< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhoKnowsMe -- 6 Temmuz 2020; 20:44:32 > |
|

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhoKnowsMe -- 6 Temmuz 2020; 20:44:32 > |
|
|
|
Evli değilim, özelden devlete geçen bir mühendisim. İlerde özelde çok daha yüksek ücret alma şansım olmasına rağmen kamuya geçtim.
Neden mi? * Emeklilik yaşı 60-65 civarına set oldu. Hiçbir özel sektör firması seni o yaşa kadar çalıştırmaz. * Çalışma şartları şu an iyi bir firmadasın diyelim ama ilerde şartlar değişirse ne olacak? Kamuda ki zamanı özelde bulman çok zor. * Kamuda çalışırken maaşın garanti olduğu için , yüklü bir takside girebilirsin? Özelde buna cesaret etmek intihar gibi bişey. * Ülkede ekonomi son 8 yıldır iyi değil, uzun bir sürede iyi gitcek gibi durmuyor. Özel sektörde inanılmaz güvensiz bir ortam var. * Özelde bilmem ne müdürüde olsan, hep tetikte olmak durumundasın, çünkü iş veren tarafı senin alternatiflerini her daim araştırıyordur. * Hangi pozisyonda olursa ol, 50 yaş civarı personelin durumu çok kritik olacak, çünkü emeklilik yaşı çok uzadı, ülke ve özel sektör buna hazır değil. * Özel yerine, kadrolu memurluğa araştırman daha mantıklıdır. |
Zabıt Katipliği mi? Özel Sektör Hazır İş mi?
Zabıt katipliği, mahkemelerde ve diğer yargı kurumlarında tutulan zabıtları yazan ve düzenleyen kişilerin mesleğidir. Özel sektörde ise hazır iş, daha önce tamamlanmış ve müşteriye sunulmaya hazır olan bir ürün veya hizmettir.
Zabıt Katibi Yorumları
Zabıt katiplerinin yorumları değişkenlik göstermektedir. Bazıları mesleğin zorlayıcı ancak ödüllendirici olduğunu söylerken, diğerleri stresli ve rutin bir iş olduğunu belirtmektedir.
Zabıt Katipliği Zor Bir Meslek Mi?
Zabıt katipliği, hızlı ve doğru bir şekilde yazabilme, iyi bir hafızaya sahip olma ve uzun süreler boyunca konsantre olabilme gerektiren zorlu bir meslek olabilir. Ayrıca, mahkeme salonunda baskı altında çalışmaya hazır olmanız gerekir.
Cezaevi Katipliği Yorumları
Cezaevi katiplikleri de zabıt katipliğine benzer şekilde zorlayıcı olabilir. Mahkumlarla uğraşmayı ve zorlu bir ortamda çalışmayı içerir.
Zabıt Katipliği Zor Bir Meslek Mi?
Zabıt katipliği zor bir meslek olup olmaması, bireyin becerilerine ve tercihlerine bağlıdır. Hızlı yazabilme, detaylara dikkat etme ve baskı altında çalışma konusunda yetenekliyseniz, bu meslek size uygun olabilir.
Katiplik Zor Bir Meslek Mi?
Genel olarak katiplik, herhangi bir sektörde zorlu bir meslek olabilir. Uzun süreler boyunca bilgisayar başında oturmayı, aynı görevleri tekrar tekrar yapmayı ve zaman baskısı altında çalışmayı içerir.
Zabıt Katibi Nedir?
Zabıt katipleri, mahkemelerde ve diğer yargı kurumlarında tutulan zabıtları yazan ve düzenleyen kişilerdir. Zabıtlar, duruşmaların resmi kayıtlarıdır ve delil olarak kullanılabilirler.
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhoKnowsMe -- 7 Temmuz 2020; 21:21:46 > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
| _____________________________ |
|
|
|
Ben de katibim 1 sene doldu Gerçekten berbat bir iş yeri KYK Borcum olduğundan sözleşmeyi yenileyeceğim. Ama sorsanız, hiç istemiyorum. Ailemin bir evi vs. olmadığı için mecbur çalışıyorum. Zorunda olmayan biri, asla adliyede çalışmasın. Bir senede psikolojik sorunlar edindim. |
|
Alımı vardı ben de zabıt katibi olacaktım, f kalvye 10 parmak kusursuz yazıyordum ama katip arkadaşlar ikna etti de vazgeçtim. Arkadaşlarım psikolojilerinin bozulduğunu, iletişim sıkıntısı çektiklerini söylüyordu. |
|
|
sen de mi katipsin hocam? yahu hem zabıt hem de icra katipliği için sözlü mülakata girdim (ve ikm için de) katiplik hakkındaki yorumları okudukça ağlayasım geliyor :D ama maddi ve ailevi sıkıntılardan dolayı böyle bir işe ihtiyacım var ne kadar zor da olsa.. ve inşallah ikm olur diyorum gönlümden ikm geçiyor bana daha uygun gibi dosya evrak işlerini falan hiç sevmem |
|