Şimdi Ara

Sosyal Devletiz diyip Kira yardımı vermemek!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
12 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Kentsel dönüşüm Kira yardımından bahsetmiyorum. Gerçek 7000 TL altı para giren eve 1000-1500 TL kira yardımından bahsediyorum.

22.5 milyon konut var. 8.5 milyonu kiralık. 3 milyonunun evine yoksulluk sınırı üstü para girse, geriye 5.5 milyon yoksul evi kalır. Hepsi maksimum destekten 1500 TL kira yardımı alsa 100 milyar TL maliyeti olur devlete yıllık.

Madem konut sektörü baş tacı, madem sosyal devletiz. Verilsin bu destek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

adam 1200-1500 emekli alıyor nasıl yaşayacak Allah aşkına hiçbişey yapmaya niyetlide değil bunlar sürekli alma derdindeler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Isterseniz bir de evi uzerinize yapsinlar?

Hakkımda ne düşünüyorsan, Allah sana 10 katını versin inşAllah
  • İbrahim heryerdesin teşkilat emirlerini gece gündüz yerine getiriyorsun,arpası baya iyi demek.

• Zaten şu an sosyal yardım masrafı 100 milyardan fazla

Fakirlere yardım edilsin mi edilsin ama üreme yasağı da getirilsin. Bugün Anadolu'da kiralar 1500 lira değil ki 300 liraya da var . 300 liralık evde otursun ama İstanbul değil orası. Asgarî ücret sistemi değişikliği gidilmeden fakirlik sorunu çözülmez zaten ve istanbul kalabalığında da yaşanılmaz. Asgari ücret değişikliğine gidilirse vatandaş devletten sosyal yardım alma ihtiyacı hissetmez. Urfa'da 5 kişilik aileye 5x1500 =7500 lira girer ve devletten yardım istemez diğer insanlarda yüksek vergi ödemez. İstanbulda da karın tokluğuna gelen kalabalıklar olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 24 Ocak 2020; 4:6:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam emin olun Devlet 1000 - 1.500 TL kira yardımı yapsın. Bizim o çok tok gözlü mülk sahiplerimiz aynı oranda zam yapıp kiraya verirler. 2000'Lik ev olur 3000 - 3.500 TL nasıl olsa devlet yardım ediyor diye.

Maalesef önce zenginlerin doyması gerekiyor. Kira yardımı yerine kira öder gibi 10 sene sonra 20 sene sonra o ödemeyi yapana mülkün verirmesini daha uygun görüyorum.

Orijinalden alıntı: mgunesx

Hocam emin olun Devlet 1000 - 1.500 TL kira yardımı yapsın. Bizim o çok tok gözlü mülk sahiplerimiz aynı oranda zam yapıp kiraya verirler. 2000'Lik ev olur 3000 - 3.500 TL nasıl olsa devlet yardım ediyor diye.

Maalesef önce zenginlerin doyması gerekiyor. Kira yardımı yerine kira öder gibi 10 sene sonra 20 sene sonra o ödemeyi yapana mülkün verirmesini daha uygun görüyorum.
    Ev kiraları, ev fiyatlarını 20 senede anca ödüyor.
    Araba kiralayın arabayı satın almaktan daha pahalıya geliyor.

Araç kiralarına oranla konut kiraları aşırı derecede düşük.

Maaşlar zaten yerlerde geziyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worcestershire -- 24 Ocak 2020; 21:8:54 >
  • madem almanya bizi gısganiy o halde almanya gibi bizde de devlet kira yardımı yapmalı..ayrıca kira piyasasını devlet belirlemeli..emlakçılık kaldırılmalı... 1+1 eve çarşıda diye 2000 3000 tl kira kimse isteyememeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 25 Ocak 2020; 22:20:13 >

• lazer__ kullanıcısına yanıt
    O kadar emlakçı taş mı yesin duyar kasçam ayağına insafsızlık bu yazdığın

• Ben normalde yardım olayina karşıyım. Kendi akrabalarım var işte versen asla çalişmaz ama boyna devletten yardım alir böyle binlerce insan var. Madem çalişmiyon ne diye İstanbul'da kuru kalabalık yapiyorsun. Hem senin yuzinden kira artiyor hemde çalışan insanların sırtından yardim istiyon. Devletin büyük şehirlerde degilde kirsalda yasayana yardım yapması lazım. Hem teşvik olur.
    Haaa bu arada yonetenlerimizin nesi doğruki bu yardım sistemi doğru olsun. Ne emekli maaşı ne asgari ücret doğru düzgün bir sisteme oturtulmamisken elektrik doğalgaz vs vs herşeyi fahiş fiyatlarla vatandaşa kalıyor. Bu sefer calisan yada emekli vatandaş bile yardima muhtaç hale geliyor. Ama yoneticilerimiz bu çalışıp vergisini verip kıt kanaat geçinen insana değil de yan gelip yatana yardım yapiyor.
    Ayrıca işkurda iş arayana da iş bulana kadar yardım yapilabilir. İs aramak kapıların yuzune kapanması çok büyük bunalim yaratiyor insanlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kugutex -- 27 Ocak 2020; 9:10:48 >

• Biz aliyok, biz suriyeli, siz alamiyorsaniz biz napalim. Sizde olmak suriyeli, sevmek arap.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.