Şimdi Ara

Takasta hep mi ölücü bunlar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
1.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün arkadaşım ile birlikte Golf 7 için bakmaya gittik. Arkadaşta Golf 6 var ve değiştirmek istediğini söyledi. Bizde gidelim bir soralım üstüne ne isterler diye merak ettik.
    Arkadaşın araba 2012 model Golf 6 1.4 TSI Comfortline 6.000 km de..Daha çok yeni ama bazı özel durumlardan dolayı araçtan soğudu.
    Neyse..
    Satış görevlisi tüm teknik özellikleri bir yana bıraktı ve tamamen yanlış bir şekilde aracı anlattı. O da bize bakarak değil,sağa sola bakıyor. Kısaca araç satmak istemiyor gibiydi. Acayip canım sıkıldı. Görende premium marka araç satıyor filan zannedecek. Bende dedim ki bu özellikler şöyle filan,ESP yi bilmiyor satış görevlisi,daha ne diyim.
    Patronu çağırttık ve patrondan bilgi aldık,Allahtan o biliyormuş araç hakkında bilgileri..
    En son tatlı yere geldik. Aracı alsak,aracı versek üste ne kadar istiyorsunuz dedik ve asıl şoku burada yaşadık. Tam 14.000 TL istediler..
    Golf 7 Comf. 48.600 + 1000 TL metalik = 49.600 olsa liste fiyatı bizim araca 35.000 TL verdiler..
    Bir piyasaya bakıyorum, bir bu fiyata bakıyorum.Çok ama çok tutarsız ve arada dağlar var.

Firmalar takasta neden bu kadar aç gözlü oluyorlar sizce arkadaşlar ? Fikirlerinizi almak istedim. Sebebi nedir ki bunun,zaten araç satarken para kazanmıyor mu bunlar ? Takastan da büyük kar peşindeler..

• quote:

Orijinalden alıntı: idril

Dün arkadaşım ile birlikte Golf 7 için bakmaya gittik. Arkadaşta Golf 6 var ve değiştirmek istediğini söyledi. Bizde gidelim bir soralım üstüne ne isterler diye merak ettik.
    Arkadaşın araba 2012 model Golf 6 1.4 TSI Comfortline 6.000 km de..Daha çok yeni ama bazı özel durumlardan dolayı araçtan soğudu.
    Neyse..
    Satış görevlisi tüm teknik özellikleri bir yana bıraktı ve tamamen yanlış bir şekilde aracı anlattı. O da bize bakarak değil,sağa sola bakıyor. Kısaca araç satmak istemiyor gibiydi. Acayip canım sıkıldı. Görende premium marka araç satıyor filan zannedecek. Bende dedim ki bu özellikler şöyle filan,ESP yi bilmiyor satış görevlisi,daha ne diyim.
    Patronu çağırttık ve patrondan bilgi aldık,Allahtan o biliyormuş araç hakkında bilgileri..
    En son tatlı yere geldik. Aracı alsak,aracı versek üste ne kadar istiyorsunuz dedik ve asıl şoku burada yaşadık. Tam 14.000 TL istediler..
    Golf 7 Comf. 48.600 + 1000 TL metalik = 49.600 olsa liste fiyatı bizim araca 35.000 TL verdiler..
    Bir piyasaya bakıyorum, bir bu fiyata bakıyorum.Çok ama çok tutarsız ve arada dağlar var.

Firmalar takasta neden bu kadar aç gözlü oluyorlar sizce arkadaşlar ? Fikirlerinizi almak istedim. Sebebi nedir ki bunun,zaten araç satarken para kazanmıyor mu bunlar ? Takastan da büyük kar peşindeler..

Birazdan yikarlar burayi. Yerimizi alalim

• quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

quote:

Dün arkadaşım ile birlikte Golf 7 için bakmaya gittik. Arkadaşta Golf 6 var ve değiştirmek istediğini söyledi. Bizde gidelim bir soralım üstüne ne isterler diye merak ettik.
    Neyse..

• firmalarin 2,el satis bolumu var onlar ordan ayrica para kazaniyor galerici mantigi ile calisiyor bu herifler siz o golfu disarda satin alfiginizdan fazla fiyata satarsiniz ugrasmayin takasla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı konuyu iki hafta önce ben actım golf 6 benim araç Opel bayisi 31 verdi gayet normal vermiş sizinkinde Allah'tan ben telden fiyat aldım diye dua ediyorum bide gitmiş olsaydım bizede bişeyler dusunurlerdi sanırım:)

• Sizdeki Golf 6'nın satış fiyatı neydi?
  • elini sallasan 40 bin tl ye satarsın o arabayı bunlar direk mezarcı çıkmış .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden bu kadar ucuz?
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Premium araç satan temsilciler bunlar kadar ukala değil.. Hatta istisnalar hariç hiç ukala değiller..

Neye bakmak istiyorsan bakarsın, hangi motoru denemek istiyorsan bulur,eder denetirler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: butterfly_effect_53

Sizdeki Golf 6'nın satış fiyatı neydi?

Sıfırının 43-44 bin tl arasında bir fiyatı vardı tam hatırlamıyorum. Yani 2.elde 40 bine rahat satar bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asoz

Premium araç satan temsilciler bunlar kadar ukala değil.. Hatta istisnalar hariç hiç ukala değiller..

Neye bakmak istiyorsan bakarsın, hangi motoru denemek istiyorsan bulur,eder denetirler..

Çok doğru.Örneğin Mersedes ve BMW deki ikram bile farklıdır.Satış temsilcisi sizinle çok yakından ilgilenir ve araç almasanız bile sanki alacakmısınız gibi davranır.

Edit.İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aserel -- 29 Kasım 2012; 11:53:23 >
  • Özel durum kazali mi?

• Arkadaşın ne istiyordu araca peki.Hiç birşey demediniz mi? Bizim aracın ederi şu kadar bu kadar diye..
  • Yok kaza durumu filan yok,sadece evli iken seçimi eşi yapmış ve ayrıldılar..O da bu sebeple aracı değiştirmek istiyor.

Araçta kusur , kaza yoktu..

43.500 e alınmıştı araç sıfır olarak...

Ben dedim bu aracın ikinci elde gideri 40.000 civarıdır dedim.Daha 1 yaşında km düşük filan diye ama adamlar çok aç..Zaten tavırları size muhtaç değiliz der gibi..

Bu müşteri temsilcileri ile ve bu fiyatlar ile adamlar en çok satan oluyor,işin ilginç yanı bu..

Ha arabaları güzel mi güzel ama çok aşırı bir güzel değil,rakiplerine göre..

Orta sınıfın kredi ile yükselişinin en bariz gösteriş aracı olmuş VW..
  • Evet hep ölücüdürler.Hatta aracın kendi bayisi daha ölücüdür.Başımdan geçen bir örneği aktarayım..

her ne kadar bayilerin ölü fiyat verdiğini bilsemde yeni aracımı alırken herşeyi sorup öğrenip acele etmeden almak istedim sonradan kafamda soru işareti kalmasın diye.Eski aracım 2001 model fiat marea italyan üretimi kazasız 70.000 km'de bir araçtı ve sorunsuzdu.Lpg yoktu kıyamadığımdan taktırmadım ve yakıtından ötürü dizel bir araca geçmeye karar verdim.

Önce fiat bayisine gittim yıllarca memnun kaldım fiat aracımdan bana hiç masraf çıkarmamıştı.Uzun uzun konuştuk hatta fiatın en iyi aracıdır vs sohbetlerimiz oldu.O an için full bir linea ile takas üstüne konuştuk fiat bayisinin verdiği fiyat 8000 tl.Üstelik satıcının deyimine göre "fiatın en iyi aracı".

daha sonra toyota opel bir sürü bay gezdim kimisi 8-10 dedi.Ford 11 verdi yine düşük buldum ama en iyi fiyatı veren ford'du.

Sonra sahibinden ilanını açtım bir iki kişi ilk gün geldi anlaşamadık aynı fiyatları verdiler.İkinci gün bir öğretmene 14.000 tl'ye kışlık lastikleri ile verdim gitti.Yani en kazançlı satış herzaman sahibinden sahibine

• quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

Evet hep ölücüdürler.Hatta aracın kendi bayisi daha ölücüdür.Başımdan geçen bir örneği aktarayım..

her ne kadar bayilerin ölü fiyat verdiğini bilsemde yeni aracımı alırken herşeyi sorup öğrenip acele etmeden almak istedim sonradan kafamda soru işareti kalmasın diye.Eski aracım 2001 model fiat marea italyan üretimi kazasız 70.000 km'de bir araçtı ve sorunsuzdu.Lpg yoktu kıyamadığımdan taktırmadım ve yakıtından ötürü dizel bir araca geçmeye karar verdim.

Önce fiat bayisine gittim yıllarca memnun kaldım fiat aracımdan bana hiç masraf çıkarmamıştı.Uzun uzun konuştuk hatta fiatın en iyi aracıdır vs sohbetlerimiz oldu.O an için full bir linea ile takas üstüne konuştuk fiat bayisinin verdiği fiyat 8000 tl.Üstelik satıcının deyimine göre "fiatın en iyi aracı".

daha sonra toyota opel bir sürü bay gezdim kimisi 8-10 dedi.Ford 11 verdi yine düşük buldum ama en iyi fiyatı veren ford'du.

Sonra sahibinden ilanını açtım bir iki kişi ilk gün geldi anlaşamadık aynı fiyatları verdiler.İkinci gün bir öğretmene 14.000 tl'ye kışlık lastikleri ile verdim gitti.Yani en kazançlı satış herzaman sahibinden sahibine

Öğretmen arkadaşlar alınmasın herkes aynı değildir ama hakikaten öğretmenler kazık yemeye çok müsaitler.

Mesela adam 2006 model 100 bin km'deki arabayı almaz km yüksek diye, 2000 model 60 bin km'deki araca daha fazla para verir alır. Hele de ''boya, değişen'' dedikleri de araçta yoksa yapıştır gitsin

Bir forumda okumuştum, 2004 model Honda Civic'e 40.000 km'de ve kazasız diye 29.500 TL vermiş bir öğretmen abimiz

• quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

quote:

Neyse..

• quote:

Orijinalden alıntı: TeQuiLaS

quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

Evet hep ölücüdürler.Hatta aracın kendi bayisi daha ölücüdür.Başımdan geçen bir örneği aktarayım..

Öğretmen arkadaşlar alınmasın herkes aynı değildir ama hakikaten öğretmenler kazık yemeye çok müsaitler.

Mesela adam 2006 model 100 bin km'deki arabayı almaz km yüksek diye, 2000 model 60 bin km'deki araca daha fazla para verir alır. Hele de ''boya, değişen'' dedikleri de araçta yoksa yapıştır gitsin

Bir forumda okumuştum, 2004 model Honda Civic'e 40.000 km'de ve kazasız diye 29.500 TL vermiş bir öğretmen abimiz

Ben de bir öğretmenim ve dediklerinize aynen katılıyorum.. Ama bu meslekle alakalı bir durum değil zannedersem.. Kişisel bir durum ama demek ki hep bizim meslekte bu kişiler :D (Benim bir arkadaşımda yaptı benzer bir durumu)

• Patronu nasıl çağırdınız?
  • borusan 2012 e90 15 bin km deki 320d me 85 bin lira takas fiyatı verdi ne diyorsunuz siz
  • Bence çok dillendirmeye gerek yok.
    koyarsın sahibinden.com'a satarsın.
    İlla doğuşa araba vermeye de gerek yok.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.