Şimdi Ara

Superonline'ında AKN'ye son vermesini diliyoruz ! [Müşteri Kaybetmeyin]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
3.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bildiğiniz üzere TürkNet firması yaklaşık 1 hafta önce YAPA/VAE olan santrallerde kendi altyapısındaki ADSL ve VDSL hizmeti için AKN'yi tamamen kaldırdığını duyurdu. Şu an VDSL varsa 100 mbit'e kadar olan hız AKN'siz sunuluyor.

Bu hareketi Superonline'ın fiber hizmeti içinde bekliyoruz. Siz aralık ayında herkese 100 mbit vermiş bir firmasınız ve bunu sorunsuz sağlayacağınızı biliyoruz.

Gerçek Fiber , VDSL'den daha güçlüdür ! : VDSL'de bildiğiniz üzere saha dolabına kadar fiber , gerisi kullanıcıya kadar bakır olacak şekilde kullanıcılara hizmet sunulur. Bu yüzden bakır kablolu olan kısımlarda aşırı hız kayıpları , CRC hatarı , ping sorunları yaşanır. Fakat buna rağmen Türknet firması hattın desteklediği kadar hızı AKN'siz sağlıyabiliyor.

Fakat gerçek fiberde fiber kablo bina yada dairenizin içine kadar gelip orda FTTH/GPON ile sonlanır. Bu yüzden hız kaybı yaşanmaz , CRC hatası olmaz.

Diğer bir konu tahattütsüz ve uygun fiyat karşılaştırması : Bildiğiniz üzere Türknet bu hizmeti tahattütsüz olarak 59,99 TL'ye sağlıyor. Fakat aynı fiyatı Turkcell Superonline'da gerçek fiber kullananlar üstüne üstlük tahattüt vermesine rağmen 25 mbps hız alması daha sonra bu hızın 3'e düşürülmesi gerçek fiber kulananlar adına hayal kırıklığı olmaya başlamış ve zorumuza gitmeye başlamıştır. Tamam belki gerçek fiber olduğu çin hız kaybı olmuyor ama sonuç olarak şu an 25 mbitin üzerinde akn siz kullananlar mevcuttur. Gerçek fiberın avantajı hızı tam almamızdır.

Türknet = 100 mbit'e kadar [AKN YOK - Tahattüt Yok] 59,99 TL
    Superonline = 100 mbit [Tam hız - AKN'siz ve tahattütsüz fiyat] 449 TL

İşte tam olarak bundan bahsediyorum türknette belki VDSL tam 100 alamıyoruz ama en azından 50 mbps garanti alabiliyoruz.

Turkcell'in gerçek fiber bağlantısıyla Türknetten daha iyi hizmet sunacağından da kuşkumuz yok. Bu yüzden bu çağ dışı uygulamaya superonline'ında son vermesini diliyoruz. Aksi takdirde müşteri kayıplarının olacağını bildiriyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antlion -- 23 Mart 2017; 23:45:37 >

• seni destekliyorum SOLNet fiberde akkyi kaldırmalı... minimum hızı 100Mbps yapmalı... Aralık ayında tüm abonelere 100Mbps verdi alt yapıyı sınırlamak için sebeb yok...
  • tutankenshta kullanıcısına yanıt
    twitterdan gerekli merciilere ulaşıp sayımız artarsa kaldırırlar

Sıra superonline'da yetkililere ulaşıp gerekli makaleyi iletmeye çalışalım twitter'dan

@Kaan_Terzioglu @superonlinetr
    https://forum.donanimhaber.com/superonline-inda-akn-ye-son-vermesini-diliyoruz-musteri-kaybetmeyin--124990197#124990197

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antlion -- 24 Mart 2017; 0:11:59 >
  • Yav o kadar güzel teknoloji var kotayı aşınca 3mbps e düşüyor ya sana pislik gibi davranıyor bu da zoruma gidiyor. 6 megabytı indirirken bile bekliyorum böyle uygulama olmaz olsun.
  • Bir de 3Mbps'e düşünce, düzgün 3 gibi de çalışmıyor ki. Metinli bir sayfa bile açılmıyor doğru dürüst.

Kaç sene önce Bursa'da ilk başladığında, o zamanlar AKN yoktu paketlerde. 2 seneye yakın kullandım, sonra yazın yazlık vs derken faturayı takip etmemişim, 3 ay üst üste yatırmayınca komple aboneliğim iptal olmuştu, tekrar abonelik açtırınca tabii AKN'li olarak geldi.

Netflix aboneliğim ve 100GB AKN var, her ay ilave AKN alıyorum neredeyse. 25Mbps tam sınırsız pakete geçmeyi düşünüyordum ama şu 1 Mayıs mevzu çıktı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • En pinti davranan Paracell Superoffline
  • turknet iyi fırsat yakaladı, ttnet saha dolaplarına ve trafige para vermek yerine yapa ile maliyeti dusurecek. ama musterisine uzak olacagi icin dibinde olmadikca musteri ne vdsl hız alabilecek, ne eski aldigi adsl hızları/kalitesini gorebilecek.

hangi musteri ister yakin saha dolabından vdsl yerine santralden sorunlu/yavas interneti, tam bu siralar akn yok diye atlayacak bezmis musteriler tabi. reklam bile oldu baya onlara.

sende kalkiyorsun superonline gibi cakal firmaya bunu anlatip ikna etmeye calisiyorsun. keske kaldirsalar ama yemez kolay kolay. tv paketleri cihaz kiralari derken zaten her ay kagit ustunde neredeyse 100 lira indirim yaptim diyor, aktivasyon kurulum falan bir 400 ordan koyuyor, ilk 3 ay bedava da vermisse 1500 liraya dayiyor cayma bedelini, sen kalkip musteri kaybedersiniz diyeceksin superonline korkacak..

akk kalksin tamam ama hayal dunyasini birakin, turknetin yapaya gecirdikleri musteriler isyanlara basliyor sanki, superonline'in panik olacagi birsey yok.

kaldirirlarsa guzel supriz & reklam yapmis olurlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • nofearl N kullanıcısına yanıt
    Hocam yemezlerse kendileri kaybeder ben şu an YAPA destekli bir santraldeyim ve 50 mbit alabiliyorum 60 TL ye tahattütsüz 50 mbit full sınırsız kullanmak varken neden aynı fiyata tahattütlü 25 alayım üstelik yeni düzenleme gelse bile hız 16 ya düşecek. Bunun için cayma bedelinede razıyım zaten.

Müşterilerin şikayet ettiği falan yok herkes AKN'siz halinden memnun trafik sorunu olsa bile kapasitenin kolaylıkla artabileceğini söylüyor turknet zaten. Ping sorununa gelince onlardan şikayet eden 1-2 kişi var şu anlık sadece oda onların bina içi tesisatıyla alakalı bir durum bunun dışında pingleride superonline gibi zaten.

Superonline yinede full fiber kullandığı için şu an çıkmayı istemiyorum ama bu konuda çok diretecek olurlarsa yapacak birşey yok hangi firma en iyisini sağlıyorsa ona bakacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antlion -- 24 Mart 2017; 11:48:49 >
  • Blindfire kullanıcısına yanıt
    onu bu hale BTK soktu yoksa önceden dürüst olmasada mantıklıydı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antlion

Hocam yemezlerse kendileri kaybeder ben şu an YAPA destekli bir santraldeyim ve 50 mbit alabiliyorum 60 TL ye tahattütsüz 50 mbit full sınırsız kullanmak varken neden aynı fiyata tahattütlü 25 alayım üstelik yeni düzenleme gelse bile hız 16 ya düşecek. Bunun için cayma bedelinede razıyım zaten.

Müşterilerin şikayet ettiği falan yok herkes AKN'siz halinden memnun trafik sorunu olsa bile kapasitenin kolaylıkla artabileceğini söylüyor turknet zaten. Ping sorununa gelince onlardan şikayet eden 1-2 kişi var şu anlık sadece oda onların bina içi tesisatıyla alakalı bir durum bunun dışında pingleride superonline gibi zaten.

Superonline yinede full fiber kullandığı için şu an çıkmayı istemiyorum ama bu konuda çok diretecek olurlarsa yapacak birşey yok hangi firma en iyisini sağlıyorsa ona bakacağız.

Sizinle aynı taraftayız ama superonline iyi hizmetle müşteri tutma kafasında bir şirket değil. Türkiyeye özel bir durum da değil bu, çok benzeri amerikada comcast varhttps://www.dailydot.com/via/why-comcast-most-hated-company-america/

turknet bu olayi sadece santral ici donanimla yapacaksa eninde sonunda uzaklıkla ilgili olarak sorun olacak. bilgim yok planlarindan, okudugum anladigim bu, akn derdini kendileri icin firsata cevirdiler, normalde bence istenmeyecek bir durumu (yakin ttnet cihaz yerine uzak santral) avantaj gibi peynir ekmek gibi satiyorlar.

bu kadar sikayete nefrete ragmen kendini duzeltmeyen supeornline'dan memnuniyet icin bir adım beklemiyorum ben. istemiyorum degil, inancim yok

• Türk Telekom Temmuz ayından itibaren belirleyeceği yerlerde kota kaldırımına başlayacak. Turkcell şu anda buna engel olmayla meşguldür. Vodafone'da AKK kaldırmak için Türk Telekom ile görüşüyor.
  • tutankenshta kullanıcısına yanıt
    Btk şimdi halkın yanında işte sıcak haber. "Operatörler Akk olsun diye direndi, biz son sözü söyledik."

http://shiftdelete.net/operatorler-direndi-btk-bitirdi-80454

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Turkcell neden buna engel olmak istiyor anlamıyorum. Altyapısının full fiber olmasına rağmen neden akn kalkmasından korkuyorlar. Sonuçta aralıkta her fiber kullanıcıya tam 100 hız verdiler ve altyapı gram etkilenmedi ? Yoksa paraya doymamışlar mı ?

Siz kaldırmaya devam edin ve vodafone'ada izin verin eninde sonunda turkcell'de buna uymak zorunda kalacak artık akn tarih olsun yıl olmuş 2017 millet 1 gbit kullanıyor nerdeyse bizim uğraştığımız şeylere bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antlion

Turkcell neden buna engel olmak istiyor anlamıyorum. Altyapısının full fiber olmasına rağmen neden akn kalkmasından korkuyorlar. Sonuçta aralıkta her fiber kullanıcıya tam 100 hız verdiler ve altyapı gram etkilenmedi ? Yoksa paraya doymamışlar mı ?

Siz kaldırmaya devam edin ve vodafone'ada izin verin eninde sonunda turkcell'de buna uymak zorunda kalacak artık akn tarih olsun yıl olmuş 2017 millet 1 gbit kullanıyor nerdeyse bizim uğraştığımız şeylere bak

Aralıkta akk kaldırmadılar. 100mbit testi altyapıdan cok Ookla'da turksat ile kafa kafaya gittikleri icin bir adım öne cikmak icin yaptilar (bence) ki 0.04Mbps farkla öne geçebildiler.

Kapasite konusunda, yoğun saatlerde geniş-bant hızları amerika & ingilterede bile 3'te 1e düşüyor. ingiltere cok aktif bicimde torrent engelliyor, bizim gibi indirmek hastalık haline gelmis, korsan indirmenin onunde hic bir engel olmayan ulkede kapasite sorunu olmayacak olmasina inanmıyorum. yaşayıp, arada bir belki yavaşlayıp görcez.

• Blindfire kullanıcısına yanıt
    01.01.2019 tarihine kadar BTK'yada güvenmem...
  • Antlion A kullanıcısına yanıt
    Yurt dışından alınan trafik için yüksek ücretler ödeniyor, AKK olunca bu trafik azalıyor Operatör için maliyetler düşüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustifb

Türk Telekom Temmuz ayından itibaren belirleyeceği yerlerde kota kaldırımına başlayacak. Turkcell şu anda buna engel olmayla meşguldür. Vodafone'da AKK kaldırmak için Türk Telekom ile görüşüyor.

Paracell SOL fiber alt yapısına rağmen Abonenin aleyhine davranışlarda bulunuyor, Abone onlara en güzel cevabı verecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blindfire

Yurt dışından alınan trafik için yüksek ücretler ödeniyor, AKK olunca bu trafik azalıyor Operatör için maliyetler düşüyor.

Şimdi ben 10 TL fark ile 75 gb olan kotam da 550 gb kullandım sadece bu ay böyle yüksek ücretler olsa bunlar bana 10 TL fark ile sınırsız indirme hakkı verirler mi? Herhangi bir yasakta çıkmıyor her zaman alabiliyorum geçen ay da 380 gb kullandım yüksek ücret ödüyorlar ise bunlar benden ciddi zarar ediyorlar lakin bu hizmeti alan kişilerin geneli ayda 200 gb indirmeyi geçiyordur 10 TL fark ile bunu yapabiliyorsalar paketleri 10 TL zamlı yapsınlar Akk kaldırsınlar.

Bu trafik için ödenen vergi miktarını da bulamadım bence ödedikleri vergi bunları etkilemiyor bile tamamen pazarlama stratejisi olarak kota koyuyorlar.

• 25 mbps akk siz paketi 70-80 lira arasına çeker diye umuyorum.

Zaten 100 liraya satıyor şu an. Bir 20 lira düşürür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antlion A kullanıcısına yanıt
    Nereye Turkcell'in altyapısı yeterli adamların kapasitesi yeterli olsa Türk Telekom'dan hat kiralarlar mı boşuna niye para ödesinler? Aralık ayında verdiği 100 Mbps'de kotalı 100 Mbps idi o yüzden yeterli geldi. Bugün Türk Telekom, Türkiye'de en fazla altyapıya sahip o bile hemen yarın kaldırabilecek kapasiteye sahip değil.

Eve fiber gelmesi altyapının çok iyi olduğunu göstermez. Bunun saha kapasitesi, sunucu, router, yurtdışı çıkışı gibi bir sürü değişkenleri var.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.