Şimdi Ara

Bilgisayarın Uzun Süre Açık Kalması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu siteyi uzun zamandır takip ediyorum. Şimdi bir sorum var ve bilenlerden bana yardımcı olmalarını bekliyorum.

Bu ay adsl fiyatlarının düşmesiyle bende 1024 sınırsıza geçtim. Malum film falan indiriyorum hergün. Film linkleride rapidsahare (böyle yazılmadığını biliyorum )olduğu için modem aç kapa çok sıkıcı oluyor. Bende torrent dünyasına adım attım.

Şimdiden 5 film indirmeye başladım. Gece geç saatlerde açık bırakarak yatmıştım ama sabah kalktığımda kapalıydı , bu herhalgi bir elektirik kesintisinden mi kaynaklanıyordur yoksa aşırı ısınma veya donanımsal bir problem midir?

Bilgisayarımı yeni toplattım . ÖZellikleri aşağıda.

1 gb Kingstone RAM
    250 gb Seagate HDD
    İntel Core2 Duo 1,86 GHz işlemci
    512 mb ATI READOn X serisi ekran kartı
    Asus ana kart (modelini bilmiyorum)

Genel olarak böyle bu sistem , bilgisayarın günlerce açık kalmasına uygunmudur. Soğutma sistemlerini güçlendirmem gerekirmi ?

Özellikle sabah kapalı olması ve işleriminin yarıda kalması beni çok üzdü. Harici bir güç kaynağı alıp , elektirik kesintilerinn bilgisayarı kapatmasına engel olmam gerekiyor mu ?

RAM ve HArd Disk almayı düşünüyorum. Bu gidişte bilgisayarım acil resetlemeler ve güncellemeler dışında kapanmayacak bana ne yapmam gerektiğini anlatırsanız çok memnun olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratcanberber -- 16 Ağustos 2007; 10:41:25 >

• Bence komşularına bi sor elektrik kesilmiş mi gece? Tabi gece oturanlara sor, küfür etmesinler. Elektrik kesildiyse normal. Ben kesinlikle açık bırakmam ama abim aynı dertten açık bırakır kendisininkini ondan sonra elektrik kesilir, ben de gülerim.

Çok güzel güle güle kullanda, o kadar RAM, HD yazacağına kasanın çıkış gücünü yazsan daha iyi olurdu. Ama yine de sanmam; elektrik kesilmiştir muhtemelen. Power Supply çok iyi bi fikir bence her bilgisayara şart -ben de yok gerçi hala- eskisi kadar da pahalı değil. Böyle indireceksen kesinlikle edin bi tane.

Torrent olayında bir şey olmaz, HD'ne zarar gelmediği sürece. Kaldığın yerden devam edebilirsin. Ama ben sana yine de tavsiye etmiyorum gece operasyonlarını. Birincisi, gece elektrikli cihaz açık bırakmak yangın riski oluşturur; ikincisi eğer elektrik kesilirde ve o sırada bilgisayar 100kbs üzeri indiriyosa, Allah korusun HD'yi eline alabilirsin, dikkat et. Bunun nedeni, torrent sisteminde 100kbs üzerine indirmelerde dosyaların geçici bellek yerine direk diske yazılmasıdır. Ne demek istediğimi anladın sanırım.

Not: Soğutma yetersizliği sonucu bilgisayar kapanmaz, en fazla reset atar.

• Yok 100 kbit le indirmiyor zaten . Komşulardan birinin benim yattığım saatte ayakta olduğunu sanmıyorum. Gece operasyonları daha iyi oluyor çünkü torrent yaparken bilgisayar hem ağırlaşıyor hemde internetete dolaşırken aksamalar oluyor.

Tahminen bir harici gü kaynağının fiyatları ne kadar dır ? 20-30 dakika yeter herhalde o civarda bir şey düşünüyorum. Önerebileceğin bir marka falan var mı ?

Ekstra soğutma ile modifiye etsem bilgisayarı yararını görürmüyüm yoksa gereksiz mi ?
    Teşekkürler

sorun yok benim kankanın 30 gün bilgisayarı hiç kapatmadığı oldu.

Sorun olmaz

> > < <
  • O zaman sağlam bir güç kaynağı almam lazım. Güç kaynakları elektrik gidince devreye girip , elektirk gelince devreden çıkabilen cihazlar mıdır ?

Soğutma sistemi gereklimidir ? Okuldaki bilgisayar hocaları , uzun süre kullanılan bilgisayarın kasalarının yan kapaklarının açık durmasının daha sağlıklı olduğunu söylediler. Toz zarar vermez mi ?

Eski bilgisayarımdan biliyorum toz bütün fanları bozmuştu. Bunu da bir açıklarsanız sanırım bir sorun kalmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratcanberber -- 16 Ağustos 2007; 11:12:06 >
  • Eğer İstanbul'da ikamet ediyosan Yazıcıoğlu'na bi uğra derim. Yok ben gelemem diyosan, internet üzerinden bi çok mağazanın -Vatan, Gold PC, TeknoSA- online kataloğuna ulaşabilirsin. Fiyatlar depolama kapasitesine ve voltaja göre değişiyor. Bu cihazlar çok fonksiyonel cihazlar olmadığı için, seni en çok götürecek markaya seç. E bu durumda garanti olayı konuşur. Bi marka önermiyorum aşağı/yukarı hepsi aynı gibi. Yanlız önemli olan power supply olayını jeneratör gibi algılama. Bu cihazların amacı sana saatlerce güç kaynağı sağlamak değil, sana sadece elektrik kesildikten dosyalarını kaydetmek ve bilgisayarını güvenli bir şekilde kapatmak için zaman sağlamasıdır.

Fan olayına hiç girme bence. Aşırı gürültü çıkartırlar. Kaş yapıyım derken göz çıkarma.

Fiyat için; http://www.gold.com.tr/SelectProducts.asp?Type=1&CATEGORY=39

quote:

Eski bilgisayarımdan biliyorum toz bütün fanları bozmuştu. Bunu da bir açıklarsanız sanırım bir sorun kalmıyor

Benim kapaklar iki yıldır açık. Yaz aylarında çok işe yarar. Toz olur tabi ama açtığımdan beri sıcağa bağlı resetler azaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Algol -- 16 Ağustos 2007; 11:14:15 >

• Cevaplar için teşekkürler bir fikir edinmemi sağladınız. Şimdi alınacaklar listesine güç kaynağıda eklendi hadi hayırlısı

teşekkürler

Orjinalden alıntı: muratcanberber

Gece operasyonları daha iyi oluyor çünkü torrent yaparken bilgisayar hem ağırlaşıyor hemde internetete dolaşırken aksamalar oluyor.

Torrent programı internet hızını etkiler ama bilgisayarının diğer performansını etkilemez. Hele hele seninkisi gibi bir bilgisayarı. Eğer torrent programı çalışırken internet dışı aktivitelerde kasma varsa bilgisayarında sakatlık var demektir.

• Bilgisayarda aşırı bir kasılma olmuyor. İnternet sayfalarında veya diğer normal download'lar sırasında yaşanabiliyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.