Şimdi Ara

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.905
Cevap
315
Favori
128.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tyll

    lodge döküm tavayı Türkiye de alabileceğimiz bir yer var mı ?

    Edit:sanırım yokmuş;
    Amazondan 10,25 inch yaklaşık 26 cm bu ürün başlangıç için iyi mi ? 190 tl civarına geliyor
    https://www.amazon.com/gp/product/B00006JSUA/ref=ox_sc_act_title_1?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1
    Ben aldım buradan.
  • tyll kullanıcısına yanıt
    hocam başlangıç demişin bu benim kullandıklarım arasındaki en iyi tava.
    bende 2 hecha ve lava marka tavalar var.Bu temizlik bakımından en rahat olanı çizilme derdi de yok

    tavayı 85 liraya aldım daha 1 ay oldu.hemde hızlı kargo ile 5 gün gibi bir sürede geldi

    kargo sildireceksin

    sanal bir kart oluştur içinde bakiye olmayan
    ürünü almayı dene sonra
    chate bağlanıp kargo sildirmek istediğini söyle onlarda olumlu cevap verirse ödemen sanal kartta para olmadığı için askıda ona para yükle yada başka kart ekle

    adamlar kargoyu hızlıya çeviriyor hemde ücretsiz oluyor

    tabi her zaman olmuyor bu ama denemekte fayda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JazHoyt -- 21 Kasım 2018; 20:49:47 >
  • kargoyu hiç görüşmeden almış bulundum tavayı.

    Steak Yapımı ilk konudan silinmiş ,pm den gönderebilecek var mı acaba ?
  • Migrosa gittim, baktım antrikot var alayım dedim, 2 cm kes dedim. Adam abi ufak kemik böyle yap daha güzel olur dedi. 5-6 dakika pişir dedi neyse tamam dedim, baktım kocaman et. Neyse her tarafı 5 dakika mühürledim, fırınıda 220 dereceye ayarladım 10 dakika kalsın diye. Tam pişirme bitti elektrik kesildi. Fırına atamadım bende dilimleyip tavada çevirdim biraz, su konusunda sıkıntı yok gayet suluydu kesene kadar suyunu salmadı ama et lastik gibi oldu, pişirmede hata yaptığımı sanmıyorum. Aynı etten bitane daha var onu kemikten ayırıp ikiye bölüp yapacam, bakalım inşallah o güzel olur.



     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU



     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Baveran kullanıcısına yanıt
    etin her türlüsünü aldım her yöntemle yaptım ama olmuyor arkadaş, yemek programlarında ne nasıl yapılıyorsa aynısını deniyorum yine olmuyor et bildiğin lastik gibi, lezzetine aromasına varamadan afiyetle yiyemeyince verdiğim paraya acıyorum ...

    sonra tövbe ettim canım ızgara et çektiğinde gidip dışarıda yiyoruz inanın daha hesaplı oluyor, tava-bulaşık-koku, vs. derdinden kurtuluyoruz hanım da mutlu oluyor, evde yaptıklarımızın %80'i fiyasko çünkü marketler etin iyisini önceden sipariş veren daimi müşterilerine restoran vb. yerlere ayırıyor işe yaramayacak etleri reyona koyuyor ...

    hocam sizin et 2 değil en az 4 cm. kesilmiş, tavada pişmesi çok zor elektrik kesilmesi talihsizlik olmuş ... bir de et alırken aklınızda ilk neye karar verdiyseniz onu alın kasabın yönlendirmesine izin vermeyin, onlar genelde stok durumuna göre ellerinde fazla ne et çeşidi varsa veya mağaza yönetiminden ne talimat almışsa onu satmaya çalışırlar ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 25 Kasım 2018; 18:54:17 >




  • Bayberty kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğin gibi 4.5cm en az, sonuçta fırın olsaydı bile muhtemelen yine böyle olacaktı, evdekilerede maskara olduk reyonda bütün halde duruyordu et ordan kesti. Muhtemelen makinayla uğraşmamak için böyle verdi. Kalan parçayı 2cm kesip kemiksiz yapacam oldu oldu olmadı vazgeçecem antrikot sevdasından, tavuk göğsü deneyecem, ve fırında kuzu gerdan bunlarda olmasa en iyi yaptığım şeye dönecem yumurtaya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baveran -- 25 Kasım 2018; 20:40:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baveran kullanıcısına yanıt
    hocam sana iki tavsiye vereyim evdekilere karşı kendini kurtar ...
    birincisi; kırmızı et olarak kuzu külbastı öneririm hani demiştim ya %80 fiyasko oluyor işte kalan %20'yi ben bununla kurtarıyorum, son zamanlarda fiyatı çok arttı ama düzgün pişen ve üstesinden gelebileceğin tek kırmızı et bu ... kasaplar her parçayı ortadan ikiye fileto kesiyorlar ... biraz süt, zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekikle marine et bir gün beklesin sonra tavada kızart günü kurtarırsın kesin ... ... ancak bunu carrefour-migros gibi yerlerden alırsan aynı sonucu alamayabilirsin, ben ist./şirinevlerde ayvaz et veya keban kasaptan alıyorum ...

    ikincisi; tavuk göğsünden ızgara olmuyor en iyisi kasaptan tavuk but pirzola iste ve açmalarını söyle ... evde zeytinyağı, karabiber, pulbiber, tuz, kekikle marine et, özellikle kömür mangalda nefis oluyor ama imkan yoksa evde kapaklı ızgarada veya tavada yaptığında da gayet güzel oluyor ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 25 Kasım 2018; 21:11:43 >




  • Bayberty kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam, ilk fırsatta deneyecem, senin %20yi arttıracak bişey keşfedersem haber veririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyll -- 28 Kasım 2018; 13:28:28 >
  • lodge tavam geldi.alırken Pre-Seasoned ibaresi vardı. kullanmadan önce işlem gerekiyor mu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tyll

    lodge tavam geldi.alırken Pre-Seasoned ibaresi vardı. kullanmadan önce işlem gerekiyor mu ?
    işlem yapmamıştım sade suyla silip kullanmıştım


    hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akabey

    işlem yapmamıştım sade suyla silip kullanmıştım


    hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.

    Alıntıları Göster
    teşekkürler,direk kullanıyorum o zaman ...
  • tyll kullanıcısına yanıt
    konuyu okuyup tatbik sonrası lütfen tecrübelerinizi paylaşınız,
    şimdiden afiyet olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akabey

    konuyu okuyup tatbik sonrası lütfen tecrübelerinizi paylaşınız,
    şimdiden afiyet olsun
    ilk mesaj silinmiş,burdaki bilgiler sizde varsa paylaşır mısınız ?
  • tyll kullanıcısına yanıt
    bu konuda yeteri kadar bilgi var müsaitseniz konuyu taramak sizin için gaydalı olacaktır, okuyun

    diğer bir konu olan tava tavsiye konusu da faydalı olacaktır, link aşağıda,
    https://forum.donanimhaber.com/demir-dokum-grill-tava-tavsiyesi-hecha-mi-lava-mi--82045609





    edit ; ilk mesak archive.com da vardı ama link ölmüş herhalde geçenlerde yazıldı,
    ben de ilk mesaj ss link vs. maalesef yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akabey -- 29 Kasım 2018; 11:54:45 >
  • https://www.hepsiburada.com/lava-dokum-demir-izgara-tava-hibrit-metal-kulplu-26x32-cm-p-HBV000002QG8C



    Bu tavayı tavsiye eder misiniz tek kişi kullanacak bu ürünü 75 tlye alacağım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High_ToweR -- 6 Aralık 2018; 14:56:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lava'nın tüm ürünleri gayet güzel ve kaliteli oluyor. Ne için alacaksınız bilemiyorum ama demir döküm işte hem sağlıklı hem de lezzetli yemek demek.

    Aslında steak ile döküm tava konusu ayrılmalı. Döküm tavalarin kullanımının sadece ızgara ve et olduğu gibi eksik bir algıya sebep oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 6 Aralık 2018; 18:6:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim asıl merakım bu tavanın biraz büyük olması tek kişi için, ayrıca bu saplı değil onun kullanımı zor mu olur, birde buna hibrit model diyorlar herhalde hem ızgara hem düz diye kullanan var mı o nedenle sordum (çünkü düz olanı tavsiye edilmiş) ve fiyat hakkında özellikle.

    Edit: Lodge 26 cm tavam geldi. Pre-seasoned yazıyordu. direk suyla temizleyip kullanıma başlıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High_ToweR -- 22 Aralık 2018; 17:20:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdiye kadarki antrikot denemelerinde hep hüsrana uğramış ve umudunu kaybetmiş biri olarak, şarküteri kasap karışımı bir yere girdim baktım antrikotlar yatıyor, üsttekiler migrostan aldıklarım gibi yağsızdı. Alt taraftakiler azda olsa yağlı ve daha dinlenmiş görünüyordu. 3 parça aldım kaybedecek bişey yok diyerek. Sonuç çok iyi oldu, etler yumuşak daha öncekiler gibi lastik değil, kalınlığı biraz daha kalın olsa çok daha iyi olabilirdi biraz fazla pişti gibi ama bu haliyle bile oldukça çok beğendim, umutlarım yeniden yeşerdi demekki güzel ete denk gelince sonuç güzel oluyormuş.



     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar Merhaba

    Döküm tavaya merak sardım. Düz mü almalıyım yoksa ızgara şeklinde mi?. Lavanın 26x32 döküm tavası idare eder mi ? Yoksa biraz daha paraya kıyıp sizin önerebileceğiniz bir tava mı almalıyım ?
  • 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.