Router var zaten benim de ont entegre olunca nasıl kullanacağım? |
SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM (79. sayfa)

-
-
-
@Remining Yok hocam yeni wifi modemlerde ont entegre modemle. Nokia ve Huawei modellerinde. Diğer konuda paylaştığınız linkte gördüğüm kadarı ile ZTE de ayrı. Onu edinebilirsem kendi routerımı kullanırım anlatıldığı şekilde şifremi öğrenerek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theory of a dead man -- 16 Kasım 2022; 13:56:8 > -
Aynen baştan defalarca kez söyleyin ont cihazın ayrı olsun diye diğer türlü kesinlikle hataya düşmeyin çok sıkıntı yaşayabilirsin pişman olabilirsin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Loss of Signal ışığının yanmasını mı istiyorsunuz?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dostlar slm Zte h3600 modem kurdular fakat 2.5 ghz le 5 ghz ayiramadim tüm ayarları kurcaladim yok nasıl yaparız bi yardımcı olum bide benim modem yazılımı 5 tr nasil guncelleriz
O modemi kullanma zaten çöp daha doğrusu iss ların verdikleri modemlerin çoğu dandik ayrı ayrı sorunlar olabiliyor
hız speedtestlerde uçuyoruz kaçıyoruz ama bazı durumda örneğin Telegram discord vs canlı sesli sohbet yayınlarda patlıyor en kısa zamanda keenetic gibi marka Router almanı tavsiye ediyorum
superonline kullanıcı adı be şifreyi vermiyor ama bir şekilde öğreniliyor 5 dakikada basit
https://forum.donanimhaber.com/zte-h3600-wan-sifresi-ogrenme-v9-v9-0-0p5-tr-kolay-yontem--154241346
güncelleme olayı 2-3 haftaya kadar otomatik yapar arada restart yapabilirsin ki güncelleme ile cihaza bir şey katmıyor zaten değiştirilebilecek çok fazla seçenek ayar vs yok arayüz abartılı dolu dolu gibi görünüyor o kadar ve Türkçe dil seçeneği geliyor :)
bu arada şu şekilde yapabilirsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A94FA7CCA -- 16 Kasım 2022; 20:59:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Teşekkür ederim yardımın için peki sence ayrı olması mı iyi otomatik olması mı bide 5 ghz de hangi kanalı kullanıyorsun
Bu durum daha çok kullanıcının bulunduğu konuma göre değişir ama genelde manuel 2.4 için 11-13 arası ayarlanıyor. 5g için ise 36-44-48 gibi seçip performansı gözlemleyebilirsin
https://forum.donanimhaber.com/5ghz-kanal-ve-bant-secimi--136762920
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A94FA7CCA -- 17 Kasım 2022; 14:38:45 >
Zte h3600 modemde 2.5 ghz ve 5 ghz wifi kanallari arasında otomatik geçiş mi yoksa ayrı ayrı mı kullanmak daha iyi veya modemin performansını hangisi yukseltir
Ben otomatik kullanıyorum ve gayet memnunum.quote:
Orijinalden alıntı: yunsev
Zte h3600 modemde 2.5 ghz ve 5 ghz wifi kanallari arasında otomatik geçiş mi yoksa ayrı ayrı mı kullanmak daha iyi veya modemin performansını hangisi yukseltir
Ben huawei HG8245X6 kullanıyorum ancak otomatik şekilde verim alamadım ve ayırma yoluna gittim. Router'ın durduğu odada pek sıkıntı yok, 5ghz otomatik olarak geliyor ancak arada 5 ghz-2.4 ghz gidip geliyor sanki ve az uzaklaşınca sürekli kopma bağlanma sorunu yaşadım. Sözgelimi facetime ile görüntülü konuşurken çokça kez kopma veya lag yaşadım 2.4 ghz-5ghz geçişinden. Cihaza özgü mü bilemiyorum acnak daha önce kullandığım Mi Router'da da ayrı daha verimli gelmişti. Bence ayrı daha mantıklı.
-
Soyle bir çözüm buldum bu konuya bir hat 2.5ghz ve 5ghz otomatik yaptim ki zaten 3 günlük test ettim çok başarılı buldum bide sade 5ghz bir hat açtım bunada hemen yanındaki tv yi ve kendi telefonumu aldım diğer ev halki otomatigi kullanıyor tv ve ben 5ghz müthiş oldu 😁
zte h3600 modemde wps seçeneği mevcut mu çünkü sanırım modemde wps açığı mevcut ben ve bu modemi kullanan bir kaç arkadaşımda tanımadığımız cihazların bağlandığını gördük müşteri hizmetleri sistem üzerinde böyle bir ayarın mevcut olmadığını söyledi
-
Elimde Superonline'nin getirdiği Huawei HG8245X6-10 routeri var. Router arayüzünden baktığımda Easymesh diye bir sistemi desteklediğini gördüm. Elimdeki wifi mesh destekli Keenetic Air cihazı sisteme dahil edebilir miyiz? Dahili ont ve 1000 mbps olduğu için sisteme Keenetic Xtra DSL modem routeri dahil etmek istemiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhakan78 -- 19 Kasım 2022; 23:20:11 > -
Ne olduğunu bilmeden yazmıştım :)
Bu konu içerisinde bir arkadaş root şifresini alamayı başarmıştı. Zte h3600 için. Biraz daha yardımcı olsa mesela ben pppoe server da turkcellden gelen trafiği router a aktaramadım. Bu konuda yardımcı olabilirse sevinirim. Gerisini zaten yazmış mitmproxyle çözülebiilir sanki gerisi. Çok az bir linux bilgim var, network kısmı hiç yok denecek kadar. Ama router ı access point olarak kullanmak istiyotum çünkü ont cihazı evin iç girişte gradrobun içinde yer alan elektrik panosunun içine yerleşmiş durumda. Oraya kablolu router bağlayıp, h3600 ü access point yapma niyetindeyim ama superonline ne hikmetse router ı kısıtlamış
İss nin verdikleri cihazlar hakkında ne söylense az neresinden tutsak elimizde kalır cihazların içinden geçmişler tek güzel yani Wi-Fi sinyal Performansı
en kısa zamanda kurtul :)
zte h3600 ü kırmamak için zor tuttum kendimi olacak gibi değil hiç uğraşamam dedim hero DSL aldım tavsiye ederim
root olursa fena olmaz gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A94FA7CCA -- 26 Kasım 2022; 0:2:11 >
ya aslında router baya orta karar çok da kötü olmayan bir cihaz. Yani pppoe şifresini kırıp devredışı bıraktım ama Tp link archer AX50 den çekim gücü daha iyi. Özellikler kapalı olduğudan çok bişey aypılamıyor tabi zte de. Bir de arayüz rezalet tabi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X