Şimdi Ara

Klorlu Su (Musluk Suyu) İçiyorum Bir şey Olmadı Diyenler Okusun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
16.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • https://forum.donanimhaber.com/aritma-cihazi-ariyorsun-ve-kafan-karisti-degil-mi--152399899

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 22 Mart 2024; 15:32:59 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Musluk suyundaki klor, su kaynaklarının dezenfekte edilmesi için eklenen bir kimyasaldır. Ancak bazı kişiler, klorlu suyun sağlığa zararlı olup olmadığı konusunda endişelenmektedir.

Klorlu Su İçilir mi?

Klorun güvenli düzeylerde kullanılması durumunda musluk suyu içmek genellikle güvenlidir. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), içme suyundaki klorun maksimum kabul edilebilir seviyesini 5 miligram/litre olarak belirlemiştir.

Sudaki Klor Ne Kadar Zamanda Uçar?

Musluk suyundaki klor tipik olarak oda sıcaklığında birkaç saat içinde buharlaşır. Kaynatma işlemi kloru daha hızlı uzaklaştırabilir.

Klorlu Su İçilirse Ne Olur?

Yüksek seviyelerde klorlu su içmek aşağıdakiler de dahil olmak üzere sağlık sorunlarına neden olabilir:

• Mide bulantısı
    • Kusma
    • İshal
    • Solunum problemleri

Bununla birlikte, musluk suyunda tipik olarak bulunan klor seviyeleri genellikle bu sorunlara neden olacak kadar yüksek değildir.

Sudaki Klor Nasıl Temizlenir?

Musluk suyundaki kloru gidermenin birkaç yolu vardır:

• Suyu oda sıcaklığında birkaç saat bekletin.
    • Suyu kaynatın.
    • Aktif karbon filtresi kullanın.

Klorlu Su Kaynatılırsa Ne Olur?

Kaynatma, sudaki kloru gidermek için etkili bir yöntemdir. Ancak, kaynatma işlemi ayrıca suyun tadını değiştirebilir ve besin değerlerinden bazılarını yok edebilir.

Sonuç

Musluk suyundaki klorun güvenli düzeylerde kullanılması durumunda, içmek genellikle güvenlidir. Bununla birlikte, yüksek seviyelerde klorlu su içmek sağlık sorunlarına neden olabilir. Suyunuzdaki klor seviyesinden endişe ediyorsanız, aktif karbon filtresi kullanabilir veya suyu kaynatabilirsiniz. Ancak kaynatma işleminin suyun tadını değiştirebileceğini ve besin değerlerinden bazılarını yok edebileceğini unutmayın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Suyada para verecek olursak hiç yaşamayalım biz suda pahalanmış zaten ucuz ne kaldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: 24062018

Suyada para verecek olursak hiç yaşamayalım biz suda pahalanmış zaten ucuz ne kaldı
    Gelecekte su ile ilgili gerginlikler yaşanacaktır. Hatta bir savaş da çıkabilir diye düşünüyorum.

Yarı kurak iklim kuşağında bulunan Türkiye'de kişi başına düşen kullanılabilir su miktarı 1.519 metreküp. Bu durum Türkiye'nin su stresi çeken ülkeler arasında yer almasına neden oluyor. Türkiye'de 2030 yılı itibariyle kişi başına düşen su miktarının ise 1100 metreküpe düşmesi bekleniyor. Bu durum Türkiye'nin su fakiri ülkeler arasına girebileceği anlamına geliyor.

suya yüksek paralar ödeyen ülkeler olduğu biliniyor şehir efsanesi değilse tabi ki :)

• ekmeğini kazanmaya çalışıyorsun eyw bişey demiyorum da 2400 tl den 1500 tl ye düşmüşsün ama yine de yüksek bu ülke için lükse kaçıyor böyle ürünler millet karnını zor doyurıyor böyle şeyleri düşünme aşamasına gelene kadar... zenginlere milleti sömürene yönelik senin bu alet bu forumda zengin ne arar :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: 24062018

ekmeğini kazanmaya çalışıyorsun eyw bişey demiyorum da 2400 tl den 1500 tl ye düşmüşsün ama yine de yüksek bu ülke için lükse kaçıyor böyle ürünler millet karnını zor doyurıyor böyle şeyleri düşünme aşamasına gelene kadar... zenginlere milleti sömürene yönelik senin bu alet bu forumda zengin ne arar :D
    bizim hedefimiz sağlıklı suya ulaştırmak pahalı mı internet piyasasına göre pahalı ama şu da var ebay ve amazonda 100 dolara satılan filtreyi de biz 250 liraya satabiliyoruz. bizim sattığımız ürünler dünya genelinde kabul görmüş NSF ve FDA onaylı filtreler satıyoruz. pH lı Alkali su ihtiyacı olan aileler alıyor hocam
  • Klor uçucu değil mi? şebeke suyundaki klor kaç saatte suyu terk ediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jony_Turk

Klor uçucu değil mi? şebeke suyundaki klor kaç saatte suyu terk ediyor
    Klorun sudan uçmasını kaç gün bekleyeceğiz. Göle su gelinceye kadar kurbağanın gözü patlar ama 200 dereceye yakın bir ısıda kaynatırsan klor anında uçar bu seferde soğuması bir sorun hocam bunlarla bu tür işlemlerle bu devirde kimse uğraşmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Su sebilleri neden koku yapar?
    4 yıl önce açıldı
    PASLI SU İÇEN ARKADAŞA NE OLDU?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • peki hocam musluktan klorlu suyu damacanaya doldurup bikaç saat ya da bir gece boyu üzerini bezle kapatıp klorun tamamen uçmasını beklesek, sonrasında bu suyu içsek herhangi bir zararı var mıdır?
    musluktan en temiz su bu şekilde elde edilir diyor birçok çevre mühendisi arkadaşım, haklılar mı?
  • ben 1-2 ay önce şofbeni su tesisatına bağlayan paslanmış vanayı çekerken patlattım ondan öncesine kadar musluk suyu içiyodum tadı şuan ki kadar rahatsız etmiyodu beni güzeldi her neyse tesisatçı geldi yeni vana taktı etrafını lastik bantla çevreledi şimdi musluk suyunu klor mu kireç mi onu da tam çözemedim tadını hiç beğenmiyorum suyu içerken ağır akışkan bi tat geliyo ve öksürmeme neden oluyo arıtıcı falan mı almak gerekiyo şimdi 50-100 liralıklar'da işimi görürmü emin değilim tam arıtmazsa para çöpe gitcek
  • Nicki MinajLele Pons kullanıcısına yanıt
    hocam 50 liraya arıtma mı olurmuş.
    1000 lira civarında doğru düzgün arıtmalar
  • 2 damacanaya doldur suyu 1 gun dinlenir iç. Sonra dönüşümlü olarak kullanmaya başla illa çeşme suyu içeceksen.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.