Şimdi Ara

KİREÇLİ SU İLE YIKANAN ARAÇ VE LEKE SORUNU (!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Uzun bir aranın ardından fikir almak üzere yine sizlere danışma gereği duydum.

Aracımı bir yıkamacı sanırım kireçli su ile yıkamış ve aracın hemen hemen her yerinde lekeler kaldı. Daha sonra aracı bir kaç kez yıkatmama rağmen bu lekeler geçmedi ve kaldı. Yıkamacı boya koruma yaptırmam gerektiğini ancak öyle geçeceğini söyledi. Ayrıca sunroof camı dahil bütün camlarda kireç lekesi mevcut ve defalarca silmeme rağmen geçmiyor.

Bu konuda bana fikir verebilecek olan var mı? Diyelim ki boya koruma kaputtaki lekelere çözüm oldu, peki ya camlara ne yapmalıyım?

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler,

İyi günler..

• Dostum camlardan başla hemen. Ilık bir suya biraz elma sirkesi dök ve camları onunla silip güzelce temizle. O lekelerden kurtulacaksın.
    Boyalı bölümlerede bir zararı olacağını sanmam. Önce bir deneyip sonra uygulama yapabilirsin.

TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Hocam sakın boya koruma v.b şeyler yaptırma çok pratik olarak sirkeyi al çok yumuşak bir bezi sirkeyle ıslatıp arabayı sil hiç birşey kalmaz. kaportayada hiç bir zararı yok gönül rahatlığı ile yap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YARGIÇ06 -- 10 Ağustos 2011; 14:44:30 >
  • kütahyadada kireçli su yıkadıktan sonra doğrudan güneş ışınına maruz kalırsa hızlı buharlaşmadan dolayı iz kalıyor ama kalıcı değil bir dahaki yıkamada geçmesi lazım iz kalmıyor senin anlattığın gibi. sirkeyi deneyebilirsin arkadaşların anlattığı gibi ama bir sonraki yıkamadada aynısı olacak yine baştan aşağı sirkeli suylamı silecen???? oda ayrı bir gıcık durum
  • boya korumaya gerek yok sirke ile iş biter
  • Düşündüğümden zor oldu, camlar tamamen temizlenmedi. Clay (Kil) diye bir madde varmış galiba artık camlar için onu deneyeceğim. Kesin sonuç alırsın diyorlar. Kaporta kısmı içinde boya koruma şart oldu gibi gözüküyor...

Orijinalden alıntı: Şahbaba

Elma sirkesi kullandım kendi başına çok işe yaramadı sonra kısmen cif kullandım camı çizmediğini görünce devam ettim. Cif ve elma sirkesini birlikte kullanınca işe yarıyor gibi..

Hocam ben üzüm sirkesi kullanmıştım. çözüm oldu ancak ben bezi sirkenin içine bandırarak yapmıştım. hiç iz kalmadı
  • Sirke işe yarıyor evet....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

ilk yıkamacıya hesabını sorsanız

aracı şehir dışında yıkatmıştım maalesef..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.