Şimdi Ara

Tarihi eser statüsündeki binalara klima takmak yasal mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1892 yapımı bir binada oturuyorum ve bina tarihi eser statüsünde ve sit alanı. Kendi daireme klima taktırmak istiyorum fakat çok fazla delme deşme işlemi olacak. Tuğlalarda Osmanlıca mühür var. Bu statüdeki binalara klima takmak yasal mı? Bilgisi olan var mı?

• Yasal bile olsa ben klima taktırmazdım bence o tarihi eserlere zarar verme
  • Hukuki kısmı hakkında bilgim yok fakat önemli bir bina sanırım. Tuğlalarda Osmanlıca yazılar varsa gönlün nasıl el veriyor delmeye kardeşim.
  • 1892 den kalma bi devlet dairesi olsa, akp delik deşik ederek klima taksa demediğiniz kalmaz osmanlı mühürlerini pafçaladılar diye.

Not: akpli değilim, çuvaldız kendimize, yazık değil mi o binaya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kutsalangemon kullanıcısına yanıt
    Balkon da yere koyun vede 24-18 binlik almayın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Delme deşme işlemine ben de razı olmuyorum ama yazın gündüz inanılmaz sıcak oluyor tahammül sınırlarını zorluyor sıcaklık çok güneş alıyor.
  • bu iş için bile özel çalışması olan yerler vardır diye düşünüyorum belki fiyatı tuzlu olur o zaman ama için rahat eder.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Restore ettirmen lazım başka türlü bakanlık izin vermez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • o yilda yapilmis bina nasil yikilmiyorla?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yec44

o yilda yapilmis bina nasil yikilmiyorla?

Zaten tarihi binaları her 10 yılda bir yeniden yıkıp yapıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kutsalangemon

1892 yapımı bir binada oturuyorum ve bina tarihi eser statüsünde ve sit alanı. Kendi daireme klima taktırmak istiyorum fakat çok fazla delme deşme işlemi olacak. Tuğlalarda Osmanlıca mühür var. Bu statüdeki binalara klima takmak yasal mı? Bilgisi olan var mı?

Mobil klimalar var hocam onları kullanabilirsiniz.
  • Bizim işyerinin ön cephesinde vitrin takılmıştı 1 sene sonra yanlış hatırlamıyorsam zabıta gelmişti bu binada değişiklik yapılmış ruhsatınız izin belgeniz varmı diye bişeyler sordular bende bilmiyorum müdürü çağırıyıim dedim.

vakıflar tarihi eserler bilmennesi yönetmeliği mi tam bilmiyorum ona bağlı bir tutanak tutuldu işleme koyuldu sanırım şirkete ceza kesildi yada bi şekilde tatlıya bağladılar bilmiyorum.

Yandada Ermeni binası var 200 yıllık boya bile yapamıyor adamlar izin almadan

Bi sor danış derim yoksa büyük cezası var.
  • Hangi bina merak ettim. Tabi sizin için söylemek sıkıntı olmazsa Birde oturduğunuz yerde başka tarihi binalar var mı? En azından bir mahalle söyleseniz yeter
  • Senin olan şeye kim yasak koyabilir ki?
  • Mobil klima alın.

• FRoGKaTa kullanıcısına yanıt
    Harbiye - Elmadağ
  • quote:

Orijinalden alıntı: CODY

Bizim işyerinin ön cephesinde vitrin takılmıştı 1 sene sonra yanlış hatırlamıyorsam zabıta gelmişti bu binada değişiklik yapılmış ruhsatınız izin belgeniz varmı diye bişeyler sordular bende bilmiyorum müdürü çağırıyıim dedim.

vakıflar tarihi eserler bilmennesi yönetmeliği mi tam bilmiyorum ona bağlı bir tutanak tutuldu işleme koyuldu sanırım şirkete ceza kesildi yada bi şekilde tatlıya bağladılar bilmiyorum.

Yandada Ermeni binası var 200 yıllık boya bile yapamıyor adamlar izin almadan

Bi sor danış derim yoksa büyük cezası var.

Sen ne biliyon birader

• Bu hafta Kültür Varlıkları Koruma Vakfı'na sorayım en iyisi. Ev zaten kendi çapında müze. Bu foto mesela tavanlardan birisi
     Tarihi eser statüsündeki binalara klima takmak yasal mı?
  • Neye müsaade ettiklerine, mevcut baca ve havalandırma şaftlarını kullanmaya müsaade edilip edilmediğine göre pek çok çözüm var.

Belki de hiç bir tuğlaya dokunmadan bile yapılabilir.

İllaki klasik split klima takmak gerekmez.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.