Şimdi Ara

Yağmur sonrası evimi su basması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli arkadaşlar, birazdan anlatacağım olay sonrası sizden bana tavsiyede bulunmanızı isteyeceğim. Akıl veren destek olan herkesten ALLAH razı olsun.

7 Nisan 2024 tarihinde yani bugün evde öylesine uzanmışken küçük kızımın bağırıp bizi haberdar etmesiyle baktım ki yağmur yağması sonucu balkon giderinden geri gelen su mutfağımı, ara holü ve misafir odasını basmış, 10 dakika içerisinde odalar su içinde kalmış. Mutfağım fayanslıydı ama ara hol ve misafir odası parkeliydi, altlarına kadar su almış evi berbat bir koku sarmış. Daha birkaç ay önce yine balkon giderinden su gelmişti ve ben yöneticiye bilgi verip, uyarmıştım. Sorum şu bu durumda nasıl bir yol izlemem lazım bu kadar uyarmama rağmen yönetimin sallamaması sonucu maddi ve manevi nasıl dava açabilirim. Şimdiden teşekkürler.

• Kiracı mısın ev sahibi misin bu çok önemli.

Sorunun en kolay çözümü giderleri tıkamak çünkü bunu önlemek için gider planının düzgün yapılması lazımdı. Tesisatçıya sorarsan sana aynı şeyi söyleyecektir yeni bir gider yapmak oldukça maliyetli olur ve kesin çözümde olmayabilir duvarlar yerler kırılacak bir sürü maliyet ve zaman...

Kiracıysan ev sahibin bu sorunu senin adına çözmeli ve zararını karşılamalı.Bunları yapmayabilir bir şey anlayamazsın şartlarım bu istemiyorsan çık diyebilir bir şey diyemezsin.Yasal olarak haklı çıkman imkansıza yakın.

Ev sahibiysen olay çok karışır bina ile papaz olduğuna değmez.Tavsiyem sorunu kendi imkanlarınla en basit çöz ve evi bu şekilde kabullen veya sat.Bina yönetimi böyle durumlarda para toplayıpta senin sorununu çözmez insanımızda daha binada oturma kültürü yok.Binada çatıda sorun olsa çatıdan banane ben orta kattayım diyende var alt katta oturduğu için asansör masrafı vermem diyende var.Yani ev sahibiysen ve yönetimin umurunda değilse yapacak pek bir şeyin yok.Dava açabilirsin belki kazanırsında ama inanki huzurun kaçar değmez.Yasal olarak başta bina inşaat firmasına daha sonra bina yönetimine dava açabilirsin.

• rayli82 kullanıcısına yanıt
    Ben ev sahibiyim hocam ama dediğim gibi daha önce böyle bir durum oldu yine balkondan su geldi bu şekilde uyarmama rağmen yönetimin bir çözüm bulması gerekmiyor muydu? Ayrıca benim halılarım, parkelerim, fırınım, eve giren koku, bu kadar uğraşmamız hepsi benim suçummuş gibi mi kalacak.
  • Hocam yani eğer bu sorun daha önce olmuşsa kusura bakmayın ama hatayı biraz sizde de var.Fazla iyi niyetlisiniz.En azından geçici bir çözüm yapmalı daha sonra gider talep etmeliydiniz ki yine başarılı olamayacaktınız dediğim gibi insanımızda bina bütünlüğü mantığı yok bina para toplayıpta sorununuzu çözmez hele böyle maliyetli bir sorun.Çözüm odaklı olun sorununuzu kendiniz çözün dava açma planınız varsa faturalandırın.Davanızı açın he ben dava açmanızı tavsiye etmem yine kötü siz olursunuz niye diyelim ki kazandınız ve zararınızı mahkeme yoluyla alacaksınız.Nasıl bir binada olduğunuza göre öncelikle yönetimle sorun yaşarsınız ve küçük bir binaysa yönetim icrayı ödememek için yönetimi fes eder ve icra talebi tüm komşularınıza tek tek gider gerisini siz düşünün.

• Doğrudur, sorun daha önce olduğunda balkonu yıkayan üst komşulardan birkaçının balkonu yıkadığını ve fazla su nedeniyle geri verdiğini düşündüğüm için çok üzerine gitmedik yönetimle görüştüm para adamların cebinden çıkmayacağı için umrunda değil ama bilmiyorum dava açınca kimin ne dediği umrumda olmayacak istedikleri gibi davransınlar sadece davanın uzun sürmesi ve maliyeti konusunda şüphelerim var. Avukat ile görüştüm ve hasar tespit için 8-10 bin civarında talep ettiklerini söyledi, şuan bu meblağı verecek kadar müsait değilim beni düşündüren o ve sonucunda ne kadar maddi ve manevi tazminat alabileceğim acaba
  • 15 sene evvel evlenip sıfır aldığımız 3+1 dairenin her yanından sağanak yağmurda su geliyordu.

Önce salondaki French Balcoon pervazından gelen suyu silikonla durdurdum.
    Ardından mutfakta davlumbaz tahliyesi için duvarda bırakılan delikten içeri gelmeye başladı.
    Kapak aldım ve o sağanakta tek bacağımdan kadın tuttuğu halde tehlikeli bir şekilde pencere pervazından uzanıp deliği kapakla kapattım.

Bir daha hiç akmadı ama ikisinin de sorunu aynı iidi;
    Yapan şerefsiz eğimi içeri doğru vermişti ve yağmur suyu da doğal olarak içeri akıyordu…
  • ahosmanliah A kullanıcısına yanıt

Giderden su gelme olayı büyük bir sorundur emin olun görece ucuz atlatmışsınız o giderden yağmur suyu değilde neler geleceğini bilmek istemezsiniz.Önceliğiniz bu sorunu önlemek ve gideri kapatmak olmalı.Ama gideri kapattım bitti değil herhangi bir baskın durumunda yinede o suyun gideceği yeri planlamalı ve o şekilde kapatmalı yol vermelisiniz bu duvar delmek bile olabilir.Dediğim gibi dava yoluna gitmenizi tavsiye etmem ve komşuların nasıl davrandığı umrumda değil olayı huzurunuzu kaçırabilir ama hukuki hakkınızı kullanacaksanız yinede yönlendirebilirim.Hasar tespit için bu şekilde para isteniyor kazanacağınıza eminseniz ve bu yola kesinlikle başvuracağım derseniz tüm zararınızı faturalandırarak hasar tespit ücreti ve avukat ücretleri dahil kazanmanız halinde karşı taraftan tanzim edebilirsiniz.Hatta bazı davalar avukat ücretleri şişirilerek karşı tarafa zarar verecek göz korkutacak şekilde bile açıyor mesela 50k zararınız var ama avukatlık ücreti 150 k kazanmanız halinde karşı taraf 200k ödeyecek oysaki siz bunu yapacağınızı belirtseniz ve arabuluculuğa gitseniz arabulucuda karşı taraf 50k verip çözecek gibi.Eğer bu davaya harcayacak paranız yoksa en ucuz şekilde nasıl yaparsınız.Bol bol fotoğraf resim çekersiniz belge toplarsınız her şeyin yazılı olmasına özen gösterin sözlü değil wp zerinden yazın elinizde yazışmalar bulunsun bu belgeleri toplar gider adliyeye dilekçe verirsiniz dava açılır.Hukuki yardım almazsanız uzun sürer birçok şeyle siz uğraşmanız gerekir hele para harcamazsanız daha uzun sürer belki kazanabilirsiniz bilemiyorum ama paranızı yasal faiziyle alsanız bile attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmeyebilir.

Ben ev sahibi olsam öncelikle gider bina yönetimiyle görüşür zararınızı karşılamasalar bile en azından bu sorunu tekrarlamayacak şekilde çözmelerini isterdim çünkü bu ev binaya dahil olduğunu ve eğer bu ev boş sahipsiz olsaydı bu sorun çözülmeseydi tüm evi su basacak ve kokuyla olsun duvarlarda rutubetlenme ile olsun böcek sinek olsun bu zarar tüm binaya olacak ve bu sorunu binaca çözmek zorunda kalacaklarını söylerdim.Sorunu kalıcı bir şekilde çözmek için ustalarla görüşür bir fiyat çıkarır bu fiyatı yönetimden isterdim.Bu olağan ve haklı isteğinizi kabul etmezlerse. İşler çirkinleşeceği için sorunu geçici bir şekilde çözer davayı açar ve yeni bir satın almaya bakardım biraz ütopik gelebilir ama şahsi kanaatimce 3+1 sorunlu bir ev sorunlu bir binadansa 2+1 sorunsuz bir ev sorunsuz bir binada otururum.

Bir ev nasıl olmalı hakkında bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum 4 duvar elektrik su gider al sana daire mantığı bana ters.Bence ev dediğin ses ısı yalıtımı iyi yapılmış depreme karşı güvenli su elektrik ve doğalgaz tesisatı mükemmel olmasa bile standart şekilde yapılmış havalandırması ışık alması hesaplanmış kısacası ehil mühendisler tarafından yapılmış ve denetlenmiş olmasını isterim varsın mükemmel semtte olmasın varsın bir odası az olsun metrekaresi düşük olsun ama dediğim gibi olsun.Sizin evinizi değerlendirdiğimde şu şekilde sifon sistemi bile kurulmamış bir tesisat görüyorum giderden su gelmesini bırakın hava koku bile gelmemesi lazım tabi bu sifon sistemini yaptım geçtim değil bunu da usulüne uygun yapacaksın yoksa yine taşar yani bunu taktırmakla iş bitmiyor.Bu sorunu yaşamanızla evinizin nasıl bir işçilikle yapıldığını tahmin edebiliyorum.Yapılan işçilik hatalarını anlatsam muhtemelen doğru söylüyorsunuz öyle diyeceksiniz.Ama bu başka bir yazının konusu ;D

Yağmur sonrası evimi su basması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rayli82 -- 7 Nisan 2024; 20:26:6 >

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    Ee çok şükür ki senin eve giderden oluk oluk su akmamış.
  • rayli82 kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız tabi dediğiniz gibi belki hukuki süreç baya uğraştıracak ama kimse sorumluluk almasa ve biz bu kadar uğraşmamızla ve zararımızla kalacak olsak bu da bana çok koyar, ama tavsiye ettiğiniz gibi önce yönetimle konuşup bu işin çözmelerini zararımı karşılamalarını isteyeceğim umarım ki verdikleri zararın ve sorumluluklarının arkasında durup karşılarlar ben de hiç, bu haklının hakkını aramaması için önüne bir sürü set çekilen hukuk sistemine bulaşmadan hakkımı alırım. Nasip olursa sonucu editleyeceğim. Zaman ayırdığınız için teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahosmanliah -- 7 Nisan 2024; 21:10:21 >
  • dava olur mu bilgim yok.

yıllar önce kiracı olduğumuz binada kapalı olan arka balkonundaki gider deliği kapatılmıştı. yıkasan suyun gidecek yeri yok yani. bizde kutu falan koyduğumuzdan yıkamadık zaten.

bir gün baya yağmur yağdı, bizim arka balkonun gideri kapalı oldugundan su bizim kata gelmemiş, tamamen alt kata gitmiş.

her yağmurda böyle oluyor ise o deliği kapatın. bırakın başkasının balkonu havuz olsun. alt katınızda kimse yoksa üst katınızdakinin balkonundan çıkar su.

• 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam evi su bastıktan sonra kapattım poşetle sıkıca umarım bir daha gelmez ve yeterli olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.