Bu işin oluşmuş bir fiyat tarifesi var mı? Bildiğim kadarıyla, Aycell kopyalanamıyor. Bu durumda; Turkcell, Telsim ve Aria olmak üzere, üç hattımı tek kartta toplatmamın maliyeti yaklaşık ne kadar olur acaba? Bu durumda her hattıma ayrı pin numarası mı atamalıyım? Tabii tek karttaki pin numaralarım, orijinal kartlardan farklı olabiliyor bu durumda. Bir de 8 ve 4 kapasiteli ayrı ayrı kartlar olduğunu duymuştum. Üç hattım olduğuna göre 4 hat kapasiteli kart almam daha mı ekeonomik olur? Ya da dezavantajı olur mu? Ve de aklıma takılan bir diğer soru, 3 hattı birleştirdiğim karta, daha sonra yeni bir hat daha ekletebilir miyim? En önemli sorun da, kart bilgilerimin, bu işi yapanda kalması. Bu büyük bir risk diye düşünüyorum. Bunun bilinen bir önlemi var mı acaba? Düşündükçe insanın aklına bir dolu soru geliyor. Bu yukarıda sorduğum soruları kısmen ya da tamamen yanıtlayabilecek birileri varsa, herkes bilgilenmiş olur. Belki vardır aramızda bu konulardan anlayan biri. Tabii akla takılan başka sorular da olabilir. Bilgilerini paylaşanlara şimdiden teşekkürler. (Bir de Ankara'da bu işi yapan kimse tanıyan var mı acaba? Diğer illerde kart kopyalayanları bilenler de yazarlarsa, herkes öğrenmiş olur.)
Ben de biraz bildiklerimden bahsedeyim. 1-/Aycell, Turkcell in yeni kartları, Telsim in bazı yeni kartları kopyalanamıyor. Elinizde eskisi varsa kopyalanabilir. 2-/Cihazın fiyatı 35-40$ civarında 3-/8 kart kopyalanan kart 9-10$ 4-/Kart bilgilerini alan kişi kartınızı kopyalayıp sizden habersiz kullanabilir. 5-/Kendinizin yapmasını tavsiye ederim 6-/Kullanılan programlar simscan ve simemu veya cardinal ve kissme ...vs 7-/Detaylı bilgi yazarım daha sonra. Saygılar
Ben Turkcell Kartımı iki sene kadar önce, reklamı yapıldığında sim plus'a çevirmiştim. Acaba bu yeni kart mı oluyor? Aria'nın da telefonla bankacılık kullanımında, güvenlik açısından yeni bir kart önerdiğini hatırlıyorum. Gerçi ben o karttan almadım, bu tip işlem yapmadığım için ama, belki onda da yeni hat alanlarda sorun çıkar. Telsim hattımı da 3 ay önce aldım. 544 616**** şeklinde bir numara. Sanırım bu da yeni karttır. Bu durumda, üç hattımdan fire veriyorsam zaten pek işime gelmez bu durum. Bir de şunu düşündüm. Eğer bu işi başkasına yaptırırsam ve hattı kendine de kopyalayıp kullanırsa, herhalde bu ağır bir suç olur. Bu nedenle, bu işi yapandan kimlik bilgilerini istemek koşuluyla bu işe girişmek sanırım yerinde bir çözüm olur. Bu arada, bilgiler için teşekkürler MaTRiX. Belki başka bilgi eklemek isteyenler de olur.
mobidik evde kendim uğraşırım yaparım diyosan yeni cihaz almana gerek yok. Bendekini müsait bi zamanda sana kiralarım şaka yapmıyorum ciddiyim. 10$ a bi silvercard alırsın bi de gidiş geliş kargo parası verirsin. Kopyalanırsa rahat edersin...
Bu işlemlerin yapılışını siteme koyucam ordan bakarsın. NOT: günlük hayatımızda kullandığımız gsm kartlarımızın kopyalanması, birleştirilmesi işlemleri illegal değildir. Fakat bu işlemleri çıkar amaçlı yapıp başkalarının hattını kullanma amaçları için kullanmak yasal değildir. Hattınıza ait bilgileri sadece kendinizin bilmesi ve bu işlemleri sadece kendinizin yapmasını tavsiye ederim.
SimEmu-SimScan : Gsm Kartı Kopyalama işleminin en basit ve en kısa yolu. Kart bilgilerine göre 30 dk.-2 saat sürüyor. Bulunan kart bilgilerini simemu menüsü yüklediğimiz silver karta telefon yardımı ile yüklüyoruz.
Cardinal-KissMi : Gsm Kartı Kopyalama ve Telefon Defteri düzenleme programı. Kart bilgilerine göre kart kopyalama işlemlerini 7-9 saatte yapabiliyor.
Sim Kart Ölçü : Simkart yapmak için kullandığımız silver yada green kartların nasıl kesileceği resimlerle anlatılmıştır.
Kiralama işi fikir olarak bana uygun. Ama aklıma takılan şey, bu işlemin kolayca yapılıp yapılamayacağı. Bu tür teknik işlerden çok iyi anlayan biri değilim. Ama anlatımla kolayca yapılabilir diyorsan, bence sakıncası yok. Bir diğer sorun da hatlarımın kartlarıyla ilgili. (Turkcell hattım; iki yıl önce aldığım sim plus kart. Telsim hattım; üç ay önce aldığım kart. Aria hattım ise iki yıl kadar önce aldığım faturasız hatın kartı.) Bu hatlarla sorun çıkar mı çıkmaz mı bilemiyorum. Eğer "Sorun çıkmaz, kolayca da yapabilirsin." diyorsan, deneyebiliriz böyle birşey. Sen İstanbul'da mısın acaba?
hey MaTRiX arkadaşım şu cihaz hakkında biLgi werirmisin meseLe ben böyLe bi sistem kuracam we kendi kartımı kopyaLayacam neLer aLmam gerek .. Bu arada aLacağım cihazı kaç kere kuLLanabiLirim .. AyrıntıLı yazarsan çok sewinirim .. Şimdiden saoL ..
SewgiLerimLe !! ..
Cihazı sonsuz kere bozuluncaya kadar daha doğru sanırım kullanabilirsin önemli olan silver yada gold kartlar aslında onları da silip yeniden programlayabiliyorsun.
evet cihazı istediğin kadar kullanabilirsin. Kartlar da silinip yeniden yazılabilir. Burada önemli olan kopyalanacak kartın 2 tane kodu var mesele onları bulmak. bahsettiğim programlar bu kodları bulmaya yarar. zor bi işlem değil. Site hazır sayılır bugün yarın linki veririm. Bu arada ben Antalya dayım.
Kopyalama işleminin ayrıntısını yazdıklarından bir görürsem belki işlemin kolay olup olmadığına karar verebilirim. Programların kullanışılını falan da yazıcak mısın bilemiyorum tabii.
Bugün biraz araştırdım. Tek karta 12 hatta kadar kopyalayabildiğini söyleyen bir yer var. Üç hattımı kopyalamak için 30 milyon fiyat verdi. Dört hat olursa 40 milyon olur, hat başına 10 milyon dedi ve sonradan da aklıma iki hat olursa 20 milyon mu olucak, kart parası ne olucak diye takıldı. 12 hatta kadar olduğunu duyunca, bunun yeni farklı bir kart olduğunu düşündüm. Kopyalama işlemini önümde yapıp, iş bitince bilgisayardan bilgileri yine benim yanımda sileceğini söyledi. Bir diğer başka yer ise, iki hat için 35 milyon ve sonraki her hat için 5 milyona olur dedi. Yani üç kart 40 milyon yapıyor burada. Sekiz hatta kadar kopyalanabildiğini söyledi. Bilgileri yine gözümün önünde sileceğini söyledi burası da. Sanırım bu iki ayrı yerin kullandığı kartlar farklı. Bu durumda, hem daha hesaplı olan ve hem de 12 hat kapasiteli olduğunu söylediği için daha yeni teknoloji olduğunu düşündüğüm ilk yer daha avantajlı diye düşündüm. Bilgileri de gözümün önünde hem hard diskte, hem de geri dönüşümden silerse, tekrar ulaşabilme imkanı olur mu acaba? Güvenliğimi de düşünmeliyim ve bilgisayar konusuyla, sadece kullanıcı olarak ilgili olduğumdan çok da iyi anlamıyorum.
Mobidik hocam, malesef geri donusumden silmesi yeterli degil. silinmis verilere ulasmasi cok kolay. o yuzden eger adamin amaclarindan biride kart bilgilerini almaksa ve bu isi onun bilgisayari uzerinde yapiyorsan catir catir alir bilgileri. Bu is icin ya tanidik birini bulacaksin veya bir sekilde isi kendi bilgisayarin uzerinde yaptirtacaksin.
Bilgi için çok sağol cezve. Yanmış bilgisayardan bile veri kurtarabileceğini söyleyen reklamlar olduğu için dergilerde, bir yolu olabileceğini düşünmüştüm. Aslında kart bilgilerini almak istiyorsa, kaşla göz arasında bile birşeyler yapıp başka yere kopyalasa, "Ne yaptın sen şimdi?" diyemezsin. Bilgisayarımın kasasını yüklenip götürsem, bu defa da gerekli programları kurması falan gerek. Belki kabul etmez. MaTRiX'den cihazı kiralasam da, kendi başıma yapabileceğim kesin değil. Kartların hepsi kopyalanamayabilir vs. vs. Bir taraftan da olsa çok iyi olurdu ama çözüm bulamadım maalesef.
Hocam bu kasa goturme isi olabilir gibi geliyor bana. sonucta adam 30 milyon kazanacak 5 dakikada program yukleme zahmetine girer bence.
İşin zaman aldığını söylemişti ilk konuştuğum yer. Bir kodu oluyormuş kartların ve onu kırıyormuş diyordu MaTRiX'de. Uzun ve zor bir işlem değildir diye düşünüyor insan ama buradan bilemiyorum tabii ki. 12 hat kapasiteli dediği kartın maliyeti de daha düşüktür belki.
bu cihaz digiturkunda kartını kopyalıyabilir mi? bana aynı sistemmiş gibi geliyoda.
SaoL MaTriX bende mersindeyim ama haziran ayında kız arkadaşımın abLasının yanına geLeceğiz antaLyaya manavgatta bir yerde imiş kısmet oLursa görüşürüz .. Sitenin açıLmasınıda dört gözLe bekLiyorum ..