Şimdi Ara

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.899
Cevap
332
Favori
118.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum 2 ay
  • Cevaplayan Üyeler 477
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 151
  • Ortalama Mesaj Aralığı 1 gün 15 dakika
  • Son 1 Saatteki Mesajlar 1
  • Haberdar Edildiklerim (Alıntılar) 104
  • Favoriye Eklediklerim 334
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • CnnRose (151 mesaj) dökümcübaba (122 mesaj) biuu (55 mesaj) dr.katil (43 mesaj) İlkerA. (37 mesaj)
  • Konuya Yazanların Platform Dağılımı
  • Masaüstü (405 mesaj) Mobil (763 mesaj) Tablet (113 mesaj) Mini (51 mesaj) Uygulama (17 mesaj) (1 mesaj)
  • @
63 oy
Öne Çıkar
Tüm Forumlar >> Hobi Forumları >> Yemek/Mutfak Bölümü >> Yemek Tarifleri >> STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU
Sayfaya Git:
Sayfa:
Giriş
Mesaj
  • Binbaşı
    1218 Mesaj
    döküm tava alacağım kare mi yoksa yuvarlak olan mı daha kullanışlı?birde tutacağı olanlar var hangisini önerirsiniz?
  • Yüzbaşı
    548 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: xyz35

    döküm tava alacağım kare mi yoksa yuvarlak olan mı daha kullanışlı?birde tutacağı olanlar var hangisini önerirsiniz?
    Ben de 2 türde var. Bence kare olanlar daha kullanışlı, yuvarlak olanda ortaya bir parça biftek sığıyorsa, karede sağlı sollu 2 parça biftek sığıyor. Aynı şekilde tavuk kanat yaparken de kare olanlar 2-3 parça daha fazla alır yuvarlak olanlara göre.
    |
    |
  • Binbaşı
    1910 Mesaj
    sonunda bende emayesiz lodge marka bir tava alabildim

    temizlik bakımından aşağıdaki ürünleri nasıldır tavsiye eder misiniz?


    https://www.amazon.com/gp/product/B079KTHYV9/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A2XS7HC4I5SV6V&psc=1
    |
    |
  • Yüzbaşı
    447 Mesaj
    101 de aşağıdaki ürünü gördüm döküm tava almak istiyorum bu olur mu. 80 TL Ye satılıyor.




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Binbaşı
    1332 Mesaj

    döküm tava yerine geçeceğini zannetmiyorum..
    fırınlama sistemi ile yapıyor..Özellikle tavuk yemeği çok güzel oluyor.. Ancak kapak arası lastik çabuk gevşiyor bir de çevirirken dikkat edilmez ve çabuk olmazsa sızıp akıyor...
    |
    |
    barlas_dnz kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yüzbaşı
    447 Mesaj

    Tek taraflı kullanmayı düşünüyorum. Diğer tarafı ısınmadığı için zaten eti muhulemeyecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    metehan_bera kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yarbay
    5162 Mesaj

    Alüminyum döküm gibi duruyor ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    barlas_dnz kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yüzbaşı
    447 Mesaj

    Granit döküm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    ilker67 kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yarbay
    5162 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: barlas_dnz

    Granit döküm
    Yani aluminyum üzerine granit kaplama, yani tamamıyla sağlıksız ve demir dökümün hem pişirme hem de sağlıkla ilgili avantajlarına sahip olamayacaktır diye düşünüyorum.
    Forumdaki Dökümcübaba'dan kaplamasız ya da Lava vs emaye kaplamalı 28-30 cm bir tava alabilirsiniz yakın fiyatlara. Kaplamasız olanın kaydırmazlığı daha iyi oluyor tabi ki...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 18 Kasım 2018; 22:34:12 >
    |
    |
  • Yarbay
    2148 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: barlas_dnz

    Granit döküm
    ilker67 dediği gibi hepsi alüminyum üstü kimyasal boyalı.teflon,Granit,seramik,titanyum,plütonyum her gün yeni bir isim :///

    Biraz kalın ve ağır olan alüminyumlara döküm diyorlar,tamamen laf çarpıtıp kullanıcı yanıltma.

    insanlar da dünya para verip döküm aldım diye seviyor :/
    |
    |
  • Yarbay
    2307 Mesaj
    Web arşiv linki patlamış sanırım pm alabilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
  • Binbaşı
    1916 Mesaj
    lodge döküm tavayı Türkiye de alabileceğimiz bir yer var mı ?

    Edit:sanırım yokmuş;
    Amazondan 10,25 inch yaklaşık 26 cm bu ürün başlangıç için iyi mi ? 190 tl civarına geliyor
    https://www.amazon.com/gp/product/B00006JSUA/ref=ox_sc_act_title_1?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyll -- 21 Kasım 2018; 14:56:44 >
  • Binbaşı
    1153 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: tyll

    lodge döküm tavayı Türkiye de alabileceğimiz bir yer var mı ?

    Edit:sanırım yokmuş;
    Amazondan 10,25 inch yaklaşık 26 cm bu ürün başlangıç için iyi mi ? 190 tl civarına geliyor
    https://www.amazon.com/gp/product/B00006JSUA/ref=ox_sc_act_title_1?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1
    Ben aldım buradan.
    |
    |
  • Binbaşı
    1910 Mesaj

    hocam başlangıç demişin bu benim kullandıklarım arasındaki en iyi tava.
    bende 2 hecha ve lava marka tavalar var.Bu temizlik bakımından en rahat olanı çizilme derdi de yok

    tavayı 85 liraya aldım daha 1 ay oldu.hemde hızlı kargo ile 5 gün gibi bir sürede geldi

    kargo sildireceksin

    sanal bir kart oluştur içinde bakiye olmayan
    ürünü almayı dene sonra
    chate bağlanıp kargo sildirmek istediğini söyle onlarda olumlu cevap verirse ödemen sanal kartta para olmadığı için askıda ona para yükle yada başka kart ekle

    adamlar kargoyu hızlıya çeviriyor hemde ücretsiz oluyor

    tabi her zaman olmuyor bu ama denemekte fayda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JazHoyt -- 21 Kasım 2018; 20:49:47 >
    |
    |
    tyll kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Binbaşı
    1916 Mesaj

    kargoyu hiç görüşmeden almış bulundum tavayı.

    Steak Yapımı ilk konudan silinmiş ,pm den gönderebilecek var mı acaba ?
    |
    |
    Bahsedilenler: JazHoyt
  • Yarbay
    2556 Mesaj
    Migrosa gittim, baktım antrikot var alayım dedim, 2 cm kes dedim. Adam abi ufak kemik böyle yap daha güzel olur dedi. 5-6 dakika pişir dedi neyse tamam dedim, baktım kocaman et. Neyse her tarafı 5 dakika mühürledim, fırınıda 220 dereceye ayarladım 10 dakika kalsın diye. Tam pişirme bitti elektrik kesildi. Fırına atamadım bende dilimleyip tavada çevirdim biraz, su konusunda sıkıntı yok gayet suluydu kesene kadar suyunu salmadı ama et lastik gibi oldu, pişirmede hata yaptığımı sanmıyorum. Aynı etten bitane daha var onu kemikten ayırıp ikiye bölüp yapacam, bakalım inşallah o güzel olur.












    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kurmay Yarbay
    9286 Mesaj

    etin her türlüsünü aldım her yöntemle yaptım ama olmuyor arkadaş, yemek programlarında ne nasıl yapılıyorsa aynısını deniyorum yine olmuyor et bildiğin lastik gibi, lezzetine aromasına varamadan afiyetle yiyemeyince verdiğim paraya acıyorum ...

    sonra tövbe ettim canım ızgara et çektiğinde gidip dışarıda yiyoruz inanın daha hesaplı oluyor, tava-bulaşık-koku, vs. derdinden kurtuluyoruz hanım da mutlu oluyor, evde yaptıklarımızın %80'i fiyasko çünkü marketler etin iyisini önceden sipariş veren daimi müşterilerine restoran vb. yerlere ayırıyor işe yaramayacak etleri reyona koyuyor ...

    hocam sizin et 2 değil en az 4 cm. kesilmiş, tavada pişmesi çok zor elektrik kesilmesi talihsizlik olmuş ... bir de et alırken aklınızda ilk neye karar verdiyseniz onu alın kasabın yönlendirmesine izin vermeyin, onlar genelde stok durumuna göre ellerinde fazla ne et çeşidi varsa veya mağaza yönetiminden ne talimat almışsa onu satmaya çalışırlar ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 25 Kasım 2018; 18:54:17 >
    |
    |
    Baveran kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör




  • Yarbay
    2556 Mesaj

    Hocam dediğin gibi 4.5cm en az, sonuçta fırın olsaydı bile muhtemelen yine böyle olacaktı, evdekilerede maskara olduk reyonda bütün halde duruyordu et ordan kesti. Muhtemelen makinayla uğraşmamak için böyle verdi. Kalan parçayı 2cm kesip kemiksiz yapacam oldu oldu olmadı vazgeçecem antrikot sevdasından, tavuk göğsü deneyecem, ve fırında kuzu gerdan bunlarda olmasa en iyi yaptığım şeye dönecem yumurtaya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baveran -- 25 Kasım 2018; 20:40:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    Bayberty kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Kurmay Yarbay
    9286 Mesaj

    hocam sana iki tavsiye vereyim evdekilere karşı kendini kurtar ...
    birincisi; kırmızı et olarak kuzu külbastı öneririm hani demiştim ya %80 fiyasko oluyor işte kalan %20'yi ben bununla kurtarıyorum, son zamanlarda fiyatı çok arttı ama düzgün pişen ve üstesinden gelebileceğin tek kırmızı et bu ... kasaplar her parçayı ortadan ikiye fileto kesiyorlar ... biraz süt, zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekikle marine et bir gün beklesin sonra tavada kızart günü kurtarırsın kesin ... ... ancak bunu carrefour-migros gibi yerlerden alırsan aynı sonucu alamayabilirsin, ben ist./şirinevlerde ayvaz et veya keban kasaptan alıyorum ...

    ikincisi; tavuk göğsünden ızgara olmuyor en iyisi kasaptan tavuk but pirzola iste ve açmalarını söyle ... evde zeytinyağı, karabiber, pulbiber, tuz, kekikle marine et, özellikle kömür mangalda nefis oluyor ama imkan yoksa evde kapaklı ızgarada veya tavada yaptığında da gayet güzel oluyor ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 25 Kasım 2018; 21:11:43 >
    |
    |
    Baveran kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör




  • Yarbay
    2556 Mesaj

    Çok teşekkürler hocam, ilk fırsatta deneyecem, senin %20yi arttıracak bişey keşfedersem haber veririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    Bayberty kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
Sayfaya Git:
Sayfa:
Reklamlar
Radyo Dinle
vp satın al;valorant vp satın al;Valorant VP Fiyat
Instagram takipçi satın al
Google Play Kodu, LOL RP, Oyun Satış Sitesi
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR2
0,672
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.