Şimdi Ara

Technisat Digicorder Isio S 500Gb ( En İyi Görüntü & Ses ) ( D.T & D.S Tek Kutuda ) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
4
Favori
15.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: korcin

Benimkinde görüntü kaynağı digicorder olduğu anda, ister menude olayım isterse yayın izlerken farketmedi, beyaz pikseller hep oradaydı.
    Epey bir keyfim kaçtı önce ancak yazılım kaynaklı olduğu aşikar.
    2.56.02 yi es geçip bir sonraki sürümü bekleyeceğim.

1 foto paylaşırmısın, bende son yazılım kullanıyorum ama gözüme çarpan hiç böyle bişi olmadı. tam olarak nerde nasıl bişi görmek istiyorum mümkünse.
  • ekranın sağ yarısında, üst tarafında kalıyordu.
    55" tv de 3-4 mt izleme mesafesinden bile rahatça görebiliyordum.
    resimleri de ekliyorum...

Technisat Digicorder Isio S 500Gb ( En İyi Görüntü & Ses ) ( D.T & D.S Tek Kutuda )

Technisat Digicorder Isio S 500Gb ( En İyi Görüntü & Ses ) ( D.T & D.S Tek Kutuda )

• Bendekinin aynısı bu, eşşek kadar beyaz nokta Menünün kırmızı fontu üzerinde ben buradayım diyor. Kanallara geçince yok oluyor.

Ben son mesajımdan sonra Dıgıcorder kullanan arkadaşlarıma mesaj attım, sabah ilk iş bilgi verin sizde de varmı bu problem diye. Sağolsun iki arkadaşım dönüş yaptı hemen, sadece S1 modelini kullanan arkadaşımda çıkmış bu beyaz nokta???

S1 modelide Avusturya pazarının ürün gamında gözüküyor. Acaba board altyapısı veya temel yazılımı ülkelere göre farklımı imal ediliyor diye bir bağlantı kurmaya çalışıyorum ama bu problemin benim S-855 dede çıkması ayrı bir soru işareti oldu bana.
  • Denemek icin 2.56.02 yazılımı tekrar yukledim. Su anda sorun yok ancak gecen seferde 1-2 gun sonra olusmustu bu beyaz piksel.

Bu arada benim cihazın sadece kutusunda S1 yazıyor, ön kasasında ve sistem bilgisinde S olarak belirtilmis modeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok usta , benim cihazda ne bu yazılımda , nede önceki yazılımda böyle birşey olmadı.

sadece yazılımsal bir olay olsa hepimizde bu problemin olması gerekmezmiydi ?

HM-SAT la iletişime geç istersen degişim yapsınlar , ben S modeli aldım siz niye S1 yollamışsınız, piksel hatası falanda var de.

görüntü kalitesi seni çok tatmin etmemişti, bunda sende turksat çanağın olmaması ve eutelsatdaki kalitesiz yayınlar kadar , şimdi acaba cihazında bir problem mi var sorusu akla geliyor.

bu ve diger forumlarda digicorder kullananlar çok, daha önce böyle bir olaydan bahseden ben görmedim.

@albani ye ve diger digicorder kullananlara sor istersen belki onlar görüp , duymuştur. neden oldugunu veya çaresinin ne oldugunu bilirler.

• dediginiz gibi, SD yayınlarda beklediğim, yorumlarda okuduğum iyileşmeyi sağlamadığı için biraz hayalkırıklığı yaşadım.
    HD yayında ise zaten bir iyileşme beklemiyordum ancak eski receivera göre görüntülerde, nasıl anlatsam, sanki bir jpg dosyasını tekrar kopyalar veya bilgisayarda process ettiğinizde resim detaylarında belli belirsiz bir kalite kaybı oluşur ya, böyle bir durum yaşadım.
    sanırım bunda önceki cihazım, yani resim kalitesi ve 1sn.lik kanal geçişleri ile dt'ün en iyi receiverı olduğunu bu forumda da okuduğum "made in turkey" humax 9503 receiverın beklenmedik derecede başarılı bulduğum resim kalitesinin de etkisi var. o yüzden hm9503'ten de vazgeçmeyip yatak odasına koyuyorum.

beyaz piksel durumunu yaşar yaşamaz, kendimce testlerini de yaptıktan sonra hm-sat'a yazdım aslında.
    ancak şöyle bir durum var ki, cihazı bu gerekçeyle geri göndersem bile kusuru ispatlayamam çünkü yazılım düşürüp geri yükleyince piksel kayboldu. tekrar olacak mı diye bekliyorum bakalım. gerçekten ilginç bir tecrübeydi.

eğer tekrarlmaz ise sadece iki dijital platformu aynı anda seyrettirmesi açısından bile kullanırım cihazı.

diğer yandan kalitesi tartışılmaz bence..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korcin -- 3 Mart 2013; 11:42:43 >

• quote:

dediginiz gibi, SD yayınlarda beklediğim, yorumlarda okuduğum iyileşmeyi sağlamadığı için biraz hayalkırıklığı yaşadım.
    HD yayında ise zaten bir iyileşme beklemiyordum ancak eski receivera göre görüntülerde, nasıl anlatsam, sanki bir jpg dosyasını tekrar kopyalar veya bilgisayarda process ettiğinizde resim detaylarında belli belirsiz bir kalite kaybı oluşur ya, böyle bir durum yaşadım.
    sanırım bunda önceki cihazım, yani resim kalitesi ve 1sn.lik kanal geçişleri ile dt'ün en iyi receiverı olduğunu bu forumda da okuduğum "made in turkey" humax 9503 receiverın beklenmedik derecede başarılı bulduğum resim kalitesinin de etkisi var. o yüzden hm9503'ten de vazgeçmeyip yatak odasına koyuyorum.

beyaz piksel durumunu yaşar yaşamaz, kendimce testlerini de yaptıktan sonra hm-sat'a yazdım aslında.
    ancak şöyle bir durum var ki, cihazı bu gerekçeyle geri göndersem bile kusuru ispatlayamam çünkü yazılım düşürüp geri yükleyince piksel kayboldu. tekrar olacak mı diye bekliyorum bakalım. gerçekten ilginç bir tecrübeydi.

eğer tekrarlmaz ise sadece iki dijital platformu aynı anda seyrettirmesi açısından bile kullanırım cihazı.

diğer yandan kalitesi tartışılmaz bence..

Yeni yazılımı tekrar yükleyip denediniz mi? Problem devam ediyorsa yine eskisine dönme şansınız var nasıl olsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: janjarre

Korcin, bu konuda @serkanguzel'den fikir almanı tavsiye ederim. Kendisi altyapı ve donanım konularında oldukça bilgi sahibidir. Sanırım eskisi gibi yazmıyor buralarda ama P.M atarsan yardımcı olur nasıl bir sistem kuracağın konusunda.

Bu arada yeni cihazın hayırlı olsun yukarlarda bir yerlerde okumuştum sanırım SD lerde hayal kırıklığı yaşamışsın.Eğer moral olacaksa şunu söylemek isterim bende ilk Technisat ISIO mu aldığım zaman o hayal kırıklığını yaşadım. Yani abartıldığı kadar SD ler HD gibi olayı yok. Bunu malesef bizler biraz abartıyoruz ki bunun sebebide biraz psikolojik oluyor ( O kadar para verince insan SD leri HD gibi gördüğünü zannediyor) veya bazılarıda çok segment altı cihazlar ile kıyaslayınca bu sonuca varıyor. Ben yurtdışından kendim Getirdiğim cihazlar ile kıyaslayınca;

Kathrein UFS 912 (D-Smart problemi yüzünden bu forumda sattım)
    Technisat ISIO (Bunuda D-Smart problemi yüzünden sattım gerçi sonra düzeldi ama tılsımı kaçtı)
    Opticum 9600S (Ticari amaçla getirdim bu forumda yerini buldu)
    TechnoTrend S-855 (2 tane getirdim birini diğer forumdan @Cevher kardeşim kullanıyor)
    Opticum 9600 MINI ( Bunda @Cevher kardeşime getirdim kullanıyor)
    Opticum 9600 TS ( Bu forumdaki arkadaşıma getirttim kullanıyor ve çok memnun Ondada daha önce 912 vardı)

Bu cihazların hepsini kullandım şu an tek vazgeçemediğim cihaz S-855 dir. Hala EPG problemi olmasına rağmen kullanıyorum. Bu cihazda da bazılarımızın abarttığı gibi SD ler HD gibi değildir, Yukarıdaki cihazların SD leri neyse bununda SD leri aynı derecede boktandır. Yani gelen yayın boktan olunca bu cihazlardada Upscalıng mümkün olmadığından kesinlikle SD ler HD gibi olmaz. Ancak bu modellerin ortak özelliği olan ST Mıcroelektronik işlemcininde katkısı ile Keskinlik/Kontrast gibi değerler çok güzel işlenmektedir. Bu cihazlar arasında birbiri ile kıyaslama yaparsak aralarında fark olmadığını rahatlıklla söylerim. Zaten MINI modeli hariç hepsi 7105 seri işlemci kullanmaktadır. Ama bu modelleri Ali,Mstar, Nxp,,,V.s V.s model işlemcili (çok vasat görüntü üretirler) cihazlar ile kıyaslayınca hem SD ler hemde HD ler iyidir.

Bundan ötesi abartıdır yada hakikatten kasıtlı yorumlardır. Zaten bu cihazları bize tanıtan Kamaxx ustada bizleri uyarmıştı. Aynı işlemci setini kullanan cihazlar arasında çok fark olmaz demişti.Hani tanıtan ustanın hürmetine hakikatten abartmayalım bu görüntü olayını, sonra millet çok fazla beklentiye giriyor ve hayal kırıklığı yaşıyor.

Çok cihaz kullandım ama yinede kendime bir Dıgıcorder getirmeyi düşünüyorum,Bunun sebebide çok üstün görüntü kalitesi filan değil, sadece 2 modülü tek cihazda kullanmak içindir Başkada bir esprisi yok. Keşke S-855 cihazım 2 modüle uygun olsaydıda Dıgıcorder için masrafa girmeseydim. 1 tane CI+ slotu var.

Bu yazının altına imzamı atarım. Bir ekleme yapmak istedim:

Eğer TV'niz gerçekten kaliteli görüntü veren bir TV ise ve görüntü ayarlarınız iyiyse inanın en iyi cihaz diye övülen bir uydu cihazıyla vasat diye tabir edilen bir cihaz arasında görüntü kalitesi arasında büyük fark olmuyor. Bende çok cihaz kullandım, tehcnisat isio'da dahil ve bu sonuca vardım.

Bende eski bir Toshiba LCD var. Mesela onda uydu cihazlarının görüntü kalitelerini karşılaştırınca özellikle SD yayınlarda cihazlar arasında büyük fark olduğunu görüyorum.

Sonra bu yaz aldığım ve çok memnun olduğum Philips 52PFL9606 televizyonuma cihazları aynı anda bağlıyorum, görüntüleri timeshift ile aynı kanalda aynı anda pause ediyorum ve HDMI input değiştirerek kontrol ediyorum. En ufak bir fark göremiyorum. Sonuçta farklı ciihazlarla aldığım görüntü kalitesinden memnunum, bunun TV ve ayarlardan kaynaklandığını düşünüyorum.

Bazı durumlarda bazı cihazlar bazı yazılım versiyonlarında çok kötü görüntü verebiliyor, eski/yeni diğer yazılımları deneyince çok iyi görüntü alınabiliyor. Buna da dikkat etmek gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 3 Mart 2013; 16:46:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ocaklilar

Yeni yazılımı tekrar yükleyip denediniz mi? Problem devam ediyorsa yine eskisine dönme şansınız var nasıl olsa.

evet yükledim, telkrar 2.56.02 yazılıma yükselttim, bu sefer ölü piksel olmadı.
    bekliyorum bakalım tekrar olacak mı diye...

yalnız bugün de şöyle bir talihsizlik oldu,
    cihazın önyüzündeki koruyucu film tabakayı sökeyim dedim,
    TECHNISAT yazısının yarısı cihazda yarısı söktüğüm filmde kaldı
  • geçmiş olsun korcin , umarım donanımsal bir sorun degildir.

bende son versiyon kullanıyorum ama bende böyle bir problem yok , hiç olmadı.

benim cihazım S1 degil S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daniel Craig -- 4 Mart 2013; 7:28:53 >
  • merhaba foxy, teşekkürler.
    yazılımı tekrar yükleyince ölü piksel durumu kayboldu, tekrar olur mu bilemiyorum.
    siparişim ilk geldiğinde kutusundaki "Isio S1" yazısını görünce ben de şaşırmıştım, ancak cihazın üzerinde "Isio S" yazıyor, menülerden sistem bilgisine baktığımda orada da "Isio S" olarak geçiyor.
    şu anda tek sıkıntı, dün bahsettiğim kozmetik durum yani technisat yazısının silinmesi. baskı kalitesizliğinden midir bilinmez, önyüzündeki koruyucu filmi çıkarırıken yazının da bir kısmı çıktı onunla beraber.

• hm-sat ile mesajlaştık az önce, memnuniyetsizliğimi anlatarak iade edeceğimi bildirmiştim dün.
    istersem para iadesi veya yeni ürün gönderebileceklerini belirttiler.
    siyah rengin stoğu bitmişti, devamı gelmesi bekleniyormuş önümüdeki hafta.
    bilemedim, herhalde yenisini isteyeceğim ve bedelsiz gönderecekler.
    iade kargo ücretini de ödeyecekler.
  • iş bu noktaya geldiyse, bence yenisini isteyin. bu cihaz her zaman rastlanır birşey değil benim gözümde.
  • ben de kullanmaktan yanayım aslında. iade değil yenisini isterim herhalde.
    büyükbang yanlış ürün geldiği için geri göndermişti yanlış hatıurlamıyorsam,
    topkapıdaki ptt gümrük müdürlüğünden mi çıkartmak gerekiyor, yoksa herhangi bir ptt noktasından geri gönderebiliyormuyuz?
  • quote:

ben de kullanmaktan yanayım aslında. iade değil yenisini isterim herhalde.
    büyükbang yanlış ürün geldiği için geri göndermişti yanlış hatıurlamıyorsam,
    topkapıdaki ptt gümrük müdürlüğünden mi çıkartmak gerekiyor, yoksa herhangi bir ptt noktasından geri gönderebiliyormuyuz?

Herhangi bir PTT'den gönderebilirsiniz. Ücreti 50 TL gibi birşey tutar. Bunu'da paypal'den geri istersiniz.

Gönderirken fotoğrafta çekin, teslim ettiğinizde aldığınız fişinde fotoğrafını çekin, sonra mail atıp HMSat'a bildirin.
  • Teşekkürler buyukbang.
    Paketin üzerine iade/hatalı ürün olduğuna dair bir not yazmışmıydınız peki, gerek oldu mu böyle birşeye?
  • quote:

Teşekkürler buyukbang.
    Paketin üzerine iade/hatalı ürün olduğuna dair bir not yazmışmıydınız peki, gerek oldu mu böyle birşeye?

Peki ödediğiniz bandrol, vergiler ne olacak. Onları devlet geri vermez diye düşünüyorum.
  • waywedie,
    benim paket gelirken gümrüğe takılmadığı için saydıklarınızın hiçbirini ödemem gerekmedi.
  • quote:

waywedie,
    benim paket gelirken gümrüğe takılmadığı için saydıklarınızın hiçbirini ödemem gerekmedi.

Kardeş ben senin yerinde olsam değişim yapmazdım. Çok uygun fiyatla almışsın zaten. Gümrük çok can sıkıcı bir olay, hele ki çalışıyorsanız. Eğer tekrar geldiğinde takılırsa hm gümrük masrafları olur hem de işten güçten olup gümrük peşinde koşuyorsunuz.

Ben ilk gelişinde gümrük ödediğimi belgelediğim ve ürünün yanlış geldiğini oradaki çalışanlara ilk seferde anlattığım için, beni tanıdılar ve ikinci gümrük ödemedim. Gerçi tanımasalarda gümrüğü ödenmiş ürünün değişimi olduğunu belgeleyebildiğim için yine gümrük ödemezdim.

Senin durumun ise tamamen farklı, ürün gümrüğe girmemiş. Müthiş bir şans bence ve ben derim ki şansını fazla zorlama ve kozmetik kusuru görmezden gel.

Bu söylediklerim değişim içindi. Eğer değişim değilde iade yapacaksan bence önce burada bir ikinci el ilanı ver derim. 950TL'ye o haliyle almak isteyenler çıkar bence. Fiyat uygun çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 4 Mart 2013; 20:27:46 >

• benimki biraz keyfekeder bir değişim talebi aslında.
    donanımsal bir kusuru eksiği yok çünkü. yazılımı tekrar yükleyince ölü piksel kayboldu. bunu gerekçe göstersem bile ispatlayamam artık.
    kutusunda "S1" yazsa da, içinden çıkan cihazın üzerinde "S" ve sistem menüsünde de yine "S" olarak geçiyor.
    geriye bir tek cihazın üzerindeki technisat yazısının/baskısının çıkması kalıyor ki, o da pek umursamayacağım bir kozmetik kusur.
    buna karşın cihaz gümrüğe takılmadan, ek bir masraf yaratmadan, üstelik herkesin sorduğu gri metalik kumanda ile geldi.
    değişim talebiyle geri gönderirsem, yerine ne ve nasıl geleceğini kestiremiyorum.
    o yüzden kararsızım, kalacak gibi sanki.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.