Şimdi Ara

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.899
Cevap
332
Favori
118.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum 2 ay
  • Cevaplayan Üyeler 477
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 151
  • Ortalama Mesaj Aralığı 1 gün 15 dakika
  • Son 1 Saatteki Mesajlar 1
  • Haberdar Edildiklerim (Alıntılar) 104
  • Favoriye Eklediklerim 334
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • CnnRose (151 mesaj) dökümcübaba (122 mesaj) biuu (55 mesaj) dr.katil (43 mesaj) İlkerA. (37 mesaj)
  • Konuya Yazanların Platform Dağılımı
  • Masaüstü (405 mesaj) Mobil (763 mesaj) Tablet (113 mesaj) Mini (51 mesaj) Uygulama (17 mesaj) (1 mesaj)
  • @
63 oy
Öne Çıkar
Tüm Forumlar >> Hobi Forumları >> Yemek/Mutfak Bölümü >> Yemek Tarifleri >> STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU
Sayfaya Git:
Sayfa:
Giriş
Mesaj
  • Binbaşı
    1916 Mesaj
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyll -- 28 Kasım 2018; 13:28:28 >
    |
    |
  • Binbaşı
    1916 Mesaj
    lodge tavam geldi.alırken Pre-Seasoned ibaresi vardı. kullanmadan önce işlem gerekiyor mu ?
  • Binbaşı
    1465 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: tyll

    lodge tavam geldi.alırken Pre-Seasoned ibaresi vardı. kullanmadan önce işlem gerekiyor mu ?
    işlem yapmamıştım sade suyla silip kullanmıştım


    hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.
  • Binbaşı
    1916 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Akabey

    işlem yapmamıştım sade suyla silip kullanmıştım


    hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.

    Alıntıları Göster
    teşekkürler,direk kullanıyorum o zaman ...
  • Binbaşı
    1465 Mesaj

    konuyu okuyup tatbik sonrası lütfen tecrübelerinizi paylaşınız,
    şimdiden afiyet olsun
    |
    |
    tyll kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Binbaşı
    1916 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Akabey

    konuyu okuyup tatbik sonrası lütfen tecrübelerinizi paylaşınız,
    şimdiden afiyet olsun
    ilk mesaj silinmiş,burdaki bilgiler sizde varsa paylaşır mısınız ?
  • Binbaşı
    1465 Mesaj

    bu konuda yeteri kadar bilgi var müsaitseniz konuyu taramak sizin için gaydalı olacaktır, okuyun

    diğer bir konu olan tava tavsiye konusu da faydalı olacaktır, link aşağıda,
    https://forum.donanimhaber.com/demir-dokum-grill-tava-tavsiyesi-hecha-mi-lava-mi--82045609





    edit ; ilk mesak archive.com da vardı ama link ölmüş herhalde geçenlerde yazıldı,
    ben de ilk mesaj ss link vs. maalesef yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akabey -- 29 Kasım 2018; 11:54:45 >
    |
    |
    tyll kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yüzbaşı
    849 Mesaj
    https://www.hepsiburada.com/lava-dokum-demir-izgara-tava-hibrit-metal-kulplu-26x32-cm-p-HBV000002QG8C



    Bu tavayı tavsiye eder misiniz tek kişi kullanacak bu ürünü 75 tlye alacağım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High_ToweR -- 6 Aralık 2018; 14:56:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarbay
    5162 Mesaj

    Lava'nın tüm ürünleri gayet güzel ve kaliteli oluyor. Ne için alacaksınız bilemiyorum ama demir döküm işte hem sağlıklı hem de lezzetli yemek demek.

    Aslında steak ile döküm tava konusu ayrılmalı. Döküm tavalarin kullanımının sadece ızgara ve et olduğu gibi eksik bir algıya sebep oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 6 Aralık 2018; 18:6:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    fberen kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yüzbaşı
    849 Mesaj

    Benim asıl merakım bu tavanın biraz büyük olması tek kişi için, ayrıca bu saplı değil onun kullanımı zor mu olur, birde buna hibrit model diyorlar herhalde hem ızgara hem düz diye kullanan var mı o nedenle sordum (çünkü düz olanı tavsiye edilmiş) ve fiyat hakkında özellikle.

    Edit: Lodge 26 cm tavam geldi. Pre-seasoned yazıyordu. direk suyla temizleyip kullanıma başlıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High_ToweR -- 22 Aralık 2018; 17:20:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    ilker67 kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yarbay
    2556 Mesaj
    Şimdiye kadarki antrikot denemelerinde hep hüsrana uğramış ve umudunu kaybetmiş biri olarak, şarküteri kasap karışımı bir yere girdim baktım antrikotlar yatıyor, üsttekiler migrostan aldıklarım gibi yağsızdı. Alt taraftakiler azda olsa yağlı ve daha dinlenmiş görünüyordu. 3 parça aldım kaybedecek bişey yok diyerek. Sonuç çok iyi oldu, etler yumuşak daha öncekiler gibi lastik değil, kalınlığı biraz daha kalın olsa çok daha iyi olabilirdi biraz fazla pişti gibi ama bu haliyle bile oldukça çok beğendim, umutlarım yeniden yeşerdi demekki güzel ete denk gelince sonuç güzel oluyormuş.








    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |




  • Yüzbaşı
    752 Mesaj
    Arkadaşlar Merhaba

    Döküm tavaya merak sardım. Düz mü almalıyım yoksa ızgara şeklinde mi?. Lavanın 26x32 döküm tavası idare eder mi ? Yoksa biraz daha paraya kıyıp sizin önerebileceğiniz bir tava mı almalıyım ?
  • Yarbay
    5162 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: High_ToweR

    Benim asıl merakım bu tavanın biraz büyük olması tek kişi için, ayrıca bu saplı değil onun kullanımı zor mu olur, birde buna hibrit model diyorlar herhalde hem ızgara hem düz diye kullanan var mı o nedenle sordum (çünkü düz olanı tavsiye edilmiş) ve fiyat hakkında özellikle.

    Edit: Lodge 26 cm tavam geldi. Pre-seasoned yazıyordu. direk suyla temizleyip kullanıma başlıyorum.
    Hayırlı olsun. Kullandıktan sonra sıcak su ile fırçalayıp, peçete ile kurulamayı sonra da ocakta 1-2 dakika ısıtıp nemini almayı unutmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
  • Yarbay
    2556 Mesaj

    Bence ızgara alın, ben düz kullanıyorum aynı yerde ikinci eti yapmak çok zor suyu yanıyor, kararıyor o kısım ama ızgaralı olsa o sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Şimdilik uygun fiyatlı bitane ızgaralı alın, duruma göre bitane düzde alırsınız yada hem ızgaralı hemde düz model var onuda düşünebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    hassin kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Binbaşı
    1910 Mesaj
    delete



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JazHoyt -- 21 Ocak 2019; 22:26:41 >
    |
    |
  • Binbaşı
    1910 Mesaj

    hocam merhaba

    arkadaşlarda faydalansın diye buradan soruyorum.Temizlik için şu ürünü kullanıyorum maksimum 1 dakika içinde pırıl pırıl oluyor tava
    merak ettiğim şey bu alet tavanın seasoning ine zarar verir mi?







  • Yarbay
    2148 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: JazHoyt

    hocam merhaba

    arkadaşlarda faydalansın diye buradan soruyorum.Temizlik için şu ürünü kullanıyorum maksimum 1 dakika içinde pırıl pırıl oluyor tava
    merak ettiğim şey bu alet tavanın seasoning ine zarar verir mi?



    Merhabalar bu ürünü ben de araştırmıştım,hatta sitede ürünlerin yanında satarım iyi olur diye ama pahalıya gelmişti paslanmaz çelik olduğundan,vazgeçtim.

    Bizdeki mutfak tellerinin 1 üst versiyonu diyebiliriz,mutfak telleri gibi keskin kenarlı olmadığından minimum çizilme olacaktır ancak zaten kaplamasız ürünlerde çizilme de sorun olmadığından,güvenle kullanabilirsiniz.

    Açıkçası ben kendi malım olduğundan hiç acımıyor,çok hor kullanıyorum dökümleri(biraz da araştırma ve gözlem için tabiki).Varsa yapışma sıcak su banyosu sonrası telle direk girişiyorum :D

    Bence Türk insanı aşırı titiz,bana öyle sorular/dm geliyor ki insanın aklı tutuluyor,1 mm lik çiziği görüp sorun edenler var,nasıl dezenfekte edeceğiz diye telaş eden,ürünü aldığı gibi 1 saat kaynatıp tüm kaplamasını yok eden titizlik çılgınları da mevcut :)

    Forum genelinde ,misafir kullanıcılar da görsün diye söyleyeyim:Bunlara hiç gerek yok arkadaşlar,ham döküm ürünler paslanmadığı sürece rahatça kullanın,yok rengi değişmiş yok çentik,çüntük varmış hiç sıkıntı yok.

    Paslanırsa da fırında yağlayın,sonsuza kadar kullanın bitti gitti,rahat ol ey Türk halı,özellikle kadınlarımız :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dökümcübaba -- 22 Ocak 2019; 12:1:48 >
    |
    |




  • Yarbay
    5162 Mesaj

    Bu ürünü ızgaradan sonra mı yoksa normal yemeklerin bulaşığını temizlemek için mi kullanıyorsunuz? Açıkçası videodaki yağ için sıcak su ve fırça yeterli oluyor. Hatta bazen sabah temizleme vakti bulamadığımız yağlı yumurta tavalarinı akşama eve gelince sıcak sudan geçiriyoruz ve tertemiz çıkıyor hiç cabasiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    JazHoyt kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Binbaşı
    1910 Mesaj

    sadece bunu kullanıyorum en ağır yağ kalıntısında da ufak tefekler içinde.Çok pratik.
    |
    |
    ilker67 kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yarbay
    2148 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: İlkerA.

    Bu ürünü ızgaradan sonra mı yoksa normal yemeklerin bulaşığını temizlemek için mi kullanıyorsunuz? Açıkçası videodaki yağ için sıcak su ve fırça yeterli oluyor. Hatta bazen sabah temizleme vakti bulamadığımız yağlı yumurta tavalarinı akşama eve gelince sıcak sudan geçiriyoruz ve tertemiz çıkıyor hiç cabasiz.
    aynı ben :D
    bazen ne yalan söyliyim birkaç gün sonra bile temizlediğim oluyor
    |
    |
Sayfaya Git:
Sayfa:
Reklamlar
Radyo Dinle
vp satın al;valorant vp satın al;Valorant VP Fiyat
Instagram takipçi satın al
En ucuz kedi maması fiyatları
Webtures SEO;SEO Nedir?
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR3
0,875
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.