Şimdi Ara

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU (88. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.905
Cevap
315
Favori
128.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: High_ToweR

    Benim asıl merakım bu tavanın biraz büyük olması tek kişi için, ayrıca bu saplı değil onun kullanımı zor mu olur, birde buna hibrit model diyorlar herhalde hem ızgara hem düz diye kullanan var mı o nedenle sordum (çünkü düz olanı tavsiye edilmiş) ve fiyat hakkında özellikle.

    Edit: Lodge 26 cm tavam geldi. Pre-seasoned yazıyordu. direk suyla temizleyip kullanıma başlıyorum.
    Hayırlı olsun. Kullandıktan sonra sıcak su ile fırçalayıp, peçete ile kurulamayı sonra da ocakta 1-2 dakika ısıtıp nemini almayı unutmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hassin kullanıcısına yanıt
    Bence ızgara alın, ben düz kullanıyorum aynı yerde ikinci eti yapmak çok zor suyu yanıyor, kararıyor o kısım ama ızgaralı olsa o sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Şimdilik uygun fiyatlı bitane ızgaralı alın, duruma göre bitane düzde alırsınız yada hem ızgaralı hemde düz model var onuda düşünebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • delete



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JazHoyt -- 21 Ocak 2019; 22:26:41 >
  • hocam merhaba

    arkadaşlarda faydalansın diye buradan soruyorum.Temizlik için şu ürünü kullanıyorum maksimum 1 dakika içinde pırıl pırıl oluyor tava
    merak ettiğim şey bu alet tavanın seasoning ine zarar verir mi?

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU






  • quote:

    Orijinalden alıntı: JazHoyt

    hocam merhaba

    arkadaşlarda faydalansın diye buradan soruyorum.Temizlik için şu ürünü kullanıyorum maksimum 1 dakika içinde pırıl pırıl oluyor tava
    merak ettiğim şey bu alet tavanın seasoning ine zarar verir mi?



    Merhabalar bu ürünü ben de araştırmıştım,hatta sitede ürünlerin yanında satarım iyi olur diye ama pahalıya gelmişti paslanmaz çelik olduğundan,vazgeçtim.

    Bizdeki mutfak tellerinin 1 üst versiyonu diyebiliriz,mutfak telleri gibi keskin kenarlı olmadığından minimum çizilme olacaktır ancak zaten kaplamasız ürünlerde çizilme de sorun olmadığından,güvenle kullanabilirsiniz.

    Açıkçası ben kendi malım olduğundan hiç acımıyor,çok hor kullanıyorum dökümleri(biraz da araştırma ve gözlem için tabiki).Varsa yapışma sıcak su banyosu sonrası telle direk girişiyorum :D

    Bence Türk insanı aşırı titiz,bana öyle sorular/dm geliyor ki insanın aklı tutuluyor,1 mm lik çiziği görüp sorun edenler var,nasıl dezenfekte edeceğiz diye telaş eden,ürünü aldığı gibi 1 saat kaynatıp tüm kaplamasını yok eden titizlik çılgınları da mevcut :)

    Forum genelinde ,misafir kullanıcılar da görsün diye söyleyeyim:Bunlara hiç gerek yok arkadaşlar,ham döküm ürünler paslanmadığı sürece rahatça kullanın,yok rengi değişmiş yok çentik,çüntük varmış hiç sıkıntı yok.

    Paslanırsa da fırında yağlayın,sonsuza kadar kullanın bitti gitti,rahat ol ey Türk halı,özellikle kadınlarımız :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dökümcübaba -- 22 Ocak 2019; 12:1:48 >




  • JazHoyt J kullanıcısına yanıt
    Bu ürünü ızgaradan sonra mı yoksa normal yemeklerin bulaşığını temizlemek için mi kullanıyorsunuz? Açıkçası videodaki yağ için sıcak su ve fırça yeterli oluyor. Hatta bazen sabah temizleme vakti bulamadığımız yağlı yumurta tavalarinı akşama eve gelince sıcak sudan geçiriyoruz ve tertemiz çıkıyor hiç cabasiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece bunu kullanıyorum en ağır yağ kalıntısında da ufak tefekler içinde.Çok pratik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İlkerA.

    Bu ürünü ızgaradan sonra mı yoksa normal yemeklerin bulaşığını temizlemek için mi kullanıyorsunuz? Açıkçası videodaki yağ için sıcak su ve fırça yeterli oluyor. Hatta bazen sabah temizleme vakti bulamadığımız yağlı yumurta tavalarinı akşama eve gelince sıcak sudan geçiriyoruz ve tertemiz çıkıyor hiç cabasiz.
    aynı ben :D
    bazen ne yalan söyliyim birkaç gün sonra bile temizlediğim oluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JazHoyt

    hocam merhaba

    arkadaşlarda faydalansın diye buradan soruyorum.Temizlik için şu ürünü kullanıyorum maksimum 1 dakika içinde pırıl pırıl oluyor tava
    merak ettiğim şey bu alet tavanın seasoning ine zarar verir mi?



    Yanlış anlayanlar olabilir, bu tip temizlik yöntemleri kaplamasız demir döküm ürünler için geçerli. Emaye kaplı ürünlerde (Lava, Hecha vb gibi) denemeyin bile...




  • Merhaba arkadaşlar. 3 ay kadar evvel dökümcübaba dan tavalarımızı aldık. kullanıma başladık şahaneler. Allah razı olsun.

    bu arada Avrupa yakasında olan arkadaşlar için Levent teki Özdilek avm içerisindeki Özdilek markette
    DRY AGED et dolabı kondu yeni. Bir çok çeşit dinlendirilmiş et satılmaya başlandı. Kasaplarda dinlendirilmiş et bulmak her zaman mümkün olmuyor diye paylaşmak istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebuhira -- 1 Şubat 2019; 12:4:35 >
  • edit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JazHoyt -- 11 Mart 2019; 16:6:50 >
  • kendi sitesinde 346 lira olan bu ürünü, hepsiburadadan 170 liraya sipariş verdim. 3 kat emaye kaplıymış. n11 de falan 245 lira. bayağ uygun gibi geldi.
    https://www.hepsiburada.com/lava-dokum-izgara-tava-26x32-cm-metal-sapli-p-MTLVPGT2632K0R?magaza=Tekzen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: raziel82

    kendi sitesinde 346 lira olan bu ürünü, hepsiburadadan 170 liraya sipariş verdim. 3 kat emaye kaplıymış. n11 de falan 245 lira. bayağ uygun gibi geldi.
    https://www.hepsiburada.com/lava-dokum-izgara-tava-26x32-cm-metal-sapli-p-MTLVPGT2632K0R?magaza=Tekzen
    bende 2 adet ızgara döküm tava var ikiside LAVA marka birisi büyük dikdörtgen
    diğeri 26x26 ebadında
    ama bana sorarsanız tırtıklı ızgara olanı değilde normal düz döküm kızartma tavası almanız
    görüntü gösterişten başka bir numarası yok
    döküm normal düz 28 cm lik kızartma tava sı alırsanız hertürlü işinizi görürsünüz pişir kızart ne istersen onu yap
    aksi taktirde ızgra olanın temizlemesi bi dert pişirmesi bi dert
    yılda bir iki defa kullanıyorsun bi dert yaniiii gereksiz
    düz döküm kızartma tavası en kullanışlı olanıdır
    haaaa sen dersinki ben ette çizgili yanık izi görecem tamam o başka karar senin saygı duyarım
    ama başka numarası yok inanın bana
    544-2375778




  • Şöyle bir tava buldum ama güven verirmi bilemedim. Bilgi ve deneyimi olanlar yardımcı olabilirmi acaba?
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-dekorasyon-mutfak-gerecleri-kaplamasiz-ham-dokum-tava-28-cm-679461258/detay

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahçup

    bende 2 adet ızgara döküm tava var ikiside LAVA marka birisi büyük dikdörtgen
    diğeri 26x26 ebadında
    ama bana sorarsanız tırtıklı ızgara olanı değilde normal düz döküm kızartma tavası almanız
    görüntü gösterişten başka bir numarası yok
    döküm normal düz 28 cm lik kızartma tava sı alırsanız hertürlü işinizi görürsünüz pişir kızart ne istersen onu yap
    aksi taktirde ızgra olanın temizlemesi bi dert pişirmesi bi dert
    yılda bir iki defa kullanıyorsun bi dert yaniiii gereksiz
    düz döküm kızartma tavası en kullanışlı olanıdır
    haaaa sen dersinki ben ette çizgili yanık izi görecem tamam o başka karar senin saygı duyarım
    ama başka numarası yok inanın bana
    544-2375778

    Alıntıları Göster
    Hocam dediklerinizde haklısınız özellikle de emaye kaplı olan ürünlerde yanık temizliği problem haline gelebiliyor. Yalnız burada bir parantez açalım kaplamasız tavalarda rahatlıkla ızgara tipli seçebilirsiniz çünkü kaplamasız ürünü temizlemek gibi bir dert yok. En baba ızgara, yemek ya da yanık olsun 5 dakika sıcak suda bekletince akıp gidiyor. Yanık ya da kir tutmuyor kaplamasız olanlar. Temizliği inanılmaz kolay bu ürünler.




  • nuthem N kullanıcısına yanıt
    lava da 109 tl
  • mahçup M kullanıcısına yanıt
    Lava tavalar emaye kaplama.
    Benim paylaştığım ham döküm demir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem demir tava var
    hem et pişirme püf noktaları var
    hem de çok ilginç bir ocak var
  • 
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.