Şimdi Ara

Su sebili nasıl temizlenir (koku var)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
3
Favori
118.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kışın pek kullanılmayan ve içine şeker atılmış sebil koku yapıyor. Çıkartabildiğimiz kısımlarını (üst tarafta) söktük temizledik ama koku hala var.
    Nasıl temizleyelim?

• Özel sıvısı var onla temizliyorsunuz ama biz hiç o sıvıyı kulanmadık çünkü evde her ay babam söker temizler bu yüzden asla koku olmuyordu,

babam şu şekilde temizliyor,bütün her şeyini söküyor içinde ne varsa onları bir gün deterjanlı suya yatırıyor ve içinden mutfak için kulandıgımız yag çözücü ile suyu karıştırıp 1-2 saatde onu bekletip sonra tam 5 adet 19 litreliik (merak etmeyin bu 5 adet 19 litrelik su belediye suyu paralı su degil) suyu içinden geçirerek duruluyor en son 19 litrek suyuda altta yada arkada tam boşalt vanasını açarak boşaltıyor koku falan kalmıyor.
  • bununla ilgili daha önceden açılmış bir konu vardı . servislerde 1 lira gibi bi rakama satılan tozlar varmış.http://forum.donanimhaber.com/m_30300505/mpage_1/key_sebili//tm.htm#30568341
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fliz35

Özel sıvısı var onla temizliyorsunuz ama biz hiç o sıvıyı kulanmadık çünkü evde her ay babam söker temizler bu yüzden asla koku olmuyordu,

babam şu şekilde temizliyor,bütün her şeyini söküyor içinde ne varsa onları bir gün deterjanlı suya yatırıyor ve içinden mutfak için kulandıgımız yag çözücü ile suyu karıştırıp 1-2 saatde onu bekletip sonra tam 5 adet 19 litreliik (merak etmeyin bu 5 adet 19 litrelik su belediye suyu paralı su degil) suyu içinden geçirerek duruluyor en son 19 litrek suyuda altta yada arkada tam boşalt vanasını açarak boşaltıyor koku falan kalmıyor.

Babanıza söyleyin mutfakta kullandığınız yağçöz vs yi içtiğiniz suya yaklaştırmasın. İstediğiniz kadar durulayın yağçözü çıkaramazsınız. En doğal olanı sirke-su karışımıdır, yosunlamamışsa kesin işe yarar, yosunlanmışsa plastik aksamı çizmeden temizleyin, çizikler bakteri üremesi için idealdir.

• bu tozun servis dışında satıldığı bir yer var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: teme

quote:

Orjinalden alıntı: Fliz35

Özel sıvısı var onla temizliyorsunuz ama biz hiç o sıvıyı kulanmadık çünkü evde her ay babam söker temizler bu yüzden asla koku olmuyordu,

Babanıza söyleyin mutfakta kullandığınız yağçöz vs yi içtiğiniz suya yaklaştırmasın. İstediğiniz kadar durulayın yağçözü çıkaramazsınız. En doğal olanı sirke-su karışımıdır, yosunlamamışsa kesin işe yarar, yosunlanmışsa plastik aksamı çizmeden temizleyin, çizikler bakteri üremesi için idealdir.

Çok doğru,deterjan kullanması da,yağ çözücü kullanması da çok sakıncalı.Yarar umarken zarar görüyorsunuz.5 değil 50 damacana su geçirseniz gitmez.

• arkadaşlar ben sucuyum deterjan falan kullanmayın lütfen (klor) kullanabilirsiniz koku kalmayacaktır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Su sebilleri neden koku yapar?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sirkeli su etkili olabilir.
  • Klor belli bir oranın üzerinde çok tehlikeli kanser yapıcı bir madde...Çok az kullanılması lazım...Daha önce yazdım. Bir kova yada bir teneke suya ( 15-20 Lt ) sadece 1 yemek kaşığı çamaşır suyu katın o kadar yeterli fazlasına gerek yok...Bu su ile sebili ve istediğiniz her yeri mutfağı, banyoyu, evin her köşesini silip temizleyiniz..Canlı bir tek mikrop ve bakteri bırakmıyor.. Sebilde kokuyu oluşturan canlı kalıp devamlı çoğalan bakteriler...Mikroplar... Biliyorsunuz.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 31 Ağustos 2009; 6:10:30 >
  • Ben iki ayda bir sebili tamamen boşaltıp 2 lt üzüm sirkesi, üstünede su koyup 2-3 saat bekletiyorum. Sonra musluklardan ve arka tahliye tapasından 6-7 kez boşaltıp tekrar dolduruyorum (aynı sirkeli su). Son olarakta musluk suyu ile sirke kokusu gidene kadar tekrar doldurup boşaltıyorum. Tertemiz oluyor, kokuda kalmıyor Sağlıkla kalın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esman -- 2 Eylül 2009; 17:45:05 >
  • Servise verip temizletin bence.Herhangi bir sorunu varsa tamir ederler.30-50 ytl arası servis ücreti.Ben 1 ay önce yaptırdım koku var diye.İçini açıp temizlemişler.İçinde boru degişimide yapılmış.Sanırım 45 lira vermiştim.Sakın ha çamaşır suyu veya yag çözücü ile temizlemeyin.Hergün içilen su bu dikkatli olmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: esman

Ben iki ayda bir sebili tamamen boşaltıp 2 lt üzüm sirkesi, üstünede su koyup 2-3 saat bekletiyorum. Sonra musluklardan ve arka tahliye tapasından 6-7 kez boşaltıp tekrar dolduruyorum (aynı sirkeli su). Son olarakta musluk suyu ile sirke kokusu gidene kadar tekrar doldurup boşaltıyorum. Tertemiz oluyor, kokuda kalmıyor Sağlıkla kalın

Bu tarz işlerde elma sirkesi kullanmak daha iyi sonuç verir.
  • @bobita

İki tip sirkeninde asit derecesi aynı olduğu (%4-5) ve daha ucuz olduğu için ben üzüm sirkesini tercih ettim. Üzüm sirkesinin sebilde yaptığı temizliği de 2 ay ve sebilde bir koku olmadan kullanabiliyorum. Ayrıca eşim ve pek çok tanıdığım sebze ve salataları yıkadıktan sonra üzüm sirkeli su içinde tutup dezenfekte ediyorlar.

Elma sirkesinin daha iyi sonuç verdiğini yazmışsınız, bunu yapan elma sirkesinde farklı ne var? ve daha iyi sonuç nedir?

Eğer sebilde, sözgelişi 3-4 ay kullanım gibi anlamlı bir zaman farkı ile kokusuz bir temizlik sağlayacaksa bundan sonra elma sirkesi kullanmayı düşünebilirim. Sağlıkla kalın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esman -- 3 Eylül 2009; 13:12:03 >
  • Burada anlattıgım yöntem bir çok hastanelerde , laboratuarlarda kullanılan en etkili mikrop, bakteri temizleme yöntemilerinden biri..... Çamaşır suyuda Hipo Sülfitin sulandırılmış , seyreltik şekli...Ve zehirli bir madde..İçilmesi halinde korkunç acılı ölümlere neden oluyor.....Yazımda ...çamaşır suyu ile yıkayın temizleyin diye bir cümle yok....20 Lt yada 15 Lt suda 1 yemek kaşığı çamaşır suyu katılması binde kaçlık bir seyreltik oluşturur ?....Karar , tercih, para , en önemlisi saglık sizin.... Sonuçta sirkede mikrop öldürücü bir madde....Çamaşır suyu tehlikeli diyene sirke uygun...Burada fikir alışverişi yapıyoruz...Karar sizin....Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 5 Eylül 2009; 21:27:01 >

• İkisi de aynı işi görür bu anlamda farkları yoktur,sadece üzüm sirkesinin tat ve kokusunun daha baskın olması nedeniyle bu tarz işlerde elma sirkesi tercih edilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Burada anlattıgım yöntem bir çok hastanelerde , laboratuarlarda kullanılan en etkili mikrop, bakteri temizleme yöntemilerinden biri..... Çamaşır suyuda Hipo Sülfitin sulandırılmış , seyreltik şekli...Ve zehirli bir madde..İçilmesi halinde korkunç acılı ölümlere neden oluyor.....Yazımda ...çamaşır suyu ile yıkayın temizleyin diye bir cümle yok....20 Lt yada 15 Lt suda 1 yemek kaşığı çamaşır suyu katılması binde kaçlık bir seyreltik oluşturur ?....Karar , tercih, para , en önemlisi saglık sizin.... Sonuçta sirkede mikrop öldürücü bir madde....Çamaşır suyu tehlikeli diyene sirke uygun...Burada fikir alışverişi yapıyoruz...Karar sizin....Saygılarımla...

Ben de bu nedenle asla çamaşır suyu kullanmayın diyorum zaten.
    Ayrıca hastanelerde de dezenfektan olarak daha farklı maddeler kullanılır,çamaşır suyu kullanılmaz.

• Sirke - Klorak seçeneğini bir kenara bırakınız...

Su sebili temizliği için Arçelik-Beko servislerinden 1.5 TL. gibi çok ucuz bir rakama satın alabileceğiniz Divomil RD adlı minik vakumlu paketin ön-arka resmi aşağıdadır.

Servis yetkilisinin bana anlattığına göre; öncelikle damacanayı çıkarıp içeride kalan suyu iki çeşme ve arka tapadan tamamen boşaltıyoruz. Divomil paketini açıp yukarıdan su kazanının içine bir parça sıvayıp kazanın temizlenmesi sağlıyoruz. Kalanını da su dağıtım deliklerine boşaltıyoruz. Damacanayı tekrar takıyoruz. İçerisi dolunca yeniden aynı boşaltma işlemini tekrarlıyoruz. Bir damacana dolusu çeşme suyunu bu şekilde boşaltmak ve sonra içme suyu takmak en iyi yol. Bir temizlikte sadece 1 paket kullanıyoruz! 6 ayda bir temizlik yapıyoruz. Olay bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franko -- 3 Kasım 2012; 22:47:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: franko

Sirke - Klorak seçeneğini bir kenara bırakınız...

Su sebili temizliği için Arçelik-Beko servislerinden 1.5 TL. gibi çok ucuz bir rakama satın alabileceğiniz Divomil RD adlı minik vakumlu paketin ön-arka resmi aşağıdadır.

Servis yetkilisinin bana anlattığına göre; öncelikle damacanayı çıkarıp içeride kalan suyu iki çeşme ve arka tapadan tamamen boşaltıyoruz. Divomil paketini açıp yukarıdan su kazanının içine bir parça sıvayıp kazanın temizlenmesi sağlıyoruz. Kalanını da su dağıtım deliklerine boşaltıyoruz. Damacanayı tekrar takıyoruz. İçerisi dolunca yeniden aynı boşaltma işlemini tekrarlıyoruz. Bir damacana dolusu çeşme suyunu bu şekilde boşaltmak ve sonra içme suyu takmak en iyi yol. Bir temizlikte sadece 1 paket kullanıyoruz! 6 ayda bir temizlik yapıyoruz. Olay bu kadar.

Siz nasıl aldınız bilemiyorum ama hem piyasada fazla yok hem de tanesi için 10 TL diyorlar Divomil RD için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PANGEA2 -- 6 Aralık 2012; 22:53:46 >

• slm
    zannedersem 2012 ekim ayında 5 TL ye almıştım.
  • Sirkeyi neden boşa atıyorsunuz ki, bakterilerin can düşmanıdır bana göre. Hem de son derece sağlıklı.
    Benim kulağım iltahap yaptığında dr. bana sirkeli su verdi, kulağıma damlatayım diye. İltahap diye bir şey bırkmıyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.