Şimdi Ara

Fiber tilgin modemi yerine kendi modemi kullanmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • fiber bağlattık tilgin denilen rezalet ötesi bir modem verdiler fakat ben bunu kullanmak istemiyorum. Bende asus dsln12e_c1 modem var fiber destekli diyor ama nasıl kuracağımı bilemiyorum

baska modem kullanamazsın diyorlar ama nette klonlamak mıdır nedir baska türden kuranlar olmus lütfen yardımcı olun kurtulayım su lanet modemden

• bridge mod ile sanırım bağlantı yapılıyor ancak bu konular hakkında bilgim rastgele dolaşırken görmüştüm bilgili arkadaşlar konuya cevap yazarlar
  • Aynı dertten ben de muzdariptim hocam. Tilgini devreden tamamen çıkarman maalesef mümkün değil. Müşteri hizmetlerini arayıp modemimi Bridge moda almanızı istiyorum diyin. Yüzde 90 karşınıza çıkan call center elemanı bunu anlamayacaktır ama talebinizin bölge Telekoma iletilmesini isteyin. Yapmazlarsa hergün arayın. Ben 10 gün sonunda derdimi anlatabilmiştim. Olmadı bölge Telekoma gidip gpon/fiber teknik birimine iletin. İşlemin tamamlanması bir dk sürüyor. Bridge mod aktif olunca Tilginin www ışığı kırmızı olacak. O zaman tilginin arkadaki Lan D ayağından elinizdeki asusun wan ayağına cat 6 yada cat 5 ile çıkarsınız. Asusa ppoe seçip kullanıcı adı ve şifreyi girince işlem tamamdır. Siz Bridge moda alın ben istediğiniz zaman yardımcı olurum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • drdogan79 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben yaptım hem de iki modemle ama bridge modu felan gerek kalmadı. Nasıl oldu bilmiyorum ama oldu:) yapamayanlara yardımcı olurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samtiger kullanıcısına yanıt
    pppoe bilgilerini girdiniz mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Data

pppoe bilgilerini girdiniz mi?

yok asus için otomatik ip seçiyorsunuz, tplink için de dhcp mi ne vardı onu kapalı yapıyorsunuz daha sonra her ikisi için de ip çakışmasını engellemek için routerin ipsini değiştiriyorsunuz örneğin 192.168.1.1 di benim ikisi de. bunlardan routerinkini 192.168.2.1 olarak değiştirdim. sonra ethernet kablosu ile modemleri bağladım işlem tamamdır
    Yaptığınız şey asus modemi ya repeater olarak yada AP olarak kullanmak olmuştur. Ağınızı yöneten hala tilgin router. Dış ipyi tilgin alıyor bu durumda.Bridge modda tilginin enerji tüketmek dışında bir fonksiyonu kalmıyor. Bu durum İşinizi gördüyse ne âlâ. Ha şu var eğer fiber değilde vdsl abonesi iseniz zaten istediğiniz modemi kullanırsınız diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drdogan79 -- 5 Ağustos 2017; 0:34:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: drdogan79

Yaptığınız şey asus modemi ya repeater olarak yada AP olarak kullanmak olmuştur. Ağınızı yöneten hala tilgin router. Dış ipyi tilgin alıyor bu durumda.Bridge modda tilginin enerji tüketmek dışında bir fonksiyonu kalmıyor. Bu durum İşinizi gördüyse ne âlâ. Ha şu var eğer fiber değilde vdsl abonesi iseniz zaten istediğiniz modemi kullanırsınız diye düşünüyorum.

malesef fiberim hocam..
    bir şey daha sormak istiyorum hocam,

Şimdi ben ortadaki odada 2 tane telefon prizi var onlardan birini ethernet fiber prizime cevireceğim. bir tane aldım yanlısıkla cat6 almısım cat5 kablosu ile uyuşmadı

http://networksepeti.com/utp-cat-5e-rj45-keystone-jack?gclid=EAIaIQobChMImKriy8e-1QIVDT4bCh05JwJ9EAQYBCABEgJx_PD_BwE

bundan mı alıp fiber prizi yapacağım? ortadaki odaya şu tilgin modemi kurarsam belki iki tarafa da yetecek kadar cekebilir
    Geriye uyumlu diye biliyorum cat 5 hızında çalışacaktır muhtemelen ayrıca tilgin yerinde kalsın siz diğer cihazı ucuna takın cat6 jack alın veya direk bağlayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Data -- 5 Ağustos 2017; 1:4:12 >
    Arkadaşın kullandığı yöntemde 2 tane nat çalıştığı için bir gecikme oluşur mu? Bridge e göre

dediğinizi tam olarak bilmiyorum ama teknik olarak şunu söyleyebilirim: sizin modeminize binanızda bulunan santralden bir adet fiber/cat6 ile gelip bir prize ulaşıyorlar. modemi taşımak için,aşağıdan gelen fiber/cat6 yıda taşımanız lazım gibime geliyor. ethernet priz yaptığınız zaman aşağıdan gelen prizle taşınıyor oluyorsa onu bilmiyorum.
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    ev modem mağazasına dönmüş.ayrıca bu haliyle webde gezerken çok birşey hissetmeyebilir ama oyun oynarken sıkıntı yaşayabilir.tilgin--tp link--asus.
    halbuki elindeki asus oldukça yeterli. bridge bu iş için en uygun seçenek.
  • Şuan şöyle ki tplinki kapattim sadece Asus ile kıyaslamak için kurmustm Asus daha iyi geldi. Şuan Asus ve tilgin açık ama tilginin de wifisini kapattım zaten iki wifi sinyal çakismasi parazitlenme vs yapar diye düşündum. Şuan ki düşüncem ortadaki odaya Cat 5 priz kurup tilgin modemi o odaya çekmek. Orta odada olduğu için iki odaya yeterli olur diye düşünüyorum inşallah da olur. Çünkü Asus da pek çare olmadı. Uçtaki odaya pek cekmiyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.