Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (211. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: GoldPunch
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 12 Misafir (3 Mobil) - 9 Masaüstü4 Mobil
5 sn
53.523
Cevap
1.390
Favori
3.551.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
57. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 209210211212213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bence Turkceye cevirip bir okuyun derim. Aldığınız araç 2 milyonluk bir hayal kırıklığı olmasın sonra…

https://www.irishtimes.com/motors/review/2023/01/11/teslas-model-y-is-fast-its-roomy-and-it-goes-an-impressively-long-way-then-the-problems-start/

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 20 Mayıs 2023; 19:27:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ben açıkcası teşekkür ederim.

tesla almış birisi olarak söylüyorum bunların bilinmesi gerek.

diğer yandan burası türkiye. 1.8 milyona ben hiç bir otomatik sensör özelliği olmadan yine bu aracı alırım.

mağduriyetler olabilir evet ama mağduriyet olmayan 1 tane marka gösterin. artık türkiye mağduriyetler ülkesi oldu bu konuda ve yetkililerden bir aksiyon görememekten korkuyorum.

mercedes forumları sıfır mercedes alıp orası burası boyalı çıkan şikayetlerle dolu. 1 - 1.5 yıl süren davalar var. hele şimdi paranızla bile araç alamıyorsunuz. gelen galeriye gidiyor fiyat listesinde 1.5 yazan araç sahibinde de 2.5.

volvo almak için 1 yıldır uğraşıyorum. öbür ay gelecek araçlar abi ilk sıradasın diye diye 12 ay geçti araç yok. ama bakıyorum sahibinden sıfır araç dolu. hem de tam benim sipariş vermek istediklerim.

bir çok firma da bu şekilde. tesla bile ilk gelen araçlara çeki demiri ayarı yaparak bir şeyler yaptı ama ne oldu bilinmiyor. bir şekilde tüm youtuberların "bir arkadaşına" çıktı araçlar.

sonuç olarak mantıksızlıkları çoktan biz satın aldık. kazıklanmayı, hor görülmeyi, sürüncemede bırakılmayı çoktan kabul ettik. türkiyede yeni düzen bu şekilde sanırım.

• wwwengin kullanıcısına yanıt

Yaş kaç bilmiyorum ama 40 yaş civarında, Yolcularınızın epey bir midesi bulanacak ve konforsuzluktan 1 ay içinde sıkılabilirsiniz.

• içerikde bahsediyor. Mustang Mach-E, the Hyundai Ioniq 5, and the VW ID.5 and ID.Buzz

araçlarıyla aynı fiyatta ama kalitesi düşük diyor. bu araçların hiç biri türkiyede satışda değil. var gibi ama değil.

bahsettiğiniz problemler first world problem hocam. onlar Maslow pramitinin tepesindeki insanlar için. sürüşü rahat değil, otopilot güvenilir değil gibi türkiyedeki bizlerin umrunda olmayan problemler. torosun bagajında yıllarını geçirmiş kitlenin koltuk rahat değil diyeceğini düşünmüyorum. yollarında işaret çizgileri olan yola girince "paralı yola mı girdik lan" diye telaş eden insanların otopilot güvenilir değil ya diye mutsuz olacağını hiç düşünmüyorum.

• antares22 A kullanıcısına yanıt

Tüm yolları bildiğimi söyleyemem ama bulunduğum yerde asfalt kalitesi epey iyi ve buna rağment MYP ile konfor şikayeti yapan diğer tesla kullanıcıları var.

Supercharger önünde epey sosyalleşiyorsunuz.

• 61gün kullanıcısına yanıt

Benim için insanların bilinçli tercih yapması önemli. Rica ederim. Amacımız kötülemek değil sadece uzay mekiği beklentisini azaltmak.

Yalnız bir araçtan Sskoda Kodiaq Kalitesi beklemek, Sportage Suspansiyonu beklemek ihtiyaclar hiyerarşisinin neresine geliyor onu bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 20 Mayıs 2023; 19:55:55 >
  • corova kullanıcısına yanıt

Siteniz, apartmanınız şarj alt yapısı işine izin verecek mi ?

Bu forumda şarj sorunları yazılmalı bundan bahseden yok, nerede şarj edeceksiniz aracınızı nasıl çözdünüz, planadınız ?

• UcanHollandali kullanıcısına yanıt

Ben normal markalardan normal modelleri tavsiye ederim.

Sen niye sipariş verdin dersen, teknoloji ve otomobil meraklısı birisiyim. Hali hazırda elektrikli otomobil kullanıyorum, evde şarj imkanım var, uzun yola az gidiyorum, programlı birisiyim, ekonomik durum olarak da beni yormaz zarar etsem bile.

Buna rağmen araç geldiğinde almama ihtimalim de var, kafamda soru işareti çok çünkü.

Eksisini artısını düşünmeden oo süper araba bulduk diye alanlara uyarım. Yoksa parası çoksa performans alsın sabah akşam 0-100 yapsın benim konum değil.

• Yahu ne kadar uzatmış herkes, ben biraz konuyu değiştireyim.

Bugün Tesla Model Y Performans aracıma 23.12.9 güncellemesi geldi, maalesef Park pilot halen aktif değil, bakalım ne zaman aktifleşecek.

Güncellemedeki detayları okurken şöyle bir bilgiye ulaştım, araç içindeki kamera ile zoom görüşmesi yapılabiliyormuş, işte bu "şerefsizim aklıma gelmişti". :)

Teknolojiyi sevenler için Tesla açık ara önden gidiyor, donanım haber formu da bu tür kullanıcıların buluştuğu bir yer.

Lütfen konu başlığına bakalım ve öyle davranalım, aracını bekleyenler için de aşağıdaki forum var, bence buraya değil o gruba yazın arkadaşlar ;

https://forum.donanimhaber.com/tesla-teslim-tarihi-ve-siparis-takibi--155523512

• İki sene önce porche taycan ötv’si yüzde 15 iken sırf elektrikli diye almadım. Öngöremedim piyasayı çok ilgilenmemiştim. Sonra kur, vergi artışı derken fiyatı katlandı gitti. O zaman ev dışında hiç şarj edecek yer yoktu. Şimdi her avm, her sitede var. 2 sene sonra inanın bambaşka olacak her yıl katlanarak büyüyor bu iş. Bizim gibi doğal kaynağı olmayan ülkeler için zaten çok stratejik, elektriği çeşitli yollarla üretebilirsiniz ancak petrolün tek kaynağı var. Yeni teknolojiye geçmek korkutuyor, pratik değil ucuz değil evet ama gelecek bu sonuçta. Tesla superchargerlar yaygınlaşınca uzun yol da sıkntı olmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vires -- 20 Mayıs 2023; 20:2:37 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • harddiksman H kullanıcısına yanıt

Connectivity paketi üzerinden geliyor güncellemeler bildiğim kadarıyla. 30 gün ücretsiz, sonradan ne kadar ücret olacağı ile bilgi var mı?

Yeni Mercedes E serisine de bu özelliği koymuşlar. Bundan sonraki çoğu araçta olacak sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreq -- 20 Mayıs 2023; 20:14:39 >
  • harddiksman H kullanıcısına yanıt
    Tesla MY baz otopilotlla alınınca anladığım kadarıyla ne park asistanı ne de park kılavuzu çalışmıyor. Park manevrası sırasında park alanında herhangi bir obje için sesli uyarı yada otomatik fren fonksiyonu çalışmıyor. Bu durum gelişmiş otopilot alındığında da böyle mi? Yani Tesla’nın park asisti aktive etmesini mi bekleyeceğiz?

• emreq E kullanıcısına yanıt

Bu fiyat bandina "normal arac" tavsiyelerinizi duymak isterim acikcasi. Kafa karisikligi olan insanlara da yonlendirici olur.

Güncellemeler sürekli ücretsiz, premium bağlantı paketi bitiyor 30 gün sonra, yani spotify, netflix, youtube filan izlemek için almak gerekiyor.

• Sanıyorum tüm dünyada Tesla kullanıcılarının sorunu bu, ben konu ile ilgili Tesla Türkiye ekibine ulaştım bana bir takım ayarlar yaptırmaya çalıştılar ama olmadı, ardından teknik taraftan sizi arayacaklar dediler, telefon bekliyorum.

• Carplay ile spotify dinleyemiyor muyuz?

Birde kendi simimizden netflix veya youtube filan açilmiyor mu?

• Saçmalığa bak, oldu olacak sanayiden aftermarket park sensörü alıp takalım bari!

Sordum, Garanti dışı kalır dediler. Sadece kameraya dayalı bir sistemin hava koşullarını ve çamur problemlerini çözmek gibi bir vasıfı yok.

Tek yol Bim’den park sensoru alıp takmak. Şakır şakır yağmur yağarken Park asistanı devre dışı kalıyor. Daha da kötüsü doğru çalışmıyor. Ve hatalı yönlendiriyor

Bu kadar ciddi bir durum olmasa Tesla zaten Tesla Vision sözleşmesini kabul ettirmeye zorlamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 20 Mayıs 2023; 20:42:2 >
  • bu forum gerçekten çok anlamsız ve boş tartışmalarla dolu. Tesla başlığına gelip elektrikli araç alınmaz nerede şarj edeceksin gibi gereksiz yorumları sayfalarca tartışan insanların olması bana çok garip geliyor. Acaba dandik bir Peugeot fiyatına Tesla gibi teknolojik hızlı uzun menzilli geniş bir araç satın alınabildiği için mi insanlar bu kadar polemik yarattı onu merak ediyorum. Malum galerilerde toplanmış binlerce 1.2 motorlu bu araçlardan var.

audi q5’i ararsınız denmiş mesela, yani merak ediyorum bu arkadaşlar acaba Türkiye’de yaşamıyor mu. Bahsedilen aracın fiyatı nerdeyse 3 milyon yani Tesla’nın nerdeyse iki kat. Biz de biliyoruz bir audinin muhtemelen daha kaliteli olacağını ama hem satış temsilcisine rüşvet vermekle uğraşmak istemiyoruz hem de 3 milyon TL paramız yok bu kadar basit.

tekrar belirtiyorum 1.700.000 TL fiyatına alınabilecek daha iyi bir otomobil yazarsanız hepimiz fikir sahibi oluruz. Ama benim gördüğüm öyle bir otomobil şu an Türkiye piyasasında yok.

• 
Sayfa: önceki 209210211212213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.