Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (2654. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Mehmet.e.e.
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 13 Misafir (7 Mobil) - 6 Masaüstü8 Mobil1 iOS
5 sn
53.378
Cevap
1.390
Favori
3.539.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
3. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 26522653265426552656
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Henüz almadım. Ama alacağım.

Açıkçası ben de ileride kesin fsd alırım. O sebeple alacağım. İndirim olması maksadıyla.

Şu an gelişmiş oto pilotta şerit değişimi ve otomatik park ilgimi çekiyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hirikus H kullanıcısına yanıt
    Avm’lerde işe yarar summon. Dar otoparkı olup zorlanan da çoktur. 3-5 metre öne-arkaya gitse yeter.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • vs-fb kullanıcısına yanıt
    Otomatik parkı araba içinde değil iken de yapıyormu ki. uygulama ğzerinden

• tunatek kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla hayır. Almadığım için henüz %100 bilemiyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • eapantherea kullanıcısına yanıt

Ben farklı düşünüyorum.

EAP indirimini görünce hemmmen almadım. Alacağım ama bekliyorum. Hesap yaptım. çünkü eylül 15 e kadar bu fiyatın sabit olduğunu söylemediler mi? Evet. Kredi kartı kesim tarihim 17. Alırsam hemen ödemek gerek. Enflasyon sağolsun, bir ay sonra alırsam, bir ayda yaklaşık 2k₺ kar etmiş olurum. Yani bana 55k₺ e gelir. Bir de kredi kartı kesim tarihini 13'ü olarak ayarlarsam... Ayın 14'ünde vurduğumda bugün 57k₺ vermeme göre parayı 2 ay kullanma şansım olur ki bu da EAP'ı 51k₺ ye kadar düşürür...

Gelelim FSD zamlanacak düşüncenize. Yani ben pek olası görmüyorum. Neden?

*Evet her ne kadar rakiplerine göre çok daha başarılı olsa da, LIDAR'ı yok ve rakipleri kendi kendine sürüş özelliğnii ücretsiz olarak sunuyorlar bildiğim kadarı ile. Evet onlar FSD değil. Ama bizdeki de FSD değil ki. Kısıtlanmış "supervised"...

*Ayrıca FSD demek, araç kameralarından bilgi toplamak demek. Veri demek. Data demek. Herşeyi gören göz demek... Yani Tesla bir kaç yıl sonra bu özelliği iyilik perisi olarak "kazaları bitirmek, insanlığa hizmet etmek, kardeş kavgasının önüne geçmek için FSD'yi ücretsiz olarak sunuyoruz" diye bir açıklama yaparsa... Vallaha ben şaşırmam. çünkü bilgi paradır. Ayrıca böyle bir açıklama ile borsada hisselerine gelecek alım dalgasından parasını fazla fazla çıkartır zaten.

*Ayrıca bizim ülkemizin gelir durumu belli. Nasıl ki Tesla avrupadan daha ucuza satılıyor, FSD ye de avrupa fiyatı çekecek kadar saçmalayabileceğini düşünmüyorum ben...

*İllaki 270-300k₺ baremine de çıkar fiyat. Önemli olan $ olarak kaç $ da olacağı. Ben fiyatların $ bazında o kadar şişeceğine pek ihtimal vermiyorum. çünkü Tesla için bu işin bir maliyeti yok. Yazılımı var, satarsa aldığı paranın tamamı kar oluyor. Satamadığı her lisans, potansiyel olarak kalacağından firmaya bir katkı sunmayacak. O yüzden ara ara "süper kampanyalar" ile FSD yi aldırmaya çalışacaklarına inanıyorum.

YTD.

• vires kullanıcısına yanıt

Amerikadaki Summon videolarını izleyince beklenti farklı oluyor  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Simdiye kadar yuzlerce juniper teslimat videosu vardi. Simdide yuzlerce EAP videosu olur heralde

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025Engin Ozorenyoutube
    Bugün %50 indirime girmiş EAP'yi Gelişmiş Otopilotu aldım ve sizler için kısa bir deneme ile karşınızdayım. #tanıtım Bu bölümde Summon ve Otomatik Park Asistanını değerlendirdim Otobana çıkacak vaktimiz olmadığı için 2.bölümde onları değerlendireceğim. #reklam Marka isimleri geçtiği içindir. Kanala abone olmak için; https://bit.ly/3RYkHfO Instagram’dan takip et; https://www.instagram.com/enginozoren/ Linkedin’den takip et; https://www.linkedin.com/in/ozoren/ Popüler Oynatma Listelerim Tesla Model Y Tecrübelerim; https://bit.ly/47DmzAx Elektrikli Araçlar Dünyası; https://bit.ly/3SnwjdA Vlog Serisi; https://bit.ly/48ZN04u Merhabalar, ben Engin Özören. Youtube kanalımda Tesla başta olmak üzere elektrikli araçlar ile deneyimlerimi paylaşıyorum. Profesyonel hayatımda öğretim görevlisi olarak görev alıyorum ve danışmanlık şirketimle büyük kurumlara eğitimler veriyorum. Kanalıma abone olarak bana destek olabilirsiniz. Herkese iyi seyirler.
    https://www.youtube.com/watch?v=INb0D76chz4
  • 15 eylule kadar FSD’nin degisme ihtimali var mi sizce? Eap kampanya boyu ayni fiyat olur ama Fsd’yi eklemistim simdi iade edip onumuzdeki ayin ekstresine kalmasi icin onumuzdeki ay alayim diyorum

Sadece arabadayken yapıyor hatta emniyet kemeri de takılı olması gerek. Ama cok güzel çalışıyor yüzde 90 otomatik park ettiriyorum arabayi. Avm otoparklarında falan cok işime geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 15 Ağustos 2025; 14:30:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eapantherea kullanıcısına yanıt

Sahsi fikrim EAP da indirim oldugu surece FSD fiyatinin degisecegini sanmam.

• auto şerit değiştirme ve navigasyonla autopilot sadece otobanda oluyor bizim buralarda normal yolda olmuyor, otopark da benim garajda yerde çizgiler olmadığı için çalışmıyor, migrosun otoparkına gittim bircok boş yer var ama 1tane bulabildi sebebi yerdeki çizgiler tam görünür değil, aracın park yerlerini görmesi içinde 9-13km hızla dolanmanız gerek, aracın dışındayken uygulama üzerinden otopark yok, summon çalışıyor kısa mesafede, istanbul, ankara gibi büyük şehirlerde yaşayanlar için daha kullanışlı, memlekette yollarda çizgi yok ki, uzun yolda kullanırım ama otobanda girişte istanbul a kadar navigated eap var.  

• arslanplaza kullanıcısına yanıt

Benim anladığım kadarı ile yerdeki çizgiler zorunlu değil ama eğer çizgiler var ise oranın otopark yeri olduğunu çok daha kolay algılıyor. Sırasıyla dizilmiş nizami araçlar varsa ve orada bir boşluk gördüğünde onu yapay zekası ile boş yer olduğunu algılayıp otopark yeri olarak görebiliyor. Bazen görmediği de oluyor tabi veya tam tersi yol kenarında saçma bi yeri de otopark olarak görmüştü.

Reddit'te mesela garajını duck tape ile yere çizgi çeken vardı, otomatik park sistemi görsün diye. O şekilde garajını park yeri olarak tanıtabilmiş. Tabi kimisi buna ne gerek var, garaja da giremiyorsan ehliyet almasaydın vsvs diyebilir ama ben de seviyorum bu tip şeyleri.TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

• hirikus H kullanıcısına yanıt
    Tabi oradan smart summon var. Aracı 60 metreye kadar yaniza çağırabiliyorsunuz ya da park yerine gönderebiliyorsunuz. Bizdeki dumb summon. Belki ileride gelir o zaman aracın dışında da araç kendini park edebilecek.

• GoldPunch kullanıcısına yanıt

benim garajda bomboş hiç park yeri görmedi, migrosta yer çizgileri silik veya yandaki arac diğer alana taşarak çekmiş aracı, sırayla park etmiş araclar olmasına ragmen 1 boş yer algıladı 2 kere denedim, bide güneş çok göz alıyor kamera parlaklıktan etkilenmiş olabilir

• arslanplaza kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, kartın hesap kesiminden sonra ben de almayı düşünüyorum. Bir sorun olacak satın aldıktan sonra Doğrudan özellik açılıyor mu yoksa bir güncelleme mi indirmek gerekiyor?

Hiç bilmiyorum premium bağlantı gerekiyor mu gerekmiyor mu, kontrol etmek lazım.

• slyone S kullanıcısına yanıt
    Elektrikli araçlar durduğu yerde yanıyormuş, Elon Musk da tek bir tuşla arabalarımızı kilitleyebiliyormuş. Teslaların tamamı yasaklanmalı insanların hayatını tehlikeye atmaya izin verilmemeli.

Sonraki aşamanız bu heralde, neyse siz bildiğinizi yapın hocam. Eyvallah.

• Keşke EAP transfer etme olayı olsaydı o zaman gönül rahatlığı ile alırdım ama şu an transfer etme olayı yokken almak ne bileyim... 1-2 yıla aracımı yeni bir Tesla ile değiştirdiğimde bu özelliği geçiremiyecek olmam kötü.

• çaylak52 Ç kullanıcısına yanıt
    Evet fakat vergi yüzde 15 kesiyor fonda yüzde 10 ordan dengeliyor

• 
Sayfa: önceki 26522653265426552656
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.