Şimdi Ara

Suudi Arabistan'da kadınlar 24 Haziran’dan itibaren araba kullanabilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Suudi Arabistan’daki kadınların 24 Haziran’dan itibaren ülkede araç kullanmalarına izin verilecek. Böylelikle uzun yıllardır süren yasak sona ermiş olacak. Suudi Arabistan Trafik Genel Müdürü General Mohammed Bassami, bu yöndeki ilk duyurudan yaklaşık sekiz ay sonra ülkedeki kadınların araç kullanmaya başlayacaklarını açıkladı.

     

    Ayrıca Bkz.AB'den elektrikli araçlara "gürültü çıkarma" zorunluluğu
    Hükümet, 18 yaş ve üzeri tüm kadınların ehliyet başvurusunda bulunabileceğini söylüyor. Suudi Arabistan'da beş şehirde kadınlara yönelik bir çok sürücü kursu açıldı. Bu kurslarda uluslararası sürücü ehliyeti olan Suudi kadınlar da eğitmenlik yapacak. Yurtdışından alınmış ehliyete sahip olan kadınların ise Suudi ehliyeti için ayrı bir başvuru yapmaları gerekecek.

     


    Prens'in hedefi ekonomik politikayı yenilemek


    Yasağın kaldırılmasının arkasındaki ismin 32 yaşındaki Veliaht Prens Muhammed Bin Salman olduğu belirtiliyor. Yeni bir ekonomik politika uygulamaya çalışan Salman'ın bu kararı, muhafazakâr krallığı dünyaya açma, ekonomisini artırma ve ülkesinin petrole olan bağımlılığını azaltma girişimlerinin bir parçasını oluşturuyor.

     

    Prens'in "Vizyon 2030" reformu kapsamında, kadınların şu anki yüzde 22'ye kıyasla ülkedeki iş gücünün üçte birini oluşturması hedefleniyor. Hükümet, kadınların bir şoför tutmak yerine kendilerinin araç sürebilecek olmalarının, onları çalışmaya teşvik edebileceği görüşünde.







  • tarih manidar

  • Emperyalistler ortadoğu da yeni müttefik olarak Türkiye yerine Suudi Arabistan'ı hazırlıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lapatid L kullanıcısına yanıt
    Sana göre manidar. Suudilere göre gayet normal bir tarih.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her seyi anliyorum da bir kadının Atatürk dusmani olmasini anlamiyorum.



    2018 yilinda daha yeni bu hakkı aliyorlar helal olsun ama Suudi prensesler baska ulkelerde yatlarda bikini ile geziyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulu onder yillar once secme secilme hakkini kadinlara verdi muhasir medeniyet olarak gorulen ulkelerden once ,araplar arac kullanma izni vermis kadinlara,ne buyuk gelisme



    Tr deki kadinlar aklini basina alsin,bu kafa ile miras haklarida kalmiyacak.

    IZINDEYIZ.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi froster2006 -- 13 Mayıs 2018; 14:42:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • macromedia21 M kullanıcısına yanıt
    arapla ile bildigim tek sey ayidan post araptan dost olmaz...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Habere bak yıl 2018.tövbe ya rab.

  • niye gençler deist oluyor diye araştırma yapıyorlar nedeni çok açık değilmi

  • lapatid L kullanıcısına yanıt
    Birebir aynısını yazmak için gelmiştim.
  • “arap bile yaptı türkiye geriliyor hölölölö” diyen varlıklar neyi amaçlıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paul Muaddib -- 10 Mayıs 2018; 0:15:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pi sayısını 3,26 almaya çalışıyorlar galiba. Sanırım siz de ‘büyük resim’ kursu’na katılmışsınız. Ben de gideyim diyorum,nereyi tavsiye edersiniz ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ABD öyle bir şeytan ki, önce vahabilik ile dupduru İslam dinini bambaşka uydurulmuş bir dine dönüştürüp milleti ve koskoca bir coğrafyayı perişan etti, şimdi de ılımlısı adı altında zaten insanların hakkı olanı hediye gibi sunup kendi kuklası Suudi krala sempati topluyor! E bu gazla koca coğrafyaya kim bilir ne kötülükler yapacak suudi eliyle şimdi! Yine aynı ABD ki, dünyanın dört bir yanını bir de kapitalizm ve evangelist siyonizm ile yozlaştırıp içine ettikten sonra bu kez de oradan kaçan insanları ucuz köle işçi diye TAX cenneti ülkesine buyur edip, bir de kendi ülkesinde sömürüyor! Kazan+Kazan! İşte böylesine şeytan bunlar. Tabii bu ABD aslında çekiç güç, çekicin sahibi de İngiltere ve küçük evi İsrail.

  • Yandan gelen hyundaileri görüp ne yapacaklar merak ediyorum.İşin ciddi tarafı Arapları hazırlıyorlar.ABD'nin yeni uşağı.
  • Arabistan da olsaydım 1-2 ay trafiğe çıkmazdım Aynı gün binlerce acemi sürücü trafiğe çıkacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizde ne oluyor,bayanların hakları iyice kısıtlanıyor.yakında arabistanla yer değişicez heralde

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • trafikte kazalar artacaktır arabistan da alışkın olmayan erkekler bakayım derken çok tehlike atlatır not edin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yeni uşağı mı? Eskiden beri uşağı, sadece sahaya bu kadar açık sürmüyorlardı. Onların taktiği şucu, bucu, ocu herkesten uşaklar edinip ön plana çıkarmak ve halkları o şekilde yönlendirmek, sen neyi seçersen seç asıl hizmet ettiğin belli. Duruma uygun yönetim şeklini de oraya empoze ediyorlar, gerektiğinde de müdahale ediyorlar. Ortadoğu'da da ilk başta seçim sistemini yerleştirmeye çalıştılar, ama halk hep Osmanlı'yı seçince kukla krallık yöntemini benimsediler. Bizde de 1-2 tur attı sonra kalıcı oldu ama her şekilde müdahale edecekleri alt/çevre kurumları yerleştirdikten sonra! Onlarda da yavaş yavaş o noktaya gidecekler muhtemelen. Sonuçta tüm bölge, biz de dahil sömürülüyoruz! Dünyada da benzer sonuca çıkan örnekler çok. Ama insanların çoğu olayın temeline değil, sadece gördüklerine bakınca bunlara gün doğuyor. Hep kişileri ve yüzeysel olayları tartışıyoruz. Hep sen, ben, anlık çıkarlar, insani hırslar ön plana çıkıyor. Böylece bunlar gayet güzel gizlenip istediklerini yapabiliyorlar. Bunların demokrasi istemelerinin sebebi bu. Ama hiçbir demokrasi arka planda yönetilmeden ayakta kalamıyor. Sıkıntı şu onlar kendilerininkini yönetiyorlar, ama bizimkini biz yönetemiyoruz!!!




  • Bizim ülkemizin kadınları için en büyük şans Atatürk diye bir insandır. Bunu anlayacaklar bir gün umarım iş işten geçmeden anlarlar.
    Bugün medeniyetin beşiği olan birçok Avrupa ülkesinden bile daha önce seçme seçilme hakkı kazandılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özgürwilly -- 10 Mayıs 2018; 9:38:2 >
  • Herşeyde Atatürkü siyasete alet etmeyin islam bu değildir islam ilimi irfanı uzayı teknolojiyi emreder bunlarınki köleliktir işlerine geliyorsa develerle seyahat etmeye devam etsinler

    Şimdiki Chp Atatürkümü temsil ediyor yoksa Atatürkün adını kullanan bizans artıklarıylamı dolmuş, çeşke yaşasaydıda görseydi diyeceğimde olmuyor işde Tarihi okuyanlar Suudi rejimi ve onların kankalarının sadece Amerikan için çalıştıklarını bilirler aslında, ancak israilin adı çıkmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.