Benimkinde o rakam 5 olarak görünüyor ama henüz VIN numarası atanmış değil < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (209. sayfa)

-
-
Benimkinde o rakam 1 fakat teslimat Ekim - Aralık grubu görünüyor. 2024 e sarkmaz gibi geliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İkisini aynı paraya alabilsem, bye bye Tesla derdim.
Drag sürelerine takılanlar, 500 m sonra içten yanmalı araçlar onları geçince üzülmez umarım. Malum en performans modelimiz 250 ile limitli. LR yi Clio tce bile yer zaten.
Matematiğe çok takılıyoruz, zevk almaya bakın:))
Tesla heyecan yarattı çünkü aynen denildigi gibi fahiş fiyatlanan piyasa araçları ile aynı paraya su an ulaşılmayanı sundu.
Yoksa Tesla da 3-4 milyon deseydi neden dönüp bakayım?
Canım ülkemde çok ucuz hayatları, çok pahalıya yaşıyoruz. Hayatı boyunca çalışsa şu aracı alamayacak olanların olması ne acı...
Bazı şeylere gereksiz anlam yüklüyoruz. Nihayetinde bizi bir yerden bir yere götürecek ulaşım aracı. Şark kültürünün etkisi sanırım. Gösteriş ve şaşa yı seviyoruz. Bir süre sonra o heves bitecek ve gerçeklerle yuzlesecegiz:))
Sadece Tesla değil, tüm elektrikli dünyasından prim beklememek lazım kısa vadede.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Beklenenden önce teslim edilmesi ihtimaliniz olabileceğini düşünüyorum. Kredi mevzuları, pek çok kişiyi vazgeçmek zorunda bırakabilir. Sizinki ilk siparişlerden olmasına karşılık renkten ötürü de gecikiyor olabilir tabi.
Sabah 8 gibi ilk gün sipariş veren ve Haziran ilk haftası teslimatı belli olan bir arkadaşım,ödemeyi ayarlayamadığı için büyük ihtimal Salı vazgeçecek siparişten mesela.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Konfigürasyonu neydi
Siparişten kendisi vazgeçmesin. Eğer gerçekten istiyorsa aracı, aracı gelene kadar süresi olması lazım. Sözleşmede siparis tarihinden itibaren 5 gün ya da her halükarda araç teslim tarihine kadar diyor. Siparişler ay oldu zaten.
Olmadı sözleşmeyi bir hukukcuya göstersin. Ben bu konuda mail attım, cevap veren yok.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aynı durumu bmw ix’de de gözlemledim. İkinci el pazarı şu an için zayıf ama 2-3 sene sonra çok değişecek. 2030’dan sonra avrupalı üreticiler içten yanmalı motorlu araç üretmeyi bırakınca bu sefer rüzgar tam tersine dönecek. Piyasanın gidişatını öngörmek lazım ben artık içten yanmalı motorlu araç alırken terettüt ederim, gelecekleri yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vires -- 20 Mayıs 2023; 15:24:34 >
Salı günü 5 günlük ödeme süresi doluyor.
Beyaz P.
Teşekkür ederim
Model Y ve Model 3 MVP araclar istediğiniz kadar gulebilirsiniz. Ağır gülünür ne demek ise, Türkçe'nin gözünü seveyim.
Model X Model S için bunu yazmadim
AYRICA Mvp olmasının üretim adedi ile nasıl bir ilişki kurdunuz ?
Ben tekrar yazıyorum seneye Bu sene aldığınız arabalar eskimiş olacak.
Aynı iPhone gibi.
Şimdi iphone a gelen vergiler gibi elektrikli arabaya vergi gelme ihtimali var. Yoksa döviz bazinda hiç bir değişiklik olmaz.
Alanlar umuyorum sarj edebilecek yer bulurlar.
Mercedes-Benz kullanılan kalite ve Sensor sayısı ile Tesla aynı değil.
EQA dediginiz arabayı her koşulda çalışan park sensörü ve bilumum alet edavati var.Tesla ise sadece güneşli günlerde kullanırsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 20 Mayıs 2023; 15:32:41 >
Haklısın şuan Araç piyasasında şuan mantıksız bir balon var 2019 yılında 371bin tl ye aldığım 320ie şuan olmuş 2.5 milyon ikinci eli bile 1.8 ile 2 arasında geziyor ki hakkı bu değil orantısal olarak piyasa oluşmuş; Öylede olunca 1.7 milyonluk tesla herkese çok cazip geliyor ki bence tesla hakkı olan fiyatı istiyor. 3,4 milyonla çıksaydı kimse yüzüne bakmaz alacak olanda ix ile taycanla kıyaslayarak bir karara varıdı ki altından rüzgar geçen bir şeye o kadar para bağlamak bana mantıksız geliyor diyecem ama demeyim.
-
Almanya’da bahse konu bmw az kilometre 20k euro fiyatlar inanılmaz balon Tesla 1.8 milyon sıfır araç bedava kalıyor
Tesla p yazılımlı a6 3.0 bitdi 400 ps awd den bile değerleri çok iyi A6 ile 0 200 17 sn altına inemedim. Tesla 15-16 bandında yürüyor 0 250 değerleri de güzel
Uçağın altından hava geçmiyormu ki alıyorsun
Hayır vin ne zaman atandı size?
-
Aldığımda 60bin € idi Tr fiyatı şuan sıfırı olsun Avrupa enflasyon farkı ile 72 bin € aşağı yukarı sıfırında 1 milyon 2. elinde de 400 bin civarı köpük var bu köpük ne zaman ortadan kalkar bilmiyorum ama şuan sıfır araç almak ve bunun için el altından bayilere aksesuar adı altında açıktan para ödemek vs... Birilerinin bu işten çırak çıkacak gibi görünüyor. Herkes dolar uçacak diye beklenti içinde kimsenin, ekonomistler dahil net gelecek öngörüsü yok yine de şu aşikâr ki çip krizi bitti, Avrupa ve ABD enflasyonu sindirdi hatta yenmeye başladı ve navlun fiyatları tüm dünyada ince ince geri gelirken araba alayım kenara koyayım dönemi bence geçti bundan sonraki dönem de sıfır otomobil fiyatlarında afaki bir artış beklemiyorum piyasa doydu.
-
Ondan demeyim dedim altından hava geçen şeylere karşı zaafım var sanırım :)
-
2030’da ne olur bilemem de model y alanların çoğunun madur olmasını istemem. Araç çoğalınca ilk tepetaklak gidecek elektrikli otomobildir. Bizim kültürümüze uygun değil, kimse güzelleme yapmasın. 2-3 defa 0-100 yapacaksın, yanındaki araçların yanından uzayacaksın, sonra o heves bitecek.
Mtv si pahalı, kaskosu ucuz değil, dışarıda şarj etmek benzin ile aynı. Evde şarj etsen bile model y işletme maliyeti ortalama benzinli bir aracın işletme maliyetinden yüksek. Model y sigorta kasko mtv şu anda 50 bin tl. Evde şarj ettiğin tasarrufu mtv olarak baştan veriyorsun zaten.. Anlık hevesle bunu gözönünde bulundurmayan sonra pişman olmasın derim.
Maddi imkanı iyi, evinde şarj edebilecek arkadaşlara lafım yok bu arada.. Onlar için bir oyuncaktır bu neticede.
Nakit avans çekip, durumlarını zorlayarak almaya çalışan arkadaşların bile olduğunu okuyunca gerçekleri gözden kaçırmasınlar istedim. Yoksa herkesin kendi bileceği iş…
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X