< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
CENG BALONU PATLADI

-
-
mantıksız. diğer mühendisliklere talep artmış elektrik/makine/kontrol vs. ama bunlar pek iş imkanı olan bölümler de değil maaşlar düşük, ss'e girmezsen katma değer üretmiyorlar vs. gerçi girenler de üretmiyor da neyse...
AI yazılımı bitirdi muhabbetlerinden patladı sıralamalar ama yazılıma gelene kadar asıl bu tarz muhendislikleri bitirir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Codiee -- 25 Ağustos 2025; 10:49:4 > -
Fazlalıklardan kurtuluyor krdşm sakin
-
Doğru, ceng'in yazdığın bölümlerden çok daha iyi iş imkanları var. Elektronikçilerin %90'ı günün sonunda ceng'e kayıyor zaten, makine kontrolü bilmemekle birlikte. CENG'den kaçmak için temel mühendislikler mantıklı bir seçenek değil, ehb/ee tarzı mühendisliklerin çoğu ceng'e kayıyor mezun olduktan sonra (Türkiye pazarında).
Sağlık daha mantıklı bu bölümlerden, illa ceng'den kaçacağım diyorsan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 25 Ağustos 2025; 10:59:11 > -
Beter olsun
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Valla patlamış. 1314 ile ceng giren var. Iıbf ne yaptı acaba boun, kontenjanlar yarı yarıya azaltılmıştı. Mis-intt 3 haneli olabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ceng yükselişteyken ee makineyi kötülüyorlardı özellikle makineyi yerden yere vuruyorlardı yok çok zor yok iş imkanı yok diye şimdi geri ee ve makineye mi geçiyorlar?
Cengde en azından development yapan yüzlerce şirkete girme imkanın var remote çalışma imkanı var girişimcilik daha az zahmetli yani halen daha en iyi mühendisliklerden biri patlayacaksa komple mühendislikler patlar ceng değil, o yüzden sürekli diyoruz en ilgi alanınıza uygun yer yazın ve büyükşehirlerde kalmaya çalışın diye, puanlar yine çakılmış gibi ama sağlık olsun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 25 Ağustos 2025; 11:11:18 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
urfada hekimlik yaptığında da incelersin hocam ceng sıralamarını
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
En kritik nokta şu: Diğer mühendislikler, sadece o alanda diploma sahibi olanlarla rekabet ederken yazılım işlerini diplomadan bağımsız herkes yapabiliyor. Bu şekilde bakarsak en kötü mühendislik diploması bilgisayar diplomasından, diploma bazında daha değerli diyebiliriz.
Bilgisayar için diğer bir sorun da bölümün çok genel eğitim vermesi ve artık spesifik alanlarda eğitim verilen bölümlerin açılması; veri bilimi, siber güvenlik, yazılım müh, AI gibi. Bu bölümler yükselirken, genel bilgisayar mühendisliğinde düşüş devam edecek bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 25 Ağustos 2025; 19:9:5 > -
Hocam bence sırf akademisyenlik ve kurumsal neredeyse her şirketin diploma istemesi bile o değeri tutmada yeterli olabilir, ki ben tercih edilmeme sebebinin diploma olduğunu pek düşünmüyorum öyle olsaydı 2022lerde bu kadar yükselmezdi çünkü asıl o zamanlar fazlaydı bu konu.
Alt bölümler için de aslında 2 3 ders dışında pek fark etmiyor gibi, mesela itü siber ile itü ceng baya fazla benziyor, ha direkt o alanı isteyen için bulunmaz nimet ama bunun da tanıtımı iyi yapılmalı, hatta 12de bu gereksiz dersleri atalım sırf bu bölümleri anlatan dersler olsun, ee için de öyle öğrenciler itü seçmek istediği zaman 3 tane elektrik - kontrol bölümü + yapay zeka + siber + ceng + veri bilimi şeklinde 7 farklı bölümü gerçekten iyi bir şekilde öğrenmesi gerekiyor hangisi nedir diye.
Bu 2 yıllık ön yüz programlama, operatörlük gibi sırf ismi olsun diye açıldığı uzaktan yakından belli programlara ise hiçbir şey demiyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 25 Ağustos 2025; 19:30:49 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X