< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bahadir90 -- 18 Şubat 2021; 22:5:56 > |
MANYETIK KIREÇ ÖNLEYICILER HAKKINDA BILINMESI GEREKENLER. GERÇEK Mİ, EFSANE Mİ?

-
-
Manyetik alanın
şebekenizdeki suyla
veya benzer şekilde ara sıra konusu geçen;
aracınızdaki yakıtla
bilimum "manyetik malzeme" olmayan herhangi bir şeyle
etkileşimi olmaz.
( Extra bilgi: Su ve yakıt gibi şeyler manyetik malzeme değildir, zaten manyetik alandan etkilenmez.)
Bu ürünlerin tamamı üçkağıt.
Zerre kadar etkisi olsa
benzer alanlarda (su/kombi/kazan/çamaşır makinası üreticisi/yakıt/otomotiv/enerji tesisleri) çalışan on binlerce firmadan en az biri fabrikada takardı değil mi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 22 Eylül 2019; 20:14:8 > -
2-3 haftalık gözlemlerim sonucunda Manyetik Kireç önleyicilerin işe yarayıp yaramadığını yazacağım. Evet, hazır mı konuyu merak edenler? Sonucu merak eden konuya buradayım yazsın :) -
Çamaşır ve bulaşık makinesi için almayı düşünüyordum. Konuyu takipteyim. Youtube'da bir video var işe yaradığı söylenmiş ama bizim suların kirecine etki eder mi bilmiyorum. -
Elektrik elektronik ve manyetik alanlar ile ilgili tahsil yapmama rağmen manyetik alanın manyetik alandan etkilenmeyen nesnelerde nasıl etki yapacağını bilmiyorum. Geçen ay bulaşık makinesi için arçeliğin kendisinin sattığı manyetik kireç önleyicisini aldım. Lütfen bu aletler safsata çıkmasın yoksa alay konusu olurum. 90 lira verdim o alete. -
Var mı 35 günlük kullanım sonucunu bekleyen? :) -
Ben takipteydim bekliyorum :)quote:
Orijinalden alıntı: Bahadir90
Var mı 35 günlük kullanım sonucunu bekleyen? :) -
Evet -
Evet ama bayağı zaman geçmiş artık bir netice olmalı. -
-
Son durum nasil Bahadir Bey, bir sonuca ulastiniz mi, paylasir misiniz lutfen?quote:
Orijinalden alıntı: yolte
Ben takipteydim bekliyorum :)
Alıntıları Göster -
-
200 TL lik "mıknatıslarını"
çamaşır makinasının "plastik" su girişi hortumundan söküp
Buzdolabına magnet yapmış.
Bu şekilde daha yararlıymış... -
Son durum nedir paylaşırmısınız ? -
Arkadaşlar foruma çok girmediğim ve o dönemde pek ilgi olmadığı için yorumları geç farkettim kusura bakmayın.
Lafı çok uzatmak istemiyorum. Bu Ürünü 8 ay önce aldım. İngilizce makaleler dahil birçok araştırma yaparak aldım.
Açıkçası aldığıma pişman oldum. Gözle görülür hiçbir fark yok gibi. Yorum yapması bile çok güç gerçekten çünkü tamamen işe yaramaz da denilemiyor aslında ama işe yarıyor da denilemiyor. Örneğin musluk başlıklarında aynalarda vb. yüzeylerde temizlik yapılmazsa 1 ay içinde kireç tabakası ile kaplanıyor yine her yer. Amma ve lakin sanki kirecin tutunma gücü zayıflamı? gibi temizlik yaparken bulaşık teliyle 1 kere azıcık ovmayla sökülüyor. Bunun dışında banyodaki tuvaletteki plastik kovalarda kirecin dibe çöktüğünü ve kova yüzeyinde çok az kalıntı bıraktığını görüyorum. İnanın ben çözemedim. Çok az da olsa tutunma konusunda etkisi var gibi ama 200 TL verilip alınacak bir performans yok gibi. Aslında asıl performansı ortaya çıkarmak için bir yol var ama denemeye cesaret etmek lazım.
Öyle ki satıcı iddia etmişti bulaşık makinemde 3 yıldır tuz kullanmiyorum diye. Bulaşıklar da kireçsiz lekesiz çıkıyor demişti. Makineyi tuzsuz birkaç kez çalıştırıp bulaşıklarda leke kalıp kalmadığına bakilabilir. Ya da bir tanıdık tesisatçı çağırıp çamaşır makinesinin rezistansina bakılıp kireç tutup tutmadığına bakilabilir.
Ayrıca çaydanlıkta su kaynatınca kireç yine dibe çöküyor ve el ile silmeyle kolayca ele geliyor ve çaydanlıktan çıkıyor. Bu aleti taktirmadan önce bunu denemediğim için bilemiyorum alet olmasa böyle çıkar miydi yoksa her yerine yapışır miydi. Deneyebilirsiniz tartirmadiysaniz.
Yani demem o ki kireç var olmaya ve yüzeylere tutunmaya devam ediyor ama kirecin tutunmasi zayıflamı? ve temizlenmesi sanki daha hızlı gibi. Sonuç olarak işe yarayip yaramadığını bile anlayamadım. O yüzden tavsiye etmiyorum diyebilirim herhalde.
-
Ben işe yaramadığı konusunda hem fikir değilim hali hazırda şuan Antalya bölgesinde miramak ürünlerinin satış ve montajını yapmaktayız birçok 90 ve 240 daire arası sitelerde çalışmalarımız var Antalya'da ve memnun kalmayıp şikayet eden hiç bir müşterimiz yok ayrıca fabrikalarlalada çalışmalarımız var HİLTON OTEL - LİMAK GRUP ÇİMENTO FABRİKALARINDA VE BASKİ ( Balıkesir atık su idaresi ) hali hazırda bu sistemi kullanan büyük firmalar ki BASKİ de Direk şehir şebeke hattında takılıdır.Daha çok endüstriyel olarak çalışıyoruz ve piyasadaki gibi hazır ürünler değil daha çok özel üretim yaptırıyoruz fabrikaya sipariş geçerek ama evsel ürünlerimizde mevcut tabiki.Yani demem o ki ben işe yaradığı konusunda kendi deneyimlerimce emin ve net konuşabilirim.şimdi çıkar biri derki ürünü pazarlamaya çalışıyor onunda canı sağ olsun :)
şöylede ufak bir liste bırakayım bu ürünü kullanan fabrikalar ve üretim hanaler ile ilgili belki arayıp sorarsınız :)
niye Balıkesir diye soracaklara firmanın fabrikası Balıkesir'de
LİMAK ÇİMENTO FABRİKASI BALIKESİR ŞUBESİ BALIKESİR
➢ LİMAK ÇİMENTO FABRİKASI ERGANİ ŞUBESİ DİYARBAKIR
➢ LİMAK ÇİMENTO FABRİKASI TRAKYA ŞUBESİ PINARHİSAR/KIRKLARELİ
➢ LİMAK Ş.URFA ÇİMENTO FABRİKASI ŞANLIURFA
➢ BORÇİM BETON SANTRALİ BİGADİÇ/BALIKESİR
➢ KAY SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ FABRİKASI BALIKESİR
➢ EÜAŞ AFŞİN-ELBİSTAN A TERMİK SANTRALİ ELBİSTAN/K.MARAŞ
➢ ALMİNA TEKSTİL SAN.TİC.A.Ş BURSA
➢ GÜMRÜKÇÜ TEKSTİL SAN.TİC.LTD.ŞTİ BURSA
➢ DİZDARLAR TEKSTİL,BOYA,APRE,PLASTİKLEME TİC VE SAN A.Ş. BURSA
➢ SARICANLAR TEKSTİL BURSA
➢ MEDEX KAĞITÇILIK BURSA
➢ ORHANELİTERMİK SANTRALİ BURS
➢ BEYAZİNCİ ÖĞRENCİ YURDU SAFRANBOLU/KARABÜK
➢ PAMUKÇU TERMAL TESİSLERİ PAMUKÇU BELEDİYESİ PAMUKÇU/BALIKESİR
➢ HELEN OTEL ÇANAKKALE
➢ HOLİDAY CLUP KUŞADASI/AYDIN
➢ ALTINKUM OTEL ORTACA/MUĞLA
➢ ERZİNCAN İLHAN OTEL DİDİM/AYDIN
➢ BALIKESİR GÖĞÜS HASTALIKLARI HASTANESİ BALIKESİR
➢ BALIKESİR ASKERİ HASTANESİ BALIKESİR
➢ ÖZEL MANİSA TIP MERKEZİ MANİSA
➢ BURSA DÖRTÇELİK ÇOCUK HASTALIKLARI HASTANESİ BURSA
➢ MERSİN ÖZEL İDARE KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BAŞKANLIĞI MERSİN
➢ MUĞLA ÖZEL İDARE KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BAŞKANLIĞI MUĞLA
➢ BİLECİK ÖZEL İDARE KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BAŞKANLIĞI BİLECİK
➢ KIRIKKALE ÖZEL İDARE KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BAŞKANLIĞI KIRIKKALE
➢ BURSA ÖZEL İDARE KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BAŞKANLIĞI BURSA
➢ BALIKESİR ÖZEL İDARE KÖYLERE KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BAŞKANLIĞI BALIKESİR
➢ DİLEKSAN KAĞITÇILIK TİC.LTD.ŞTİ BALIKESİR
➢ BİNTEPE TAVUK ÇİĞTLİĞİ BİGADİÇ/BALIKESİR
➢ AYYAVUZ EKMEK FABRİKASI DENİZLİ
➢ HCM BÜYÜKBAŞ HAYVAN ÇİFTLİĞİ BİGADİÇ/BALIKESİR
➢ SİLİFKE ÖZEL İDARE KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BAŞKANLIĞI SİLİFKE/MERSİN
➢ GÖNEN KADIOĞLU HOTEL GÖNEN/BALIKESİR
➢ YILDIZ TERMAL OTEL GÖNEN/BALIKESİR
➢ YAŞAR OTEL SULTANDAĞI/AFYONKARAHİSAR
➢ MOM HOTEL BORNOVA/İZMİR
➢ C&H HOTEL PAMUKKALE/DENİZLİ
➢ ESER PREMİUM HOTEL SPA BÜYÜKÇEKMECE/İSTANBUL
➢ ÜSTÜN DOĞAL GAZ ANKARA
➢ YILDIZ MAKİNA ANKARA
➢ KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ KASTAMONU
➢ KARABÜK KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BAŞKANLIĞI SAFRANBOLU/KARABÜK
➢ T.C GIDA TARIM HAYVANCILIK BAKALIĞI TARIMSAL ARAŞTIRMALAR VE POLİTİKALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İNCİR ARAŞTIRMA İSTASYONU ERBEYLİ/ İNCİRLİOVA/AYDIN
➢ CROWNE PLAZA BURSA CONVENTİON CENTER & THERMAL SPA NİLÜFER/BURSA
➢ DENİZ AĞAÇ İNŞAAT NAK. ORMAN ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİC. LTD. ŞTİ. BEŞİKDÜZÜ/TRABZON
➢ BOLU ÖZEL İDARE KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BAŞKANLIĞI (SERİ HARFİYAT)BOLU
➢ NİL HOTEL AYVALIK/SARIMSAKLI
➢ GRAND TEMİZEL HOTEL AYVALIK/SARIMSAKLI
➢ OVACIK BELEDİYESİ KARABÜK/OVACIK
➢ GÜNEŞ IŞIĞI HOTEL ADANA
➢ OLMUKSAN İNTERNATİONAL PAPER AMBALAJ SAN. TİC. AŞ. EDİRNE
➢ OBAM TERMAL RESORT OTEL SPA BALIKESİR/SINDIRGI
➢ WYNDHAM GRAND İSTANBUL KALAMIŞ MARİNA İSTANBUL/KALAMIŞ
➢ KAZIM KARABEKİR BELEDİYESİ KARAMAN
➢ KETEN TEKSTİL İSTANBUL/BEYLİKDÜZÜ
➢ HERA TERMAL BALIKESİR/BİGADİÇ
➢ BTS TEKSTİL BALIKESİR/BİGADİÇ
➢ MERKEZ SU ANKARA
➢ KÖRBEYOĞLU PETROL LTD ŞTİ DENİZLİ/BULDAN
➢ ÖZEL AYVAZ KIZ ÖĞRENCİ YURDU SAFRANBOLU/KARABÜK
➢ BOLU ÖZEL İDARE KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BAŞKANLIĞI BOLU/SEBEN
➢ EGE PLASTİK YENİŞEHİR/İZMİR
➢ HERAMİS TERMAL ALTINOLUK/BALIKESİR
➢ TESKON İSTANBUL
➢ ISI ÜRETİM A.Ş İZMİR
➢ KILIÇ TARIM ANAMUR/MERSİN
➢ TEKMAR MERMER YATAĞAN/MUĞL
➢ HİDRO PLAST KAHRAMANMARAŞ.
➢ KIRKLARELİ BETON STAR KİREMİT KIRKLARELİ
➢ MUĞLAÖĞRETMEN EVİ MENTEŞE/MUĞLA
➢ FAMANTE GLOBAL KÜLTÜR MANTARCILIĞI ÇUBUK/ANKARA
➢ PANELPOL ANKARA
➢ KAR-EL DEMİR TEL SAN. TİC. LTD. ŞTİ. ALİAĞA/İZMİR
➢ SOLİMPEKS KARATAY/KONYA
➢ ASAMA İZOLASYON İNEGÖL-BURSA
➢ BOLU ÇİMENTO A.Ş
➢ ILIK SU YAŞAM KENT SİTESİ ZONGULDAK-KOZLU
➢ YAPI TEKNİK KARTAL-İSTANBUL
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jamiryo71 -- 22 Temmuz 2020; 13:24:30 >
-
Dünyanın en büyük firmaları yumuşatma cihazları için tam otomatik kontrol valfleri üretiyorlar;
Çeşitli reçineler üretiliyor
Bunları sistem haline getirip satışı yapılıyor
sürekli bu cihazlara tablet tuz ekleniyor
ama bunların üretimi dünyadaki dev firmalar tarafından yıllardır yapılıyor
sonra biri çıkıyor diyorki;
al sana mıknatıs tüm derlere deva
Vay be helal olsun valla
bu arada bu mıknatısların satıcısından başka kimseye faydalı olduğunuda görmedim hocam :)
Not:Hakkınızı helal edin lütfen amacım kimsenin işini baltalamak değil fakat gerçek bu -
Selamlar Sevgiler,
Çalıştığım şirket filtrasyon sistemleri yapıyor çok büyük akvaryumlar için. Dev gibi cihazlar yapılıyor suyu tamamen deniz canlıları için filan yaşanabilir hale getirmek için.
Bizim mühendislere soracağım mıknatıs ile halledilebilen bir şey için neden kocaman cihazlar üretiyoruz diye :) (sarkazm içerir ve evet filtrasyon cihazları sadece kireç için yapılmıyor biliyorum.)
Bunun haricinde marmara suları ile ilgili yüksek lisans çalışması yapan arkadaşıma sordum. Kireç' in mıknatıs ile bir alakasını kuramadı o da benim gibi. -
Tüketici zaten konuyu yanlış anlıyor burdaki olay kreci yok etmek değil bu sistem zaten kireci yok etmiyor suyun hareketli olduğu yerlerde işe yarıyor yaptığı iş ise suyunuz içerisinde ireç hala var ancak yapışma özelliğini kaybettiği için suyla beraber akıp gidiyor yani bu ürünün tek amacı evinizdeki ressistanlı ürünleri korumak ama tüketici bunu kireci yok edecek zannederek aldığı için hayal kırıklığı yaşıyor ve ürünün işe yaramadığını düşünüyor birazda satan satıcılarda suç var tabiki satabilmek adına biraz fazla sallıyorlar eee tüketicide umduğunu bulamıyor malesef
-
Açıkçası çok merak edip araştırdığım bir konu. Ama nedense hala bende mantıklı ve elle tutulur bir yanıt alamadım. Bu konu da bir kaç araştırma daha yapacağım. Burayı takipteyim
En Beğenilen Yanıtlar

200 TL lik "mıknatıslarını"
çamaşır makinasının "plastik" su girişi hortumundan söküp Buzdolabına magnet yapmış. Bu şekilde daha yararlıymış... |
Benzer içerikler
- en iyi su arıtma filtresi yorumları
- riddex kırmızı ışık yanıp sönüyor
- su arıtma filtre sıralaması
- sigorta atmamış ama elektrik yok
- evde su basıncı nasıl arttırılır
- en iyi saç düzleştirici
- dyson v15
- en iyi dikey süpürge
- en iyi kahve makinesi
- en iyi çay makinesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X