Şimdi Ara

teleservice için mahkemeye gidiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
124
Cevap
5
Favori
4.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • lutfen bana sureci aciklayin. ne yapmam lazim nasil bir yol izlemeliyim. elimde faturam yok ama kargo gonderim belgem var.
    70 gün oldu. ciahazima degisim karari alindi ilk hafta. ama cihazdan degisik hicbir laf alamadım şu ana kadar. hep ayni laflar. kayip olduguna dair duyumlar aldim yarin mahkemeye gidiyorum. nereye gidip ne dicem. kac para nerelere masraf yapicam. lutfen bilenler yazsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende telefonumu 10.10.2013 de verdim. Kurban bayramını ve 28-29 Ekimi saymazsak 20 iş gününü geçti tamir süresi, hiç bi tık yok servisten. Fatura bedelini geri almak istiyorum, ne yapmam lazım?
  • 70 gün! Hocam sorunun cevabını bilmiyorum ama gelişmeleri buraya yazarsanız memnun oluruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüketici hakem heyeti veya bedel burayı aşıyorsa tüketici mahkemesi.
    Direkt olarak para iadesi kararı çıkar.
  • 9. Tüketici Hakları mahkemesine dilekçeyle birlikte başvuruyorsun.Tahmini 200 lira kadar avans talep edeceklerdir bu tutarı dava sonuçlandığında alıyorsun. Yasal faiz + dava ücreti ile birlikte geri dönüş olacaktır. Fakat şöyle ki dosya sıranızdan ötürü 3 ayı bulabiliyor sürecin sonuçlanması. Elimde hali hazırda dilekçe örneği var kendi gönderdiğim onuda düzenleyip koyacağım. Hepsiburada'yı vermiştim mahkemeye 4 ay sürmüştü sonuç iyiki silmemişim evrakları pcde tutuyordum .
  • Merhaba,

Cihazınızla ilgili size elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştım ancak beni aşan bir konuydu yani yetkimin olmadığı bir alandı, bu yüzden mahkemeye verebilirsiniz hakkınız yani ancak son bir kez iletişime geçmenizi tavsiye ediyorum yani davayı açmadan önce.
  • hyprosoft kullanıcısına yanıt
    dılekce ornegını bana yolllar mısın pm ıle.
    ayrıca 750 tl nın altındakıler ıcın Tüketici Sorunları Hakem Heyeti ne mı gıdecem yoksa dırekt tuketıcı mahkemesıne mı.
    bır dıger sorum da medıa marktan faturamı ıstesem verırler mı yoksa hıc ugrasmazlar mı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: wakara

dılekce ornegını bana yolllar mısın pm ıle.
    ayrıca 750 tl nın altındakıler ıcın Tüketici Sorunları Hakem Heyeti ne mı gıdecem yoksa dırekt tuketıcı mahkemesıne mı.
    bır dıger sorum da medıa marktan faturamı ıstesem verırler mı yoksa hıc ugrasmazlar mı.

1000 liraya kadar kaymakamlıktaki heyetler bakacaktır üstü için direk mahkeme. Dilekçe örneğinide gönderiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hyprosoft -- 19 Kasım 2013; 20:44:32 >
  • Evet arkadaşlar bugun kartaldaki istanbul adliyesine gittim ve tüketici mahkemesine başvurdum.

Mahkemeye başvuracak arkadaşları bilgilendirmek istiyorum.

1). Eğer tanıdıgınız bir avukat yakınınız varsa dilekçenizi mutlaka gitmeden ona yazdırın. Eğer yoksa adliyenin arkasında dilekçe yazan avukatlar var 70 tl istiyorlar pazarlık yapın 30-40 tl ye kadar inebiliyorlar.

2. Cihazınızın garanti belgesini ( faturasını) yanında götürün. Yada dilekçeye fotokopisini ekleyin. ben fotokopilerini ekledim asılları adliyede kaybolur falan diye.

3. Cihazınızın servis raporlarını yanınızda götürün ben fotokopilerini koydum.

4. Eğer önceden ihtar çektiyseniz ihtar belgesinide yanında götürün. Ben ptt den çekmiştim noterden çekmeye gerek yokmuş ptt ücretsiz.

5. Dosyanız hazırlandıktan sonra başvuru bölümüne gidip başvuru yapıyorsunuz( içerideki danışmanlar yönlendiriyor)

6. vezneye 130 tl ödeme yapmanız gerekiyor.

7. Başvuru bölümüne tekrar gidip makbuzla birlikte dosyayı teslim ediyorsunuz.

8. Eğer mahkemeyi kazanırsanız 80 tl nizi geri alıyorsunuz.

Evet arkadaşlar bu saydıgım işlemlerin hepsini 1 saat içinde tamamladım. pek sıra falan yok tüketici mahkemesine bakan bölümde bence hepimiz hakkımızı aramalıyız.

Memur hanım bana 1 ay içerisinde celbi göndereceklerini ve mahkememin olacağını belirttiler. Fakat yüksek ihtimalle benim kazanacağım yönünde avukat bilgi verdi.

Hepinize teleservissiz günler diliyorum..

teleservıcen bır konusunda adam boyle yazmış. para alıyorlar mı. benım bıldıgım para hıc almıyor olmları lazım. not:yukardakı yazı benım degıldır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wakara -- 19 Kasım 2013; 18:47:50 >

• Arkadaşlar bir Avukat olarak size biraz bilgi vereyim. Çünkü epey bilgi kirliliği var. İlk önce şunu belirteyim adliyenin yanında dilekçe yazanlar arzuhalci denilen şahıslardır. Hukukla alakası olmayan insanlardır.AVUKAT KESİNLİKLE DEĞİLDİR. GÜVENMEYİN.. ELLERİNDE STANDART DİLEKÇELER VAR VE HERKESE BUNLARI VERİYORLAR.. AMAN DİYEYİM BU İNSANLARA GÜVENMEYİN TEKRAR TEKRAR SÖYLÜYORUM İşleyişe gelecek olursak Kaymakamlık veya Valiliklerin içinde bulunan Tüketici Hakem Heyetlerine başvurabilirsiniz. Ancak özellikle İstanbul'da çok büyük bir yığılma var ve minimum 4-5 aylık bir süreçtir. Ben müvekkillerime Tüketici Mahkemelerinde dava açmayı öneriyorum ve bu şekilde davamı açıyorum. Neden? Daha hızlı ve kesin sonuç alabiliyoruz. Yani Hakem Heyeti Kararında siz haklı çıkarsanız kusurlu şirket bu kararın uygulanmamasına yönelik Tüketici Mahkemesi'nde dava açma hakkı bulunmakta. Bu yüzden mahkemede açmak çok daha mantıklı olacaktır. Zira ben tüketici davalarımı bu şekilde açıyorum.
    Konuda gözüme çarpan bir iki yanlışlığı düzelteyim.

**"Para alınıyor mu?" diye sorulmuş. Evet Tüketici Mahkemelerinde açılırsa harç ve masraflar alınır. Eğer kazanırsanız bu masraflar karşı tarafa yüklenir ve ondan tahsil eder mahkeme. Ama Tüketici Hakem Heyetleri başvurularda para almaz.
    **"9. Tüketici Mahkemesinde açabilirsin" denmiş. Hangi mahkeme olduğunu "1-2-3-4...9 Tüketici Mahkemesi gibi" siz karar veremezsiniz. Buna "tevzi" adını verdiğimiz dava dilekçelerimizi teslim ettiğim bölüm alır ve o hangi mahkemede davanızın yürüyeceğini söyler.
    ** İhtar PTT'den çekilmez. PTT'nin ne böyle bir yetkisi ne de görevi vardır. İhtarı siz yazar ve bir zarfa koyup karşı tarafa iadeli taahhütlü gönderebilirsiniz. Bunun da yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 10 liralık bir ücreti var. Eğer noterden gönderirseniz ki ben bu yolu kullanıyorum yaklaşık 100 TL gibi bir ücreti var. Noterden ihtar göndermemin hukuki nedenleri var. Ama buraya yazsam sayfalar alır o yüzden o konuya hiç girmiyorum.
    ** Hakem Heyetlerinde parasal sınır 2013 yılı için 1.191,52 TL'dir 1000 TL değildir. Ne fark eder demeyin hukukta virgüller çok şey değiştirir.

• Yolunuz daha once adliyelere, devlet dairelerine dusmemisse bu isi bilen insanlara birakin. İsinizi avukatlar halletsin. Ulkedeki burokrasi sacmaligini gordugunuzde herseye lanet edersiniz. Adliyede kendi dosyasini 9 ay takip etmis biri olarak tavsiyemi dinleyin. Sinirleriniz yipranmasin.

• hocam elimde faturam yok bisey ifade eder mi. sirf dilekçe yeter mi. birde yolladigim telefonun imeisini biliyorum.
    1.191,52 in altinda oldugu için yine de tuketici mahkemesine başvurabilir miyim. yoksa sirf hakem Heyeti mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wakara -- 20 Kasım 2013; 10:56:10 >
  • quote:

hocam elimde faturam yok bisey ifade eder mi. sirf dilekçe yeter mi. birde yolladigim telefonun imeisini biliyorum.
    1.191,52 in altinda oldugu için yine de tuketici mahkemesine başvurabilir miyim. yoksa sirf hakem Heyeti mi.

Tüketici Hakem Heyetlerine faturasız başvuru olmuyor diye biliyorum (kaymakamlık ve valiliklerdeki).Bir telefon açıp öğrenebilirsiniz.
    adliyedeki durumu bilemicem,avukat bey aydınlatır sizi.
  • arkadaşlar son bi duruma baktim. gitmeden önce tel gelmiş kutulu olarak değişmiştir diyor 70 gun sonra. biraz daha bekleyim sağlam gelmişse mahkemeden cayariz artik.
    argo Giriş Tarihi: 2013-09-11
    Bitiş Tarihi: 2013-11-19
    Son Test Tarihi:
    Kargo Çıkış Tarihi:
    Tamir Bilgisi: TELEFONUNUZ, SONY'NIN TEMEL FONKSIYONLARI ITIBARIYLE, MUADIL BIR MODELI OLAN (ST26I..)ILE DEGISTIRILMISTIR, BUNA EK OLARAK YENI URUNUNUZ;KULLANILAN TEKNOLOJI, VE YAZILIMSAL OLARAK,SIZE DAHA HIZLI VE ISLEVSEL, BIR KULLANIM SAGLAYACAKTIR., Cihaziniz Kutulu Olarak Degistirilmistir
    Durum: Cihazınız 20.11.13 tarihinde kargoya teslim edilmiştir.

• 1.191,52 TL altı da üstü de mahkemeye başvurabilirsiniz. Bu konuda problem yok. Bu rakam sadece hakem hetyetlerine başvurudaki sınırdır. Yani diyor ki bu rakama kadar bana başvurabilirsin. Ama üstüne mahkemeye gideceksin. Boşuna bana gelme. Tamir süresini geçtikten sonra siz fatura tutarının iadesini yada yenisiyle değişimi (cihazın aynısı artık üretilmiyorsa bir muadil yada bir üst model) isteyebilirsiniz bu sizin yasal hakkınızdır.
  • Ya arkadaşlar, ben tüketici hakem heyetine gönderdim, fatura bedeli 2600 küsür lira. O dava direkt olarak red mi edilecek yani şimdi. Tüketici mahkemesine mi gitmem gerekiyor. Bir de aklıma takılan bir soru var. Ben şimdi mahkemeye başvurursam ve mahkeme sürecinde değişim cihazını gönderirse teleservice ne yapmam gerekiyor? Cihazı almayayım mı, sonuçta ben para iadesi istedim.
  • ben 28 gün oldu diye dert yanıyordum 70 gündür cihazı gelmeyen var. vay arkadaş neymiş bu teleservice umarım benim cihazda 70 leri görmez:D
  • poweredTKM kullanıcısına yanıt
    Allah kurtarsin

• quote:

Allah kurtarsin

Durum Okadar Vahim yani. Sizin cihaz geldimi peki. benim 10 gündür doa kapsamında inceleniyor yazıyor
  • Hay lanet olsun ya bu teleservice'e.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.