|
Yoksa experler belirli bir standartta ulastilarda esameleri okunmuyor mu < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

|
Yoksa experler belirli bir standartta ulastilarda esameleri okunmuyor mu < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Malesef sönmemiş gibi duruyor, geçen aracı sattım 6.500 tl para aldılar alıcıdan, eğer vergi kaçağı yapıp nakit verirsen 6.000 TL. 1 buçuk saat civarı boş boş bizi bir odada tuttular, aracımın ön lastiği patlak olmasına rağmen alıcıya kendileri söylemedi. Bu paralara gerçekten yazık. |
|
işini düzgün yapan insanları seviyoruz.. ama sanki onlar atomu parçalıyor gibi lanse edilip öne çıkarılmaya çalışınca o reklamları çeken adamın ses tonu beni irite ediyor aracımı satsam altına tarcanlar hariç hepsi olur diye yazarım o denli itici geliyor bana. |
|
Galericilerin korkulu rüyası. Halen ödleri kopuyor demek ki. |
|
benim başımdan ankara/kazım karabekirde bulunan şube ile şöyle bir olay geçti; mart 2022 tarihinde kullanmakta olduğum alfa romeo mito qv aracımı alıcı arkadaş buraya götürmek istedi. geçmişte bir kaza geçirdim. otokoç yetkili serviste yaptırdım. özel bir araba olması sebebi ile de tüm yapım sürecinde servis ile iletişim halindeydim. nitekim saatler süren eksper sona erdi. aldığımda aracın solda direksiyon altında bulunan cep, torpido kapağının tırnağı gibi trim parçaları kırıktı. hemen yetkililere söyledim, kontrol etmek için çıkarmaları gerektiğini söylediler. çıkarabilirsiniz ama takmanız lazım değil mi dedim, sizin arabanız eski o yüzden kırıldı dediler. araba 2011 model yıl 2022, konuştuğumuz malzeme torpido kapağı tırnağı. neyse; aracın tavanında boya ver dediler. böyle bir şeyin olmadığını, kazayı da kendimin yaptığını, arabayı da kendimin yaptırdığını söyledim. tavan oluk fitillerinin altında maskeleme bandı izi var, tavan boyalı dediler. biz tabi alıcı ile anlaşamadık. ben önce yetkili servisten yapım aşaması fotoğraflarını alıp yine yetkili serviste tespit yaptırdım. boya yok. sırası ile pilot garaj ve otorapor da boya eksperi yaptırdım. boya yok. o sırada otorapor da eksper yapan yetkililerden biri ben oranın yetkilisini tanıyorum arayım senin için dedi, bende kulak misafiri oldum. yetkili aynen şu cümleyi kullandı; bant izi vardı biz öyle gördük yazdık geçtik. neyse geçenlerde facebook ta bir grupta buna benzer bir başlık altında yaşadıklarımı yadım, resmi hesapta bana yazdıkları; yalan konuşma, sıkma, senin bmw nin şase kaymış gibi gayri ciddi ve alakasız alakasız şeyler söylediler. açık tarih, plaka, araç şase no, tam ismimi vs. datalardan bakmaları için gerekli tüm bilgileri yazdım dönüp bir inceler misiniz, bende aynı gün aldığım diğer eksper raporlarını atayım birde ona bakın dedim. yine saçma sapan şeyler yazdılar tabi. ben kesinlikle aracımı buraya götürmem. götürmek isteyene de engel olmam. tavanı boyalı denen aracın serviste onarım fotoğrafı; ![]() |
|
Geçen hafta bir araç aldım tarcanlara gittim 2.5 3 saat aracı inceleyip her şeyi a-z ye söylediler ben memnun kaldım şahsen |
|
|
Malesef sönmemiş gibi duruyor, geçen aracı sattım 6.500 tl para aldılar alıcıdan, eğer vergi kaçağı yapıp nakit verirsen 6.000 TL. 1 buçuk saat civarı boş boş bizi bir odada tuttular, aracımın ön lastiği patlak olmasına rağmen alıcıya kendileri söylemedi. Bu paralara gerçekten yazık. |
|
|
işini düzgün yapan insanları seviyoruz.. ama sanki onlar atomu parçalıyor gibi lanse edilip öne çıkarılmaya çalışınca o reklamları çeken adamın ses tonu beni irite ediyor aracımı satsam altına tarcanlar hariç hepsi olur diye yazarım o denli itici geliyor bana. |
|
benim başımdan ankara/kazım karabekirde bulunan şube ile şöyle bir olay geçti; mart 2022 tarihinde kullanmakta olduğum alfa romeo mito qv aracımı alıcı arkadaş buraya götürmek istedi. geçmişte bir kaza geçirdim. otokoç yetkili serviste yaptırdım. özel bir araba olması sebebi ile de tüm yapım sürecinde servis ile iletişim halindeydim. nitekim saatler süren eksper sona erdi. aldığımda aracın solda direksiyon altında bulunan cep, torpido kapağının tırnağı gibi trim parçaları kırıktı. hemen yetkililere söyledim, kontrol etmek için çıkarmaları gerektiğini söylediler. çıkarabilirsiniz ama takmanız lazım değil mi dedim, sizin arabanız eski o yüzden kırıldı dediler. araba 2011 model yıl 2022, konuştuğumuz malzeme torpido kapağı tırnağı. neyse; aracın tavanında boya ver dediler. böyle bir şeyin olmadığını, kazayı da kendimin yaptığını, arabayı da kendimin yaptırdığını söyledim. tavan oluk fitillerinin altında maskeleme bandı izi var, tavan boyalı dediler. biz tabi alıcı ile anlaşamadık. ben önce yetkili servisten yapım aşaması fotoğraflarını alıp yine yetkili serviste tespit yaptırdım. boya yok. sırası ile pilot garaj ve otorapor da boya eksperi yaptırdım. boya yok. o sırada otorapor da eksper yapan yetkililerden biri ben oranın yetkilisini tanıyorum arayım senin için dedi, bende kulak misafiri oldum. yetkili aynen şu cümleyi kullandı; bant izi vardı biz öyle gördük yazdık geçtik. neyse geçenlerde facebook ta bir grupta buna benzer bir başlık altında yaşadıklarımı yadım, resmi hesapta bana yazdıkları; yalan konuşma, sıkma, senin bmw nin şase kaymış gibi gayri ciddi ve alakasız alakasız şeyler söylediler. açık tarih, plaka, araç şase no, tam ismimi vs. datalardan bakmaları için gerekli tüm bilgileri yazdım dönüp bir inceler misiniz, bende aynı gün aldığım diğer eksper raporlarını atayım birde ona bakın dedim. yine saçma sapan şeyler yazdılar tabi. ben kesinlikle aracımı buraya götürmem. götürmek isteyene de engel olmam. tavanı boyalı denen aracın serviste onarım fotoğrafı; ![]() |
|
|
Ahlakı ve tihniyeti bozuk esnaf çok olunca meydanı boş bulan ve fırsatı değerlendiren nadir dürüst çıkan girişimci işin kaymağını götürüyor. Bir de bardağın altından bakmak lazım Gidersin başka bir ekspere yaptırırsın, güvenip rapora göre aracı alırsın Günün birinde başına bir şey gelir tesadüfen kusuru öğrenirsin, maddi zararın büyük olur Keşke Tarcanlara daha fazla verseydim dersin. Not : firma ile bağım yoktur, araç da götürmedim, sosyal medyadan biliyorum. |
|
|
İzmit ana bayisinden agustos 2024'te corsa aracıma ekspertiz yaptırdım o gün şartlarında 6bin TL ödedim farklı fiyat seçenekleri yoktu bir tabelaya otomobil 6bin suv 6500 kamyonet 7bin gibi fiyatları yazmışlar Benden önce sırada audi r8 vardı 1.5 saat civarında incelendi sahibi çok gergindi sıra bana geldi çalışanlar hepsi birden arı gibi 1 saat boyunca aracı detaylı incelediler alt takımdaki en ufak terlemeye kadar didik didik bana gösterdiler ve raporuda detaylı bir şekilde anlattılar onarım yaptırmam için hangi sıralamaya göre ilerlemem gerektiğini anlattılar ben memnun kaldım yapılan işten daha önce gittiğim eksperler bu kadar detaylı anlatım ve inceleme yapmıyordu |
|
bence hiçbirine güvenilmez, sosyal medya üzerinden itibar biriktirmeye çalışanına da çalışmayanına da. bir sorun çıkarsa elinizde işe yaramaz , her sayfası imzalı bile olmayan bir kağıt parçası. ortada somut bir tazmin yükü olmayan bir hukuk uygulaması illa yaptırılacaksa tüv onaylı doğuşun sistemi var, en azından karşısında bir muhatap belki bulabilir insan. |
|
Tarcanların fiyatı diğer expertizlerden daha düşük. |
|
Bir boya ölçüm cihazı ile işten anlayan bir usta kolaylıkla tüm tespitleri yapabilir. Eskiden sokaktan buldukları adamları çalıştırırken artık tecrübeli kişileri çalıştırdıkları için artık diğer firmalar da doğru şekilde sonuç verebiliyor. Bu yüzden eski mevzuları kalmadı. |
|
Çoğu kişinin önemsediği şey yok önden mi girmiş yada yok arkadan mı yada yandan mı yada boyasının kalınlığı orjinalliği gibi kozmik kaporta sorunları. Asıl önemli olan bence 100 Km yaklaşmış yada geçmiş otomobil alırken motor ve aktarma organlarıdır.Motor bloğunda çatlak varsa yada yatak sarmaya başlamışsa vs. Bu ve benzeri incelemeler yapıldıktan sonra sorun yoksa karar verip otomobil alınmalıdır. Kaporta vs. türü sorunlar her zaman yaptırılabilir ama motor bloğu çatlak vs. bir otomobil alırsan direkt otomobili hurdalığa yollarsın yada aldığın paranın üstüne baya masraf yaparak yeni motor taktırmak zorunda kalırsın. |
|
Nisan 2025'te Ümraniye şubelerine alıcı olarak araç götürdüm. 1,5 saat inceleme sonucu detaylı ve bol fotoğraflı rapor sundular. Test sürüşü de yapıldı, gayet memnun kaldım. Otomobil 8500, SUV 9000TL tek paket tek fiyat. Gitmeden yorumlara baktığımda yalnızca nakit ödeme yazıyordu, havale/eft de yapılıyormuş. ATM aramamış oldum. |
|