A

Binbaşı
11 Nisan 2003
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme
Toplam: 218 (Bu ay: 2)
Gönderileri
Arkadaşlar selamlar,
Elime bir işyerinden çıkma 2 adet bu Access Point lerden geçti.
12V adaptörle güç verip, üzerindeki butondan reset atıp ethernet portunu modemin bir portuna bağladım. IP aldı. Arayüze girebildim ama sadece durumu görebiliyorum. Konfigürasyon yapılamıyor. Wifi ler kapalı açamadım.

Bu cihazla tecrübesi olan var mı? Ayar için bir kontrol cihazına mı ihtiyaç var?
Kampanya güzel ama diyelim ki 24 ay peşin ödedik bu süre içerisinde gıbırnet natar ya da kapanırsa ne yapacağız?

Net peşin ödeme kampanyası

Wifi6 özellikli 5 ghz 4*4 mu-mimo 4804 mbps + 2.4 ghz 2*2 mu-mimo 574 mbps destekli bir router için fiyat çok uygun değil mi?

Turk.net bir ara gigafiber müşterilerine vermiş. Biraz araştırdım memnun olan var olmayan var. Kullanan var mı? Yorumlarınız nedir?

Airties 4960R Wifi 6 Mesh Routerwww.hepsiburada.com
Airties 4960R Wifi 6 Mesh Router Sadece Fiber Modem Fiyatı
https://www.hepsiburada.com/airties-4960r-wifi-6-mesh-router-sadece-fiber-modem-pm-HBC000044JVJR
VDSL modem var. LAN portlarından birini bir ONT ye bağlasam, diğer odaya çekeceğim fiberin bir ucunu buna girsem, diğer odaya da başka bir ONT koysam bu fiberi ona girip Ethernet portundan PC ye bağlasam çalışır mı?

Youtube da Optic Media Converter ile yapmışlar. Piyasada bol miktarda boşa çıkmış GPON - ONT olduğu için ucuz yollu olabilir mi acaba dedim.
Tabii buna bağlayacak fiberi nasıl bulup ucuna nasıl soket çakarız hiç bir fikrim yok : )
İki adet ONT ile bakır yerine fiber kablo tesisatı olur mu?
Arkadaşlar merhaba,
3-4 aydır internetimde ara ara kopmalar oluyor. SNR değeri18 lerdeydi 8 lere inmiş. Modemim Fritzbox 7530. Zyxle VMG8623 ve Keenetic Extra DSL de bağlayıp denedim SNR aynı seviyelerde.
Bende sabit telefon hattı da var. İnternet bir şekilde idare ediyor ama 1 ayı aşkın süredir sabit hattım komple kesik, çevir sesi yok.
Dışarıdan arayınca çalıyormuş gibi dııııııııt dııııııııt ses geliyor ama çalmıyor.

Turknet e sorun bildirdim. Turk telekom inceleme yaptı ankastrenizde sorun var dediler. Ev müstakil, tesisatı kontrol ettim sorun yok. Evin dışındaki kutudan hattı ayırıp modem ve telefonu ayrı ayrı bağladım modem yine çalışıyor ama telefonda çevir sesi yok. Hat uçlarında 40-50v gibi bir voltaj olması lazım o da yok.

Sitenin bahçe duvarı dibinde telekomun fiber kutusu ( sanırım fiberi kabloya çeviriyor ), onun yanında da sitenin telefon hattı dağıtım kutusu var. Sorun sanırım bu kutuda, fotosunu ekledim.

İnternet olup telefon hattı olmaması ilginç. Bağlantı klemenslerinde büyük bir direnç oluşmuş olsa gerek.

Dağıtım kutusundan benim eve gelen kablo mesafesi yaklaşık 100 metre

Sorum şu bu kutudaki bağlantılardan telekom mu sorumlu site mi?

İnternet var, çevir sesi yok
Demirdöküm Isofast HK335FE (aslında Saunier Duval) 30.000 kcal yaklaşık 15 yıllık bir kombim var. Cihazın kendinden kablosuz programlanabilir UK özelliği var, modülasyonlu vs. konforlu ve kaliteli bir cihaz. Cihaz eskidi ama şu an muadil bir yoğuşmalı cihaz için 20-25K harcamam gerekiyor. Gittiği kadar gitsin diyorum.

Ev 3 katlı kombi en altta. Bugüne kadar 3 ya da 4 kez genleşme tankı değişti. Şöyle ki ilk yıllarda bir sorun yoktu, ama elektrik faturası yüksek geliyordu. Pompasının 7/24 çalıştığını farkettim. Pompada 3 mod var sürekli, brülör ile, termostat ile. Pompayı brülör ile moduna aldım, 1 hafta geçmedi ilk arıza oluştu. Garantiden değişti. Sonra servis sürekli moda alıp gitmiş. Bir kaç yıl sonra ben bu kez termostat ile moduna aldım (Bu modda brülör kapandıktan 5-10 sn sonra kapanıyor pompa). Düşük ısılarda sorun yoktu ama havalar soğuyup kombi 65-70 derecelerde yanınca aynı sorun tekrar etti. Bir kez daha garantiden değişti. (Garantiyi uzatmıştım) Sonra bir kez de cepten ödeyip değiştirdim.

Sonuç olarak pompa start-stop anında mı oluyor nedir genleşme tankı lastiği patlıyor. Şu an yine patlak.

Kombinin arkasında ve söküp takması da zor.

Yer müsait, resimdeki gibi bir genleşme tankı alıp dışarıdan monte ettirsem olur mu? Hem orjinali 12 litre bu 24 litre

Şimdiden teşekkürler

Kombiye harici genleşme tankı takmak
Arkadaşlar fiber bağlantı konusunu hiç bilmiyorum. Resimde görüldüğü gibi daireye 2 ayrı fiber çekilmiş. Bunların biri Turk Telekom diğeri Superonline hattı mı yoksa farklı bir şey mi?

İki ayrı fiber kablo nedir?
Bir sorum var belki uğraşan olmuştur:
Bir mobil modemimiz var. Bu modeme wifi ile bağlı bir pc miz var. Pc deki program çeşitli kaynaklardan topladığı verilerden bazı mesajlar oluşturup mobil modemdeki sim kartın hattını kullanarak sms attıracak.
Nasıl yapılır önerisi olan var mı?
Kullanıcı sayısı çok kısıtlı olsa da bir konu başlığı olsun.

Fritzboxların özelliklerine kısaca gözatmak gerekirse:

Almanya Berlin merkezli AVM firması tarafından üretilmektedir.

AVM ürünleri ev ve küçük ofis odaklıdır.

Fritzboxların popüler modelleri internet bağlantısının telefon hattı üzerinden sağlanması nedeniyle; bu kablolardan alınan hizmetlerin tek bir cihazda toplanması mottosuyla üretilmektedir. Modem, router, voip gateway, fax, telesekreter, ev otomasyonu vb. birçok özellik tek cihazda toplanmaktadır. Bu özellikler evde kablo kalabalığını minimize etmeye yardımcı olur.

7xxx serisi dahili Dect baz istasyonu ve voip gateway içeren DSL modemlerin yanında; kablo internet için 6xxx serisi DOCSIS modemler, eve kadar fiber giren bağlantılar için ONT si içinde 5xxx serisi fiber modemler, 4xxx serisi routerler, Mesh menzil genişleticiler, Dect ev telefonları, Akıllı ev otomasyonu ürünleri de ( priz, radyatör kontrol vanası, ampul, buton vb) mevcut.

3xxx serisi Dect ve telefon sistemi içermeyen modelleri artık üretilmiyor.

DSL modemleri stabilite konusunda çok başarılı. Modeline göre 10 yıl bile güncelleme alabiliyor.

Sabit telefon kullanıyorsanız 7x90 modelleri PSTN destekli. Yani splitterde ikiye ayırdığınız kablonun ikisini de modeme girip sabit telefonunuzu modemdeki Tel portları ya da dect üzerinden bağlayabiliyorsunuz. Bunun bir çok avantajı var. Örneğin rehberi modeme yükleme, telesekreter, alarm vb. Ayrıca bağlı telefonda kısa kodlarla birçok modem fonksiyonu yönetilebiliyor, mesela wifi açma-kapama gibi. 6 adet Dect desteği sayesinde dahili numara sistemi de var.
Fax alıp göderebiliyor : ))

Voip gateway özelliği ile 20 adet SIP hesabı destekleniyor

USB portuna disk bağlayarak ağda ortak kullanım mümkün.

Ev otomasyon ürünleri Dect tabanlıdır.
x TL ye bir ürüne anlaştık. Banka hesabım yok cebe havale yap dedi. Telefon no adı soyadı TC kimliğini verdi. Parayı gönderdim. Gidiş o gidiş.
Bu tip adamlarla uğraşmak başa bela da açabilir. Ne yapsam bilemedim
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.714
İkinci El Bölümü Mesajları: 135
Konularının görüntülenme sayısı: 36.370 (Bu ay: 1.886)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 199 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.