Şimdi Ara

Tembel Gençlik Toplu Taşıma Kullanır (40 Madde) (Ss'li) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
732
Cevap
12
Favori
22.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ilker07

quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Bisiklette kask takmak güvenliği %85 falan sağlamıyor. Ben bir motosiklet kullanıcısı olarak güvenli olduğuna katılmıyorum. ( Full face kask - dikkat edin bisiklet kaskları şapka gibidir, yüz-çene açık ) , full korumalı mont ( dirsekler-omuz-sırtlık-bellik vs. ) , korumalı pant. hiç olmadı dizlik , eldiven , korumalı motosiklet botu vs. kullanan yok ) Evet 20-30 km hız yapılıyor bisiklette ama kırık çıkık ya da kafa travmaları için malesef yeterli. Aynı zamanda bisikletlerde ayna bile yok benim gördüğüm kadarıyla, ya da çok az.

Ayrıca insanlar keyfinden toplu taşıma kullanmıyor, hele hele büyükşehir kalabalığında iş giriş - çıkış saatlerinde. Yapılması gerekenler şu aşamada toplu taşımaya teşvik olmalı ve trafiğin azaltılması için bir şekilde teşvik gerekiyor ( 2 teker kullanımı güvenli bir şekilde yaygınlaşmalı )

+ Bunları siz benden daha iyi bilirsiniz ama soğuk havalarda,yağışlı havalarda vs. işkenceye dönüşebiliyor bu tarz araçlar.

Motosiklete trafikte saygı duyulmuyor da , bisiklete saygı duymalarını mı bekliyorsunuz ? Üstelik yukarda yazdığım korumalarınız olmadan, bu trafikte bisiklet kullanmak tehlikeli oluyor. Bisiklet yolları yok ki.

Diğer maddelere, insanlar başka bir spor yaparken de sağlayabildiği için katılıyorum.

Ben de isterim ki trafik 2 tekerlere göre düzenlensin , keyifle hem motosiklet hem bisiklet kullanalım ama günümüzde zor gözüküyor.

Motorsiklette yaptığınız hızla bisiklette yaptığınız farklıdır.

Yıllardır bisiklet kullanırım Marmaris'te saatte 70 km hızla yokuştan inerken virajı alamayıp mıcıra girdim ve takla attım, kask hayatımı kurtardı, bir kaç sıyrık dışında bir şey olmadı.

Kask çok önemli, ilk darbeyi emmesi yeterli.

Bisiklet hafif, çok hızlı değil, ölüm riskiniz motorsikletle kıyaslanamaz ki...

Bisikletlerde kask aynası var, arkanızı bir göz hareketi ile görüyorsunuz...

Bisiklet olursa trafik derdi olmaz emin olun...

Bakın dünyanın gelişmiş şehirlerine.

Bisiklet sayısı artarsa kurallar ona göre düzenlenir ve mecburen saygı duymak zorunda kalır şoförler.

Sayı ve kullanım arttırılmalı, eleştirmek çözüm değil.

Hız kesinlikle farklı ama bu sürücüye bağlı , kendi kontrolünü sağlayabiliyorsan motosikletle de hız yapmazsın. Bisiklet hafif, motosiklet ağır diyorsunuz ama 70 km hızdan bahsediyorsunuz :) Daha da hızlı giden bisikletçileri de görüyorum ayrıca.

70 km hızla Allah korumuş inş. tekrar yaşamazsınız. O sürtünmeden deri yaralanmaları ( ki en tehlikelisi ) , kırık çıkıklar, çeneye alabileceğiniz bir darbe... İlk darbeyi alması malesef yeterli değil, hele hele boştaki çenenize gelebilecek bir darbe.Evet bisiklet hafif, motosiklet ağır ama koruma ekipmanları devreye giriyor burada.

Ayrıca arkadan vurması muhtemel bir hödük için de bu saydığım korumaların tümü şart.

https://www.youtube.com/watch?v=uJ0SWiDziRQ

Şu videoya bakabilirsiniz

Tek başına bu grafik yeterli olabilir cevap olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 25 Mart 2017; 19:47:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam iyi hoş güzel söylüyorsun da, sabah işe giderken o soğukta bisiklet pek kullanılmıyor.He yaz gelince sıkıntı yok.

İş dönüşü, yorgun yorgun hiç bisiklet sürülmüyor Nerdeyse 1 hafta bisikleti kilitlediğim yerde bırakıp, dolmuşla eve gittiğim oldu.Hele gece vardiyasında hiç çekilmiyor.

Diğer taraftan şöforlerimizin kuralları iplediği filan yok malum. Sinyal vermeyen araçlar yüzünden kaç defa ezilme tehlikesi geçirdim.Ayrıca arkadaşımın babası bisikletle işe giderken, şaka yapmak isteyen komşusu tarafından arabayla ezildi ve hayatından oldu.Dünya tatlısı bi adamdı, kimseye zararı dokunmayan biriydi.Ama adamcağız öldü

Saydığın maddeler ancak, yolları adam akıllı düzenlenmiş ve kurallara uyan şoförlerin olduğu bi şehirde/ülkede olur. Eline 3 kuruş para geçirip, hava atmak için altına doğan şahin çeken gençliğin olduğu yerde değil.

edit: Ayrıca son günlerde "tembel gençlik" kelimesi çok kullanılmaya başlandı.İyice cılkı çıktı, bırakın artık.
    Kimsenin bi konu hakkında kalkıpta gençliğe tembel demeye hakkı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kreat -- 25 Mart 2017; 19:56:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kayseride bisiklet surerken arkamdan kamyon carpmisti. allaha sukur altinda kalmadim sag aynasi kafamda kaldi ama. o. cocugu sofor yol benim olmasina piskin piskin gelip onume ciktin dedi. lutfedermis gibi gel hastaneye goturem bisey varsa :d dedi. o gun olmedigime sukrettim ve kayseride bisiklet surmemeye tovbe ettim. aklini peynir ekmekle yiyen, trafikte sinek gibi muamele gormekten hoslanan varsa pisiklete patene kaykaya binebilir. iyi gunler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CF1E67A65 -- 25 Mart 2017; 19:51:19 >

Orijinalden alıntı: kreat

Hocam iyi hoş güzel söylüyorsun da, sabah işe giderken o soğukta bisiklet pek kullanılmıyor.He yaz gelince sıkıntı yok.

İş dönüşü, yorgun yorgun hiç bisiklet sürülmüyor Nerdeyse 1 hafta bisikleti kilitlediğim yerde bırakıp, dolmuşla eve gittiğim oldu.Hele gece vardiyasında hiç çekilmiyor.

Diğer taraftan şöforlerimizin kuralları iplediği filan yok malum. Sinyal vermeyen araçlar yüzünden kaç defa ezilme tehlikesi geçirdim.Ayrıca arkadaşımın babası bisikletle işe giderken, şaka yapmak isteyen komşusu tarafından arabayla ezildi ve hayatından oldu.Dünya tatlısı bi adamdı, kimseye zararı dokunmayan biriydi.Ama adamcağız öldü

Saydığın maddeler ancak, yolları adam akıllı düzenlenmiş ve kurallara uyan şoförlerin olduğu bi şehirde/ülkede olur. Eline 3 kuruş para geçirip, hava atmak için altına doğan şahin çeken gençliğin olduğu yerde değil.

edit: Ayrıca son günlerde "tembel gençlik" kelimesi çok kullanılmaya başlandı.İyice cılkı çıktı, bırakın artık.
    Kimsenin bi konu hakkında kalkıpta gençliğe tembel demeye hakkı yok.

Ankara'nın ayazı sanırım başka şehirlerde pek olmaz ama termal kıyafet giyerseniz soğuktan hiç etkilenmezsiniz.

Tembel Gençlik Toplu Taşıma Kullanır (40 Madde) (Ss'li)

Bu bisikletler saatte 80 km ile yokuş yukarı tüm hızınızla çıkmazsanız sizi terletmez bile...

Bisiklet sayısı artarsa trafikte iplenirler...

Sayı artarsa farkındalık artar

Onların gözünde bisiklet çocuk oyuncağı, fakirler kullanır ve fakirler ölmeli...

İşte bisiklet sayısı artarsa yollar yapılır...

Art talep meselesi...

Gençlik ve spor bakanı Akif Çağatay Kılıç ile bu yüzden tartıştım, adam haksız sayılmaz, Ankara'da niye bisiklet yolu yok dedim, git Konya'ya sür dedi... Çünkü evet orada bisikletçi de var, Bisiklet yolu da var... Ankara'da bisikletçi yok ki, neden bisiklet yolu olsun.

• Toplu taşıma nedir lan arabanız yok mu?

Reis senin gençlik bitmedimiş miydi ya?En azından arkadaşın demek istediği yaş aralığı

• quote:

Orijinalden alıntı: Silenforce

Toplu taşıma nedir lan arabanız yok mu?

Reis senin gençlik bitmedimiş miydi ya?En azından arkadaşın demek istediği yaş aralığı

Bana bile gına geldi demem o yüzden zaten düşün ben bile gerildim
  • Valla millete tembel membel diyon ama ağır işsiz sensin bence :) Şu dünyaya herhangi bir katkın var mı merak ediyorum. Millet dışarda harıl harıl çalışırken sen burada kim ne kadar tembel onun şeceresini tutuyorsun.

• İstatistiklerde bulamayacağın gizli bir bilgi vereceğim iyi dinle... Türkiye'de "Tembellone" hastalığı var. Her 100 yılda bir ortaya çıkar. Ne kadar hızlı yayıldığına şaşırırsın! Şansa bak ki tam da senin yaşadığın nesle denk gelmiş.

Malesef tedavisi yok. Gençleri oyun oynamaya ve tv izlemeye zorluyor (çoğunlukla survivor). Eğer Türk gençliğine gram önem veriyorsan bisikletle dünyayı dolaş ve bulabildiğin bütün doktorlara bu hastalığı anlat... Otel parası vermene gerek yok couchsurfing ile kalacak yer bulabilirsin (Almanlara dikkat et).

Türk gençliğinin kaderi senin elinde. Sen seçilmişsin. Açtığın konular bunun kanıtı.

Orijinalden alıntı: Squirrel-

Valla millete tembel membel diyon ama ağır işsiz sensin bence :) Şu dünyaya herhangi bir katkın var mı merak ediyorum. Millet dışarda harıl harıl çalışırken sen burada kim ne kadar tembel onun şeceresini tutuyorsun.

Ne iş yaptığımı, ne yaptığımı nereden biliyorsun? Nerede yaşadığımı, nasıl para kazandığımı, ne ürettiğimi? Hayatımın içinde misin ki açtığım konulara göre hayatımın analizini yapıyorsun?

Konuya diyecek bir şeyin var mı?

Çünkü diyecek bir şeyin olsaydı konuyu açan hakkında atıp tutmazdın sanırım...

Tembel olan gelip kafasından 40 madde yazar mı?

Sen bari antitez olacak 1 madde yazsan da nasıl çalışkansın onu görelim?

Orijinalden alıntı: SebnemFerahHayranı

Bu konu güzel bir konu fakat bizde bisiklet kültürü yok.Bisikletle gitmeye kalk mutlaka bir kaza geçirirsin

Hayır en az kaza geçiren araç bisiklet. En güvenlisi.

• Engebeli yolda bisiklet çöp.

Kobo aura one h20 ve kindle paperwhite 3 kullanıcısı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: games087

bisiklet daha faydalı olabilir fakat uzak mesafelerde otobüsle daha kısa sürede ulaşabilirsin, seçimini acelene göre yaparsın.

Boğaziçi köprüsü ile 3. köprü arasında bir Ferrari vardı arkadaşla bisiklet sürüyorduk. Biz hiç bir ışığa takılmazken o sürekli diğer arabaların ışıktan dolayı sıra gelmesini bekliyordu...

Şakasına arkadaş dedi, Ferrari'ye bile kafa tutuyoruz hızda...

Şehir içinde en hızlı ve pratik araç Bisiklettir.

Kanıtını Avrupa şehirlerinde görebilirsiniz.

trafik sorunu olan şehirler öyle, ama olmayan şehirler normal

• quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

Engebeli yolda bisiklet çöp.

Engebeli yol derken kasıt?

Bisiklet sayısı artarsa belediye tek bir engebe bırakmaz yollarda, çünkü bisikletçi demek OY demek...

quote:

quote:

bisiklet daha faydalı olabilir fakat uzak mesafelerde otobüsle daha kısa sürede ulaşabilirsin, seçimini acelene göre yaparsın.

Boğaziçi köprüsü ile 3. köprü arasında bir Ferrari vardı arkadaşla bisiklet sürüyorduk. Biz hiç bir ışığa takılmazken o sürekli diğer arabaların ışıktan dolayı sıra gelmesini bekliyordu...

Şakasına arkadaş dedi, Ferrari'ye bile kafa tutuyoruz hızda...

Şehir içinde en hızlı ve pratik araç Bisiklettir.

Kanıtını Avrupa şehirlerinde görebilirsiniz.

trafik sorunu olan şehirler öyle, ama olmayan şehirler normal

Olmayan şehirlerde de, toplu taşıma araçları yolu çok uzatıyor. Kısa yoldan daha hızlı ulaşabilirsiniz gitmek istediğiniz yere.

• TURQUOIS3 T kullanıcısına yanıt
    Yine bu adam beğenmezsemde Haklı olduğu konular var ya sen seni ne yapacaz hep trol konular açıyorsun

• Bisikletle bedavaya falan hiç biyere gitmiyorsun kullanmadğın belli ülkemizin muhteşem asfaltlarında akordu bozulsa en az 30-40 tl akord parası lastiklerin patlaması çok normal çünkü heryer sert çukur ve yolların kenarlarında camlar taşlar vs var iç lastik 20 tl teki.

Bisikleti gittiğimiz yerde saklama sorunu çok büyük yok kilit alın falan deme 200 liralık kilit te alsan ya çalarlaryada illa bikaç parçasını götürürler.

Türkiyede bisiklet becerinin yollarda diğer ülkedeki insanlara göre 5 kat iyi olması lazım çukurlardı arabakalardı vs. illa herkes türkiyede 1 yıl ölmeyecek şekilde sürme becerisine sahip olmayabilir.

Bisiklet fiyatları zaten pahalı ona hadi bişey demiyorum ama harcayacağınız masraflar yine toplu taşıma araçlarının az bir kısmını tutar ve kıyafetti kasktı gözlüktü bunlar epey pahalı şeyler.

Bisiklet sürmek elbette faydalı fakat sabit bir hızla sürekli gitmek faydalı trafikte arkadaki araçlardan korkup birden dizleri zorlayarak hızlanıp öndeki araç duruncada birden durmak bence çokta faydalı birşey değil.

Paten neysede kaykay bizim yollarımızda nasıl sürülcek allahaşkına patenide kullanması zor.

Otobüste 15-20 Kg lık bir yükü götürebilirsin bisiklette hangi o kocaman dediğin çantamıza sokucaz acaba.

36) Toplu taşıma ve bisikletin karıştığı kazaların istatistiği, bisiklet çok daha güvenli, yaralanmaların %85'i kask takılmadığından, oysa kask da kullanılırsa en güvenli araçlar kategorisinde.

Burda nasıl salladıysan artık tebrik ederim bukadarda cahil olunmaz bikere kazaların %85 inin kask takmadığından olması imkansız çoğu kazada kafa yere zaten çarpmaz yani kask takınca yaralanmayacakmıyız araba bizi sıkıştırsa takla vs. atsak sadece kaskımız var diye hiç biryerimize birşey olmayacakmı ayrıca bisikletlini karıştığı kazaları kim istatistik almış alınanların %90 ı ağır kazadır ambulanslı vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kabus87

Yine bu adam beğenmezsemde Haklı olduğu konular var ya sen seni ne yapacaz hep trol konular açıyorsun

açtığım konularda içimi döküyorum ben troll değilim keşke troll olsaydım ve gerçek hayatımda mutlu bir insan olsaydım

quote:

quote:

quote:

Bisiklette kask takmak güvenliği %85 falan sağlamıyor. Ben bir motosiklet kullanıcısı olarak güvenli olduğuna katılmıyorum. ( Full face kask - dikkat edin bisiklet kaskları şapka gibidir, yüz-çene açık ) , full korumalı mont ( dirsekler-omuz-sırtlık-bellik vs. ) , korumalı pant. hiç olmadı dizlik , eldiven , korumalı motosiklet botu vs. kullanan yok ) Evet 20-30 km hız yapılıyor bisiklette ama kırık çıkık ya da kafa travmaları için malesef yeterli. Aynı zamanda bisikletlerde ayna bile yok benim gördüğüm kadarıyla, ya da çok az.

Ayrıca insanlar keyfinden toplu taşıma kullanmıyor, hele hele büyükşehir kalabalığında iş giriş - çıkış saatlerinde. Yapılması gerekenler şu aşamada toplu taşımaya teşvik olmalı ve trafiğin azaltılması için bir şekilde teşvik gerekiyor ( 2 teker kullanımı güvenli bir şekilde yaygınlaşmalı )

+ Bunları siz benden daha iyi bilirsiniz ama soğuk havalarda,yağışlı havalarda vs. işkenceye dönüşebiliyor bu tarz araçlar.

Motosiklete trafikte saygı duyulmuyor da , bisiklete saygı duymalarını mı bekliyorsunuz ? Üstelik yukarda yazdığım korumalarınız olmadan, bu trafikte bisiklet kullanmak tehlikeli oluyor. Bisiklet yolları yok ki.

Diğer maddelere, insanlar başka bir spor yaparken de sağlayabildiği için katılıyorum.

Ben de isterim ki trafik 2 tekerlere göre düzenlensin , keyifle hem motosiklet hem bisiklet kullanalım ama günümüzde zor gözüküyor.

Motorsiklette yaptığınız hızla bisiklette yaptığınız farklıdır.

Yıllardır bisiklet kullanırım Marmaris'te saatte 70 km hızla yokuştan inerken virajı alamayıp mıcıra girdim ve takla attım, kask hayatımı kurtardı, bir kaç sıyrık dışında bir şey olmadı.

Kask çok önemli, ilk darbeyi emmesi yeterli.

Bisiklet hafif, çok hızlı değil, ölüm riskiniz motorsikletle kıyaslanamaz ki...

Bisikletlerde kask aynası var, arkanızı bir göz hareketi ile görüyorsunuz...

Bisiklet olursa trafik derdi olmaz emin olun...

Bakın dünyanın gelişmiş şehirlerine.

Bisiklet sayısı artarsa kurallar ona göre düzenlenir ve mecburen saygı duymak zorunda kalır şoförler.

Sayı ve kullanım arttırılmalı, eleştirmek çözüm değil.

Hız kesinlikle farklı ama bu sürücüye bağlı , kendi kontrolünü sağlayabiliyorsan motosikletle de hız yapmazsın. Bisiklet hafif, motosiklet ağır diyorsunuz ama 70 km hızdan bahsediyorsunuz :) Daha da hızlı giden bisikletçileri de görüyorum ayrıca.

70 km hızla Allah korumuş inş. tekrar yaşamazsınız. O sürtünmeden deri yaralanmaları ( ki en tehlikelisi ) , kırık çıkıklar, çeneye alabileceğiniz bir darbe... İlk darbeyi alması malesef yeterli değil, hele hele boştaki çenenize gelebilecek bir darbe.Evet bisiklet hafif, motosiklet ağır ama koruma ekipmanları devreye giriyor burada.

Ayrıca arkadan vurması muhtemel bir hödük için de bu saydığım korumaların tümü şart.

https://www.youtube.com/watch?v=uJ0SWiDziRQ

Şu videoya bakabilirsiniz

Tek başına bu grafik yeterli olabilir cevap olarak.

Kesinlikle alakasız bu grafik. Kaç otomobil sürücüsü, kaç motosiklet sürücüsü / bisiklet sürücüsü var ki bu sayılar çıkmış ? Oran orantı değil bu grafik.

Tabi ki en çok otomobil kullanıcısı olduğu için en çok yaralanan/ ölen de o kesim oluyor.

Motosikletteki yaralanmalı kaza oranıysa, otomobillere göre daha yüksek. Kask bile takmayan insanlar varken hele... Bisikletiyse bilemiyorum, çok da farklı olduğunu düşünmüyorum dediğim gibi.

http://www.milliyet.com.tr/40-ulkeyi-bisikletle-gezdi-/dunya/detay/2064638/default.htm

Umarım dediğiniz gibi olacak ve bir gün bisiklet kullanmamak bu ülkede garip karşılanacak.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.