Arac sahıplerının apartman yonetimleri ile nasıl sulh içinde cozum buldugunu sormak suc mu ? Yasa var mı buna uygun ? Nerede sarj edeceksin diye sormak suç olmuş arkadaş Bu araç elektrikli bir araç ve Tesla Günlük şarj etmenizi öneriyor. Soruyorum bu arabayı alanların hepsi Villa’da mı oturuyor ? Adam apartmandan çekmiş ben de sordum şarj meselesini nasıl çözdünüz. 2Milyon lira verip Sınırsız Kilometre şarjsız giden bir araba mı yaptılarda ben mi bilmiyorum? Superchargerlarda iinanılmaz sıralar olabilir. Bizim asıl şarj sorununu tartışmamız gerekiyor. Arabayı aldın 2-3 güne şarj etmek isteyeceksin, Nasıl çözdünüz hangi ürünü hangi aaltyapıyı en önemlisi apartman yönetimini nasıl ikna ettiniz. Bence bu forumda asıl tartışılması gerekenler sorunların çözümleri, VIN ataması sadece 1 anlık olay. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 20 Mayıs 2023; 20:54:17 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (212. sayfa)

-
-
Ben hala aracı beklemedeyim,sıram gelmedi ama aynı sitede ix3 sahibi bir arkadaşım kapalı otoparkın en ğcra köşesine kendi sigorta panelinden hat çekti ve Wallbox kurdu.Yönetime de bilgi verdi tabijki,ilerde araç sayısı artar ise süzme sayaç vb bir ilave ile diğer komşularında kullanımına açacağını iletti.Şimdilik böyle bir çözüm oldu,henüz başka EV sahibi olan yok tabiki :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrDeltaSierra -- 20 Mayıs 2023; 20:53:49 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Diğer komşulara kullanıma nasıl açacak Sayaç koyup diğer komşulara mı satacak ? Bir de iki komşu aynı anda şarj etmek istiyor diyelim sabaha kadar bu nasıl olacak?
Bunların hepsi dert yaşadım biliyorum biraz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 20 Mayıs 2023; 21:11:34 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kendi saatinden kendi evinden çekti hattı,evet kullanmak isteyenlere,wallbox kurulumu yapamayanlara ücreti karşılığı verecek.
Satmak kelimesi olmadı…Kullanımın karşılığı desek daha iyi olur,kar amacı olan bir şey değil,o kadar EV nin aynı anda en azından benim yaşadığım yerde olması şuan için mümkün değil,bana sıra gelirse ben 2.olacam,birşekilde mutlaka sırayla şarj olur bu araçlar.
Arkadaşlar şu Tesla olayını abartmayalım artık. Hayır Tesla, alacak kişinin zaten 2. hatta 3. aracı olacak diyorsunuz ya, bunu kastediyorum. Anket koyalım çoğunluk böyle değildir. 1.7-1.8 milyonu da canlı cash bekliyordur da diyorsunuz, yine çoğunluk böyle değildir.
Araba hakkında olumsuz konuşanlara da tavır almaya gerek yok, elbette aksini düşünüyorsak belirtelim ama saldırgan olmayalım. Birbirimizi kırmayalım. Herkes fikrini beyan etsin. Eksisi artısı herkes okuyup değerlendirecektir. Bazı şeyleri yaşayarak tecrübe edeceğiz, ülkemiz için yeni bir teknoloji,yeni bir altyapı.
Yalnız Maltepe Total istasyonuna 2 araçlık şarj ünitesi kurmuşlar. Muhtemelen her benzinlige benzerini kuracaklardır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam biraz forumu okudum ve tesla düşmanlığınızın nedenini çözemedim.
İnsanlar burda tesla almalımıyız diye sormuyor ki aldıkları araçlarını takip etmek için girdikleri bir forum sayfası.
Galericiler gibi karşı çıkmışsınız tesla almaya şaşırtıcı.
-
Volvo XC40 kullanıcısıyım,satıp almayı düşünüyorum teslime kadar parayı ayarlayamazsam.Benim ilk ve tek aracım olacak muhtemelen,yazıldığı gibi hobi yada başka birşey olarak 2-3. araç değil.
Düşmanlık değil Benimkisi basit temel uyarılar.
Ben Yurtdışında yaşıyorum bir çok yorum ve ilan görüyorum. Şarj Problemi ve Beklentilerini karşılamayanlar nedeniyle satanlar.
Türkiye’de Araç Kıtlığı olduğunu biliyorum. Yalnız ben galerici olsam, Aracın satılmasına karşı çıkmak değil tam tersi yardımcı olurum.
Çünkü ne kadar bilincsiz sipariş o kadar araç sirkülasyonu olur. Galericilerin işine gelir.
Türkiye 4 mevsimi yaşayan güzel bir ülke, ancak yollarımız hem dayanıklı değil hem de çamur vs çok oluyor. Hafriyat Kamyonları falan.
Sensör işi sıkıntı bundan dolayı çok araçtan vazgecen var etrafımda. Keza süspansiyon ve Lastik işi de EV araçlarda farklı.
Ayrıca Türkiye Büyükşehirlerde yaşayan 80% nufus Apartman hayatında yaşıyor. Yani yanlış satın alımlarda çok ciddi kayıplar olabilir.
Hem cari açık olarak, hem de insanların tamamen bir hype’a kapılıp zarar etmemesini ya da bilgilenmesini sağlamak
Yazdıklarımda düşmanca bir tavır varsa, kanıtlanamayan bir durum varsa yazın açıklayayım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 20 Mayıs 2023; 21:37:1 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Forumdaki en "tırt" yorum;
1-) 0-100 hızlanma; yahu bayırda hiç 1.2 veya turbosuz 1,4-1,5 motorlu araç kullanıp sollama yaptın mı? illaki her daim 0-100 yapmayacaz ama güç harzaman lazım 0-100 frimanın reklamı yani ben güçlüyüm diyor.
2-) 1,0 TSI ve 1,2 motorlu arabalar çoğaldıda fiyatları azaldı mı?
3-) Artık kimse yakıta göre otomobil almıyor (zira otomobil fiyatları yakıt fiyatlarına göre değerlendirsen otomobil fiyatları dah çok artmıştır.)
Nereden bakarsan derslik niyetine yanlışlarla dolu yorumlar.
-
- Hangi Tiguan o 7 sn’de hızlanan?
- Tiguan’ın model Model Y kadar yol tutabilme ihtimali var mı? Yağmurda, çamurda, güneşte, karda?
- 4x4 Tiguan böyle yol tutabilir belki ama onun fiyatının 3m TL’den daha pahalı olduğunu biliyor musunuz?
- Model Y optimum düzeyde yol tutuş ve konfor geometrisine sahiptir, Tiguan konfor amaçlı üretilmiş bir araçtır. Bu yol tutuş ve konfor dengesini tutturabilmek otomotiv sektöründe hem meşakkatli hem de pahalı bir süreçtir, uçtan uca kaliteli altyapı ister.
- Normal pedal ile kullanmak rahatsız edici ne demek? Gaz pedalından ayağı çekmekten bahsediyorsunuz sanırım. Standart araç kullanır gibi ayağınızı bir anda gazdan çekmeyeceksiniz zaten, ani fren yapmak istenen durumlar haricinde. Kaldı ki bu da 3 farklı mod ile ayarlanabilir. Gerekirse araç neredeyse yelken modu gibi bile akıtılabiliyor.
- 1.8m TL’ye Türkiye şartlarında 2023 model 550 hp D segmenti olarak bu araç dışında bir SUV araç alma ihtimali var mıdır?
- Hızlı ve güçlü araç demek 7/24 o aracı öyle kullanacağın anlamına gelmez. Böyle bir araca sahip olduğunu, ayağının altında bu gücü bilmek hem sürücüye güven verir hem de ihtiyaç anında aracı güvenle hızlandırır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
yahu arkadaş lütfen otomobillerden anlamayan yazmasın kendimi zor tuttum, kimsede kusura bakmasın; TIGUAN mı konforlu, yahu tümseklerden gelen sesi geçtim o nasıl bir sönümlemedir kart kurt; hele birde outohold fren sesine ne demeli ? TIGUAN çok konforluysa ozaman Audi Q3 niye var?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetkucukkaya -- 20 Mayıs 2023; 22:0:19 > -
MVP, product market fiti doğrulamak için çıkardığın ilk protipten biraz iyi satılabilir dediğin üründür. Her şey iyi çalışmayabilir ama ana fonksiyonu yerine getirdiği için müşteri para verebilir.
Bu derece seri üretim üretilen ürün MVP olmaz. Seri üretimde her detay planlanmış olur, artık piyasa beklentisi çoğunlukla bellidir. Hele ki araç üretimi gibi detaylı bir plan isteyen ve yüksek sayıda üretilen araç MVP değildir. Dediğim gibi Tesla Roadster ilk versiyonu MVP diye sıfatlandırabilirsiniz.
Bu arada, “ağır” kelimesi gözünü sevdiğiniz Türkçemizde mecaz olarak “ciddi” anlamı taşır. İsterseniz TDK’ya göz atabilirsiniz. Bu kullanım doğrudur, örneğin “ağır eleştiri” gibi.
Model Y’ye iPhone gibi her sene güncelleme gelebilir haklısınız. Siz o zaman sanırım bu mantıkla iphone/android değil artık güncellenmeyen nokia kullanıyorsunuz.
Uzun lafın kısası, bu araç Türkiye piyasasında iyi bir konuma yerleşmiştir. Açıklamalara göre beklenenden fazla satış almıştır. Siz beğenmeyebilirsiniz ancak bütün dünyada satış rakamları yüksektir.
Park sensörlü EQA konusuna gelince Mercedes önce yeterli sayıda üretsin, ülkemize getirsin satsın da karşılaştıralım.
Mercedes bayisine bir uğrayın yakın zamanda bakalım ne zaman teslim ediyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andich -- 20 Mayıs 2023; 22:5:32 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Bu fiyat bandina "normal arac" tavsiyelerinizi duymak isterim acikcasi. Kafa karisikligi olan insanlara da yonlendirici olur.
Cevap vermeyeceksiniz herhalde. Evet tesla tamam kotu ama ortaya baska bir alternatif sunmazsaniz ne anlami kaliyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanHollandali -- 20 Mayıs 2023; 22:2:59 >
Sacma sapan yorum yapan arkadaslari engelleyip kullanici deneyimlerini paylasmaya devam edin bence. Kolay kolay kimseyi engellemezken bu konuda surekli birilerini engelliyorum. Model y alma fikrim var ve gercekten deneyimleri surecleri merak ediyorum. Surekli model y yi sacma sapan yorumlarla gomen insanla karsilasiyorum. Bir iki yorum kabul edilir ama son bir haftadir girilen yorumlarin yarisini belirli kisiler almak isteyen insanlarla iddialasmayla geciriyor. Hataysa alan kisinin hatasi rica ediyorum tesla almak isteyen insanlari salin artik
Sabah 10.02’de vermişim siparişi.
Yurtdışında yerleşik olanların ülke gerçeklerinden bihaber olmalarının örneğini görüyoruz. Ülkede araç yok, haberleri yok Tesla Model Y eleştiriyorlar. Beyler ; burada 2 - 3 ay beklemeden ve elden 100 - 150 vermeden araç alamıyoruz. Şarjını vs. geçtik biz. Benzincide takarız, 20 - 80 arası kullanırız. Alırken liste fiyatından alabildiğimiz araç zaten zarar ettirmiyor. Kur çıkmazına girdik , enflasyon çıkmazına girdik. Bu araç seneye bu vakitler en iyi ihtimalle x2 yapmış olacak. Kullanamıyorsak liste fiyatının %10 - %15 altına beklemek istemeyene yine veririz. Bu araç yokluğu piyasalar dengeye oturmadan giderilmek istenilmez. Adamlar az adetle vurup geçiyor. Edirne ötesinden bunu görememeleri gayet normal.
1 euro=22 tl
Almanya dan güzel yurduma selamlar…
Tam 14 aydır Tiguan R Line bekliyorum. Bu sürede 3008 GT aldım, araç yaşını devirdi. Tesla alacak adama git Tiguan al demek gibi birşey bu söyledikleri. Ülkede almak isteyen de istediği aracı alamiyor oysa ki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.L.Crassus -- 20 Mayıs 2023; 22:10:42 >
Bu araca 1.7 milyon tl verecek insanların arabayı nerede şarj edeceğini düşünmediğini mi düşünüyorsun sevgili dostum onu soruyorum ben de. Yani bunu yazınca sipariş verenlerden bazıları “aaa harbiden he nerede şarj edeceğiz bu aracı, en iyisi 1.7 milyona gidip a3 sedan alayım” mı diyecek? Herkesin kendine göre bir planı var tabii ki. Onlarca mesaj yazıldı kimi wallbox aldı kimi zeste şarj edecek kimi başka bir plan yaptı. Burada müthiş bir tespit yapmışcasına “aaa aldınız bu arabayı ama pişman olacaksınız şarj edemeyeceksiniz” triplerinin manası ne?
Porsche forumuna gidip Bu arabalar çok yakıyor abi çok pişman olacaksınız kesinlikle almayın yazmak gibi bir şey bu. Çok anlamsız yani o aracı alan zaten onun derdini şarjını benzinini gayet iyi biliyor yaşanabilecek sorunların farkında ve ona göre planını yapıyor. O yüzden diyorum neyin ikna çabası bu?
Neyse merakını gidermek için söylüyorum. Ataşehir‘de bir sitede yaşıyorum burada zaten uzun yıllar öncesinde elektrikte araç şarj yerini kendi otopark alanında çektirmiş bir çok insan var. Mesela bir BMW i8 şarjda duruyor. Ha diyelim evinde şarjın yok keza Plugshare gibi uygulamalara bakarsan ülkede on binlerce elektrikli araç şarj yeri olduğunu görebiliyorsun. Ayda 1000 km civarı yapan bir insan 2-3 kere şarj etse fazla fazla yetiyor zaten, bir avmde kolaylıkla şarj edebilir en kötü ihtimalle. Bunları biliyoruz yani bu başlıkta ki herkes bunları planladı ona göre siparişini verdi. Sıkıntı yok yani, elektrikli araçlar siz galericilere belki yeni gelebilir ama bu ülke ve bizler için yeni bir teknoloji değil
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X