CEVAP 21'MİŞ AMA ÇÖZÜM OLARAK BUNUN 21 ÇIKTIĞINI NASIL ANLATIRIZ ?
dostum soruyu doğru yazdığına emin misin?
evet sorunun böyle olduğuna emin misin eğer böyleyse A=61B dersin sonra 61B^2 = 54 dersin oradan gerisi gelir
A:B= 61 değil 6 olursa cevap 21 olur.
A:B = 6
AXB= 54 ise A= 18, B= 3 olur. A+B= 21 olur.
bu test olarak verilmişti cevap anahtarında 21 yazıyordu
quote:
Orijinalden alıntı: Endimiyon
merhaba arkadaşlar
A:B = 61 VE AxB = 54 ise A+B KAÇTIR ?
CEVAP 21'MİŞ AMA ÇÖZÜM OLARAK BUNUN 21 ÇIKTIĞINI NASIL ANLATIRIZ ?
eğer A:B = 61 değilde 6 ise şöyle olur:
6B = 1A yapar. A = 54/B yapar.
A yerine 6B yazarız. 6B = 54/B
Byi karşıya atarız 6B^2= 54 her tarafı 6'ya böleriz.
B^2= 9 çıkar B=3 çıkar yani.
A'yı bulmak için 54/3 = 18
A=18 B=3 A+B=21
arkadaşlar bu arada bu soru ilkokul 3 sınıfındaki bir tatil kitabındaki soru kittyhunter ve diğer arkadaşların dediği gibi sanırım soruda bir hata var. en son dayanamadım ilkokul öğretmeni bir arkadaş var onu aradım. o da sizin dediklerinizin aynısını dediği soru mutlaka hatalıdır yani 61 dedğil 6'dır. bölünen çarpımdan büyük olmaz dedi yani. uğraşıp da cevap yazdığınız için tekrar teşekkürler
arkadaşlar bu arada bu soru ilkokul 3 sınıfındaki bir tatil kitabındaki soru kittyhunter ve diğer arkadaşların dediği gibi sanırım soruda bir hata var. en son dayanamadım ilkokul öğretmeni bir arkadaş var onu aradım. o da sizin dediklerinizin aynısını dediği soru mutlaka hatalıdır yani 61 dedğil 6'dır. bölünen çarpımdan büyük olmaz dedi yani. uğraşıp da cevap yazdığınız için tekrar teşekkürler
9 / 1/2 = 18 9x 1/2 = 4,5 18>4,5
quote:
Orijinalden alıntı: egemenurl
quote:
Orijinalden alıntı: Endimiyon
9 / 1/2 = 18 9x 1/2 = 4,5 18>4,5
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme