Şimdi Ara

Verilen ilanlara ne kadar pazarlık yapıyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu cidden merak ettiğim bir konu. Malum sitede gördüğünüz ilanlar üzerinden ne kadar pazarlık yapıyorsunuz? Özellikle 100 bin tl altında aynı arabada 10 bin tl +- fiyat değişimleri oluyor. Herkes satmak istediğinden çok yukarı mı koyuyor yoksa fiyatlar böyle mi? örnek olması açısından 93.500'e bir araba gördünüz ne teklif verirdiniz merak ediyorum.

• gerçekten istediğim temizlikte iyi bir araçsa ve fiyatı da kafama göreyse pazarlık yapmakla uğraşmam. ya da 250 tl küsüratı vardır düz hesap yapalım diye teklif ederim genelde de kabul olur zaten. kabul etmezse de yapacak bişey yok kaçırır mıyım o arabayı
  • Benim alım sürecim şöyle oldu ki, i20 baktığım zaman 100bin kafamda çizgi koydum. 2015 model cam tavan dizel için. 103-104 yazana hala satılık mı, aracı görebilir miyim diyerek sordum. 3 tanesine sordum 3'ü de satılmıştı. 110 yazanlara hiç yazma gereği duymadım. Adamların ya satmaya niyeti yoktur ya da al-satçıdır.

Leon nasip olduğunda da yazdığım insanlar genelde pahalı yazıyordu. Biraz uygun bir araç denk geldi kilometresi yaşına göre yüksekti. Bende takas olduğu için pazarlık yapmadım. Orta yol bulundu araç alındı.

Bu iki dediğim senaryo dışında fazla yazan kişiye şu para olsun diye hayatta diretmem. Kendimizi alçaltmaya gerek yok..
    Zaten fiyatı net olan kişi ilanında yazıyor pazarlık teklif etmeyiniz diye ama çoğu ilandada pazarlık payı koyularak girildiği belli sizin deyişinize göre 103-104 lük bir ilana 100 teklif veriyorsunuz yani doğru mu anladım hocam?

@Jeremy Klakson haklısınız zaten çok iyi ilan olur kaçırmamak için teklif vermezsiniz bile ama buda ilanların 1000de 1'lik kısmıdır şuan belki :)
    Çok açıklayıcı yazmamışım ama gidip görmeden kafamda 100bin olursa alırım demedim o an. Eğer görüp beğenseydim 103 olan araca 102 vs teklif ederdim. Çok da öldürmezdim beğendikten sonra o kadar aramazdım farkı..
  • 2012 C4 comfort plus otomatik 102.000 km de ki aracımı ilan aktif olduktan sonra 10 dakika içinde sattım çünkü piyasası 105-115 arası ben 98.000 e ilana koydum 95.000 e verdim çok pişmanım niye böyle yaptim🙃

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    2015 C4 1.6 e-HDI Exclusive
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ikinci el fiyatları fırladıkça pazarlık payı da kalmıyor. 3-4 ay önce 77 yazılan ilandaki aracı arkadaşlar 67 bine düşürüp 10 bin lira pazarlıkla aldılar. eskiden vardı % 10 -15 pazarlık payı.

artık yok. ben bir ilan gördüm adam yazmış 210 lira, son ne olur diyorum son fiyat diyecek neredeyse, "e başkasına 208 olur dedim 2 bin lira düştüm sana da o kadar düşerim en fazla" dedi. baktım diğer ilanlar ha bire 10-15 bin fiyat arttırıyor aynı gün, tamam gelip alıyorum dedim ne diyorsan o, pazarlık yapmıyorum. gelen cevap "sıraya gir, senden önce alacaklar almazsa gelir alırsın 208 bine"

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
  • Aracın piyasa değeri ve kendi yazdığı fiyata göre ortalama pazarlık yapıyorum ben. Aracın ederi 165-6 idi en son aldıgımda 162 ye koymustu zaten 2 günlük ilanken son ne olur 160 olur dedik son bi güzellik yap dedik 1 lira da öyle yaptı. 159 a almıştım. ancak 165-6 ederi olan aracı 170-175 e koyana direk 160 olur mu diye mesaj atarım. Çok çok temiz olur ilk sahibi olur o zaman 3-4 fazlaya alınabilir

Yeditepe Üniversitesi - iPhone 11 - Macbook Air - Sony Vaio SVE1712W1EB - Sony Alpha A37M 18:135mm
  • 62500 yazdığım aracıma 52 olur mu diyen var valla küfür edesim geliyor

Pazarlığın da makul ölçüde olması lazım. Ederi 120 olan araç 140 yazdıysa atıyorum fava bekliyorum zaten 2 haftada 120ye düşüyor, piyasada herkes tutturabildiğine mantığı ile çalışıyor. Pazarlık dediğin yüzde 5-10 arası olmalı en fazla. 65'se 60, 120'yse 110a kadar zorlanır

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Benim alım sürecim şöyle oldu ki, i20 baktığım zaman 100bin kafamda çizgi koydum. 2015 model cam tavan dizel için. 103-104 yazana hala satılık mı, aracı görebilir miyim diyerek sordum. 3 tanesine sordum 3'ü de satılmıştı. 110 yazanlara hiç yazma gereği duymadım. Adamların ya satmaya niyeti yoktur ya da al-satçıdır.

Leon nasip olduğunda da yazdığım insanlar genelde pahalı yazıyordu. Biraz uygun bir araç denk geldi kilometresi yaşına göre yüksekti. Bende takas olduğu için pazarlık yapmadım. Orta yol bulundu araç alındı.

Bu iki dediğim senaryo dışında fazla yazan kişiye şu para olsun diye hayatta diretmem. Kendimizi alçaltmaya gerek yok..
    Pazarlık kendimizi alçaltmak mıdır?

yani zabıta çağır dilencilikten ceza yazdır o derece..

• 125 bin lira ilan fiyatı vardı. Yüksek bi fiyat bu araba için. Daha üst donanımlı olanını dhaa uyguna kaçırdım. Adama dedim ki en son ne olur, 123 e bırakacam dedi. Olmaz beni aşar 120 nin altına çekmemiz lazım vs dedim. Önce olmaz dedi sonra 120 ye gel abi dedi. Sonra arabada çizik vs çıktı yaptırır mısın masraftan mı düşelim dedim masrafı düştük 119300 e aldım.

Aracımı satarken 67 ye koydum. Son kaç olur dediler telefonda 64 e bağladık. Sonra geldiler y
    Kışlık lastikleri almayalım 62.5 a ver vs dediler kabul ettim. Yüzyüze oldukları zaman ciddi alacaklarını bildiğim zaman fiyatta diretmem düşerim.

Karşımdaki de gerçekten satıcıysa yapacağı ikramı yapar uzatmaz takıntı yapmaz. Ama işte bir haftada 40 kişiden fazlası mesaj attı abuk sabuk teklifler vs.. 67 ye yazdığım ilana 65 olur mu yazmış. Olur yazıyorum cevap yok. Oturduğu yerden bütün ilanları deneyen tipler bunlar

• 125 bin ilana koyduğum araca ayaklı dilenci 90 bin teklif etti gönlü kırılmasın diye araç bulursam olur dedim yüzsüz bunun otomatikleri nasıl diye sordu bende en kötü 120 bin tl eden araca 90 bin verince nasıl olmasını beklersin dedim bir daha yazmadı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ayseybi A kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlamış olabilirsiniz. Ben 100bin bütçem varsa 110 yazana 100 olur mu diye yazmam. İki taraf boşuna yorulmasın diye. Ha ben 100 olur mu dersem arabayı görmeden o da hayalcilik oluyor. Adam 100'e verirse arabada bir sorun da olabilir vs vs..

Yanıt olarak cevaplayan arkadaş benim yazdığımı benden daha iyi yorumlamış
  • Geçen sene 134 bin olan araca 120 teklif etmiştim kabul etmişti sonra bende sıkıntı çıktığı için almamıştım. 100 bin civarı araçlarda 92 falan anlaşılıyordu(Faizler %16-18 falan idi yani cebinde parası olan araç alıyordu). Şuan ise 102 bin ise 100 143 ise 140 zaten o 2-3 lira piyasa fiyatı yukarısına koyuluyor. Doğrusu ise 20 tane araç listelersiniz görece olarak düşük km temiz olan diğerlerinden uygun ise 1-2 bin tl pazarlık yapılır. Eğer kişi gerçekten temiz arabayı birde değerin altında ise telefonda hiç konuşmam eksperden sonra ne yaparsın fiyat der alırım. Mesela 2015 1 joy vardı doktordan 115 bin tl idi 30 bin hasarlı. Aradım sordum araç hakkında bilgi aldım, alıyorum aracı ikramınız ne olur dedim 110 dedi alıyorum dedim. Gece 10 da mesaj attı aracı sattım kapora aldım diye. 2 gün sonra 130 dan ilana koydu. Satıcılar- Alıcılar hepsi aynı lacivert. Allah düzgün insan rast getirsin herkese

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi road35 -- 13 Temmuz 2020; 17:42:26 >
  • bu işin piri emniyet mensupları, 130 yazan arabaya 110 teklif ediyorlar. Cevap vermekte çok zorlanıyorum açıkçası.
    95 Broadway ... 2005 Megane 1.6 HB ... 98 Fiat Marea 1.6 ... 2006 Corolla 1.4 HB D4D ... 2010 Chevrolet Aveo NB 1.4 AT ... 2010 Accent Era 1.4 Select AT ... 2018 Hyundai i20 1.4 Style AT ... 2011 Clio 1.2 Grandtour Extreme... 2012 Fiat Fiorino Combi 1.3 Active... 2005 VW Golf 1.6 Tiptronic... 2016 i20 1.4 Elite Smart AT... 2007 Renault Kangoo Multix 1.5 DCI Authentique...
  • Tabi bu doğru gerçekten, böyle tipler modern dilenci

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.