Gayet tutulan model (Clio) rracımı üst modelle değiştirme niyetiyle -kendi aracım diye söylemiyorum denklerine göre uygun fiyatla- 100 liraya satılığa çıkardım, sırf piyasa durgun diye satamıyorum, burası normal. E başkaları da satamıyor, üstüne para alacağım takaslara açığım diyen adamın 130 liralık arabasına mesaj atıyorum, 40 lira verirsen anlaşırız diyor. Yahu seninki araba da benimki el arabası mı, ikimiz de piyasa fiyatı yazmışız, hatta ben daha uygun yazmışım yine de böyle bir açgözlülük yapılıyor. 3 değil 4 değil 10 lira fark istenir mi? Takas teklif ettiğim diğer araçlar da maalesef böyleydi. Bunun mantığı ne, 'ilk mesaj atan her zaman muhtaç durumdadır, arabası öldürerek alınır' düşüncesi mi? Tamam herkes arabasından kâr etmek ister ama karşı tarafın da zarara girmek istemeyeceğini düşünemez mi? Ne oldu, ikimizin de arabası elimizde kaldı 1 aydır değiştiremedik, üstelik karşı taraf fiyatı daha da düşürdü. İyi halt. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Böcekli sümük -- 28 Nisan 2021; 11:25:45 > |
Takas fiyatı farklıdır yazanlar... Neden?

-
-
Sanırım işin sırrı teklif edilen olunması. O durumda devreye aç gözlülük giriyor, kendisini gerçek satıcı, yani vergi levhalı esnaf görüyor. Doğal olarak da karşıdaki de müşteri...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sacma bi durum, baska aciklamasi yok.
Benim de basima geldi. Focusun 1.5 dizellerine baktim bana uyan bi tane buldum.
Aradaki fiyat farkimiz 30 bin.
Adam takas fiyati farkli diyor e dedim sen 10 lira koy ustune, ben de 10 koyayim ayni hesap.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Genelde al satçılar, galericiler bunu yapıyor. Kar marjlarını yükseltmeye çalışıyorlar. Bireysel satıcıların bunu yapması o kadar anlamsız ve saçma ki...
Gerçek satıcı, takas ile uğraşmaz. Uğraşan da takas fiyatım farklı yazmaz. İstisnalar da kaideyi bozmaz..
-
Bence mantıklı. Arada 30 bin fark var. Sana verecek arabayı sonra senin aracı 100 e satmaya çalışacak. Bu adam sana arabayı verince ne kazandı? Hiç bisey. Ama 10 bin lira ekstra kazanırsa bir iş yaptığına değer. Şahsen ben satıcı olsam aynı şeyi yapardım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Al-sat işi yapanlar genelde bunu diyenler. Ya da takas işine gelmez, işime gelmiyor demez de fiyat öldürür.
Ben de daire satarken araba teklifi geldi, adama açıkça araba bana yaramaz, takas edersem de arabana galerinin vereceği fiyatı verip hızlıca satmaya bakarım dedim. Çoğu insan bunu demek yerine 100lük arabana 80-90 veririm deyip geçiyor.
Takas fiyatım farklı diyenlerden uzak durmak lazım.
Türkçe Meali: Takasta her türlü ben karlı çıkarım demek.
-
Takassız sattığında alacağı paraya göre sayısız opsiyonu mevcut, ancak takas teklifi geldiğinde karşı tarafın önerisine mecbur kalıyorsun. Dolayısıyla bunun bir bedeli olması gerektiğini düşünüyor.
-
Araç piyasası durgun buna katılıyorum ama ederinde yazınca 1 ay bekleme gibi bir durum yok. Hocam bence siz fiyatı revize edin.
sonuç ?
ben de aynı durumda benim de takas fiyatım o kadar yukarıda deyip anlaşmayı düşünürdüm de sonucu merak ettim.
-
Takas fiyatı farklı yazıp karşıdaki aracın takas fiyatının aynı kalmasını bekliyorlar. Senin aracınla takas yaparsak benim aracında takas fiyatı farklıdır o zaman ne anladım bu işten? -
O takas fiyatı farklı diyenler alsatçı ve galericiler. Adam hem sana sattığı, hem de senin ona sattığın arabadan kâr etmek istiyor. Bşr taşla 2 kuş. Ohhh ne alâ. Parazit, asalak bunlar. Seni beni emerek beslenirler, hayatlarını idame ettiriler, adına da serbest piyasa derler. Vergi de kaçırırlar.
X kişinin aracı 100 birim olsun y kişinin aracı ise 60 birim. Y şahsı aracını satıp üstüne 40 birim verdiginde x şahsın malını alabiliyor. Fakat takas yoluyla fiyatını 70 diyor. X kisisi mecburen farkı korumak için 110 diyor. İki tarafta piyasayı biliyorsa girer bu işe. Bilmeyen bir adam zaten tercih etmez
Sonuc olarak anlasamadikquote:
Orijinalden alıntı: MaDMaxiBosonuç ?
ben de aynı durumda benim de takas fiyatım o kadar yukarıda deyip anlaşmayı düşünürdüm de sonucu merak ettim.
Adamin takas fiyatı farkli olacakmis benim sabit kalacakmis, pazarlik da yapmazmis.
Kemal Sunal gibi ' Yok Caniiim ' dedim
Sonra da vazgectim kendi bildigim arabayla devam.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: sevozgur
Bence mantıklı. Arada 30 bin fark var. Sana verecek arabayı sonra senin aracı 100 e satmaya çalışacak. Bu adam sana arabayı verince ne kazandı? Hiç bisey. Ama 10 bin lira ekstra kazanırsa bir iş yaptığına değer. Şahsen ben satıcı olsam aynı şeyi yapardım.Bir insan niye takas kabul eder? Mesela bu senaryoda 130 bin liralık arabam var ve bana 30 bin lira para lazım. Arabamı satıp daha düşük model araba alacağım. Onunla uğraşmak yerine üstüne 30 bin lira alabileceğim bir arabayla takas ederim, hem arabasız kalmam hem işim görülür.
-
Takas
Çek senet
Kredi
Hiç mantıklı gelmiyor bana
-
takas şöyle mantıklı olabiliyor hocam, misal ben sedan aracımı satıp suv almak istiyorum, adam da suv aracını satıp düşük model araç alarak aradaki farkı nakit alıp nakit ihtiyacını gidermek istiyor. bu durumda çok mantıklı olabilir anlaşılabilirse tabi.
her iki tarafın da araç satıp tekrar araç almaya çalıştığı durumlarda yani.
-
3 Defa aracımı takas ettim, hiç bir şekilde sıkıntı yaşamadım, çünkü binici ile takas ettim. İlk aracım Tempra idi, Hyundai Accend Admire ile takas ettim, daha sonra Hyundai yi Renault Clio 3 Grandtour la takas ettim, Renaultu da, 0 Araç alırken (Dacia Duster) bayii ye takasa verdim. Bütün bu alışverişler de aracımın piyasa ederi belliydi, takas ettiğim araçlarında piyasası belli idi, karşılıklı Expertiz yapıldıktan sonra, vermem gereken parayı verdim ve iş bitti. Bence Expertiz fiyatı farklı diyenler ya karşısındakini kazıklamaya çalışan uyanıklar (Özellikle galeriler), ya da kazıklanırım korkusuyla takas fiyatını şişirerek kurtulacağını zanneden uyanıklar.
-
Fark istemesi normal.Alan kisi araci kullanmak icin aliyorsa ve onun istedigi model tür araç ise iki araç da piyasa fiyatindan takas edilebilir fark istenmesi doğru olmaz.Ama ticaretini yapan biri ise 2 kez islem yapip bir kez para kazanmis olur,yani istediginiz fiyatindan sizin aracinizi alip lendi aracini verince hayir islemis olur sadece,ki bu isleri yapanlar hayir islerini pek sevmezler.bu arada marka modele gore farkli senaryolar da olabilir.ogrencilik zamanimda 88 model dogan aracimi uste az para vererek 99 model samara ile takas etmistim,teklif de alsatcidan geldi anlastik takas ettik.o zaman alsatcinin kârı zor satilan bir arabadan sermayesini kolay satilan tutulan bir araca çevirmek oldu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Bence mantıklı. Arada 30 bin fark var. Sana verecek arabayı sonra senin aracı 100 e satmaya çalışacak. Bu adam sana arabayı verince ne kazandı? Hiç bisey. Ama 10 bin lira ekstra kazanırsa bir iş yaptığına değer. Şahsen ben satıcı olsam aynı şeyi yapardım.
|
Benzer içerikler
- dacia solenza 1.4
- subaru hangi ülkenin
- en iyi benzin hangisi 2024
- honda civic 1.6 i-vtec eco elegance yorumlar
- fiat doblo paket sıralaması
- opel rocks e
- nissan qashqai e-power teknik özellikleri
- elektrikli araba fiyatları
- 2024 corsa
- togg ortakları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X