Şimdi Ara

SURİYELİLERE VATANDAŞLIK VERİLSİN Mİ VERİLMESİN Mİ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.sabah.de/turkiye/2017/05/12/cumhurbaskani-erdogan-suriyeli-aileye-kimliklerini-verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriyeli aileye kimliklerini verdi
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Vatandaşlığına geçen aileye kimliklerini kendi aileleriyle ulaştırdı.
    12 Mayıs 2017,13:38
    Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriyeli aileye kimliklerini verdi
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriyeli Bana Alabed isimli çocuğa ve ailesine Türk Vatandaşlığına geçmesi nedeniyle kimliklerini takdim etti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Updateman -- 15 Mayıs 2017; 16:10:20 >

• TC' nin gurur günü

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

PSN : Jeopol
  • Türkiye Cumhuriyeti adım adım sona doğru yaklaşıyor

Parayla toprak sahibi olup emlakçılık,galericilik yapmaya başlarlarsa ne olacak? Bunlar Türk milletinin toprağından nasıl çıkartılacak?

Eskiden ormana yürüyüşe felan giderdim. Şimdi bunlarla karşılaşıyoruz. Çok tehlikeli.

Yakisir reyize.

Arap irki kutsal irktir, kocalarinin seyi helal, karilarininin seyi altindir (Benim degil, AKP'li eski vekilin lafi). Gerdege girmek de sevaptir, tum ulke halki olarak bu sevaba girmeliyiz diyecegim ama, sagolsun yuzde 160 olan vergiler yeteri kadar gerdege sokuyor her gece.

haydarkarapuar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yav arkadaş bu kız twitter ünlüsü binlerce takipçisi var cumhurbaşkanı her suriyeli aileye gidip kimliklerini vermiyor heralde.

yerleşmiş,bime gidiyorum yemin ederim arabaları çılgın gibi dolduruyorlar,indirime bir ürün girdimi saldırır gibi alıyorlar öküz

gibi pazarda millete çarpa çarpa gidip bi pardon demeden hayvan gibi davranıyorlar.Hayvan gibi şey yapıyorlar bakın

arkadaşlar kimse yanlış anlamasın hayatımda hiçbir partiye oy atmadım dindar bir insanım mazlumlara çok acırım suriyede ölen doğu

türkistanda ölen dini hristiyan olsun musluman olsun üzülürüm ama bunlara artık hiç acıma gelmiyor içimden,ya senelerdir bizim orda

çeçenler var,özbekler v.s adamlar öyle gururlu öyle delikanlı insanlar birdefa çingeneliklerini görmedim ama bu suriyeliler nefret

ettirdi araplar diye genellemek istemiyorum suriyeliler apayrı bir olay kuveytli bir arapla suriyeliyi kıyasladığımda ciddi bir

fark görüyorum bu benim görüşüm gözlemlerime dayanarak söylüyorum.Bunlar bildiğin çingene arkadaş yalova termal deniz kenarı falan hep evler bunların tatil yerleri rahat siteler v.s fatihte bir dünya dükkanları var esenler bağcılar adamlar yerleşmiş resmen..

• Kim olursa olsun fark etmez.

Orijinalden alıntı: Drak44

Kim olursa olsun fark etmez.

PR nedir ne işe yarar araştırmanı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-918BF075C -- 13 Mayıs 2017; 19:11:10 >

SURİYELİLERE VATANDAŞLIK VERİLSİN Mİ VERİLMESİN Mİ ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 13 Mayıs 2017; 19:21:4 >

ayrıca sadece bizim için değil, tüm dünya için 2. dünya savaşından bu yana dünyanın yeni bir dünya savaşına en fazla yaklaştığı hadise bu.

orada ne döndüğünü kimse bilmiyor. abd si rusyası oraya niye üşüştü? belli değil. kimse çıkıpta petrol filan demesin zaten amerika ve rusya dünyadaki tüm petrollere sahipler.

buradaki olay nedir? sorusunun cevabı 50 yıl sonra açıklanır.

keşke bütün mesele buradaki suriyeliler olsaydı. devlet iki günde sınır dışı eder, bırak sınırdışı etmeyi serbest bıraksanız adamlar zaten kendileri çekip giderdi.

dua edin de bu suriye işi kıyamet savaşını başlatmasın.

Bu kizi ne yazikki birileri kendi cikarlari icin kullandi.

Malum kesim tabiki bunu savunmus. Neymis unluymus, googleda cikiyormus ondan vatandaslik verilmesi normalmis. Gerci onlarda haklilar. Herhangi bir elestiri yapmak kendilerine cok ters bir olay. Yada vatandaslik vermemeyi tekrar suriyeye gondermek olarak da dusunuyor olabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 13 Mayıs 2017; 20:6:29 >
  • Suriyeli sığınmacıların 11.5 milyar dolar olarak tespit edilen ve kalıcı halen gelen maliyeti, kamu bütçesine getirdiği yük kadar, hükümetin sosyo-ekonomik açıdan düşük kesimlere yönelik harcamalarını ve bunlarla etkileşimini de sarsacak niteliğe ulaştı. Suriye koskoca bir ülke. Bu ülkede nitelilikli iş gücüne sahip binlerce insan göç etti, çoğu işini kaybetti. Doktor'u mühendisi iş bulamaz hale geldi. Nitelikli insanların yabancı bir ülkede çalışma şartları çoğu ülkede düzenlenmişken, Türkiye'de bu konuda tutartlı bir çalışma olmaması çoğu nitelikli insanın Avrupa vatandaşı olmasına enden oldu. Oysa bu insanlar ilk önce Türkiye'ye geldi. Bu tür nitelikli insanların vatandaş olmadan Türkiye'de çalışmaları imkansız olduğundan çok bübük fırsat kaçırıldı. Çoğu Avrupa'ya gitti ve Avrupa vatandaşı oldular. Bize kala kala niteliksiz insanlar kaldı. O yüzden bu konuda çalışmalar yapılmış, 2016 yılında vatandaş alımlarına başlandı. Bu konuda en önemli krtirer tabiki nitelikli insan. Kriterlere gelecek olursak; birinci hedef doktor, mühendis gibi beyaz yakalılar. İkincisi, ara eleman olarak çalışacak teknik iş yapanlar. Kayıtdışı çalışan bu insanların istihdam sistemine entegre edilmesi amaçlandı. Üçüncü olarak, farklı nedenlerle Avrupa'ya gitmeyen zenginler, nakit parası olanlar var. Bu insanlar da yatırıma yönlendirrilebilecek. Çok geç kalınmış bir çalışma yavaş yavaş da olsa ilerlemeye başladı. 100 bin ile 300 bin arası Suriyeliye vatandaşlık verilecek. 1 milyon, 2 milyon, hatta palavrada zirve yapanların 5 milyon gibi absürt rakamlar ifade etmeleri insanların kafasını bulandırıldı. Ama bu bulanıklık şu anda giderilmiş görünüyor. Bu da iyi bir gelişme. Nitelikli insanların vatandaş yapılması sürecinde son aylarda hızlanma oldu, Bu daha iyi bir gelişme.

Konumuz özelinde konuşmak gerekirse, Suriye savaşı konusunda sembol bir çocuğun TC vatandaşı yapılması birilerinin zoruna gitmiş. Her zamanki gibi mantıkı ve vicdani paradigmalar üzerinden konuşmak yerine, reel politik gerçeklerden bi haber ve ötekileştirici ideolojik odaklı, kin ve nefret söylemleri üzerinden bakış geliştirdiler. Ama herkesin bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı var. Bu çocuğun TC vatandaşı olmasını sağladı. Çünkü sonuçta sadece vicdan kazanır. Boş konuşanlar hep kaybeder.
    "TC vatandaşı olan herkes Türktür" anayasal kuralına göre aramıza yeni 5 Türk katıldı! Türklükleri kutlu olsun!

Kervan Yürüyor....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 13 Mayıs 2017; 20:0:45 >

• Daha bunlar iyi günlerimiz,bunlar bir de hdp gibi meclise girmeye çalışacaklar.şimdiden 2 milyon potansiyel oyları var, 4-5 sene sonra kaç milyon olur siz hesaplayın.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.