< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (65. sayfa)

-
-
Hukukçu arkadaşlar bilir bu gecenin köründe keyfe keder alınan kararlara dava açabiliyor muyuz? Bir eve gelip şey yapmaya geldik demedikleri kaldı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yarın sipariş versek 14gün içinde gümrüğe gelir mi? Sonda ekstra masraflar ile sıkıntı yaşamayalım?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
30euro 1100 tl zaten temu da alt limit 1700 tl bu durumda sipariş verilemez hale geliyor
Satın alırken zaten kesiyor vergiyi. 15 gün içinde alırsak sanırım o potaya girmiyor. Karara göre.
Sorun masraf değil ki sadece.Diyelim şuan bir ürün aldın 30 euroyu geçiyor.Vergisi ödenmiş.Bu yasa girdikten sonra vergisi ödenmiş ödenmemiş farketmez 30 euroyu geçerse gümrükte kalır.
-
Ortamlarda şöyle ucuza aldım, böyle ucuza aldım diye bağırıp çağırırsanız, gene Türkiye'deki esnafın eline kalırsınız.
-
Devlet örneğin 6 Ağustos tarihinde verilen siparişte o anki kanun oranında vergisini peşin aldığı için ; sipariş verildiği anda geçerli kurallara tabi olacağından gümrük problemi yaşanmaması gerekir.
15 gün sonrasında bu internet sitelerinden zaten 30 Euro üstüne sipariş oluşturulamayacaktır. Şimdi 150 Euro üzerine Temu da sipariş oluşturmaya çalışsanız da yapamayacağınız gibi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Temuyu boşverinden Amazon'uda etkileyecek bu durum ne güzel alıyorduk yurtdışı amazondan allah bin belasını versin
Ben bu 30 avro sınırının nasıl belirlediğine takıldım. Neden 3 avro değil de 30 avro? Kriter nedir? Amaç yurt dışından alışveriş yaptırmamak, bunu biliyoruz. O zaman sınırı 1 avro yap. Uluslararası arenada ticareti kapatmamış görünürsün ama aslında kapatmışsındır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
siparişi verme ya da vergiyi verme tarihin değil, ürünün TR gümrüğüne ulaşma tarihi baz alınır.
21 ağustostan itibaren ulaşan ürünler bu uygulamaya tabi olur.
oyun bitti, geçmiş olsun.
-
Sorun şu, ithal eşya aldıkça cari açık artıyor. Ekonomi öyle bir halde ki balinalar yaşasın diye balıkların tamamı feda ediliyor. Ekonomiyi bitirdiler. Teşekkürler.
-
Hemen sipariş verdim bakalım artık 1 gün öncesi diyor ama en azından gümrüğe girmiş olur inşallah hayır parayıda geçtim bu ürünlerden ülkede yok yaratacakmıyız kardeşim ?
-
Merhaba,
150 euro olan limit 30 euroya düştü.
0-30 euro arası bir alışverişiniz ise ab'den geliyorsa %30, diğer ülkelerden geliyorsa %60 vergi ödeyeceksiniz.
30 euro üzeri ise gümrüğe takılacak (daha önce 150 euro üzeri takıldığı gibi)
*not: 15 gün sonra yürürlüğe girecek, alışveriş için son 15 gün diyebiliriz :)
-
Bütün özgürlükler, haklar bir bir elden gidiyor. Bu düzenin, başı boşluğun artık bitmesi gerek. Ülkece çok sıkıldık. Ekonomiyi düzeltemedikleri gibi fiyat artışlarını da engelleyemediler.
-
-
Bu ülkeyi bizim için cehenneme çevirmeye and icmisler anlaşılan. Gırtlağımiza kadar vergi olduk, zerre yaşama sevinci bırakmadılar insanlarda
Konu ile bağlantılı olarak Temu’nun ruhuna gelsin.
MrSergen0youtube
MUHTEŞEM BİR SELA..https://www.youtube.com/watch?si=HzWB6ceej_rvvtDs&v=7unENFLHAVs&feature=youtu.be
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X