Şimdi Ara

Technisat Digicorder Isio S 500Gb ( En İyi Görüntü & Ses ) ( D.T & D.S Tek Kutuda ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
4
Favori
15.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben tabi bu işlerden hiç anlamadığım için,
    taktıracağım turksat çanaktan gelen lnb'yi 2.satellite girişine bağlayacağım ve iş bitecek zannediyordum.
    iyi oldu beni uyardığınız, teşekkürler.
  • Technisat iki tuner'e gelen anten konfigürasyonunu birebir aynı istiyor. Yani tuner a girişi Turksat+Digiturk se tuner B girişi Turksat olamıyor. Yani illaki tuner a ve tuner b girişi benzer olmalı.

bu banada garip gelmişti , merkezi sistem turksat & hotbird uydum ve şahsi d.turku birleştirdigim için çakışma oluyor sanıyordum ama sonra buyukbang arkadaş teyit etti.

bu yüzden o aparatla 2 kabloyu birleştirip tek kablo olarak 1. tunere takıcaksın.

olurki 2 anten alırsan zaten basit, 2 çıkışlı lnb takar uyducu, 1. tunere turksat + digiturk , 2.tunere de turksat + digiturk 2 ayrı kablo takarsın, rahat rahat 1 kanalı izlerken diger bir kanalı kaydedersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf Miroğlu -- 1 Mart 2013; 2:06:09 >
  • Arkadaşlar önem renk kalitesi ise bunu yanlış cihazlarla karıştırmayın. Çünkü normal e2 cihazların konumu farklı digiturk cihazlarının kunumu farklı Technisat cihazlarının kunumu farklı e2 en büyük artısı cs Technisat dada cs olsa inanın cihazın fiyatları bu rakamlarda olmaz digiturk cihazı dar bir kesime hitab ediyor lütfen karşılaştırma yaparken bunlara dikkat edelim bende vu+plus ve digiturk 9103 var ikisi arasında hd olsun sd olsun acayip görüntü farkı var digitürk daha kaliteli resim veriyor önemli olan burdaki amaç ne için kullanacagınız Cs+resim kalitesi+sabit cihazlar (digiturk)+cihaz kalitesi bu dörtünün oldugu bir cihaz inanın yok birinde olan digerinde yok hepsi bir arada olan cihaz yok satar fiyatıda uçuk rakam olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

Technisat iki tuner'e gelen anten konfigürasyonunu birebir aynı istiyor. Yani tuner a girişi Turksat+Digiturk se tuner B girişi Turksat olamıyor. Yani illaki tuner a ve tuner b girişi benzer olmalı.

bu banada garip gelmişti , merkezi sistem turksat & hotbird uydum ve şahsi d.turku birleştirdigim için çakışma oluyor sanıyordum ama sonra buyukbang arkadaş teyit etti.

bu yüzden o aparatla 2 kabloyu birleştirip tek kablo olarak 1. tunere takıcaksın.

olurki 2 anten alırsan zaten basit, 2 çıkışlı lnb takar uyducu, 1. tunere turksat + digiturk , 2.tunere de turksat + digiturk 2 ayrı kablo takarsın, rahat rahat 1 kanalı izlerken diger bir kanalı kaydedersin.

almam gereken diseq switch tipi bunlardan hangisi acaba?

http://www.hepsidijital.com/EMP-CENTAURI-OPTiON-SWiCH_1732.html#0

http://www.hepsidijital.com/EMP-CENTAURI-2-1-DiSEQC-SWiCH_299070.html#0

ikisi aynı şey mi yoksa, fiyatları da aynı çünkü?

• quote:

Technisat iki tuner'e gelen anten konfigürasyonunu birebir aynı istiyor. Yani tuner a girişi Turksat+Digiturk se tuner B girişi Turksat olamıyor. Yani illaki tuner a ve tuner b girişi benzer olmalı.

S.A. hocam affına sığınarak birşey sormak istiyorum. Fazla bilgim olmadığından saçma bir soru olursa cahilliğme ver lütfen. Sorum şu bende çift çanak var birisi sadece Türksat diğerinde ise aparatla LNB'lerle Eutelsat, Hotbird ve Astra mevcut şimdi çift tunerli bir receiverle (digicorder ISIO S 500GB getirteceğim) bir kanalı izlerken başka bir TP'deki kanalı kayıt edebilmek için receivere her iki çanaktan ayrı ayrı kablomu indirmek gerekiyor? Yoksa kabloların çanaklardan çıkışından sonra her hangi bir aletle birleştirilip receivere tek kablo olarak girme şansı varmı? varsa nasıl yapılır? :)) inşallah evet olur dersiniz çünkü çanaktan gelen kablo eve duvarın içinden girip prizden çıkıyor. Pencere yanını delip evin içinde ortalıkta gözüken kablo olmasını istemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

@nodar

Siz Techni izledinzimi acaba,yoksa "birilerininmi" yorumlarını yazdın??

HD resim kalitesi genelde çoğu Receiver da iyidir ve aman aman zaten bir fark olamaz ama olan farkı da vardır ve bilen veya iyi gören veya anlayan da
    bunu biliyor/bilir!

Özellikle ....her cihaz da rastlanacak türden.... dersen,işte orası öyle değil!

Ben DB nin 500/800 lerini kullandım ve biliyorum,şimdi bunu kalkıpta resim kalitesi olarak hele hele "e2" li bir cihazla mukayese etmek ya doğru olmaz
    ya da kasıtlı olur,yaw atmayın kardeşim bu kadari hangi "e2" li Receiver ile e2 yüklenmemiş ve org.image cihaz bir olurki??

Kaldıki 800 den bahsediyorsan bu meretin tek bir yaptığı çok iyi bir iş vardır gerisi hikayedir,bunu sen de çok iyi biliyorsun ama her zamanki gibi
    birilerine gönderme yapmak için(ki bunu da en başında ben geliyorum,bunu anlamayacak salak değilim!) kasıtlı olarak gelip saçmalıyorsun

"Artısı yokmuş" sen al da bir kullan sonra gel ahkam kes başlıkda! (artısı yok derken resim kalitesinden) bahsediyorum,örneğin sana göre "artı"
    CS işiyse tabiki artısı yok eksisi vardır!

++

Kasıt derken neyi kastediyorsun? Takıntıları olan bir insan değilim gördüğüm ss üzerine yorum yapıyorum.Yahu kardeşim anlayın artık ben satıcı değilim ya da şöyle
    söyleleyim! Burada sizin fikirlerinize zevklerinize, renklerinize katılmayan herkes satıcı değildir.

DM nin tek övülecek yanı cs işinde gösterdiği performansdır, tamam bu doğru,
    Dm isio dan daha kaliteli, daha iyi demedim ki.10 senelik next 2000 fmb serisi bile sd görüntüde
    DM den çok daha iyidir. O yüzdende next cihazımı atmaya kıyamıyorum.Benim kaliteden anladığım görüntüdür, ekstra özellikler değil. İşte o yüzden belirtme gereği duydum.
    SD dedin mi benim aklıma ilk, Sti/50 mhz işlemcili next gelir ama bu cihazın sd kalitesi onu bile aşıyor.

Cihazı kullanmadan yorumları neye göre yapıyorum? Yukarıda isio kullanan arkadaşın yüklediği screen shotları baz alarak yapıyorum.. Yanlış mı yapıyorum?

Ha derseniz "o ss ler gerçekten resim kalitesini yansıtmıyor, o ss leri alan arkadaş detaylı ayar yapmadan aceleyle alıp foruma yüklemiş aslında cihazın görüntü kalitesi
    o ss lerden daha yüksek" o zaman ben de "tamam haklısınız, cihazı görmeden sallamışım" derim.

SS lere kötü demiyorum. Sd kalitesi çok iyi, bir lafım yok zaten. HD kalitesi de iyi, tamam ama dm 800 hd se cihazından üstün değil, dikkatini çekerim kötü değil demiyorum,
    Kaliteyle özdeşleşen bir cihaz için fark varsa bile bunu ölçmek mümkün değil.Markalarla cihazlarla hiç bir takıntım yok. Kendimce bir fikrimi paylaştım. Cihaz için yorum yapayım dedim.

Olay başka yerlere sürüklenecek neredeyse, Sana niye gönderme yapacakmışım yaw? Burada yorumlar senin iznine mi bağlı?

• quote:

Orijinalden alıntı: korcin

quote:

almam gereken diseq switch tipi bunlardan hangisi acaba?

http://www.hepsidijital.com/EMP-CENTAURI-OPTiON-SWiCH_1732.html#0

http://www.hepsidijital.com/EMP-CENTAURI-2-1-DiSEQC-SWiCH_299070.html#0

ikisi aynı şey mi yoksa, fiyatları da aynı çünkü?

Alıntıları Göster
    @korcin

benimki ilk sayfada paylaştıgımın aynısı, option switch diye geçiyor diye hatirliyorum.

sen genede buna almadan önce uyducu gelsin baksın, yanında fazladan getirsin bundan. senin merkezi sistemde sadece eutelsat oldugu için belki normal diseq lede hallolur.

bizde bu anten işlerini abim yaptırdıgı için inan bende bu diseq , çanak , merkezi sistem çözümleri v.s az bilgim var, yanlış saçma bişiy söyliyebilirm.

uyducu gelince zaten halledecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf Miroğlu -- 1 Mart 2013; 22:52:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ORESSAM

quote:

S.A. hocam affına sığınarak birşey sormak istiyorum. Fazla bilgim olmadığından saçma bir soru olursa cahilliğme ver lütfen. Sorum şu bende çift çanak var birisi sadece Türksat diğerinde ise aparatla LNB'lerle Eutelsat, Hotbird ve Astra mevcut şimdi çift tunerli bir receiverle (digicorder ISIO S 500GB getirteceğim) bir kanalı izlerken başka bir TP'deki kanalı kayıt edebilmek için receivere her iki çanaktan ayrı ayrı kablomu indirmek gerekiyor? Yoksa kabloların çanaklardan çıkışından sonra her hangi bir aletle birleştirilip receivere tek kablo olarak girme şansı varmı? varsa nasıl yapılır? :)) inşallah evet olur dersiniz çünkü çanaktan gelen kablo eve duvarın içinden girip prizden çıkıyor. Pencere yanını delip evin içinde ortalıkta gözüken kablo olmasını istemiyorum.

bir kanalı izlerken başka bir kanalı kaydetmek istiyorsanız muhakkak alete çift kablo girmek zorunda. ( bazı receiverlada hortizonal verticanal olayı veya sanırım aynı tp deki kanallarda tek kabloda oluyordu ama boş iş )

1. çanaktaki lnb yi degişip çift çıkışlı lnb alacaksınız.

2.çanakta sanırım multifeedle 3 uydu izliyorsunuz, ordaki lnb leride çift çıkışlı lnb ile degişeceksiniz.

sonra bu 2 çanak çatıda bir diseq le birleşecek ve sizin eve 2 kablo inecek.

1. kabloyu ilk tunere , 2. kabloyuda 2.tunere takacaksınız.

1. tunerde A-TURKSAT B-HOTBİRD C-EUTELSAT D-ASTRA diyelim ayarlandı diseq , 2. tunerdede aynen bu sıra şeklinde seçilecek , technisat bu sistem üzerine kurulu , 1 de hangi anten varsa 2 dede o , olacak, yoksa çakışıyor.

bu arada , ben tam uzmanı degilim çanak kurma, diseq v.s ayararında. yanlış birşey söylemişsem daha bilgili bir arkadaş yanlışlarımı düzeltsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf Miroğlu -- 1 Mart 2013; 23:03:48 >

• dostum ben merkezi sistem kavramını bile karıştırmış olabilirim.
    çatıda DT anteni var, bazı daireler oradan kendine hat çektirmiş DT üyeliği ile, bizdeki durumda benzer.
    onun dışında bazı daireler balkona montaj başka çözümler var DS, hotbird, astra vb.
    bir de bizim dairede kablo tv var işte odalarda, turksat dediğimde o dur.

bugün uyducu ile konuştum, durumu anlattım,
    çatıdan gelen DT üyeliğime ek olarak DS için çanağa ihtiyacım var, bir de senin dediğin diseqc switch lazımmış dedim.
    option switch var, sana lazım olan o dedi. belki de ben yanlış anladım.
    herneyse yarın gittiğimde ne lazımsa verecek işte bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: korcin

dostum ben merkezi sistem kavramını bile karıştırmış olabilirim.
    çatıda DT anteni var, bazı daireler oradan kendine hat çektirmiş DT üyeliği ile, bizdeki durumda benzer.
    onun dışında bazı daireler balkona montaj başka çözümler var DS, hotbird, astra vb.
    bir de bizim dairede kablo tv var işte odalarda, turksat dediğimde o dur.

bugün uyducu ile konuştum, durumu anlattım,
    çatıdan gelen DT üyeliğime ek olarak DS için çanağa ihtiyacım var, bir de senin dediğin diseqc switch lazımmış dedim.
    option switch var, sana lazım olan o dedi. belki de ben yanlış anladım.
    herneyse yarın gittiğimde ne lazımsa verecek işte bana.

tahmin etmiştim sizde merkezi sistem yok , digiturkun kutusu var ordan dagıtım oluyor dt li dairelere.

çünkü bizim bildigimiz merkezi sistem olsa turksat allahın emri olurdu.

alet,aynen odur option switch.

apartmanda aranızın iyi oldugu komşunuz varsa, çanak kurmanızada gerek yok, rica edin adama 20 tl ye bir çift çıkışlı lnb alın tamamdır. bir kablo size diger kablo gene adamın evine gider, hem para kaybı olmaz hemde binada çirkin görüntü olmaz. ( bu dedigim diger astra hotbird çanaklar içinde geçerli , iyi komşularınız varsa istedigniz uyduları bu yolla çanak almadan izlersiniz )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf Miroğlu -- 1 Mart 2013; 23:21:22 >

• Andy sen hangi yüzle "hala" bu foruma gelip de bana iftira atıyorsun??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 2 Mart 2013; 16:15:39 >
  • quote:

tahmin etmiştim sizde merkezi sistem yok , digiturkun kutusu var ordan dagıtım oluyor dt li dairelere.

çünkü bizim bildigimiz merkezi sistem olsa turksat allahın emri olurdu.

alet,aynen odur option switch.

apartmanda aranızın iyi oldugu komşunuz varsa, çanak kurmanızada gerek yok, rica edin adama 20 tl ye bir çift çıkışlı lnb alın tamamdır. bir kablo size diger kablo gene adamın evine gider, hem para kaybı olmaz hemde binada çirkin görüntü olmaz. ( bu dedigim diger astra hotbird çanaklar içinde geçerli , iyi komşularınız varsa istedigniz uyduları bu yolla çanak almadan izlersiniz )

apartmanda yeni olduğumuz için daha kimseyle samimiyetimiz yok maalesef.

DT bizim daireye girmeden önce sat-splitter ile ikiye bölünmüş zaten, bir lnb salona, bir lnb yatak odasına gidiyor.
    dekorasyonlu bir daire olduğu için ortalıkta hiçbir kablo dolaşmıyor, ben de yeni kablolar çekmek istemiyorum pek

anlattığınız gibi çift çıkışlı bir lnb taktırsam bu yeni turksat çanağa ve techniye iki lnb gelse DS için,
    diğer yandan digikutudan daireye/salona gelen lnb hattını da techniye girmeden önce sat-splitter ile ikiye bölsem iki ayrı DT lnb'si elde etmiş olurmuyum peki?
    bunları da birer tane switch ile birleştirip sat1 ve sat2 girişlerine taksam techninin istediği birebir aynı konfigürasyon sağlanmış olur mu?

• Korcin, bu konuda @serkanguzel'den fikir almanı tavsiye ederim. Kendisi altyapı ve donanım konularında oldukça bilgi sahibidir. Sanırım eskisi gibi yazmıyor buralarda ama P.M atarsan yardımcı olur nasıl bir sistem kuracağın konusunda.

Bu arada yeni cihazın hayırlı olsun yukarlarda bir yerlerde okumuştum sanırım SD lerde hayal kırıklığı yaşamışsın.Eğer moral olacaksa şunu söylemek isterim bende ilk Technisat ISIO mu aldığım zaman o hayal kırıklığını yaşadım. Yani abartıldığı kadar SD ler HD gibi olayı yok. Bunu malesef bizler biraz abartıyoruz ki bunun sebebide biraz psikolojik oluyor ( O kadar para verince insan SD leri HD gibi gördüğünü zannediyor) veya bazılarıda çok segment altı cihazlar ile kıyaslayınca bu sonuca varıyor. Ben yurtdışından kendim Getirdiğim cihazlar ile kıyaslayınca;

Kathrein UFS 912 (D-Smart problemi yüzünden bu forumda sattım)
    Technisat ISIO (Bunuda D-Smart problemi yüzünden sattım gerçi sonra düzeldi ama tılsımı kaçtı)
    Opticum 9600S (Ticari amaçla getirdim bu forumda yerini buldu)
    TechnoTrend S-855 (2 tane getirdim birini diğer forumdan @Cevher kardeşim kullanıyor)
    Opticum 9600 MINI ( Bunda @Cevher kardeşime getirdim kullanıyor)
    Opticum 9600 TS ( Bu forumdaki arkadaşıma getirttim kullanıyor ve çok memnun Ondada daha önce 912 vardı)

Bu cihazların hepsini kullandım şu an tek vazgeçemediğim cihaz S-855 dir. Hala EPG problemi olmasına rağmen kullanıyorum. Bu cihazda da bazılarımızın abarttığı gibi SD ler HD gibi değildir, Yukarıdaki cihazların SD leri neyse bununda SD leri aynı derecede boktandır. Yani gelen yayın boktan olunca bu cihazlardada Upscalıng mümkün olmadığından kesinlikle SD ler HD gibi olmaz. Ancak bu modellerin ortak özelliği olan ST Mıcroelektronik işlemcininde katkısı ile Keskinlik/Kontrast gibi değerler çok güzel işlenmektedir. Bu cihazlar arasında birbiri ile kıyaslama yaparsak aralarında fark olmadığını rahatlıklla söylerim. Zaten MINI modeli hariç hepsi 7105 seri işlemci kullanmaktadır. Ama bu modelleri Ali,Mstar, Nxp,,,V.s V.s model işlemcili (çok vasat görüntü üretirler) cihazlar ile kıyaslayınca hem SD ler hemde HD ler iyidir.

Bundan ötesi abartıdır yada hakikatten kasıtlı yorumlardır. Zaten bu cihazları bize tanıtan Kamaxx ustada bizleri uyarmıştı. Aynı işlemci setini kullanan cihazlar arasında çok fark olmaz demişti.Hani tanıtan ustanın hürmetine hakikatten abartmayalım bu görüntü olayını, sonra millet çok fazla beklentiye giriyor ve hayal kırıklığı yaşıyor.

Çok cihaz kullandım ama yinede kendime bir Dıgıcorder getirmeyi düşünüyorum,Bunun sebebide çok üstün görüntü kalitesi filan değil, sadece 2 modülü tek cihazda kullanmak içindir Başkada bir esprisi yok. Keşke S-855 cihazım 2 modüle uygun olsaydıda Dıgıcorder için masrafa girmeseydim. 1 tane CI+ slotu var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janjarre -- 3 Mart 2013; 1:02:00 >

• Teşekkürler arkadaşım, ben de yeni yeni alışmaya çalışıyorum.
    Turksat anten, DS modüllü üyelik vs konularını haftaya bıraktım şimdilik. Birkaç gün daha araştıracağım bu konuyu.

Asıl bugün hiç duymadığım bu forumda rastlamadığımı bir olaya şahit oldum.
    Gündüz el classicoyu seyrederken maç yayını bitti, ekran karardı ve bir baktım o ana kadar olmayan bir ölü piksel, hatta iki.
    İlk önce televizyondan sandım, ki tv yi 1 ay oldu daha alalı, hemen garantiye girer mi filan diye düşünerken aklıma başka görüntü kaynakları ile test etmek geldi.
    BD playera geçtim, ölü piksel yok.
    Media playera geçtim, ölü piksel yok.
    Tekrar digicordera geçti, orada pikseller duruyor bembeyaz iki tane, ölü hatalı yada sıkışmış ne deniyorsa artık.
    Kabloları kontrol ettim, değişik hdmi kablosu denedim aynen sorun devam ediyor. Resimlerini de çektim.

Tam hm-sat'a 'bana arızalı ürün göndermişsiniz, bunu iade ediyorum' diye mesaj yazacakken aklıma bir önceki sürüme indirmek geldi.
    2.56.02 sürümden geri 2.52.02 sürüme yükledim ve ölü pikseller kayboldu.
    Şimdi eski sürümle seyrediyorum, bakalım bunda da olacak mı.

Böyle birşey yaşayan oldu mu?

• Tam adamına denk geldin 4 yazılım attım hala beyaz piksel menü de gözüküyor. İşin sevindirici tarafı yayın esnasında olmaması,sadece menüye girdiğim daha doğrusu menüyü açtığım zaman solt üst köşeye yakın bir noktada o hatayı görüyorum.Oda menüde fazla kalırsam çıkıyor. Bu olay S-855 cihazımda var, diğer kullandığım cihazlarda böyle bir şeye rastlamadım. Yazılımsal olduğu aşikar fakat senin cihaz farklı marka benimki farklı marka, çok enteresan bir tesadüf olmuş. Sanırım board veya işlemcininde katkısı var olaya.Bunu ancak Sn Kamaxx mantıklı şekilde açıklayabilir bize,cihazların Koredeki üreticilerini o biliyor.
  • Benimkinde görüntü kaynağı digicorder olduğu anda, ister menude olayım isterse yayın izlerken farketmedi, beyaz pikseller hep oradaydı.
    Epey bir keyfim kaçtı önce ancak yazılım kaynaklı olduğu aşikar.
    2.56.02 yi es geçip bir sonraki sürümü bekleyeceğim.
  • Bu kötü olmuş ya. Benimki sadece Menüde çıkıyor, Yalnız korkarım donanımsal kaynaklıda olabilir. Yanlış hatırlamıyorsam Boardlar aynı üreticiye ait.Yani yazılım donanım uyuşmazlığı gibi bir hata olabilir.

Daha öncede söylediğim gibi benim cihaz Kathrein Gruba ait S-855 modeli olup senin cihaz Technisatın son modeli. Konu hakkında Sn Kamaxx'tan müsait olduğu zaman bir bilgi alırız. Sen iade etmeye filan kalkma moralinide bozma. Vardır bir tılsımı bunun
  • Hatta sana şöyle bir moral vereyim Bizim cihazlar ilk yazılımda D-Smart modülü çalıştırmadı. Yani 10970 Frekansını dekeode edemedi. Tuner yazılımından kaynaklı bir sıkıntı vardı. Sonraki yazılımlarda bu problem çözüldü.
  • eski yazılıma döndüğümde de sorun devam etseydi, niyetliydim iadeye ancak şu anda bir sıkıntı yok.
  • Bu şekilde devam et kardeşim. İlla her yeni çıkan yazılımı kullanmak zorunda değiliz. Kathrein ve ISIOda da eski yazılımları kullanıyorduk biz. Hangi yazılım beklentimi karşıladıysa ben hep o yazılımları kullandım.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.