Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (2656. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: OzzY®
1 Kayıtlı Üye ve 16 Misafir (6 Mobil) - 11 Masaüstü6 Mobil
5 sn
53.460
Cevap
1.390
Favori
3.546.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26542655265626572658
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gelişmiş Otopilot alanların gözüaydın. Sorunların %50 si çözülecektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı genelgeyle, karayollarındaki hız sınırları ve trafik levhalarında ülke genelinde standartlaşma sağlanacak. Yerleşim yeri dışındaki bölünmüş yollarda uygulanmakta olan hız sınırları gözden geçirilecek. Gereksiz trafik levhalarının kaldırılacağı düzenlemeler 31 Aralık 2025'e kadar tamamlanacak.

Hız sınırları sil baştan! Genelgeyi Erdoğan imzaladı Haberi okumak için tıklayın:https://www.sondakika.com/guncel/haber-hiz-sinirlari-ve-yaya-gecitleri-yeniden-duzenlenec-18952413/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ESER14 kullanıcısına yanıt

Çok çok iyi gelişme. Tam da zamanında. bende farklı bir yerden detayna bakıyordum resmen otonom sürüşlere gel gel yapıyor.

Paylaşım için teşekkürler.

bazı yerleri koyulaştırayım mesela tarih verilip işin lafta kalmayacağını anlıyoruz. Türkiyede muhtemelen TOGG da bu tarz sistemi getirip ücretiyle satacaktır. Nisan ayında 30bin TL idi sonradan fiyatı ne oldu bilmiyorum. Ama TESLA bu yapılacak düzenlemeler ile FSD tam açılırsa Türkiye'de gayet alınır seçenek olucaktır. Çünkü veri toplama konusunda çok çok ileri Tesla FSd diye düşünüyorum. 3-0 maça önde başlar Tesla FSD

ALINTI

Karayollarında hız sınırları yeniden belirlenecek

16 Ağustos 2025 09:51

Güncelleme: 16 Ağustos 2025 09:52

• -A+

Karayollarındaki hız sınırlamaları uygulamalarında yeknesaklık hakkında genelge Resmi Gazete'de yayımlandı. Genelge ile hız sınırları yeniden gözden geçirilecek.

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan genelge ile birlikte, karayolu üzerindeki hız sınırı, hız sınırı sonu levhaları ve ilgili diğer trafik işaretlemeleri, güncel standartlara uygunluk, konum, gereklilik, görünürlük, süreklilik ve sürücü davranışları üzerindeki etkileri açısından yeniden değerlendirilecek.

Yerleşim yeri dışındaki bölünmüş karayolları başta olmak üzere, ülke genelindeki karayollarında uygulanmakta olan işaretlemelerle düşürülen hız sınırları belirlenen teknik kriterler esas alınarak yeniden gözden geçirilecek.

Bazı yaya geçitleri kaldırılacak

Meskun mahal dışında tesis edilmiş olan hemzemin yaya geçitlerinin standartlara uygunluğu kontrol edilecek. Okul, hastane bölgesi gibi istisnalar dışında kalan hemzemin yaya geçitleri kaldırılacak. Yolun yapısı, trafik yoğunluğu, yaya hareketliliği gibi hususlar dikkate alınarak uygun görülen kesimlerde işaretlemelerle düşürülen hız sınırlarının yeniden düzenlenmesi sağlanacak. Değerlendirme sonucunda hız sınırlamalarının kaldırılmasına karar verilen kesimlerde yolun yapım ve bakımından sorumlu kuruluş tarafından yaya geçidi, durak uygulamasının sonlandırılması ve trafik güvenliğini tehlikeye düşüren orta refüj açıklıklarının kapatılması, trafik işaretlemelerinin kaldırılması gibi gerekli düzenlemeler yapılacak. Şehirlerarası karayollarında meskun mahal levhalarının gerekliliği ve konumları yeniden değerlendirilecek.

Trafik işaretleri mümkün olduğunca az gerektiğince çok olacak

Belediyelerin yapım ve bakımından sorumlu olduğu yerleşim yeri içinden geçen taşıma kapasitesi yüksek yollarda can ve mal güvenliği açısından gerekli tedbirler alınarak hız sınırları yeniden gözden geçirilecek. Hız sınırı düzenlemeleri ile trafik levhalarına ilişkin uygulamalar "Trafik işaret levhaları mümkün olduğunca az fakat gerektiği kadar çok olmalıdır" ilkesi doğrultusunda standardize edilecek ve yol kullanıcıları açısından daha algılanabilir hale getirilecek.

Çalışmalar yıl sonuna kadar sonuçlandırılacak

Yapılacak olan çalışmalar İçişleri Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koordinasyonunda Adalet, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Milli Eğitim, Sağlık, Tarım ve Orman Bakanlıkları ve belediyeler başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarca yürütülecek. Çalışmalar birinci öncelikli olarak belirlenen yollarda 1 Eylül 2025 tarihine, diğer yollarda ise 31 Aralık 2025 tarihine kadar sonuçlandırılacak.

İLAVE: TOGG yaro otonoma 30bin TL fiyatın son fiyatını bulamadım. Ama zamlanmış olabilir. Tesla daha iyi bu EAP fiyat kampanyasıda bence değer. Tartışmaları okuyorum tabi kime göre neye göre. ama bende TESLA sahibi olsam hem premium bağlantıya hemde EAP kampanyasıyla satın alırdım. Premium bende %133 fahiş buluyorum ama totalde 1 pastaneye otursan o paradan daha fazla bedl ödersin, dışarda 2-3 kahve içmem o parayı veririm. Ama yapılan zam oranı sebebli bende iptal eder bir müddet idare ederdim. Tepki olsun diye. EAP ise alırdım kredi kartı günüme göre. Yukarda yazılanlardan taktikler geliştiriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoGoBaBa -- 16 Ağustos 2025; 11:36:9 >

• avkatbey A kullanıcısına yanıt

Keske okudugunu anlayabilsen, sana EAP kullanma diyen oldu mu? Araba kullanirken birakiyorum telefonla isimi goruyorum dedin. Lafi baska yere cekiyorsun

• GoGoBaBa kullanıcısına yanıt

Afferim hükümete demek ki çalışınca oluyo, amerikalılar söylemiştir az çeki düzen verin yollarınıza paket satamıyoruz diye belkide  

• arslanplaza kullanıcısına yanıt

Afferim hükümete demek ki çalışınca oluyo, amerikalılar söylemiştir az çeki düzen verin yollarınıza paket satamıyoruz sizide goruruz merak etmeyin diye belkide

Ilgili kismi duzelttim hocam. Eksik olmustu :)

• cmkrcn kullanıcısına yanıt

silivri çohhh sıcahh mışşşşşş diyiveremedim öyle..... 

• O tabelalar konsunda çok iyimser olmayın bence 1 sene sonra il trafik kaldırılanların yarısını geri koyar gene çoğu yanlış olur,

Düğme yanlış iliklenmiş en baştan

• Arif kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba. Sadece 3kw ile şarj benim için yeter diyen biri sigortadan düzgün bir tesisat çektirip 220v ile şarj edebilir değil mi.?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • OERKEN kullanıcısına yanıt
    Evet, bu dediğiniz kolay ve mavi adaptöre göre çok daha güvenli. Özellikle altyapısı eski olan, yetersiz güç gelen yerlerde bu çok daha iyi olur. Benim oturduğum bina kamu konutu, yeni bir bina. Trifaz altyapım, 9,39kw anlaşma gücüm var ama sayaçtan otoparka 45 metre 3x6 kablo çektim. Onda bile 32A ile 7,4kw güç almak istediğimde voltaj 206’ya kadar düşüyor ve 7,4kw alamıyorum. 6,6kw civarı bir şey çıkıyor.

Buna ihtiyacım da yok, akşam takıp sabaha dolması yeterli benim için, 20A’e düşürmüştüm sabah 06.49’da dolmuş.

3kw ile de 13A çekecek standart mobil connector ile, hem fazla yük bindirmez hem kurulumu daha ekonomik olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 16 Ağustos 2025; 16:49:8 >
  • Vaybe siyah beyaz telefunken marka televizyonumuzda heidi, uçankaz, pembepanter izlediğimiz günlerden elektrikli tesla kullandığımız günlere gelmişiz, hayat ne acaip su gibi geçiyor..

• Türkiyede en yüksek paket olan self driving paketi alınca da 20 saniyede bir direksiyonu tut diyormu yoksa atıyorum 1-2 saat öndeki araca göre E5 te gidiyormu ?

• Juniper satmak isteyen var mı ?

• GoGoBaBa kullanıcısına yanıt

CLTC'yi WLTP'ye çevirmek için 0.82 ile çarpmak gerekiyormuş. Bu durumda 681 km çıkıyor. Yine de oldukça iyi bir gelişme.

• Hesabi kitabi yurtdisi fiyatlarina gore degil de Tr gecmis fiyatlarina bakarak bir daha irdeledim…

Tr’de Fsd’nin kdv haric fiyati hep 5600-5700-5800 dolar civarlarinda dolanmis… Yani 6000 dolari pek de gecmez gibi gorunuyor…

15 eylul sonrasi muhtemelen 290 bin₺ dolaylarina yukselir gibi tahmin ediyor, tahminimi güncelliyorum…

Bu sebeple de Fsd alimimi iptal ediyorum. Eger kesin bu sene bitmeden gelecegine inansam (her ne kadar sene bitmeden avrupaya gelecek haberleri bol olsa da bence pek o kadar hizli gerceklesmez gibi bu olay) kesin alirdim su anki fiyati kacirmadan fakat 1-1.5 sene sonra gelirse su an almak biraz sacma kalabilir gibi duruyor…

• ForceBeWithYou kullanıcısına yanıt

Neden parayı küçümseyerek bakıyorsunuz olaya? Bizim insanımız neden böyle konularda gıdıklanmaktan zevk alıyor? 1.Dünya ülkeleri forumlarında insanlar 10 doları çok buluyor onca yorum okudum bizler neden 10 dolar olarak onlarla eşit ödeyelim. 150 lira çok yeterli bir ücret. 350 lira telefon faturam benim 60 gb data veriyor yarısını bile kullanmıyorum. Teslanın premium bağlantısı data paketi dışında hiç bir ayrıcalık vermiyor neden bu kadar para verme isteğiniz yüksek anlamıyorum sosyal medyada da insanlar memnun herkes aga gibi takılıyor 500 olsun 1000 olsun diye. Çok ilginç bir toplumuz.

• Full self driving alınca da direksiyonu habire tut diyormu ?

• Thathurts kullanıcısına yanıt

Hayir. Sadece yola bakmaniz yeterli olasi bir hataya mudahele icin. Tabi bu Amerikadaki calisma sekli. Burada baslayinca o kadarina izin vereceklermi kimse bilmiyor.

• cmkrcn kullanıcısına yanıt

ABD'de bu şekilde ama FSD Avrupa da onaylandığında bi hayli kırpılacak

Elin sürekli direksiyonda olması, sistemin sadece otoyolda çalışması şehir içinde çalışmaması, sollamalarda yine sürücü tarafından işaret verilmesi zorunluluğu, belli hava koşullarında sistemin çalışmasının engellenmesi (örneğin karlı hava) vb. kısıtlamalar olacağına dair ciddi emareler var.

Yani FSD gelse bile ABD'deki gibi kendi kendine giden teslaları Youtube da izlemeye devam edeceğiz. Görünen bu malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hirikus -- 17 Ağustos 2025; 9:22:4 >
  • Aracına çamurluk paçası taktıran veya arayan var mı? Temu da bir kaç tane var ama gayet esnek yumuşak. Beğenmedim.

Paçalık önerirmisiniz? Evetse önerdiğiniz bir ürün var kı? Bulamadım

• Gerek yok hocam o çıkıntılı yere PDF yaptırın çeyrek daire şeklinde, temu'da var. Kendinizde yapabilirsiniz,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 17 Ağustos 2025; 11:14:49 >
  • 
Sayfa: önceki 26542655265626572658
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.