Şimdi Ara

Suudi Arabistan'ın 170 kilometrelik ayna şehri: The Line

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Suudi Arabistan'ın Veliaht Prens Muhammed bin Salman, 2021 yılında The Line adında dikey olarak inşa edilecek tamamen yenilenebilir enerjiyle çalışan akıllı çizgisel şehir projesini duyurmuştu. Şimdi ise The Line şehrinin inşası bittiği zaman nasıl görüneceğine dair görseller paylaşıldı.

    The Line şehri 170 km uzunluğunda çizgisel bir yapıda inşa edilecek. Şehrin genişliği 200 metre olacak ve yüksekliği 500 metreyi bulacak. The Line şehri sahil boyunca uzanan ve çöllere erişen iki tarafı aynalı bir yapıda olacak. Şehir tamamlandığında 9 milyon kişilik nüfusu barındırabilecek.

    Şehirde herhangi bir yol veya otomobil yer almayacak. Ancak bir uçtan diğer uca 20 dakikada ulaşmanızı sağlayacak yüksek hızlı bir treni bünyesinde barındıracak. Bununla birlikte şehir sakinlerinin 5 dakikalık yürüyüşle sosyal alanlara ulaşabilmesi planlanılıyor.

    Suudi Veliaht Prensi yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Kentin dikey katmanlı yapısını ortaya koyan tasarımlar geleneksel düz, yatay şehirlere meydan okuyacak. Şehir, doğayı koruma ve gelişmiş insan yaşanabilirliği için bir model oluşturacak. The Line, günümüzün kentsel yaşamında insanlığın karşılaştığı zorlukların üstesinden gelecek ve alternatif yaşam biçimlerine ışık tutacak."

    Neom projesinde problemler var

    The Line, Suudi Arabistan'ın Tebük şehrinde inşa edilen Neom mega şehir projesinin bir parçası konumunda. 500 milyar dolarlık Neom projesinde çalışanlar yönetimi gerçekçi olmayan taleplerde bulunmakla suçluyor. Projenin yapılacağı konumda bulunan ve projeye karşı çıkan kabilelere uygulanan muameleden ötürü Riot Games sponsorluk anlaşmasından çekilmişti. 2020 yılında Neom, Riot Games'in LEC şampiyonasının ana sponsoru olacaktı ancak tepkiler sonrasında bu anlaşma sadece 24 saat sürmüştü.

    Öte yandan 170 kilometre uzunluğunda ve 500 metre yüksekliğindeki The Line yapısının doğal yaşama ne gibi olumsuz etkileri olacağı ise belirsizliğini koruyor.



    Kaynak:https://www.engadget.com/the-line-neom-saudi-images-134030730.html







  • Uzayda kurulacak şehirlerin prototipleri bunlar. Daha önce hiç kimse bu kadar dar alanda bu kadar insanı yaşatmamıştı. Buna en yakını yolcu gemileri sayılabilir ama belli bir süre kalan insan başka sürekli aynı insanların yaşaması çok başka şeyler.
    Sadece mimari zorlukları yok sosyolojik ve mühendislik bir çok sorununda üstesinden gelmeleri gerekecek.
  • araplar büyük severSuudi Arabistan'ın 170 kilometrelik ayna şehri: The Line 

  • Ortaçağ kafasındaki adamlara uzay çağı kafasında şehir inşa etsen ne etmesen ne ! Ama yine de merak ettim ,yönetim neyi amaçlıyor acaba .Belki turizm falan ?

  • Uzayda kurulacak şehirlerin prototipleri bunlar. Daha önce hiç kimse bu kadar dar alanda bu kadar insanı yaşatmamıştı. Buna en yakını yolcu gemileri sayılabilir ama belli bir süre kalan insan başka sürekli aynı insanların yaşaması çok başka şeyler.
    Sadece mimari zorlukları yok sosyolojik ve mühendislik bir çok sorununda üstesinden gelmeleri gerekecek.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çok değişik bir mantık, dümdüz bir çuvuk şehir yapmak.

    Bence ülkemizde de yeni ve en baştan PLANLI bir şehir hatta şehirler kurulmalı. Alan var. Para şimdilik yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Petrol bittiginde bu sehirler kum altinda kalicak, kum firtinalarinda ne kadar kum küreklediklerine bakin, petrol olmazsa deniz suyunuda aritamiycaklar.Bu yüzden bu adamlar sürekli toprak aliyor Türkiye‘de

  • koçari K kullanıcısına yanıt
    dubai modelini tekrarlamayi planliyorlar, colun ortasinda las vegas gibi bir turizm ve cazibe merkezi yaratmak ama bunun uzerine surdurulebilir ekonomi kurmalari mumkun degil. dubai cok ihtimal vermiyorum ama kucuk sehir devleti oldugu icin belki basarabilir, lakin suudi arabistan bu petrol sonrasi devirde turizm geliriyle dondurulemiyecek kadar buyuk bir ulke, kaldiki bu tip cazibe merkezi kurmak surekli yuksek maliyetli yatirimlar gerektirir, tabi bu sirada petrol devrini bitisiyle gelecek ekonomik krizde ulkenin cografyanin buyuk savaslara istikrarsizliklara maruz kalmiyacagini farz ediyoruz

  • O aynanın amacı tamamen sıcağa güneşe karşı ve nedense bana mantıklı geldi. Çölün ortasına 1 km lik cam gökdelen yapmaktan çok daha mantıklı

  • ayı balı bol bulunca misali..

  • güzel ama ileride trenlerde arıza olunca diğer uca nasıl gidecekler.scooterlar ve bisikletler için yol da yapılması gerek .

  • Suudi arabistanlıları aptal sanıorsun ama emin ol turkiyeyi geçiyor olacaklar.
    Adamlarda vizyonda var parada.
    Turkiye ise olan potansiyelini vahvetti.

  • Vizyonun yoksa, insanlar mutlu değilse, bağnaz bir ideoloji ve yaşam tarzını benimseyip sorgulamayan vatandaşlar yetiştirdiysen olmaz, olamaz. Bu bir doğa yasası, fizik kuralı gibidir.

    Araplar 100 yıldır yoktan gelen bir zenginliğe sahipler. Bu süre zarfında bilime, teknolojiye, felsefeye dair tek bir katkılarını görmediniz. Bu gidişle görmeyeceksiniz de.

    Video scam bir kriptopara lansmanından farksız, heveslenecek bir şey yok.

  • Tamamda neden ayna onu anlamadım.


    Daha iyi soğuran bir maddeden yapamazlar mıydı?

  • araplar kadar dünyaya zararlı başka bir topluluk yoktur gerçekten !!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veterangamer -- 27 Temmuz 2022; 15:34:58 >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Aptal falan değiller pek çok açıdan Türkiye'yi geride bıraktılar. İngilizce bilenlerin sayısı ve üniversiteli oranları bizi katlar. Parada olunca çok kaliteli okullarda çok iyi öğrenim görüyorlar ve devletleri gençleri sürekli yurt dışına çıkması için teşvik ediyor.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    kaust denen bir üniversite kurmuşlar. yıldız futbol oyuncusu gibi yıldız akademisyenleri kendi bünyesine katıyorlar.


    bahsettiğim bu üniversite de kampüs içinde şeriat kuralları yoktur ve normal bir aile gibi orada kalabilme imkanı sunmuşlar. ücretsiz. ayrıca sağlam burs da veriyorlar.


    ben de bu üniversite yi herkesin canlandıracağı şekilde canlandırdım ama öyle değil.


    kral ailesi ortadogunun MIT olması için deli gibi yatırımlar, sağlam öğrencileri kendi bünyesine katabilmeleri için ellerindeki imkanları ne varsa seferber ediyorlar.


    zaten kaust diye google da aratırsanız ne demek istediğimi anlarsınız.


    ben bir kaç tane foto atayım



    Suudi Arabistan'ın 170 kilometrelik ayna şehri: The Line


    Suudi Arabistan'ın 170 kilometrelik ayna şehri: The Line


    Suudi Arabistan'ın 170 kilometrelik ayna şehri: The Line


    Suudi Arabistan'ın 170 kilometrelik ayna şehri: The Line



    instagram adresi


    KAUST OFFICIAL (@kaustofficial) • Instagram fotoğrafları ve videoları




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalkanGöçmeniBirBey -- 27 Temmuz 2022; 21:26:20 >




  • Binaya gomsunler parayi :))))

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Önce çatal kaşık kullanmayı öğrenin, kaşık demişken Cemal kaşıkçı’yıda nasıl yok ettiniz onu da bi anlatı verin

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dünya petrol bağımlılığı bitince, bu ayna şehirler de kurtaramayacak bunlar..

    Petrolün Laneti, kitabından yazdığı gibi...

  • insanlar kraldan korkup ağzını açamıyor istersen altın binalarda oturt neye yarar? insanların gerçekten istediği bu mu ? hapisane gibi yer

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.