Şimdi Ara

Tek Kartta Çok Hat (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
0
Favori
4.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ....................DİKKAT...............
    AYCELL' e ait Faturalı ve kontörlü , TURKCELL' e ait ocak 2003 tarihinden itibaren piyasaya sürülmeye başlanan Faturalı ve kontörlü hatları kopyalanamamaktadır. Bunun sebebi bu kartların COMP 128 V2 algoritmasıyla hazırlanmalarıdır. Bu algoritmayı henüz hiçbir yazılım desteklememektedir fakat bu kartların okutulabilmesi için çalışmalar devam etmektedir. Son zamanlarda bazı şahıslar bu kartların programlayıcı devreler yüzünden okutulamadığını iddia edip çok yüksek fiyatlara farklı devreler satmaya çalışmaktadırlar. Bu devreyi satın alıp çalıştırdığınızda ve herhangi bir comp 128v2 kartı okutamayıp bu şahısları aradığınızda sorunun sizin bilgisayarınızda olduğunu bilgisayarınızın programlayıcı devreyi desteklemediğini söylemektedirler. Bu sorunun programlayıcı devrelerle hiç bir alakası olmayıp tamamen kullanılan yazılımlar henüz comp 128v2 algoritmasını desteklemediğindendir.

• ...ASLINDA OLAY ÇOK BASİT.............
    Önce orijinal sim kartınızdan IMSI ve KI kodlarını programlayıcı devre ve SimEmu programı ile okutmanız gerekiyor. İşin en uzun kısmı burası çünki kartınızdaki KI kodlarının okunma süresi tamamen bilgisayarınızın konfigurasyonuna bağlı örneğin celeron 400 işlemci ve 64 Mb ram bulunan bir bilgisayarda bir kartın okuma süresi yaklaşık 1 saat sürüyor. IMSI kodları ise 1 - 2 saniyede okunuyor.

orijinal kartlarınızın IMSI ve KI kodlarını okuttuktan sonra piyasadan 1 adet boş silvercard ediniyorsunuz. SIM_EMU 5.0 dosyalarını silvercard' a yine aynı programlayıcı devre ile yüklüyorsunuz. SIM_EMU 5.0 dosyalarının özelliği silvercard' ınızın bir GSM SIMCARD olarak çalışmasını sağlamaktır. Silvercard a hazır SİMEMU yüklenmiş şekilde 10$ a satılmaktadır. Silvercard için lütfen benimle bağlantı kurun.
  • IMSI VE KI BULUNDUKTAN SONRA SİLVERCARDI TELEFONA TAKIYORUZ
    Telefonun menülerini dolaştığınızda “Sim-Emu 5.00” isminde bir menü göreceksiniz. İşte yeni kartınızı kontrol edeceğiniz tüm seçenekler bu menü altında. Ben burada sadece IMSI ve KI kodlarının tanıtılmasını anlatacağım zira diğerleri zaten bilgi amaçlı seçenekler.
    Öncelikle menüden “Ayarlama” seçeneğini seçin ve gelen menüden “Pozisyon.” seçeneğini seçin. Size PIN2 soracaktır. Buraya 1234 girin ve onaylayın Şimdi “Pozisyon:” yazan bir ekran gelecek Şu anda henüz ilk hattı tanımladığımız için buraya 1 yazın ve yes tuşuna basın ( yeni hatlar ekledikçe bir üst sayıyı verin örn.2 hat için 2 üçüncü hat için 3 gibi ) “IMSI:” ekranı geldiğinde daha önceden bulduğunuz IMSI kodunu buraya girin ve “Yes” ile onaylayın. Şimdi KI kodunu soracaktır. Burayada KI kodunu girin ve yine “Yes” ile onaylayın. Şimdi size bu hat için PIN kodu soracaktır. PIN olarak istediğiniz PIN’i girin ancak bu kodu unutmayın çünkü telefonu kapatıp açarsanız her hat kendi PIN’i ile aktif olabiliyor. PIN girdikten sonra size PUK kodunu soracaktır. Buraya da 8 haneli istediğiniz bir PUK kodu girin. Bu girdiğiniz PUK kodu o hattın PUK kodu olacaktır ve eğer o hattın PIN' i kodu bloke olursa bu PUK kodu ile hattı aktif edebilirsiniz. Size tavsiyem tüm hatlar için PUK kodunu aynı verin.

2. 3...... hatların eklenmeside aynen yukarıdaki gibi yapılır.

Atık telefona her yeni hat eklemek için yukarıda anlatılanları ( Hatların eklenmesi başlığından itibaren ) aynen yapın yani yeni bir hat eklemek istediğinizde silvercard' ı yeniden programlayıcı devre ile programlamaya gerek yok.

Telefonunuzu açtığınızda hangi hattın PIN kodunu girerseniz o hat aktif olur.

Silvercard Flash belleğe sahip bir karttır. Bu yüzden herhangi bir sorunla karşılaşacak olursanız kart' ı defalarca silip tekrar programlayabilirsiniz. ( kart bloke olsa bile )

• matrix süpersin ben de bu bilgileri arıyordum
    teşekkürler.
  • Sitede de oldukça güzel anlatılmış. Sadece kartın kesilmesi konusuna kafam takıldı. :) Yerinden koparılabileceği tırtıklar yoksa, kartı maket bıçağıyla falan mı kesmek gerekiyor? İnce bir işçilik gerekiyor sanırım bu durumda.
  • Kartın kesilmesi kolay çok sert bi madde değil.
  • Özeline yazdım MaTRiX.
  • hemen bende siteyi inceLiycem ama inceLemeden yinede eminim güzeL oLmuş oLmasından ..

SewgiLerimLe !! ..
  • Ewet dana öncede dediğim gibi gayet mükemmeL oLmuş .. Peki bu parçaLarı nerden aLabiLirz we maLiyeti hakkında bir biLgin warmı ..

Yaptığın site için tek şey söyLiycem BaşarıLArının Dewamını diLerim ..

SewgiLerimLe !! ..
  • matrix siten hayırlı olsun ve tebrik ederim, hakikaten insanı tatmin eden bir site olmuş,

konu ve fiyat hakkında hakkındahttp://www.geocities.com/simkopyalama/ da da bilgi bulabilirsiniz.
  • matrix verdigin bilgilerden dolayi bende tesekkur ederim.
    ayrica sitenide inceledim, ellerine saglik.

bir sorum olucak, verdigin programlardaki simscan programinin altinda bir devre semasi var. acaba o devre semasini yapsak, sim carda yazma ve okuma islemlerinde ise yarar mi?

tesekkurler
  • evet o şemayı yaparsan simcard okuma ve yazma işlemini yaparsın. elektronik bilgim yok ama orada 3,5 Mhz lik kristal yerine 6 Mhz lik kristal kullanırsan daha hızlı olur.
  • evet o şema simcard reader & writer şeması. yapmak isteyen olur diye koydum onu da...
  • ok. ilk bos buldugum zamanda yapicam sonuclarida yazarim.
    50 milyon verip o cihazi alıcagimiza,
    oturur kendimiz yapariz. 5 milyonu gçmez
  • TRGKapTan
    Devamlı kullanmayacaksan cihaza 50 -60 milyon vermene gerek yok. Ayrıca telefonculara yaptırılması kartınızın bilgilerinin başkasının eline geçmesi bence çok sakıncalı Ben de düşündüm bendeki cihazı cüzi bir fiyata kiralık olarak veriyim dedim. Bence güzel bir sistem olur herkesin para verip almasına gerek kalmaz. Bu hafta birine göndericem olmazsa ondan da sana göndeririz.
  • Ben o devereyi ve ona benzer başka bir devreyi kurdum ama ne yazıkki çalışmadı. Hatta bu devreyi kurduğunu söyleyen pek çok kişide çalışmadığını söyledi ama yinede deneyin ve sonucu buraya yazın. Dikkat etmeniz gereken tek şey yeni nesil anakartlar seri port için gererkli 12volt gerlilimi 5volt üzerinden dc-dc dönüştürücüler ile sağlıyor bu durumda seri port enfazla 1~2ma akım verebilir ki buda devreyi çalıştırmaz eğer anakartınız bu tip ise harici güç kaynağı kullanacak şekilde değiştirirseniz daha iyi olur sanırım. Son olarak devrede kullanılan kristalin 6Mhz olması sadece bilgisayar ile arasındaki iletişimi hızlandırır ama gerekli kodları almak için gerekli zamanı değiştireceğini sanmıyorum.
  • bekirdogan46 önceki sayfada yazdığı ve MaTRiX'in bana yazmış olduğuhttp://www.geocities.com/simkopyalama/ adresi bir ilan sitesinde aşağıdaki ilanı vermiş. Verdiği fiyat 40 Milyon TL. ve ilanın yer aldığı adres de şu:http://www.uydutvhaber.net/ilan.htm
    --------------------------------------------------------------------------------------
    (Adresteki ilan metni aşağıda)

GSM SİM KART KOPYALAMA DEVRESİ.. ORJİNAL GSM SİM KARTLARI OKUMA, SİLVER VE GOLDCARD YAZABİLME ÖZELLİĞİNE SAHİP SİM KART KOPYALAMA DEVRESİ 9 PİN PC ARA KABLOSU, GEREKLİ PROGRAMLARIN VE KULLANMA BİLGİLERİNİN OLDUĞU CD DAHİL FİYATI 40.000.000 TL. DAHA DETAYLI BİLGİ İÇİN LÜTFEN SİTEMİZİ ZİYARET EDİN.www.geocities.com/simkopyalama smartcard@mynet.com

• DaRt
    Bendeki cihazda 2 tane kristal var biri 3,5 biri 6 Mhz. üzerindeki düğmelerle Mod değiştiriyorsun 3,5 ile 6 Mhz arasında kod bulmada süre olarak yarı yarıya farkediyor. Ayrıca harici 9 veya 12 voltluk adaptörle çalışıyor.
  • Ben sendeki devreyi değil simscan dosyası içinden çıkan devre şemasından bahsediyorum. Elindeki aygıt bu devre şemasındaki aygıt değil sanırım çünkü şemada tek kristal var. Sende olduğunu düşündüğüm aygıtı biliyorum bu aygıtta 3 tane entegre bulunur sanırım bir tanesi mikroişlemci bundan dolayı sendeki aygıtta hızın değişmesi doğal. Eğer sendki aygıtta simscan içinden çıkan aygıtsa ben devreyi tekrar kurmalıyım galiba.
  • DaRT
    Ben sadece bendeki cihazdaki olayı anlatmak istedim, o şemadaki aygıt ile benimkinin farklı olduğunu biliyorum. Arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Bendeki aygıt simscan içinden şeması çıkan aygıt demedim. İmalı konuşmalar yapmana gerek yok. İster kur ister kurma.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.