , büyük kamera görselinde parmağınızı aşağı yada yukarı kaydırarak diğer kameraya geçiş yapabilirsiniz.

Lisanssız üretim / çatı üstü GES hakkındaki sorunuza yanıt olarak ;

Kayseri deyim müstakil ev çatıma 19,2 kw lık Ges kurdurdum. Ağustos döneminde günlük ortalama 65 kw üretim yapıyor.( çatı parçalı yapısı ve gölgelemeler nedeniyle verimim düşük)

Normalde elektrik şirketinden aldığınız elektriğin net kw maliyeti 5,55 tl/kw ( fatura altındaki toplamı kullanılan kw ya bölerseniz) benim aylık üretimimden tüketimimi düşüyor. kalan miktarı da kw başına 50 kr dağıtım bedeli düştükten sonra kw sını benden 1.15 tl gibi bir rakama alıyor 1 ay sonra hesabıma yatırıyor. ( bu arada dağıtım bedelini benden hemen tahsil edip toplam tutarı 1 ay sonra ödüyor.

evde 2 elektrikli aracım var ayda yaklaşık ev ile birlikte 700-800 kw öz tüketimim var.

Kurulum maliyeti KW başına 850-900 usd gibi

yani yeriniz, ihtiyacınız, tüketiminiz gibi birçok denklemle iyi hesap yapmalısınız. ben memnunum

Bizim ülke için ortalama ges verim saati 6 saat/gün

basit hesapla 10 kw lık tesis 9000 usd ye malolacak ama günde 60 ayda 1800kw üretim yapacak. hadi 1500 diyelim x 5.50 tl (şimdilik) ayda 8000 ila 9000 tl getirisi olacak. başa baş kullanırsanız (en verimli senaryo ürettiğini tüketirsen) ortalama 40 ayda sistem kendini amorti eder. Rakamlar yaklaşıktır. hesabınızı buna göre yapabilirsiniz.

Tricler : kaliteli topcon panel 600w+ tercih edin kaliteli min fiyatlı kurtaracak inverter tercih edin (huawei/ deye vs. ekstra güçlü ve pahalı inverter maliyeti artırır)

tüketiminiz veya gelecekteki tüketiminizden %20 fazla kapasite hesaplayın. çok fazla üretince çok fazla kazanılmıyor maalesef. ama inverter sabit yatırım olduğu için onu verimli kullanacak max panel sayısına çıkmak akıllıca olur diğer yandan. bu konu saatlerce yazdırır umarım olayı anlamışınızdır. Kayseri ve civarı için GES çözümü sağlayacak güvenilir firma önerebilirim talep olursa.

• STumhaM S kullanıcısına yanıt

32.6 dan bahsediyorsaniz bendede yapmiyormus gibi oyle duruyordu. Hatta guncellemenin doldugu cizginin ustunde wifi download hizini gosteriyor. Cogu kisimda sanki arac hic veri alamiyormus gibi birsey gostermiyordu ama yapti. Boyut cok buyuk oldugu icinmidir yoksa ilk guncelleme oldugu icinmidir bende oyle davrandi. Hatta indirdikten sonra yuklemesi yaklasik 50 dk surdu. Bitince ustune birde oyunlarla ilgili bir guncelleme geldi. Onuda yaptim. Wifi in calistigindan eminseniz birakin kalsin hocam. Yapiyor eninde sonunda.

Orijinalden alıntı: ufuktana

Lisanssız üretim / çatı üstü GES hakkındaki sorunuza yanıt olarak ;

Kayseri deyim müstakil ev çatıma 19,2 kw lık Ges kurdurdum. Ağustos döneminde günlük ortalama 65 kw üretim yapıyor.( çatı parçalı yapısı ve gölgelemeler nedeniyle verimim düşük)

Normalde elektrik şirketinden aldığınız elektriğin net kw maliyeti 5,55 tl/kw ( fatura altındaki toplamı kullanılan kw ya bölerseniz) benim aylık üretimimden tüketimimi düşüyor. kalan miktarı da kw başına 50 kr dağıtım bedeli düştükten sonra kw sını benden 1.15 tl gibi bir rakama alıyor 1 ay sonra hesabıma yatırıyor. ( bu arada dağıtım bedelini benden hemen tahsil edip toplam tutarı 1 ay sonra ödüyor.

evde 2 elektrikli aracım var ayda yaklaşık ev ile birlikte 700-800 kw öz tüketimim var.

Kurulum maliyeti KW başına 850-900 usd gibi

yani yeriniz, ihtiyacınız, tüketiminiz gibi birçok denklemle iyi hesap yapmalısınız. ben memnunum

Bizim ülke için ortalama ges verim saati 6 saat/gün

basit hesapla 10 kw lık tesis 9000 usd ye malolacak ama günde 60 ayda 1800kw üretim yapacak. hadi 1500 diyelim x 5.50 tl (şimdilik) ayda 8000 ila 9000 tl getirisi olacak. başa baş kullanırsanız (en verimli senaryo ürettiğini tüketirsen) ortalama 40 ayda sistem kendini amorti eder. Rakamlar yaklaşıktır. hesabınızı buna göre yapabilirsiniz.

Tricler : kaliteli topcon panel 600w+ tercih edin kaliteli min fiyatlı kurtaracak inverter tercih edin (huawei/ deye vs. ekstra güçlü ve pahalı inverter maliyeti artırır)

tüketiminiz veya gelecekteki tüketiminizden %20 fazla kapasite hesaplayın. çok fazla üretince çok fazla kazanılmıyor maalesef. ama inverter sabit yatırım olduğu için onu verimli kullanacak max panel sayısına çıkmak akıllıca olur diğer yandan. bu konu saatlerce yazdırır umarım olayı anlamışınızdır. Kayseri ve civarı için GES çözümü sağlayacak güvenilir firma önerebilirim talep olursa.

Çok detaylı paylaşmışsınız, teşekkürler TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 

• cmkrcn kullanıcısına yanıt

32.6 nedir onu anlamadim.bugün güncelleme tamamlandi olarak gözukuyordu.ama sonra yine oyun güncellemesi çıktı.hatta güncelleme yüklenirken sistem araç kullanima izin vermedi

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STumhaM -- 19 Eylül 2025; 18:11:47 >

Son guncellemenin versiyonu hocam. 2025.32.6 :)

Servis kaydı olusturun hocam kameranizda ariza var. Bir ihtimal konnektoru de çıkmış olabilir

|| AMD Ryzen 7 9800X3D İşlemci || MSI X870 Tomahawk Anakart || Palit RTX 4080 GameRock OC GPU || G.SKILL Trident Z5 Royal Neo 6000MHZ CL28 DDR5 Ram || Kingston KC3000 4 TB NVME Gen4 SSD || FSP Hydro PTM Pro 1200W Platinum PSU || Arctic Liquid Freezer II 360MM Sıvı Soğutma || Cougar Conquer Kasa || Logitech Z5500 5+1 Ses Sistemi || Samsung Odyssey G7 32'' 240Hz QLED Monitör || Apple MacBook Pro 16'' 2021 - M1 MAX (10/32) İşlem Birimi / 1 TB SSD / 32 GB RAM ||
  • STumhaM S kullanıcısına yanıt
    Bu araç hiçbir arıza uyarısı vermiyor mu?

Hocam, kamera kalibrasyonu yap , servis menüsünden, sonra görüntü gelirse, arabayı sür, yeniden kalibre edecek

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.