Şimdi Ara

Çok ilginç bir sorun (Sim kart takılı değil hatası)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
12.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba. Başlıkta da belirttiğim gibi sim kart takılı değil hatası almaktayım. Konuyu açmadan önce yaptığım araştırmalar neticesinde aşağıdakileri denediğimi belirtmeliyim.

    1) Telefon en son sürüm olan ios9'a güncellendi (Güncellemeden önce de problem var idi). Operatör güncellemesi de yapıldı
    2) defalarca sim kartı taktık çıkardık. uçak moduna aldık vs.
    3) Ayarlardan sıfırla seçeneklerinden ağ ayarlarını sıfırıladık.

    tüm işlemleri yapmamıza rağmen sorun giderilmedi. sadece sabah 1 saatliğine giderilmiş gibi oldu Turkcell operatör geldi fakat daha sonra tekrar sim kart hatası verdi.

    Şimdi işin en ilginç yönüne geliyorum. Farklı bir iphone'dan sim kartı çıkartıp telefona taktık. Sorunsuz şekilde gördü. Bendeki sim kartı da o diğer iphone'a taktık. O da sorunsuz çalıştı. Ama benim sim kartım benim telefonumda çalışmıyor.

    Eminim böyle bir şey kimsenin başına gelmemiştir. Yardımcı olabilecek var mı acaba?

    Not: Orjinal nano sim kart kullanmaktayım.

    Edit: Telefon modeli İphone 6



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >







  • Telefon yurtiçi mi, yurtdışı mı? Eğer yurtdışı ise sim kilitli olabilme ihtimali var. Yurtiçi garantili cihazsa, servise götürünüz.



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • Telefonu Zorlu center Apple mağzasından aldık. Benim anlamadığım farklı bir sim kart ile çalışan telefon bnm sim kart ile neden çalışmıyor. Üstelik benim sim kart da başkasının telefonda çalışıyor



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • Sizin telefona başka simkart takıp denediğiniz gözümden kaçmış. Bu durumda simkart değişikliği deneyebilirsiniz. Garip bir durum



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • Aynı sorundan (zaman zaman sim kart takılı değil hatası veren ip6) 2 hafta önce Cevahirdeki Turkcell'in içinde bulunan Genpa servis elemanına değişim yaptırdık.

    Sim sorunlu dedi, başka takalım düzelir dedi. Biz ara sıra oluyor dedik zaten. Yine de denemek istedi, benim simi taktık gördü.
    Haklı olmanın gururuyls yeni sim takalım dediler, 20₺ ücretide var. Tesadüf o ya çocuk yeni simi taktı ve aynı uyarı çıktı.



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • başka simkart yvası ile denedinizmi



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • Asıl komik ve trajik olanı ben anlatıyorum 3 Ocak 2016'da iPhone 5s'i aldım 2 seneye yakın iOS 9.3.2'li sürümde kullandım ve Eylül'ün ortasında telefonum sim kart yok, servis yok tarzı hatalar vermeye başladı ve telefon birdaha da servisi gelmemek üzere kullanım dışı oldu ben de bi'ihtimal gelir umuduyla 1 ay bekledim gelen bir şey yoktu .s bu sorun başladıktan sonra telefona farklı bir sim kart taktık ve sorunsuz çalıştı yalnız benim sim kart da başka bir cihazda sorunsuz çalışıyordu. 1.5 ayın sonunda servise verelim dedik aynı zamanda ekranın sağ üst kısmı hafif aşağı inip kalkıyordu rapora bunu da iliştirdik. 2 hafta sonra cihazın ekran değişimi ücretsiz olarak yapılmış halde geldi, biz de yeni bir sim alıp kullanmaya devam ettik. 3 Ocak 2018'de garantisi bitti tabii bunun, benim de 17 Ocak'ta tatilim başladı uçak moduna aldım ve telefonu kapattım açıp uçak modundan çıkardığımda bidaha da servis gelmedi, garantisi bitmiş halde yetkili servise verdik 1.5 hafta sonra telefonu yenisiyle ücretsiz değişim yaptılar biz ne güzel mutluyuz. Telefona eski iCloud yedeklemelerimi sıfırdan kurdum ve ekranı kapattığımda yine fıttırmaya başladı ekran kendiliğinden açılıp sim kart yok hası verip simi tanıyor servisi arıyor ve şebeke geliyordu, ilk ekran değiştiğinden beri de iOS 11'le telefonu kullanıyorum. İşte dert etmedim otobüsle yola çıkınca kendiliğinden gitti telefon sol üstte sadece SİM YOK diyor .s ben de wifi bulduğum bi'yerde telefonu sıfırladım düzelir umuduyla ama ne yazık ki sıfırlayınca yine simi görmüyordu vee telefonu etkinleştirememiştim .s telefonsuz ortada kaldım 1 hafta. Başka bir sim kartla denedik çalışıyordu ama benim sim kart da diğer cihazda çalışıyordu ? Benim aklıma gelen tek şey bu iCloud yedeklemesinin bir sorun yarattığıydı. Telefonu hala kullanıyorum ve sürekli SİM KART TAKILI DEĞİL diyip çıkıyor, sim kartı görüyor servisi arıyor şebeke geliyor ve aynı şeyler delirtecek şekilde yeniden tekrarlanıyor. Arkadaşlar bu soruna bir çare var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yeni simkart ile değişmezse iade almaları gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.