Temu'ya dedim %60 vergi aldınız ama olur da kanun yürürlüğe girmeden yetişir ve %30 ile geçerse aradaki farkı iade edecek misiniz? Üst yetkilisine aktardı gün içinde haber vereceklermiş. Sipariş vereceğimden değil de merak ettim ne yapacaklar. |
TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (73. sayfa)

-
-
En geç 20.08.2024 saat 23.59'a kadar gümrüğe girdi girdi. Giremezse ürünleri unutun.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Niye unutsun en kötü + vergi isterler ihtiyacı var ise arkadaşın aradaki farkı öder yine alır ürünleri
-
30 euro limiti aştığı için ithalat beyanı ile ürünleri alabilir. Bunun için de gümrük müşaviri ile anlaşması lazım. Gümrük müşavirine para verecek. Ürünün beklediği süre için ardiye ödeyecek. İthalat olacağı için ürünün standartlara uygun olduğuna dair belgeler istenecek.
Bunlar,
CE belgesi,
Elektronik ürünse Tareks belgesi,
Kurşunlu lehim kullanılmadığına dair ROHS uygunluk belgesi,
vs. vs.
...
Listeyi uzatmak mümkün.
Bireysel siparişler bunlardan muaf. Gümrük vergisini ödeyip alıyorsun. Ama 30 euro üstü oldu mu bu muafiyetler kalkar.
Arkadaş tabii ki gümrüğün istediği her şeyi tamamlayıp, beyanını verip vergisini ödeyerek ürünleri alabilir. Ama astarı yüzünden pahalıya gelir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 7 Ağustos 2024; 9:33:13 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
dün %60 vergi oranıyla bir şeyler aldım tr fiyatının 3de birine geldi. Yediğimiz kazık tahminimizden de büyükmüş.Bir kaç haftaya tekrar yüklerler temuyu 😀
-
Bu konuda haklısınız Gümrüğe düşerse sırf uğraşmak bile insanı yoruyor başına gelmeyen bilemez.
150 Euro alışverişte bir defa gümrükte uğraşmıştım. Allah'tan 150 Euro altında kaldı yırttım. Üstü olsa müşaviri belgeleri ekstra parası aldığımın kat kat üstünde olacaktı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu açılan başlıklar, sosyal medyada ballandıra ballandıra anlatanlar sayesinde yurtdışı çıkış harcından sonra, alışverişlere de kallavi vergi geldi. Skmseler bariye doğru gidiyoruz !!!!
-
Siparişi iptal edemeden kargoya vermişler. Geçmiş olsun 2.000 TL çıkacağı varmış.
Haram zıkkım olsun. İade etmeye çalışsan edemezsin, almaya çalışsan en az 4-5k fiyat çıkaracaklar. Kısaca bir bardak su.
-
İşte hepsi deli dumrul vergisi.Arkadaşlar ne bekliyorsunuz k.paşadan ne çıkar.1996 da tarlabaşındaki karakoldan 30m uzakta arabada duran torba içindeki diplomam ve transkriptlerim çalındı.3 gün sonra bir kişi bulmuş k.paşada.Gidip alalım dedik sivil polisler ile tanıdık olan.Gece oraya giremeyiz dendi.Kardelen çıkmıyor öyle kananlar uyansın.
Tapelerde vardıya zülal oğlan ile konuşması vardı.Sen rahat ol elimize düşecek indirim yapma komisyonunu verecek minvalinde konuşma kaydı.Kanını emiyor iliğini kemiğini kurutuyor halkın.Hamam böceği gibi yaşamanın cennete götüreceğini düşüne bir topluluğun içinde yaşıyoruz.
Beyinler parlak.Heedfi yırtmak olan bir gurup ve liderleri erk olursa ne olur.Böyle dünya tarihinde görülmeyen bir soygun.Beşi onbeşi bir yerde çetelerden mi alacak parayı.İnsan kendine bakar ben bunu yaparım diyecek durumu yaşatacak kendine benziyen kişiyi bit kadar beyni olan seçmez.
-
30 euro sınırı yılda 1 mi yoksa ayda 1 mi?
-
sipariş başı sınır. ayda 5x30€ sipariş verebiliyorsun ayrı ayrı.
-
Şu an 30 euro altında da bir sepet oluşturulursa temuda yine %60 lık vergi çıkıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
vergi dahil 30 euro (1100 tl) mu bu rakam? vergide eklenirse 1760 tl gibi bir rakam yapıyor.
-
vergi hariç , diğer tüm ödemeler dahil kargo ürün ücreti..
-
çinden alacağın ürünlere %60 vergi her durumda geçerli. Bireysel olarak 30 euro üstü alamazsın diyor. Yani ayda bir 30 euroluk ürün alacan ve 48 euro ödeme yapacan. Hepsi bu.
-
Anladım hocam, ben 30 euroya kadar sorun yok gibi algılamak istemişim. Teşekkür ederim cevabınız için.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sepette kart bilgilerinizi girdiğiniz yerin hemen üstünde güncel kurla vergisiz olarak ekleyebileceğiniz maksimum tutar yazıyor.
-
Yukarıda vergisini ödeyip alır diyen arkadaşlar olmuş ancak tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Bir ürün gümrüğe takıldıysa o ürünü unutmak en mantıklısı. İşin içinde sadece para da değil, hani kaç tutarsa tutsun, basarım parayı vergisini öder alırım durumu da yok. Bir ton uğraşıyorsun müşavire gidiyorsun yazışmalar şunlar bunlar. Uğraşılacak gibi değil. Kısacası yurtdışı sipariş işi tamamen bitirildi.
-
Benim ürünler gümrükten geçtin 16 temmuz sipariş vermistim 7 gündür gümrükte neden ilermiyor tekrardan mi gümrüğe sokacaklar alt üstü şort ile tişört almıştım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X