Fps Sınırlaması yapınca Ekran Kartı Güç Tüketimi Düşmüyor
Merhaba arkadaşlar mevcut kartım yanınca yeni seri çıkana kadar idareten Zotac 3080 ti kullanmaya başladım. Bir sorun olmasa da fark ettiğim bir durumu sizlerle paylaşıp sebebi konusunda bilgi alışverişi yapmak istedim. Konuya dönersek ekran kartını %100 seviyede kullandığımda 350w tüketim değeri var. Oyun içi fps sınırlayarak veya rivaturner ile fps sınırlayarak kart kullanımını %50-60 seviyesine düşürsem bile kart 320-350w çekmeye devam ediyor ancak nvidia denetim masasından monitör tazeleme hızını düşürerek dikey senkronizasyon ile fps sınırlarsam kartın %50-60 kullanım senaryosunda tüketim 150watt seviyesine düşüyor. Kart kullanım seviyesi ve fps aynı olmasına rağmen ilk kullanım senaryosunda neden watt değeri düşmediği kafamı kurcalıyor. Bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.
Merhaba arkadaslar. Ekran kartimin kondansatorlerinden birinin bacagi kopmus. Kondansator degeri 16v 180uf, suan ayni boyutta elimde 16v 100uf kondansator var. Yerine bu kondansatoru taksam uzun vade de zarari olur mu ? Ayni degerden Turkiyede bulamadim. Gerekirse aliexpressten alacagim. Kondansatorlerin resmini ekliyorum. Bu arada elektronikle ilgili bilgim sadece merakli kullanici oldugumdan. Herhangi bir mesleki bilgim yoktur.
Merhabalar. Elimde yukarıda bahsettiğim 2 karta mevcut. 6900xt 1 yıldır falan kullanıyorum gayet memnunum. 3080 Ti modelini de 1 haftadır kullanıyorum. 2 karttan 1 tanesini satıp diğerini şahsi bilgisayarımda kullanmaya devam etmeyi düşünüyorum.
Bilgisayarda çok oyun oynayan birisi değilim. Aslında bilgisayarı çok kullanan biriside değilim. Ya oynarsam ya kullanırsam diye güncel tutmayı seviyorum.
6900xt yi zamanında 13 bine almıştım. 3080 ti modelinide 17500 Tl'ye almıştım.
Bf5 oyununda test ettiğim kadarıyla 2k ultra 200 fps ayarlarda 6900xt 250 ile 280w arasında tüketimi var. 3080 ti 330 ile 350w arasında tüketimi var.
Monitorun desteklediği 2k 165 hz ultra ayarlarda 6900xt 150-180w arası tuketirken 3080ti 320-330w tüketiyor.
Nfs Heat oyununda denediğimde 2k ultra ayarlarda iki kartta 100-170 fps veriyor. 6900xt tuketim değeri max 280w. 3080 ti tüketim 340w.
Gördüğüm kadarıyla fps değerleri birbirine çok yakın tüketimde 6900xt bariz cok daha iyi. Tabi güncel Rtx ve Dlss destekli oyunlarda test etmedim.
Sizce geleceğide düşünerek hangi ekran kartı elimde tutup diğerini satmalıyım. Siz üstatların görüşü benim için önemli. Şimdiden fikir beyan eden herkese teşekkürler
Sistem birleşenlerim.
Anakart : Asus Tuf X570 Gaming Plus
İşlemci : Amd Ryzen 7 5800x
Ram : 2x8 3200 Hyper X Furry Rgb
Soğutma: Asus Rog Ryou 240mm Sıvı Soğutma
Power : Asus Rog Strix 850w Gold
Ssd : Samsung 970 Evo 500 Gb
Monitor : Asus Tuf Gamin vg27aq1a
Kasa : Gamepower War Cry
Merhaba Arkadaşlar. Normalde kablonet kullanıcısıyım. Bağlantı kalitesi ve vadedilen hızı kesintisiz sunması acısından memnunum, 2 yılda bir kere bile kesinti yaşamadım ancak yurt dışı ping değerleri ve packet loss konusunda memnun değilim. Yeni bir ıss denemeyi düşünüyorum. Sizler kullandığınız ıss den memnun musunuz ? önerilerinizi bekliyorum.
Merhaba arkadaşlar. Aktif olarak 100 mbps kablonet kullanıcısıyım. İnternet ve sunulan hizmetaçısından memnun olsam da ping ve paket loss konusunda çok memnun değilim yaklaşık 15 gün sonra taahütüm bitiyor. Türktelekom altyapısı üzerinden fiber hizmet alırken en az sorun yaşayacağım ve düşük ping değerlerine sahip olacağım ıss önerilerinde bulunursanız beni mutlu edersiniz.
Asus Tuf Gamin X570 Plus Anakart Yardım.
Beyler bilgisayar çalışırken normal bir şekilde kapatıp tüm kablolarını soktum. Ekran kartı degistirip tekrar taktigimda power tuşuna basınca bilgisayar tepki vermedi. Kontrol ettiğimde Anakarta güc geldigine dair hiç bir ışığın yanmadigini farkettim. PSU kablolarını tekrar tak sok yaptım ama değişen birşey olmadı. PSU başka bir PC de kontrol ettim sorunsuz çalışıyor. Anakarti tüm birlesenlerinden ayırıp sıfırdan montaj yaptım yine anakartta hiç bir tepki yok anakartta hiç bir devre yanması vs koku yok gözle görülür bir sorunda yok. Garantisi var anakartin ama git gel servis süreci en az 20 gün demek ki bozulduğunda inanmıyorum. Tüm standart prosedürü denedim var mı akıl verecek başına böyle birşey gelen var mı
Galaxy s4 sd karta uygulamaları taşıma hakkında
|
Son Giriş: 12 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 537
İkinci El Bölümü Mesajları: 20
Konularının görüntülenme sayısı: 6.531 (Bu ay: 134)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 216 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware