Şimdi Ara

Technisat Digicorder Isio S 500Gb ( En İyi Görüntü & Ses ) ( D.T & D.S Tek Kutuda ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
4
Favori
15.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni yazılımda harf olayını düzelttilermi acaba?
  • Yusuf ,Cesi,
    Tekrar teşekkürler yardımlarınız için.,
    Türksat dediğiniz kablo tv altyapısı ise o var bildiğim kadarıyla.
    Bunun dışında apartmanda merkezi digiturk var eutelsata ayarlı, d-smart kullananların ise kendi balkonlarında turksat uydusuna yonelik çanakları var.

Dun gece cihazdan Turksat 42E uydusunu aratırken sinyal yakaladı aslında ancak kontrol aşamasında "Çanağınız başka uyduya ayarlı (7.0E)" gibi bir mesaj verdi her seferinde.
    D-smart için de evin ön cephesine bir çanak monte ettirmeyi düşünüyorum haftasonu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korcin -- 28 Şubat 2013; 14:01:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ocaklilar

Son yazılım [2.56.0.2 (2397) BL3 (347)] HD/SD görüntüleri:

http://d.pr/f/xlyD

Dostum senin bu yüklediğin resimlerdeki SD görüntü kalitesinin yakınından bile geçmiyor benim resim kalitesi.
    SD yayınlarda bariz bir iyileşme bekliyordum ben buradaki yorumlara ve resimlere bakarak ancak henüz öyle bir performansa şahit olamadım.
    Arada çıkartıp DT ün kendi receiverını (HM-9503) takıp karşılaştırma yapıyorum, hiçbir fark yok eskisi ile yenisi arasında.
    Yorum yapmak için erken belki ancak ciddi hayalkırıklığı yaşıyorum şu anda.

• quote:

Orijinalden alıntı: ORESSAM

S.A. Arkadaşlar Ariasat diye bir Alman firmasına yolladığım maile sitenin yöneticisinden cvp olarak şunu aldım...

Sözü gecen Digicorder ISIO S ürünü malasef artik satmiyoruz, bu sebebten bu cihazi tederik edemeyecegiz.

(TechniSat Firmasi bu cihazlari Almanya disina satisimi yasakladigi icin bizde bu modeli artik hic almiyoruz.)

Bilginize sunar iyi günler dilerim.

Zeki Sevinc

Ariasat Digital Sat-Systems e.K.
    Keplerstrasse 96
    D-41236 Mönchengladbach

Phone : +49 (0)2166 621 419
    Fax : +49 (0) 2166 621 469
    E-Mail : info@ariasat.de
    Web :www.ariasat.de

yani demek oluyorki elden getirtme haricinde bu cihazı alamayacağız yanılıyormuyum? (Firma neden böyle bir yasak koymuş olabilir sizce?)

Zeki Bey ile bundan iki hafta önce bende yazıştım, 1tb modelini temin edebileceklerini söylemişlerdi bana 569 euro fiyata.
    Artık satmıyorlar demekki ilginç.

• quote:

Orijinalden alıntı: mk41

Yeni yazılımda harf olayını düzelttilermi acaba?

Türkçe karakter sorunu devam ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: korcin

quote:

Orijinalden alıntı: ORESSAM

S.A. Arkadaşlar Ariasat diye bir Alman firmasına yolladığım maile sitenin yöneticisinden cvp olarak şunu aldım...

Sözü gecen Digicorder ISIO S ürünü malasef artik satmiyoruz, bu sebebten bu cihazi tederik edemeyecegiz.

(TechniSat Firmasi bu cihazlari Almanya disina satisimi yasakladigi icin bizde bu modeli artik hic almiyoruz.)

Bilginize sunar iyi günler dilerim.

Zeki Sevinc

Ariasat Digital Sat-Systems e.K.
    Keplerstrasse 96
    D-41236 Mönchengladbach

Phone : +49 (0)2166 621 419
    Fax : +49 (0) 2166 621 469
    E-Mail : info@ariasat.de
    Web :www.ariasat.de

yani demek oluyorki elden getirtme haricinde bu cihazı alamayacağız yanılıyormuyum? (Firma neden böyle bir yasak koymuş olabilir sizce?)

Zeki Bey ile bundan iki hafta önce bende yazıştım, 1tb modelini temin edebileceklerini söylemişlerdi bana 569 euro fiyata.
    Artık satmıyorlar demekki ilginç.

Neden satmadıkları hakkında bilgin varmı peki? Daha doğrusu firma Almaya dışına cihazın satışını neden yasaklamış olabilir? Sonuçta kar amacı düşünülmüyormu neden kısıtlama yaptılar acaba bunu çok merak etim. Genelde firmalar ürünlerini satmak için özelliklede pazarda yer edinmek için uğraşırlar ama bu hamle beni düşündürüyor????

• TR de bu ürünleri satan birkaç firma var. Technisat ile iritbata geçip, biireysel olarak almanyadan ithalatını engellemek için girişimde bulunmuşlardır belki.
    Ancak hm-sat.de hala satış yapıyor TR'ye, daha yeni getirttim ben.
  • güzel cihazda biraz elit işi 400-500 tl civarına gelirse hardisksiz modelini bile düşünürüm bu çok pahalı bir laptop parası...
  • Hayırlı olsun ama çok pahalı bizi aşar.
  • quote:

Son yazılım [2.56.0.2 (2397) BL3 (347)] HD/SD görüntüleri:

http://d.pr/f/xlyD

Cihazın sd kalitesi gerçekten çok güzel ama hd kalitesi bildiğimiz, hemen her cihazda rastlanacak türden, hd kaliteyi baz alırsak Dm 800 hd se ile aynı,
    bu konuda artısı yok.. Özellikle konuya cihazı kötülemek için dalmadım.. Sd kalitesine diyecek bir şey yok tamam ama hd kalitesinin bir artısını ben görmedim.
  • @nodar

Siz Techni izledinzimi acaba,yoksa "birilerininmi" yorumlarını yazdın??

HD resim kalitesi genelde çoğu Receiver da iyidir ve aman aman zaten bir fark olamaz ama olan farkı da vardır ve bilen veya iyi gören veya anlayan da
    bunu biliyor/bilir!

Özellikle ....her cihaz da rastlanacak türden.... dersen,işte orası öyle değil!

Ben DB nin 500/800 lerini kullandım ve biliyorum,şimdi bunu kalkıpta resim kalitesi olarak hele hele "e2" li bir cihazla mukayese etmek ya doğru olmaz
    ya da kasıtlı olur,yaw atmayın kardeşim bu kadari hangi "e2" li Receiver ile e2 yüklenmemiş ve org.image cihaz bir olurki??

Kaldıki 800 den bahsediyorsan bu meretin tek bir yaptığı çok iyi bir iş vardır gerisi hikayedir,bunu sen de çok iyi biliyorsun ama her zamanki gibi
    birilerine gönderme yapmak için(ki bunu da en başında ben geliyorum,bunu anlamayacak salak değilim!) kasıtlı olarak gelip saçmalıyorsun

"Artısı yokmuş" sen al da bir kullan sonra gel ahkam kes başlıkda! (artısı yok derken resim kalitesinden) bahsediyorum,örneğin sana göre "artı"
    CS işiyse tabiki artısı yok eksisi vardır!

++

• tv den foto çekip o fotolar üzerinden yorum yazmak dogru olmaz arkadaşlar. cihazı gerçekten kullanıp gözle görmek lazım ve mukayese edebilmek için farklı 3-5 cihazda kullanmış olmak lazım.

fotolara bakıp yorum yapmak, gerçekçi olmaz. çeken iyi çekemeyebilir, makine kalitesiz olabilir, çekim mesafesinden dolayı iyi veya kötü görünebilir , tv veya foto makine ayarları iyi yapılmamış olabilir vs.v.s

60 ına merdiven dayamış , teknolojinin t sinden anlamayan babam bile bu uydu başka bir güzel gösteriyor, çok kaliteli diyor mesela. evde next dreambox digiturk pace 3-4 marka farklı kaliteli cihazlarda var yani.

boşuna bu cihaza 1200 tl vermedik arkadaşlar, amacımız görüntü & ses kalitesi ve tek kutuya düşme olayı.

• Aynen o para verenlerden biri benim,
    alma sebeplerimden biri DT ve DS tek kutuya düşürmekti ancak diğer yandan SD lerde biraz olsun iyileşme bekliyordum.
    Ancak SD resim kalitesinde herhangi bir iyileşme olmazken, ilginçtir mevcut DT receiverına göre HD resim kalitesinde maalesef çok az bir netlik, detay kaybı oldu.

Dün geceden beri defalarca tak çıkar, bir eskisini bir bunu tak aynı yayında karşılaştır gözlerim yoruldu artık ancak HD yayında anlamadığım bir sebepten kalite kaybı görüyorum. Yakına girip incelediğimde mesela Nat.Geo HD logosunun etrafında çok belirsiz bir harelenme mi desem öyle bir etki var, eski reciverda ise böyle bir durum yok. Resmin bütününde de çok dikkatli bir gözün anlayabileceği kadar fark var. DT modül ile bir ilişkisi olamaz herhalde resim kalitesinin.
    İki gündür, bir ona bak bir buna bak, hanım da manyak olduğumu düşünmeye başladı artık.
    Yalnız renkler güzelleşti bu arada belirgin şekilde.

Aklımda olmayan sürpriz bir artısı ise; led tv, a/v receiver ve techniyi tek bir kumandadan kontrol edebiliyorum artık, techninin kendi metal kumadasından. Cihazlar karşılıklı konuştuğu için bütün sistemi tek bir kumandadan tek tuş ile kapatıp açabiliyor, sony amfinin sesini techni kumanda ile kontrol edebiliyorum. Üç kumandayı tek kumandaya indirmiş oldum.

Bu arada şaka maka cihaz gümrüğe takılmadan bana ulaştığı için hm-sat'a ödediğim 400 Eur (karşılığı 950 TL) ile bitirmiş oldum alışverişi

• Fotoğraflar TV'den çekilmedi, yayında pause yapılarak cihazın diskine kaydedildi. (En boy ölçülerine baktığınızda kolayca anlaşılıyor zaten) Böyle bir karşılaştırma için aynı anda hem SD hem HD yayın yapan kanallar seçildi. Tabi ki bizim yerli kanalların HD kalitesi tartışılır, bu da ayrı bir konu.
  • quote:

Aynen o para verenlerden biri benim,
    alma sebeplerimden biri DT ve DS tek kutuya düşürmekti ancak diğer yandan SD lerde biraz olsun iyileşme bekliyordum.
    Ancak SD resim kalitesinde herhangi bir iyileşme olmazken, ilginçtir mevcut DT receiverına göre HD resim kalitesinde maalesef çok az bir netlik, detay kaybı oldu.

Dün geceden beri defalarca tak çıkar, bir eskisini bir bunu tak aynı yayında karşılaştır gözlerim yoruldu artık ancak HD yayında anlamadığım bir sebepten kalite kaybı görüyorum. Yakına girip incelediğimde mesela Nat.Geo HD logosunun etrafında çok belirsiz bir harelenme mi desem öyle bir etki var, eski reciverda ise böyle bir durum yok. Resmin bütününde de çok dikkatli bir gözün anlayabileceği kadar fark var. DT modül ile bir ilişkisi olamaz herhalde resim kalitesinin.
    İki gündür, bir ona bak bir buna bak, hanım da manyak olduğumu düşünmeye başladı artık.

Aklımda olmayan sürpriz bir artısı ise; led tv, a/v receiver ve techniyi tek bir kumandadan kontrol edebiliyorum artık, techninin kendi metal kumadasından. Cihazlar karşılıklı konuştuğu için bütün sistemi tek bir kumandadan tek tuş ile kapatıp açabiliyor, sony amfinin sesini techni kumanda ile kontrol edebiliyorum. Üç kumandayı tek kumandaya indirmiş oldum.

Bu arada şaka maka cihaz gümrüğe takılmadan bana ulaştığı için hm-sat'a ödediğim 400 Eur (karşılığı 950 TL) ile bitirmiş oldum alışverişi

d.turkun kutuları birbirinden kötüdür. sizde sadece eutelsat oldugu için eutelsattan gelen yayınların kalitesi kötü , böyle açılmış tartışılan çok konu var. siz biran önce bir turksat çanak edinin, zaten d.smart alacaksanız şart.

diger kutu d.turkun kutusu olması , hemde onda daha iyi çıkması imkansıza yakın bişi yani :))

bende ; lig tv ve sinema ve dt ye özel kanalları hariç normal tüm sd ve hd tüm kanallar turksattaki yayınlardır.

Örnek Konular:

http://forum.donanimhaber.com/m_59803230/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_42074310/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_64946987/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf Miroğlu -- 1 Mart 2013; 1:05:45 >

• quote:

Fotoğraflar TV'den çekilmedi, yayında pause yapılarak cihazın diskine kaydedildi. (En boy ölçülerine baktığınızda kolayca anlaşılıyor zaten) Böyle bir karşılaştırma için aynı anda hem SD hem HD yayın yapan kanallar seçildi. Tabi ki bizim yerli kanalların HD kalitesi tartışılır, bu da ayrı bir konu.

dogrudur hocam, ben bakmadım fotolara, aklımada gelmedi sizin yöntem.

genel olarak konuştum, çünkü %99 böyle foto çekilerek kaliteler tartışılıyor forumlarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

quote:

Aynen o para verenlerden biri benim,

d.turkun kutuları birbirinden kötüdür. sizde sadece eutelsat oldugu için eutelsattan gelen yayınların kalitesi kötü , böyle açılmış tartışılan çok konu var. siz biran önce bir turksat çanak edinin, zaten d.samart alacaksanız şart.

diger kutu d.turkun kutusu olması , hemde onda daha iyi çıkması imkansıza yakın bişi yani :))

bende ; lig tv ve sinema ve dt ye özel kanalları hariç normal tüm sd ve hd tüm kanallar turksattaki yayınlardır.

Örnek Konular:

bu başlıkları bende okumuştum zamanında.
    ancak ben eutelsat ile eutelsatı karşılaştırıyorum iki farklı cihazda.
    ses konularında çok iddialı değilm ama gözlerim iyidir, üst segment cihaza geçip görüntü kaybı yaşamak bana da garip geldiği için takılmış vaziyette nedenini bulmaya çalışıyorum iki gündür.
    herneyse, alışacağız artık dostum.
    türksat'a çanağa geçer geçmez aynen ulusal kanalları türksattan izleyeceğim.

peki tv listesi içinde arka arkaya kanalları sıralarken, iki farklı uydudan tek bir liste yapabiliyoruz değilmi?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

quote:

d.turkun kutuları birbirinden kötüdür. sizde sadece eutelsat oldugu için eutelsattan gelen yayınların kalitesi kötü , böyle açılmış tartışılan çok konu var. siz biran önce bir turksat çanak edinin, zaten d.samart alacaksanız şart.

Örnek Konular:

bu başlıkları bende okumuştum zamanında.
    ancak ben eutelsat ile eutelsatı karşılaştırıyorum iki farklı cihazda.
    ses konularında çok iddialı değilm ama gözlerim iyidir, üst segment cihaza geçip görüntü kaybı yaşamak bana da garip geldiği için takılmış vaziyette nedenini bulmaya çalışıyorum iki gündür.
    herneyse, alışacağız artık dostum.
    türksat'a çanağa geçer geçmez aynen ulusal kanalları türksattan izleyeceğim.

peki tv listesi içinde arka arkaya kanalları sıralarken, iki farklı uydudan tek bir liste yapabiliyoruz değilmi?

vardır bir yerde bir olay, kurcalayın tv yi , cihaz ayarlarını v.s mutlaka düzelir.

yok hiçbir problem olmaz, benim kanal listemi indirdiyseniz görmüşsünüzdür, turksat eutelsat karışık biçimde.

turksat çanaga en yakın zamanda geçin , zaten şansınıza gümrüge takılmamış, çanaktır usta parasıdır v.s onların parası bedavaya gelmiş oldu.

• çanakta şöyle bir sorunum var, balkona koymak istemiyorum, çatıya da koyamıyorum, mecburen binanın ön cephesine camın aşağısına monte ettireceğim.
    bunun için de yine technisatın 45x45cm lik kare bir çanağı var, biraz araştırdım, başka forumlarda başlıklarda okudum, özel bir çanak olduğu ve 90cm lik çanağa eşdeğer sinyal yakaladığı yazılmış hep.
    ben bunu sadece türksat için alacağım zaten, umarım iş görür, biraz pahalı çünkü 80-90 cm lik offset çanaklara göre.
  • quote:

çanakta şöyle bir sorunum var, balkona koymak istemiyorum, çatıya da koyamıyorum, mecburen binanın ön cephesine camın aşağısına monte ettireceğim.
    bunun için de yine technisatın 45x45cm lik kare bir çanağı var, biraz araştırdım, başka forumlarda başlıklarda okudum, özel bir çanak olduğu ve 90cm lik çanağa eşdeğer sinyal yakaladığı yazılmış hep.
    ben bunu sadece türksat için alacağım zaten, umarım iş görür, biraz pahalı çünkü 80-90 cm lik offset çanaklara göre.

kullanıpta memnun olanlar varsa dogrudur ben fazla bilmiyorum çanak markalarını v.s

küçük çanaklarda sinyal bulamama & yagmur yagdıgı zaman kesilme problemleri oluyor haberiniz olsun.

bu arada , sende benim gibi merkezi sistemle , kendi şahsi çanagını bireştirecegin için şu aşagıdaki aparattan alman lazım.

uyducuya dersen, merkezi sistemle , şahşi çanagımı birleştirecem o anlar verir. 20-30 tl falan.

turksat ve digiturk ikiside kendi şahsi çanagın olsaydı buna gerek olmazdı, normal bir diseq le iş bitiyordu.

apartmanı ikna edebiliyorsanız 2 çanak kurun , turksat ve eutelsat 2 sinede çift çıkışlı lnb takın. böylece 2.tuneride kullanırsınız, bir kanalı izlerken digerini kayıt edersiniz. hemde mdu4 ve bu aparat belasından kurtulursunuz

Technisat Digicorder Isio S 500Gb ( En İyi Görüntü & Ses ) ( D.T & D.S Tek Kutuda )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf Miroğlu -- 1 Mart 2013; 1:43:56 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.