Şimdi Ara

Tembel Gençlik Toplu Taşıma Kullanır (40 Madde) (Ss'li)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
733
Cevap
12
Favori
21.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Toplu Taşımanın gençlere verdiği 40 zarar

    1) Toplu taşıma hareketsiz olmamıza neden oluyor. Oysa bisiklet, kaykay, paten veya yürüme hareket ve sağlıklı bir yaşayış elde etmemize imkan verir.

    2) Toplu taşıma para harcamak demektir, oysa bisiklet, kaykay, paten, yürüme günlük kullanımda ücret istemez. Bisiklet, kaykay, paten gibi araçlar ise toplu taşımaya vereceğiniz ücretlerin çok azına alınabilir.

    3) Toplu taşımada eğer uzun mesafe gidilmeyecekse zaman kaybı demektir, her durakta durması, yolcu indi-bindir yapması, engelliler için daha uzun bekliyor olması, oysa Bisiklet, kaykay veya patende sizi durduracak böyle sorunlar yoktur.

    4) Toplu taşıma ile harcanmayan enerji, gençliğin bu enerji patlamasını absorbe edemiyor oluşuna sebep oluyor ve bu enerjiyi daha sonra harcamaması gereken yerlerde kullanabiliyor.

    5) Toplu taşıma insanları birbirinden soğutuyor çünkü yan yana durmasına rağmen konuşmazlar, hatta bakışmadan bile kaçınıyor insanlar, oysa bisiklet, paten, kaykay gibi ortak araçlar tanımasanız bile karşıdan gelenlere selam verip almanızı, arkadaşlıklar kurmanızı sağlıyor.

    6) Toplu taşıma çok kullanılınca belediyeler oraya yatırım yapmak zorunda kalır, oysa bisiklet, kaykay, paten kullanımı yaygınlaştıkça belediyeler bu araçlar için yatırım yapmak zorunda kalacaklardır. Şehirler daha fazla yaşanılır hale gelecektir.

    7) Toplu taşıma araçlarını duraklarda beklemek ekstra zaman harcamak demektir, bazen geç gelir, ve dakikalarca beklemek zorunda kalırsınız, oysa bisiklet, kaykay, paten gibi araçlar sizi bu zaman israfına girmenizden korur. İstediğiniz zaman atlar gidersiniz.


    8) Toplu taşımalarda hırsızlık, taciz ve benzeri suçlarla yüzleşmeniz olasıdır, bisiklet, kaykay veya patenle seyahat sırasında böyle riskler yaşamanız mümkün değildir.

    9) Toplu taşımada pislik ile karşılaşmanız oldukça mümkündür, çünkü gün içinde binlerce insanın kullandığı yerlere oturmak, ellemek, dokunmak zorunda kalıyorsunuz. Bisiklet, kaykay veya patende ise kendi yolunuzdasınız.

    10) Toplu taşımada kalabalık şekilde seyahat etmeniz diğer insanlara bir nefes mesafesinde yakın olmak zorunda kalmanız bulaşıcı hastalık kapmanıza neden olabilir. Bisiklet, kaykay veya patende böyle şeyler ile karşılaşmazsınız.


    11) Toplu taşımada bazen trafiğe takılırsınız ve yer de kalmamışsa saatlerce ayakta ve sabit şekilde beklemek zorunda kalabilirsiniz, bisiklet, kaykay veya patende sürekli aktif olduğunuzdan daha rahat ve akıcı gidersiniz yolunuzda.

    12) Toplu taşıma araçları sizi tam istediğiniz yere götürmez, oysa bisiklet, kaykay veya patenle tam olarak gitmek istediğiniz noktaya ulaşabilirsiniz.



    13) Toplu taşıma engebeli şehirler için avantajlı olsa da eğer insanlar bisiklet, kaykay veya paten gibi araçları kullanırsa belediyeler aşağıdaki örnekteki gibi asansör hizmeti vermek zorunda kalacaktır.

     Tembel Gençlik Toplu Taşıma Kullanır (40 Madde) (Ss'li)

    14) Toplu taşımada rahat edemezsiniz, telefonunuzun ekranı, okuduğunuz bir şey veya telefon konuşmanız yakınınızdaki biri tarafından rahatlıkla görülüp dinlenebilir, bu da sizi rahatsız etmeye yeter. Oysa Bisiklet, kaykay veya paten gibi kendinize ait araçlarda bu sorunu yaşamazsınız.



    15) Toplu taşımada başkalarının yüksek sesle konuşmalarını duyabilir rahatsız olabilirsiniz, aynı şekilde öksürme, aksırma, hapşırma, ter kokusu gibi oldukça rahatsız edici şeyler ile karşılaşabilirsiniz. Bisiklet, kaykay veya paten ile açık havada bu tür problemler yaşamazsınız, daha ferah.

    16) Toplu taşımada taşımanız eşyaları birlikte götürmeniz problem olabilir, bazen kalabalık olur ve dizlerinizde taşımak zorunda kalırsınız oysa bisikletlerin bagajına atar kilolarca eşyayı çok daha rahat götürebilirsiniz, ne rahatsız olur ne de başkalarını rahatsız edersiniz.

    17) Toplu taşıma daha çok çevre kirliliği demektir, ülke ekonomisine ve dolaylı olarak insanların cebine daha çok zarar verir oysa bisiklet, kaykay veya paten tamamen çevrecidir, ve ülkenin gelişimine katkı sağlar.

    18) Toplu taşımada hayatınız aracı kullanan şoför veya karşıdan gelen araçların şoförlerine bağlıdır, her halükarda onların yaptığı hatalar sizin hayatınıza mal olabilir, risk daha fazladır oysa bisiklet, paten veya kaykayda sizin tercihleriniz daha ağırlıklıdır. Hızınız daha yavaş, varsa yolunuz daha güvenlidir araçlara göre.

    19) Toplu taşımada gidilecek yollar her zaman bellidir, oysa kendi aracınızla istediğiniz yolu tercih edersiniz, bazen kısa bazen uzun istediğiniz sokağa girmekte özgürsünüz. Bisiklet, kaykay veya patenlerle ara sokaklardan bile gidebilirsiniz.

    20) Toplu taşıma araçları en fazla yatırımın gittiği yerlerdir, eğer bu yatırım oraya gitmezse altyapı, bisiklet yolları ve yollar için daha fazla yatırım getirecektir bu da şehrin gelişimine ve insanların daha fazla mutlu olmasını sağlayacaktır.

    21) Toplu taşımada geçirdiğiniz zaman sizin daha az derin ve daha sağlıksız uyku geçirmenize neden olacaktır. Oysa bisiklet, kaykay veya patende harcadığınız enerji günün geri kalanını daha aktif ve uykunuzun daha kaliteli olmasını sağlayacaktır.


    22) Toplu taşıma ile uzun süreli geçirilen zaman sizin daha yaşlı görünmenize neden olur çünkü vücudunuz bekleme modundadır, oysa bisiklet, kaykay veya patende vücudunuz hareketlidir ve bu sizin daha dinç kalmanızı sağlar.

    23) Toplu taşımada yaptığınız yolculuklarda bedeniniz neye gereksinimi olduğunu yiyecek, içecek gibi size iletemez çünkü harcamıyordur ve terleme, tuz kaybı, bedeninizin nefes alması gibi fonksiyonları çalıştırmadığınızdan farkında değilsinizdir, oysa bisiklet, kaykay veya patende bu size hemen iletilir ve sürekli yenilenirsiniz.

    24) Toplu taşıma sizin beyin gelişiminize engel olur, çünkü sabit olduğunuzdan bedeniniz daha çok oksijen tüketme gereksinimi duymaz, sabit olduğunuzdan kontrol kabiliyetinizi geliştirmezsiniz, oysa bisiklet, kaykay veya patende denge kontrolünü sağlar, hareketten dolayı beyninize daha fazla oksijen gider, daha fazla gelişirsiniz.

    25) Toplu taşımada aktif olmadığınızdan ve vücut çalışmadığından bağışıklık sisteminiz kendini geliştiremez, oysa bisiklet, kaykay veya paten gibi enerji gerektiren taşımacılıkta sizin vücudunuzun direnci artacaktır.

    26) Toplu taşımada aktif olmadığınızdan dolayı ve bedeninizin performansını kullanmadığınız için cinsel yaşam kaliteniz düşecektir oysa bisiklet, kaykay veya patenle geliştirdiğiniz bedeniniz ve kontrol gücünüz daha kaliteli bir nesle sahip olmanızı sağlayacaktır.

    27) Toplu taşıma araçları ile şehrin yakınındaki doğal, çok az el değmiş yerlere gidemezsiniz, ama bisiklet gibi araçlarla hafta sonları böyle imkanlardan faydalanabilirsiniz.

    28) Toplu taşıma araçları sizin şahsi araçlarınız değildir, her an ulaşamazsınız ama bisiklet, kaykay veya paten ile her an ulaşabilir, dilediğiniz şekilde geliştirebilirsiniz.

    29) Toplu taşıma araçları yolda kalabilir, mağdur olabilirsiniz oysa paten, bisiklet veya kaykay sorun çıkartırsa tamiri kolaydır ve hemen tek başınıza halledebilirsiniz basit sorunları.

    30) Toplu taşıma araçları yollarda çok yer kaplarlar, bu da dar yollar ve diğer araçlar ile beraber şehri olumsuz etkiler, oysa bir toplu taşıma aracının genişliği ve uzunluğu otuz bisiklete bedeldir

    31) Toplu taşıma araçları kötü hava şartlarında ihtiyaç olabilir ama normal günlerde ihtiyaç değildir, böyle durumlarda elinizdeki bisiklet, kaykay veya paten ile onları kullanabilirsiniz.

    32) Toplu taşıma araçlarında biletiniz bitmiş olabilir, basmayabilir, bu sizi ortada bırakır adeta ve başka alternatif aramak zorunda kalırsınız, veya başkasından istemek ve mahcup olabilirsiniz. Oysa bisiklet, kaykay veya patende böyle riskleriniz olmaz.

    33) Toplu taşımaya yapılan zamlar sizin moralinizi bozabilir, ama bisiklet, kaykay veya paten kullanıyorsanız bu kötü haberlerden kötü etkilenmezsiniz.

    34) Toplu taşıma araçları resmi günlerde seyrekleştirilir, tatiller ve bayramlarda onları bulmak daha zordur oysa bisiklet, kaykay veya paten ile böyle sıkıntılarla karşılaşmazsınız.

    35) Toplu taşıma araçlarına yaptığınız abonelikleri diğer şehirlerde kullanamazsınız, oysa bisiklet, kaykay veya pateni şehirden şehire ücretsiz taşıyabilir ve orada da bunu kullanabilirsiniz.

    36) Toplu taşıma ve bisikletin karıştığı kazaların istatistiği, bisiklet çok daha güvenli, yaralanmaların %85'i kask takılmadığından, oysa kask da kullanılırsa en güvenli araçlar kategorisinde.

     Tembel Gençlik Toplu Taşıma Kullanır (40 Madde) (Ss'li)

     Tembel Gençlik Toplu Taşıma Kullanır (40 Madde) (Ss'li)

    37) Toplu taşıma araçları ve sanayisi dışa bağımlı oysa bisiklet ülke içinde üretimi daha kolay olabilir ve hem yerli hem milli markaların üretimine daha kolay destek verilebilir, hatta ihraç bile edilebilir.

    38) Toplu taşımada sosyal aktiviteler yapamazsınız ama bisiklet, kaykay veya paten ile gruplara katılabilir, sosyalleşebilir, ortak etkinlikle yapabilirsiniz.

    39) Toplu taşıma sırasında pasifsiniz oysa bisiklet, kaykay veya paten kullanınca özgüveniniz artar çünkü bir şeyler yapıyor olduğunuzun farkında varırsınız.

    40) Toplu taşıma gelişmiş ülkelerde bisiklet, kaykay veya patenin her zaman gerisinde olmuştur.

     Tembel Gençlik Toplu Taşıma Kullanır (40 Madde) (Ss'li)

     Tembel Gençlik Toplu Taşıma Kullanır (40 Madde) (Ss'li)

    Kaynaklar:
    http://www.bikeradar.com/road/gear/article/30-reasons-to-take-up-cycling-23965/
    http://www.oyder-tr.org/Content/document/raporlar/tuik-raporlari/Haber_Bulteni.pdf
    http://www.trafik.gov.tr/Sayfalar/Istatistikler.aspx

    Chopsy Baby Magazine; Public Transport Feature: Advantages and Disadvantages to Public Transport; Sept 2010
    Enviro-news: Electric Buses- Green Public Transport or THE Public Transport?
    Green Life: Take Public Transportation”; Green Life; 2010
    “Public Transportation in Developing Countires”; Richard Iles; 2005
    “Urban Transit Systems and Technology”; Vukan R. Vuchic; 2007



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 26 Mart 2017; 4:59:58 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • ay yeter gebericem!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parti aç oy verelim başkan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TURQUOIS3

    ay yeter gebericem!

    25 saniyede okudun bu 40 maddeyi ve yorum yaptın? Tebrik ederim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 25 Mart 2017; 15:28:17 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pendikten kadikoye yurusun mu millet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Theologist

    quote:

    Orijinalden alıntı: TURQUOIS3

    ay yeter gebericem!

    25 saniyede okudun bu 40 maddeyi ve yorum yaptın? Tebrik ederim...



    tetikte bekliyordum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hagi10best

    Pendikten kadikoye yurusun mu millet

    Bisiklet otobüsten hızlı...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen oyle hocam. bende motosiklet aldim bu yuzden

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fyodorleo

    Ak partili misin?

    Kesinlikle hayır. Hiç bir partili değilim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TURQUOIS3


    quote:

    Orijinalden alıntı: Theologist

    quote:

    Orijinalden alıntı: TURQUOIS3

    ay yeter gebericem!

    25 saniyede okudun bu 40 maddeyi ve yorum yaptın? Tebrik ederim...



    tetikte bekliyordum

    Konuda bir gariplik var mı? Hazır kalıpların var anlaşılan ama bu konu o kalıplarla uyuşmadı dikkat edersen.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konudan yerimizi alalım. Bunlar hep amme hizmeti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Theologist


    quote:

    Orijinalden alıntı: TURQUOIS3


    quote:

    Orijinalden alıntı: Theologist

    quote:

    Orijinalden alıntı: TURQUOIS3

    ay yeter gebericem!

    25 saniyede okudun bu 40 maddeyi ve yorum yaptın? Tebrik ederim...



    tetikte bekliyordum

    Konuda bir gariplik var mı? Hazır kalıpların var anlaşılan ama bu konu o kalıplarla uyuşmadı dikkat edersen.

    konunu okuyup yorum yaparım sonra şu an dışardayım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Suana kadarki konularin mantıklı tamamda hocam ama bunu anlayamadim. 2 3 saatlik mesafe olan bir yeri nasil gidebiliriz bisikletle. Uygun yol varmi gitmek icin arabalarin motorların olduğu yoldan gidersem ölürüm o trafikte büyük ihtimal.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 madde de Turkiyede bisiklet sürmek

    1- Tembel Gençlik Toplu Taşıma Kullanır (40 Madde) (Ss'li)





    http://m.radikal.com.tr/hayat/dunyayi_dolasti_marmariste_emniyet_seridinde_oldu-1365268

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: realexile

    Suana kadarki konularin mantıklı tamamda hocam ama bunu anlayamadim. 2 3 saatlik mesafe olan bir yeri nasil gidebiliriz bisikletle. Uygun yol varmi gitmek icin arabalarin motorların olduğu yoldan gidersem ölürüm o trafikte büyük ihtimal.

    Bisikletin ortalama hızı 30-40 km. Trafik sıkışıklığında otobüsün hızı ortalama 20-25 km. Yani otobüsten çok daha hızlı ulaşırsınız. Ayrıca güzergahı değil de kestirmeleri kullanabilirsiniz.

    İstanbul, Ankara, İzmir'de de bisiklet kullanmış biri olarak otobanlar dahil bisiklet kullanırken sıkıntı yaşamadım, dikkatli olmanız, kask takmanız şart.

    Bisikletçi sayısı artarsa belediyeler mecburen bisiklete hizmet edeceklerdir, mesela son yıllarda İstanbul'a yapılan tabelaları görüyorsunuz.

    O kadar sayı az olmasına rağmen...

    Ne kadar talep o kadar arz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Pokemon Go gibi saglam 3 oyun yapacaklar iste o zaman bunlar olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin takıntılı bir ruh hastası olduğunuzu düşünmeye başladım. Kimse yıllardır (Evet, yıllardır) bir konuda bu kadar istikrarı bir şekilde konular açıp, sayfalarca gelen yorumlara cevap vermez, veremez. Buna da bir karşıt cevap bulursun sen ama takıntılı olduğun gerçeği değişmeyecek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: galapagoskaplumbağası

    1 madde de Turkiyede bisiklet sürmek

    1- Tembel Gençlik Toplu Taşıma Kullanır (40 Madde) (Ss'li)





    http://m.radikal.com.tr/hayat/dunyayi_dolasti_marmariste_emniyet_seridinde_oldu-1365268

    O kaza olmadan 1 hafta önce Marmariste bisiklet kullanıyorduk...

    İnsanlar bisikletçi görünce şaşırıyor...

    Çünkü kullanan yok...

    Türkiye turu sırasında bana deli gözüyle bakıyorlardı, çünkü onlar için bisiklet çocuğa alınan bayramlık hediye.

    O kazanın sorumlusu Bisiklet kültürü olmayan halkımız...

    Ayrıca böyle kazalar dünyanın her yerinde olabilir...

    Bisikletli kaza sayısı ülkemizde çok çok az, hem bisiklet kullanan olmadığından hem bisikletin güvenli oluşundan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 25 Mart 2017; 15:48:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selam kanka konunu okuduktan sonra 53 yaşındaki annem çarşıya kaykayına atlayıp gitti.

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.