Şimdi Ara

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.899
Cevap
332
Favori
118.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum 2 ay
  • Cevaplayan Üyeler 477
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 151
  • Ortalama Mesaj Aralığı 1 gün 15 dakika
  • Son 1 Saatteki Mesajlar 1
  • Haberdar Edildiklerim (Alıntılar) 104
  • Favoriye Eklediklerim 334
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • CnnRose (151 mesaj) dökümcübaba (122 mesaj) biuu (55 mesaj) dr.katil (43 mesaj) İlkerA. (37 mesaj)
  • Konuya Yazanların Platform Dağılımı
  • Masaüstü (405 mesaj) Mobil (763 mesaj) Tablet (113 mesaj) Mini (51 mesaj) Uygulama (17 mesaj) (1 mesaj)
  • @
63 oy
Öne Çıkar
Tüm Forumlar >> Hobi Forumları >> Yemek/Mutfak Bölümü >> Yemek Tarifleri >> STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU
Sayfaya Git:
Sayfa:
Giriş
Mesaj
  • Yarbay
    4845 Mesaj
    edit. mesajı silemiyorum. mükerrer mesaj atmışım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambetiko -- 15 Eylül 2018; 2:45:7 >
    |
    |
  • Yarbay
    4845 Mesaj
    arkadaşlar döküm tencerede domatesli biberli kavurma yapıyorum. haliyle sulu oluyor biraz. bu şekilde birkaç gün kalsa herhangi bir sıkıntı olur mu? su ilave etmiyorum. domatesin veya diğer ürünlerin suları oluyor. pas veya başka bir şeye sebebiyet verir mi?
  • Yarbay
    7334 Mesaj

    Romanyadan hediye döküm tencere geldi. Sanırım kaplamasız ama anlayamadım. İçi pürüzlü, markasız, içinden herhangi bir kağıt (yazı) çıkmadı. Üzerinde saf demir döküm anlamına gelen bir ifade var. Made in China.





    Not: birisi kapağı. Üzerinde hiç plastik veya ağaç yok.



    |
    |
    mcse2k3 kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör




  • Yüzbaşı
    548 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: rambetiko

    arkadaşlar döküm tencerede domatesli biberli kavurma yapıyorum. haliyle sulu oluyor biraz. bu şekilde birkaç gün kalsa herhangi bir sıkıntı olur mu? su ilave etmiyorum. domatesin veya diğer ürünlerin suları oluyor. pas veya başka bir şeye sebebiyet verir mi?
    Olabilir tavsiye etmem, zaten genel olarak dökme demir ürünlerde gıda muhafaza edilmesi, saklanması tavsiye edilmiyor.
    |
    |
  • Yarbay
    2148 Mesaj

    quote:

    Orijinalden alıntı: rambetiko

    arkadaşlar döküm tencerede domatesli biberli kavurma yapıyorum. haliyle sulu oluyor biraz. bu şekilde birkaç gün kalsa herhangi bir sıkıntı olur mu? su ilave etmiyorum. domatesin veya diğer ürünlerin suları oluyor. pas veya başka bir şeye sebebiyet verir mi?
    ham dökümde kesinliğin milyon katı kez kesinlikle kalamaz,anında oksidasyon başlar.

    Emayeli ise emaye olduğundna günlerce olmasa da gün içinde bekleyebilir sanıyorum,tabi emaye yüzeyinizin ne kadar homojen ve sağlam olduğuna bağlı :/

    Özetle,içinde ne pişirirseniz pişirin,emayenin içinde 1 günden fazla bekletmeyin. :)


    @SudaEriyenAspirin mutlaka ürünün üretici ve marka bilgisi lazım ki izini sürebilirim.Çin'de herşey mevcut,görsel olarak anlayabilmenizin tek yolu,ıslak bırakıp paslanıyor mu diye bakmak :D

    Tencerenin dış alt kısmına 1 çay kaşığı su döküp bekletince anlaşılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dökümcübaba -- 15 Eylül 2018; 22:44:33 >
    |
    |
    Bahsedilenler: SudaEriyenAspirin




  • Yarbay
    2148 Mesaj
    fiyatları her ne kadar uçuğunda ötesi olsa da,en azından insanları kaplamasız dökümle tanıştırmıştı C&B.
    Bu fiyat politikasıyla nasıl satış yapıyor bu adamlar derken kapanış haberi geldi,yine de teşekkürler C&B.
    Saçmasapan döviz kurlarımızla zaten ülkede şansın zordu,tam zamanında eyvallah dedin be C&B,yolun açık olsun.

    :/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dökümcübaba -- 1 Ekim 2018; 12:21:52 >
    |
    |
  • Yarbay
    2556 Mesaj
    3-4 sene önce sene önce aldığım lava tava ile bugün marketten aldığım antrikotu deneyeyim dedim. Lavanın ilk kullanım önerisi olarak yağlayarak 15 dakika ocakta beklettim. Bikaç saat sonra antrikotu yapmaya başladım.

    Az yağ tuz karabiber döktüm sonra 5 dakika ısıttığım tavaya attım antrikotu, bu arada övünmek gibi olmasın ilkkez antrikot yiyiyorum 2.5 dakika bekledim kendiliğinden kalktı diğer tarafa çevirdim 2.5 dakika bekledim kaldırmaya çalıştım kalkmadı hafif zorlayarak kaldırdım neden böyle oldu anladım, tavada yanık parçalar oluştu, merak ettiğim altta oluşan yanığın üzerine ikinci parçayı atsaydım Bi zararı olur muydu. Bu arada tadı çok güzeldi. Herkes bir parça aldı bişey anlamadım









    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baveran -- 15 Ekim 2018; 0:36:47 >




  • Yarbay
    5165 Mesaj

    Afiyet olsun. Yalnız döküm ürünleri sadece ızgara için kullanacagiz diye bir şey yok, keşke bekletmeseydiniz o kadar zaman.

    Açıkçası biz hem sağlık hem lezzet ve hem de dayanıklılık açısından tüm teflonları atıp tencere tava hepsinde döküme geçtik ve her türlü yemeği yapıyoruz. Emayeli emayesiz hepsinden çok memnunum. Herkese tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 15 Ekim 2018; 21:43:44 >
    |
    |
    Baveran kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yarbay
    5165 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: dökümcübaba

    İlker bey,

    Ürününüzün kaplaması tamamen bozulmuş maalesef :( Mutlaka fırınlama yapmanız gerekmekte,çok kötü bir durumda şu anda.

    Daha önce burada seasoning videomu paylaşmıştım sanırım,o videodan da bilgi edinebilirsiniz.

    Ek olarak şu bilgiyi de forum ahalisi ile paylaşayım,instagram sayfamda yayınlamıştım.

    HAM DÖKÜM ÜRÜNÜNÜZ OKSİTLENDİ/PASLANDI İSE NE YAPMAK GEREKİR?



    Hocam tüm paylaşım ve yardımlarınız için çok teşekkürler.

    Bu arada o haşat olmuş tavama seasoning islemini ayçicek yağı ile 3 kere tekrarladim, güzel oldu, kullanıyorum ama bir türlü ilk teslim aldığımdaki kalınlığa ulaşamadım. Acaba Lodge başka bir yağ mı kullanıyor ya da fırından mı kaynaklanıyor bilemedim.




  • Yarbay
    2556 Mesaj

    Sağolun hocam. Döküm tava konusunda malesef çok Ön yargı var, bende tam araştırma yapmadığım için, kafamda kullanımı çok meşakkatli kalmış, yeni yeni araştırdım ve bunca zaman boşuna beklediğimi anladım. Birazdaha kullanmaya devam edeyim, duruma göre başka ürünlerde almayı düşünüyorum.
    |
    |
    ilker67 kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yarbay
    2148 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: İlkerA.

    Hocam tüm paylaşım ve yardımlarınız için çok teşekkürler.

    Bu arada o haşat olmuş tavama seasoning islemini ayçicek yağı ile 3 kere tekrarladim, güzel oldu, kullanıyorum ama bir türlü ilk teslim aldığımdaki kalınlığa ulaşamadım. Acaba Lodge başka bir yağ mı kullanıyor ya da fırından mı kaynaklanıyor bilemedim.

    Alıntıları Göster
    kalınlık derken?Hiç bir zaman doğal kaplama bu tip statik kaplama seviyesine ulaşamaz zaten.Ulaşmasına gerek de yok.

    Firma "soy based oil" diyor ve statik kaplama yapıyor,3 senedir bunu çözmeye çalışıyorum,onlarca statikçi ile görüştüm,y.dışı üreticilere sorduk yanıt alamadık.

    Yağ elektriği geçirmez/iletmez,dolayısıyla elektrik +/- yükleyemezsiniz yağ partiküllerine,bunlar da"soy based oil" diyor,soya bazlı yağ ama içinde yağ dışında mutlaka başka birşey var,ve yağı seyreltmişler başka bir kimyasalla.

    Ek olarak kullanılan yağ sadece seasoning içindir diye belirtmişler,demekki yemeğe vs kullanılamıyor,uygun değil.
    Halbuki ben benim ürünleri yağlarken marketteki ayçiçek yağını kullanıyorum,direk yenebilir halde.

    Kimyadan anlayan,statik bilen vs.biri varsa bana yol göstersin çözelim bu işi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dökümcübaba -- 16 Ekim 2018; 11:56:44 >




  • Yarbay
    5165 Mesaj

    Evet hocam, sanki 2mm'lik bir katman gibi. Fotosunu anlaşılır bie şekilde çekebilirsem yüklerim.
    |
    |
    mcse2k3 kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yarbay
    2148 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: İlkerA.

    Evet hocam, sanki 2mm'lik bir katman gibi. Fotosunu anlaşılır bie şekilde çekebilirsem yüklerim.
    öyle birşey imkansız ürün kalınlıgı zaten 3-4mm :)
    Zar inceliğinde olur bu ürünlerdeki kaplama.
  • Yarbay
    5165 Mesaj

    Evet evet haklısınız o kadar yok tabi bir an kestiremedim ama fotoğrafını çekmeye çalıştım, bariz bir kalınlık var kaplamada

    |
    |
    mcse2k3 kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yarbay
    5165 Mesaj
    Bu da 3 seasoning sonrasında, yan duvardaki eski kaplama ile olan fark, gözle görülür şekilde.

  • Yarbay
    2148 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: İlkerA.

    Bu da 3 seasoning sonrasında, yan duvardaki eski kaplama ile olan fark, gözle görülür şekilde.

    e amatör ellerde o kadar olur canım,

    yağ fazla kullanılıp homojen dağıtılmadığından o görüntü:)

    ben artık kaşarlandım,övünmek gibi olmasın da bakınız





  • Yarbay
    5165 Mesaj

    Muhteşem!

    Zamanında derinliği de olan sizinki gibi 16cm'lik tava çok aramıştım. Çok ideal bir set meydana getirmişsiniz, elinize sağlık.
    |
    |
    mcse2k3 kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
    Bizimkiler sormadan etmeden antrikot istemiş kasaptan, verdikleri ete antrikot demeye bin şahit ister. Hadi antrikot diye sattın, bari azıcık kalın kes de uyandırma. Kasap adam antrikotu 0.5 cm kalınlığında kesip bir de dövüyorsa eti kasabim diye dolanmasin. Lan tiksinti verici yemin ederim ya. Herkes mi çakal ülkede, namusuyla para kazanma diye bir şey yok. Kusucam anasını satayım.
  • Binbaşı
    1471 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: dunaj

    Bizimkiler sormadan etmeden antrikot istemiş kasaptan, verdikleri ete antrikot demeye bin şahit ister. Hadi antrikot diye sattın, bari azıcık kalın kes de uyandırma. Kasap adam antrikotu 0.5 cm kalınlığında kesip bir de dövüyorsa eti kasabim diye dolanmasin. Lan tiksinti verici yemin ederim ya. Herkes mi çakal ülkede, namusuyla para kazanma diye bir şey yok. Kusucam anasını satayım.
    Bu güne kadar en düzgün antrikot ve kontrafile yi et balık kurumunda buldum.kilosu 53 tl . gerisi yoklukta nefis körlemek için yeniyor. metro , migros, carrefour etlerine baktım. kasapla işim olmaz,sevmem de gitmem de. metro da hacıince marka t-bone lar fena değil,gideri var. memlekette, alalım 300 gramlık antrikotu pişirip tek başımıza yiyelim kültürü olmadığı için kalitelisi de zor bulunuyor. zaten kasap dediğin adam da çörü çöpü katıp kıyma yapmak harici bir halttan anlamıyor.
    |
    |




  • Yarbay
    5165 Mesaj

    Yaşasın keten tohumu yağı!

    Ayçiçek yağı ile yaptığım seasoningde bir türlü istediğim rengi ve kalınlığı alamamış ve yemeğime ağır bir demir tadı geçmişti. Bugün çok tavsiye edilen keten tohumu yağını denedim ve 2 seasoning sonrasinda siyah kalın bir kaydırmaz katmanım oldu sonunda
    |
    |
    mcse2k3 kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
Sayfaya Git:
Sayfa:
Reklamlar
Instagram takipçi satın al
vp satın al;valorant vp satın al;Valorant VP Fiyat
Radyo Dinle
triple negative breast cancer
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR5
0,313
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.