Şimdi Ara

Telefoncu Tarafından Az Kalsın Kazıklanıyordum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Telefonumun ahizesinden son zamanlarda ses çok kısık gelmeye başlamıştı. Telefon da eski olduğundan heralde yavaş yavaş ömrü bitiyor ahizeyi yenilemek gerekir diye düşündüm. Telefoncuyu arayıp sorunu anlattım. Sesin durduk yere kısık gelmeye başladığını herhangi bir darbe vs almadığını belirttim. Daha cihazı görmeden değişim gerekir 250 TL dedi.


    Ben de bu olaya sinirlenip gittim youtube dan araştırmaya başladım. Ahize zamanla tıkanabiliyormuş. Fırçayla ahize deliklerini temizleyip bir bantla da bas çek yaparak etrafını iyice temizledim. Toplam 2 dk sürmedi. Sonuç: Ahize sorunsuz çalışıyor. Siz siz olun sorunu internet ortamında tespit edip çözümlemeye çalışmadan doğrudan çakal esnafla muhatap olmayın. Bilmeyen biri olsa belki değişim bile yapmadan bu temizleme işlemini kendi yapıp 250 lira para alacaktı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 21 Nisan 2024; 10:36:10 >



  • Hocam ucuz kurtarmışsın telefonun içerisinden sağlam parça değişimi dahi yapılabilirdi. Sadece telefon içinde değil tüm esnafları kastetmiyorum ama esnaflarda var böyleleri, aracım için şerit stop olacaktım spoiler'ı aldığım yerde bana 1500TL verirsem stop'u alabileceğimi söyledi hemen orada internetten girip fiyata baktım 150TL 10 katı fiyat çekiyor. Böyle şeylerde araştırmacı olmakta fayda var.

  • Değişim yapsa zaten 250 liraya yapmaz o işi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mümkün olduğu kadar esnaf, küçük esnaf, küçücük esnaf ve muadillerine gitmiyorum. Geçen yıl 1 kere bile işim düşmedi bu tiplere, düşmesini de hiç istemem.

  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt
    Youtube da hersey var cogu tamirimi kendim yapiyorum artik.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Daha dün bir iş merkezini geziyordum, tıraş makinesi alacaktım dedim internetten almayayım esnaf kazansın. Aynı makineyi 3-4 dükkana sordum hepsi farklı fiyat verdi. Üstelik fatura kesmemek için kırk takla atıp parayı da nakit alacaklar. Aynı makine internette fatura + e-ticaret komisyonu dahil daha uyguna geliyor. Üstelik esnaf satarken son fiyat olduğunu, 15 TL kazandığını yeminlerle ifade ediyor.

  • En temizi sıcak silikon sıkıp çektirmek. Bunu sakızla da yapıyorlar. Ama sakız içeride parçalanmasın diye çiğnedikten sonra biraz ıslatmak gerekiyor. Ayrıca telefonculara tamir için telefon verdiğin zaman içinden parça söküp kötü parça takıyorlar. Atıyorum kamerasını söküp yerine yan sanayi bir kamera takar farkına bile varmazsın.



    Converto youtube
    Cleaning iPhone charging Port with hot glue don't try this at home #cleaning #satisfying #asmr
    https://www.youtube.com/shorts/gQF1Bv-IWUQ
  • Max 1 liraya cinden getirdikleri kabloları senelerce 30-50 tl arasinda sattiklarini bilirim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İşte bu yüzden telefoncuları hiç sevmem, hazzetmem.

    Telefonu satmaya çalışırsın kazık fiyata senden almaya çalışır, tamire gidersin geç yapar veya abuk sabuk parçalarla daha kötü hale getirir.

    Onlara vereceğim telefonu da, parayı da ya 2 sene garantim devam ediyorsa garantisi olan firmanın kendi servisine veririm ya da direkt sıfır yeni telefon alırım.

    Telefoncu esnafı ile uğraşılmaz, Kurtlar sofrasıdır çoğu esnaf, işini iyi yapan da vardır ama çoğu böyle, aramızda telefoncu işi ile uğraşan esnafımız varsa kusura bakmasın şimdiden.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Her sene yenisini aldığımdan 25 senedir hiç telefon tamir ettirmedim…

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

    Eskilerini napıyorsunuz..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonları eğer tamir veya parça değişimi kaçınılmazsa teknik servise emanet etmek lazım; kusursuz iş çıkarırlar veya en ucuzudur demem ama en azından belirli bir firma güvencesi mevcut. Esnafa başvurmak daha çok telefon kılıfı, aksesuarı, tutacağı vb ile anlamlı. Esnafta - hepsinde değil bazısı kazık - çok uygun fiyatlara çok güzel aksesuarlar bulabilirsiniz. Biraz tarama yapınca çıkıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izopropil alkol şırınga ve fırça işini görür

  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    Para var huzur var

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tundra202006 kullanıcısına yanıt
    Siringa alkol nasl kullaniliyor hocM

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kassady kullanıcısına yanıt

    izopropil alkol var ya onu şırıngaya doldur çektir yani sonra ahizenin olduğu yere sıkacan video atmış adam yukarda zaten sonra diş fırçasıyla temizle ben komple söküyorum arkadan cihazı öyle daha iyi oluyor




    Insideryoutube
    Oli Pickles is the owner of iDoctor, a repair shop for all things phone- and tech-related. Customers will bring in iPhones that no longer charge or have dust-clogged speakers or dirty interiors. Part of the repair process for these iPhones is a thorough deep cleaning of each hole, speaker, charging port, and screen. Oli uses small metal picks and brushes to remove tiny pieces of debris out of 4 different phones, making them look brand new. For more, visit: https://www.idoctoruk.com/ https://www.tiktok.com/@idoctoruk MORE DEEP CLEANED VIDEOS: Navy Veteran Deep Cleans Forgotten WWII Headstones | Deep Cleaned | Insider https://youtu.be/m3raX8eD0Nc How Extreme Dust Buildup Is Deep Cleaned From Dryer Vents | Deep Cleaned | Insider https://youtu.be/iIEaH_qcdbU Deep Cleaning Neglected Old Floors | Deep Cleaned | Insider https://youtu.be/72hlk1MOJv0 ------------------------------------------------------ #iPhone #DeepCleaned #Insider Insider is great journalism about what passionate people actually want to know. That’s everything from news to food, celebrity to science, politics to sports and all the rest. It’s smart. It’s fearless. It’s fun. We push the boundaries of digital storytelling. Our mission is to inform and inspire. Visit our homepage for the top stories of the day: https://www.insider.com Insider on Facebook: https://www.facebook.com/insider Insider on Instagram: https://www.instagram.com/insider Insider on Twitter: https://twitter.com/thisisinsider Insider on Snapchat: https://www.snapchat.com/discover/Insider/2708030621 Insider on TikTok: https://www.tiktok.com/@insider Deep Cleaning Clogged iPhones | Deep Cleaned | Insider
    https://www.youtube.com/watch?v=anT5AxX-pF4&t=331s



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tundra202006 -- 21 Nisan 2024; 15:2:42 >
  • Hocam sen kanada’da 150k dolar maaşla çalışan yazılımcı değil miydin

  • eşimin telefonunda ses açma tuşu içine girdi tıklama yapmıyordu. telefoncu 1500 tl fiyat istedi. internetten yan tuş takımının devresini aldım. kendim değiştirdim.

  • Bradley Cooper kullanıcısına yanıt

    Esnaf kendi ayağına sıkıyor böyle saçmalıklarla. Cahilliklerinden farkında değiller sadece. Kendilerini kurnaz sanıyolar ama aslında oldukları şark kurnazı. Normalde tamiriyle uğraşmayacak adamı bile tamir öğrenmeye tornavida tutmaya teşvik ediyolar resmen. Çevremde bu şekilde çok kişi olmaya başladı. Çakal şark kurnazı esnaf da "çırak bulamıyoruz yetişmiyor" " eleman geliyor 1 hafta çalışıyor gidiyor" "25 bin liraya çalışacak adam bulamıyorum" diye ağlanmaya devam etsin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.