Şimdi Ara

SU SOGUTMA VE MECBURI MOD (bol resimi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yaklasik 2 yildir kullanmakta oldugum sistemimi asiri gurultuden dolayi su sogutma ile sogutma karari aldim,formdaki arkadaslarin bilgi ve tecrubelerinden faydalanarak iyi kotu bi sisteme karar verdim.
    oncelik le 1 adet pompa ,1 adet 360 lik radyator ,1 adet 120 lik radyator bunlarlada cpu,2 adet mofset, guney ve kuzey koprulerini sogutmak istiyorum.
    bloklari;EK watercooling ,pompayi:AquaStream XT USB 12 Volts - Version Advanced ,rekorlar sIkmatik,hortum tercihim 8mm silikon uv duyarli siyah ve beyaz olarak ismarladim,radyotorler ise Doc pro olarak sectim. Iyi bi modcu sayilmam ama radyotorler icin biraz kesip bicmek gerekecek.bunuda sizlerin onerilerini degerlendirerek gerceklestirmeyi dusunuyorum.

Iste benim pc nin simdiki hali:

• ,,,

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: strasbourg

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Bunlarda kullanacagim bloklar: toplam 5 adet 2 mofset,kuzeyve guney kopru bloklari ve cpu bogu. bloklar cok guzel gorunuyor iscilik mukemmel :)

• quote:

Bu mesaj silindi.
    Benim kendi sistemimde cosmos s kasa bulunmakta üst tarafa 360 radyator rahatlıkla sıgıyor ama ben delikli palakaları kestim. Senın cosmosun duz modeli bu yüzden 360 lık yadyator için kasanın üst tarafındaki 3 cü göz için kasayı kesmen lazım. Ayrıca radyator olarak tabi senin seçinim onceliki ama 240 lık alıp alt tarafdaki hard disk kutularının alt sırasını keserek oraya sığdıra bilirdin ama tabi fazla kesmicem dersen sadece 120 radyator koyacagın yerdeki delikli plakayı kesmen iyi olur hava akımı için. Parçalar güzel pompan birazdaha kuvetli olsa veya 2. bir pompa daha bulursan ekran kartlarınıda sistme katman gayet güzel olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeqh

Benim kendi sistemimde cosmos s kasa bulunmakta üst tarafa 360 radyator rahatlıkla sıgıyor ama ben delikli palakaları kestim. Senın cosmosun duz modeli bu yüzden 360 lık yadyator için kasanın üst tarafındaki 3 cü göz için kasayı kesmen lazım. Ayrıca radyator olarak tabi senin seçinim onceliki ama 240 lık alıp alt tarafdaki hard disk kutularının alt sırasını keserek oraya sığdıra bilirdin ama tabi fazla kesmicem dersen sadece 120 radyator koyacagın yerdeki delikli plakayı kesmen iyi olur hava akımı için. Parçalar güzel pompan birazdaha kuvetli olsa veya 2. bir pompa daha bulursan ekran kartlarınıda sistme katman gayet güzel olacaktır.

Alıntıları Göster
    Anlatmak istediğim buydu

• quote:

Anlatmak istediğim buydu

Alıntıları Göster
    Blok seçimin çok iyi olmuş hocam.

Kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: qpcole

Blok seçimin çok iyi olmuş hocam.

Kolay gelsin

Alıntıları Göster
    Bitmiş halini görelim abi:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: old_hand

Bitmiş halini görelim abi:)

Alıntıları Göster
    YENIDEN SELAMLAR
    sistemi tek tek soktum ve bloklari anakartin uzerine taktim,yarin vaktim olursa kasayi kesmeye basliycam,dapzar arkadasinda uyarisini goz onune alip kasanin uskismini kesecem ve 360 lik radyatoru kasanin us kismina monte edecegim! 120 lik radyatoru ise kasanin on kismina koymayi dusunuyorum,kasanin alt kismina ise ilerde sli bloklari sogutmak istedigim ikinci loop icin 240lik bi radyotor daha monte etmeyi dusunuyorum

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    umarım hortumlar ekran kartını engellemez...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xinator66

umarım hortumlar ekran kartını engellemez...

Alıntıları Göster
    slm
    orcun-jazz:umarım hortumlar ekran kartını engellemez...

Aynen soyledigin gibi ,guney koprusundeki bloc striker 2 formula icin olmasina ragmen,kutu iceriginde de ekstradan bi blok kapagi var onunla dahi hortumlar ve rekorlar ikinci ekran kartini engelledi.Bu yuzden ekran kartinin fan muhafazasinin bi kismini kestimyine olmadi ek waterbloclarini siddetle kiniyorum.simdi 2 adet de ekran karti icin blok ve bir adet 240lik radyator siparisi verdim.simdi tek korkum tek bir pompa 7 adet bloku soguta bilecek mi?ikinci pompayi su an alamiyorum ilerde eklemeyi dusunuyorum zaten bucceyi oldukca astik.

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Gelelim bugunku yaptiklarimiza:bol kesim bicim isi yaptim
    kasanim ust tarafina 360 lik radyator gelecek sekilde kestim,guc kaynaginin altinda kalan acikliktam olarak guc kaynaginin faninin karsisina gelmedigi icin orasinida genislettim ,isinmaya sebebiyet vermesin diye, harddisk yuvalarinin oldugu bolumu tamamen iptal ettim.kasanin onune gelen kisma 120 lik bir radyotor gelecek sekil kestim uzerine gecen pilastik kaplamayida kestim ,kasanin alt kisminida240 lik bir radyator gelecek sekil kestim:iscilik vasat ama gozukmeyecek yerler pek onemli degil yani

kasanin ust kismi

Bu da radyator ve fanlari taktiktan sonra:

Kasanın ön kısmı:

• quote:

slm

Aynen soyledigin gibi ,guney koprusundeki bloc striker 2 formula icin olmasina ragmen,kutu iceriginde de ekstradan bi blok kapagi var onunla dahi hortumlar ve rekorlar ikinci ekran kartini engelledi.Bu yuzden ekran kartinin fan muhafazasinin bi kismini kestimyine olmadi ek waterbloclarini siddetle kiniyorum.simdi 2 adet de ekran karti icin blok ve bir adet 240lik radyator siparisi verdim.simdi tek korkum tek bir pompa 7 adet bloku soguta bilecek mi?ikinci pompayi su an alamiyorum ilerde eklemeyi dusunuyorum zaten bucceyi oldukca astik.

hadi ya =( pf üzüldün bak.. ekran kartınıda kesmissin...
    neyse artık umarım bi çaresini bulursun
    sabırsızlıkla çalışmalarının devamını bekliyorum kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Xinator66

quote:

slm

hadi ya =( pf üzüldün bak.. ekran kartınıda kesmissin...
    neyse artık umarım bi çaresini bulursun
    sabırsızlıkla çalışmalarının devamını bekliyorum kolay gelsin..

Alıntıları Göster
    Usta güzel olmuş. Strasbourg, güzel şehir, eğer nickname'in oradan geliyorsa... Onun dışında ekran kartının soğutucusunu kesmen hiç güzel olmamış. Çünkü o borular hava akıını kesecektir. Aman kartları yakma. Bende de amp2 si var o kartın. Aslında soğutması gayet güzel. Ben çift ekran kullanıyorum ve ful yük altında 70dereceyi geçmiyor... Hadi neyse fazla uzatmayayım. Güzel gidiyor güzel...

• quote:

Orijinalden alıntı: ata326

Usta güzel olmuş. Strasbourg, güzel şehir, eğer nickname'in oradan geliyorsa... Onun dışında ekran kartının soğutucusunu kesmen hiç güzel olmamış. Çünkü o borular hava akıını kesecektir. Aman kartları yakma. Bende de amp2 si var o kartın. Aslında soğutması gayet güzel. Ben çift ekran kullanıyorum ve ful yük altında 70dereceyi geçmiyor... Hadi neyse fazla uzatmayayım. Güzel gidiyor güzel...

Alıntıları Göster
    Böyle bir kasaya böyle bir işçilik hiç yakışmamış doğrusu. Sivri köşeleri bari tıraşlayıp, çapakları eğeliyerek biraz olsun düzeltebilirsin.
    Ayrıca fanların konumu yanlış. Radyatörü kasaya yaslayıp, fanları alttan radyatöre üfleyecek şekilde konumlandırırsan, daha güzel netice alırsın.
    Kolay gele..

• quote:

Orijinalden alıntı: AMFİBİ

Böyle bir kasaya böyle bir işçilik hiç yakışmamış doğrusu. Sivri köşeleri bari tıraşlayıp, çapakları eğeliyerek biraz olsun düzeltebilirsin.
    Ayrıca fanların konumu yanlış. Radyatörü kasaya yaslayıp, fanları alttan radyatöre üfleyecek şekilde konumlandırırsan, daha güzel netice alırsın.
    Kolay gele..

Alıntıları Göster
    Selamlar,
    oncelikle uyari ve elestirileriniz icin tesekur ediyorum! Boyle bir kasaya boyle bir iscilik yakismadi son derece haklisiniz , ama elimden bu kadari geliyor birde vakit problemim var basliktada belirttigim gibi benimkisi mecburi mod fanlarin konumuna gelince arabalarda bu sekil duruyor bana bu sekliyle daha mantikli geldi ama tecrubem olmadigi icin sizin uyarinizida goz onunde tutacagim.

Ekran kartini kestim olmadi zaten 2 adet 260 gtx ek-waterblok ismarladim zaten toplam 7 blok oldu simdi tek pompa yetersiz gelir diye korkuyorum ama simdilik ikinci bir pompa almayi dusun muyorum.

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    slm bu ek su bloklarını nerden sipariş ediyorsunuz ve kendi anakartıma göre su bloklarına nereden ulaşabilirim bir bilginiz varmı
    anakartım: asus maximus II formula
  • quote:

Orijinalden alıntı: rog maximus

slm bu ek su bloklarını nerden sipariş ediyorsunuz ve kendi anakartıma göre su bloklarına nereden ulaşabilirim bir bilginiz varmı
    anakartım: asus maximus II formula

Alıntıları Göster
    slm
    liviera ben bu bloklari asagidaki adresten aldim, Turkiyede varmi yok mu bilmiyorum

http://www.docmicro.com/categories/watercooling.php

senin anakartina uygun bloklarda sunlar:

http://www.coolingconfigurator.com/step1_complist

umarim faydali olur!

• quote:

slm
    liviera ben bu bloklari asagidaki adresten aldim, Turkiyede varmi yok mu bilmiyorum

http://www.docmicro.com/categories/watercooling.php

senin anakartina uygun bloklarda sunlar:

http://www.coolingconfigurator.com/step1_complist

umarim faydali olur!

Alıntıları Göster
    teşekkür ederim arkadaşım baya pahalıymış kargo falan derken uçup gider

• quote:

Orijinalden alıntı: rog maximus

teşekkür ederim arkadaşım baya pahalıymış kargo falan derken uçup gider

Alıntıları Göster
    Pompa seni gerçekten zorlicak gibi kesim işlerinde bari basit zımpara ile kenarları alsaydın güzel olurdu tabi kasada gözükmicek birde anakart monte ederken kasa içindeki aliminyum kırıkların iyice temizlendiğinden emin ol sakat bir durum oluşturmasın.
  • quote:

Pompa seni gerçekten zorlicak gibi kesim işlerinde bari basit zımpara ile kenarları alsaydın güzel olurdu tabi kasada gözükmicek birde anakart monte ederken kasa içindeki aliminyum kırıkların iyice temizlendiğinden emin ol sakat bir durum oluşturmasın.

Alıntıları Göster
    Selamlar

Sipparis ettigim parcalar geldi,kasanin altkismini keserek 240 lik radyatoru yerlestirdim.Uzerine bir izgara koyarak bompa icin yer kazandim pomompayida oraya monte ettim.

Bunlar da VGA bloklar.

Burdada ana kartin geldigi son durum var, cok agir oldu vinc gerekebilir

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.