Şimdi Ara

Superonline Fiber Kendi Modeminden Farklı Modeme İzin Vermiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Superonline kullanıyorum. Kendi fiber modemlerinden memnun olmadığım için Zyxel modem aldım. Kurulumu yaptım ama internet bağlanmadı bir türlü. Superonline müşteri hizmetlerini arayıp durumu anlattığımda başka kullanmalarına izin vermediklerini söylediler. Farklı bir modem kullanılamıyor mu gerçekten? Güvenlik için olduğunu söylediler. Çok saçma geldi bana.

• MTU değerini 1500 olarak denediniz mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

Bu değer otomatik olarak 1492 geliyor. 1500 yapmanın farkı olur mu?

• Türknet in sitesinde görmüştüm. Adsl ve Vdsl için 1492, fiber için 1500 kullanılıyor yazmışlar. Bence deneyin bir sorun olmaz.
    Superonline Fiber Kendi Modeminden Farklı Modeme İzin Vermiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 17 Nisan 2021; 17:38:30 >
  • Virtualbox diye bir program var. Onu indirip kuruyorsunuz. "Sandbox" isimli imajı indirip bu programa yükleyin, sonra LAN Kablosu ile Modem'in WAN portuna bağlanıp İnternet şifresini öğrenin, bu şifreyi başka bir Fiber destekli modeme girip internete bağlanabiliyorsunuz. Kolay bir işlem.

Yukarıdaki bilgiyi buldum. Anlatıldığı şekilde yapılıp verilen şifrenin doğru olup olmadığıda teyit edilebilir. İncelediğim konular, kullanıcı adı ve şifre doğru girildiğinde diğer modemlerde kullanılıyor yazılmış.

• tcebeci1 kullanıcısına yanıt

O kullanıcı adını bulana kadar zaten canım çıktı ama sonunda buldum. Ekledim olmadı. Sizin dediğiniz 1500 değerini de yaptım yine olmadı maalesef.

• Akisame A kullanıcısına yanıt
    Bildiğim bir konu değil ama ONT cihazından sonra direkt MAC adresine bakıp izin veriyor olsa gerek.
    Yeni modeminize eski modemin mac adresini taklit ettirmeniz gerekiyor. Buna mac spoofing deniyor. Büyük ihtimal zyxel modemde bu özellik vardır. Yani wan portunun çakılı mac adresinin eski modemin mac adresi şeklinde görünmesini sağlayacaksınız.
    Bir de bu şekilde deneyin bakalım
    Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 18 Nisan 2021; 15:34:10 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Can sıkıcı bir durum. Umarım sonuç alırsınız. Bir gelişme olurda burada paylaşırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 18 Nisan 2021; 14:8:9 >
  • Sadece mac olayını denemedim ama diğer yöntemlerin hepsini denedim olmadı vazgeçtim. @alibaba

Baya can sıkıcı ve saçma. Zaten farklı bir sıkıntı daha varmış fark etmemişim ben. Laptop'ın wireless kartı 25mb'e kadar izin veriyor sanırım modemin yanına gidince bile yükselmiyor hız. Yeni bir kart alacağım diğer aldığım modemi de iade edeceğim. Aynı da içinde farklı bilgisayardan denedim 80'e kadar hız ona da şükür. Teşekkürler. @tcebeci1

• Akisame A kullanıcısına yanıt
    Vlan 35
    Girdiniz mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aşağıdaki linkte çözüm anlatılmış;

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/148768677

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.