Şimdi Ara

##Stacker STC-T01 İncelemesi##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
0
Favori
22.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • COOLERMASTER STACKER STC-T01 KULLANICI İNCELEMESİ:

Üretici: CoolerMaster
    Fiyat: @Teknofiyat
    İnceleyen: Orkun Erdem
    Düzenleyen: Fatih Arıkan

ÖNSÖZ:

Merhabalar arkadaşlar,

Bu incelememde sizlere CoolerMaster markasının Stacker stc-t01 modelini tanıtmaya çalışacağım...

Bu model Rc-810 kasa ile aynı dış görünüşe sahip olup, farklı olarak çift güç kaynağı takılabilen modelidir. Yalnız Rc-810 da üstteki güç kaynağı takılan yerde bir tane daha 120mm'lik fan ile gelmektedir.

Kasanın yanında yer alan büyük ızgara sayesinde içeri hava girişi sağlanmış, üstündeki toz filtresi ile de tozları tutmak amaçlanmış. Kasa tamamen vidasız tasarımdır ve son derece iyileştirmelere açıktır. Son derece sade ve güçlü bir görünüşü vardır.

Yaptığım ufak bir araştırmaya dayanarak, kasanın arkasında alta doğru bulunan "INT SW" adlı düğme, chassis intrusion switch yani kasanın yan kapağı izinsiz açıldığı zaman anakarta bağlanıyor. Bu düğmenin alarmı tetiklediğini öğrendim, doğruluğundan emin olamadım, deneme şansım daha olmadı.

ÖZELLİKLER:

Öncelikle kasanın genel özellikleri ve kutu içeriğinden bahsetmek istiyorum...

Ebatlar ve ağırlık:

Genişlik: 227 mm
    Yükseklik: 536 mm
    Derinlik: 584 mm
    Ağırlık: 14.7 kg

Diğer özellikler:

Malzeme: 1.00 mm Çelik
    Uyumlu Anakartlar: E-ATX, ATX, m-ATX, BTX, m-BTX
    Ön Panel: USB 2.0 x 6, IEEE 1394 (FireWire) x 1, Earphone jack x 1, MIC x 1

Soğutma Sistemi:

1 adet 120 mm Ön Fan (Egzos) 1200RPM 16.4 dBA
    1 adet 120 mm Arka Fan (Egzos) 1200RPM 16.4 dBA
    1 adet 80 mm Üst Fan (Emme) 1800RPM 23.8dBA

Genişleme Yuvası:

7 adet

5.25" Sürücü Yuvası: Toplam 11 adet, 7 tane kullanılabilir (*)
    3.5" Sürücü Yuvası: Toplam 3 adet, 1 tane kullanılabilir (**)

İsteğe Bağlı İyileştirmeler:

CM Stacker için Cross Flow Fan
    4-in-3 Harddisk Modülü (***)
    Yan Pencere

Güç Kaynağı: Standard ATX PS2, EPS 12V Uyumlu

Kutu İçeriği:

Kurulumda işinize yarayabilecek her türlü vida,kasa ayakları ve kasa tekerlekli kilitlenebilir ayakları, güç kaynağı bağlamak için gerekli plakalar(2 adet), kullanmadığınız güç kaynağı bölmesine 2 adet 80 mm fan tutucu plaka, kullanma kılavuzu, garanti belgesi,1 adet 4 in 3 Harddisk modülü, 2 adet 120 mm ve 1 adet 80 mm fan kurulu halde geliyor...

*,** = 1 adet Harddisk modülü 4 adet 5.25" sürücü yuvası kaplıyor ve kutunun içine 1 adet dahil.

*** = 4 in 3 Harddisk modülü, harddiskleri son derece iyi susturup, kutu içeriği dışında, temin eden firmalardan satın alınabilir.

FOTOĞRAFLAR:

Kutu içeriğini ve kasanın genel özelliklerini tanıttıktan sonra, kasanın fotoğrafları ile birlikte genel görünüşünü görelim.

Fotoğraflar, mecburen Samsung E 390, 1.3 megapiksellik flaşsız bir cep telefonu ile çekilmiştir, ne yazık ki fotoğraf makinem iş yerimde.

Dış görünüşünden, ayrıca iç genişliğini göstermek maksadı ile sıradaki fotoğrafları inceleyelim.

Kasanın altındaki açıklık ise 120 mm'lik fanları ufak iyileştirmeler ile kaldırabilecek gibi görünüyor.

İncelemede kullanılan sistem:

• Q6600 (B3 revizyon)
  • XFX 650i Ultra
  • Powercolor HD2900XT 512mb

Sistemimin boş durumdaki sıcaklık değerleri:

Bu sıcaklık değerleri kasaya 2 adet 120mm lik kasa fanı eklendikten sonra alınmıştır bundan öncesinde, işlemcim 56-58 arası idi boştaki sıcaklığı.

Öncelikle güç kaynağımı aşağıya bağladım sonra 120 mm'lik fanı resimlerde görüldüğü gibi tam işlemcinin sıcaklığını emecek şekilde yerleştirince 4-6 dereceye kadar bir sıcaklık düşüşü oldu. Kasa fanları ve güç kaynağı doğru konumu ile beraber nerdeyse 12 derecelik bir sıcaklık düşüşü oldu.

Not: 2 adet 120 mm'lik CoolerMaster kasa fanının bağlanışı tamamen benim tasarımımdır, her hakkı saklıdır

SONUÇ:

Kasada gözüme çarpan ve hoşuma giden önemli özellikler;kasanın geniş ve güçlü duruşu, iyileştirmelere çok açık olması, sessiz olması, tekerleklerin kutu dahilinde olması.

Bu incelememde bana yardımcı olan @fatiharikan hocama teşekkür ederim...

Ek olarak:

İncelemeler:

Systemcooling
    Mvk TECH
    Atrue Review
    Overclockers

Artı/Eksi yönleri (mvktech, atruereview, overclockers)

+ Soğutma için mükemmel tasarım
    + Çift güç kaynağı desteği
    + Kasa ile 3 fan geliyor. (2x12+1x8cm)
    + Geniş iç hacim
    + BTX uyumlu

- Yan paneller kolay çiziliyor
    - Büyük ve ağır
    - Yan panele sadece 8cm fan takılabiliyor

İnceleme 2/10/2007 tarihinde eklenmiştir.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OErdem -- 7 Kasım 2007; 19:29:53 >

• Valla üstad eline sağlık kasayı alma konusunda kararsız olanlar için çok iyi bir fırsat olmuş incelemen. (İyi günlerde kullan bu arada)
  • elinize sağlık,çok bilgilendirici olmuş.tam da bu kasa ile ilgili bilgi ararken incelemeyi gördüm,
    yalnız bu kasa da stoklarda yok gözüküyor bilindik sitelerde.online güncel fiyatlarla satan bir yer varmı acaba?
  • @SorrowOcean
    teşekkürler hocam, daha iyileri sizlerin olsun

@tyll
    rica ederim, online olarak nereden alabilirsiniz bilmiyorum, @fatiharikan a bir danışın derim ben
  • quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

@SorrowOcean
    teşekkürler hocam, daha iyileri sizlerin olsun

Başkalarına göre vardır belki daha iyisi ama bana göre, en iyisi bu. Güle güle kullan kardeşim, hayırlı olsun..
  • kac gundur forrumu kurcaliyorum birtane inceleme yoktu.bunun sıkıntısını yasıyorduk ellerıne saglık. çok teşekkur ederim stc incelemesini görunce dayanamayıp cepten bağlanıp teşekkur edeyim istedim. sabah ilk işim aklımdaki tum soruları sorup kafanı şişirmek. fuar biter bitmez bir adet alacağım büyük ihtimalle.
    tekrar teşekkürler eline sağlık erdem
  • @AMFİBİ
    teşekkürler hocam, aslında alalı baya olmuştu ama @fatiharikan hocamla baktık incelemesi yok Türkiyede, bugün hazırladım bende...

@iRoNMaSTeR
    sizlere bir nebze daha faydamız dokunsun istedik @fatiharikan hocamla, bu yüzden hazırladım, umarım yol gösterici olmuştur...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Satılık Silverstone RVZ03
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • http://img129.imageshack.us/img129/3940/4in3hddwg0.jpg

bu resimdeki fanı oraya nasıl tutturdun ? fan takma yerimi var orada ?
  • mavi fanların ikiside biraz sert iyileştirmeye giriyor hocam, matkap kullanarak delik açtım sonra da vidaladım ikisinide...
    bu arada yan kapaktaki 120 mm'lik fanı yerleştirmek için 80 mm'lik fan yuvasını söktüm ondan sonra matkap ile delikleri açtım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

mavi fanların ikiside biraz sert iyileştirmeye giriyor hocam, matkap kullanarak delik açtım sonra da vidaladım ikisinide...
    bu arada yan kapaktaki 120 mm'lik fanı yerleştirmek için 80 mm'lik fan yuvasını söktüm ondan sonra matkap ile delikleri açtım...

kasanın bu fanları takmadan önceki hali ,normal bir kasaya göre yinede soğutma olarak nasıl ? yani bundan önce kullandığın kasa neydi ve fanları takmadan önceki düşüş ne oldu ?
  • Güzel kasa hayırlı olsun
  • sistemi komple aldığım için önceki kasa konusunda yorum yapamıcam; fakat mavi fanları eklemeden önce kasanın içindeki hava akışını hiç beğenmedim, çünkü harddisk modülünün önüne takılan 120 mm'lik fan sadece harddisklere etki ediyordu, bağlandığı yerin tam arkadsındaki yer çok fazla hava geçişine izin vermiyordu...
  • İnceleme hakkında;

quote:

Orjinalden alıntı: iRoNMaSTeR

Fatih Arikan Arkadaş
    Ben mi Görmedim Yoksa koskoca Forumda bir CM Stacker 810 veya STC-01 İncelemesi Yokmu?

Yukarıdaki iletiden yola çıkarak Orkun Erdem'den bir inceleme yapmasını rica ettim. TR'de Stacker incelemesi gözüme çarpmadı. Yabancı dil bilmeyip, bu kasayı almak isteyen arkadaşlar için harika bir kaynak oldu. Bu konu sürekli güncel tutulacak ve zamanla eksikleri giderilecektir. (Herkesin katkısı ile)

Israrlarımı kırmayıp incelemeyi hazırlayan OErdem arkadaşımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Görüyorumki birçok soru gelmiş, gelmeye de devam edecek. Bu, konunun ne kadar gerekli ve yararlı olduğunu şimdiden gösteriyor.

Stacker kullanan arkadaşlar sorunlarını burada paylaşabilir, çözüm yolları arayabilir. Bu başlığı incelemenin yanında bir paylaşım platformu olarakta düşünebiliriz.

Aklıma gelenler şimdilik bu kadar, aklınıza takılanlar için;

OErdem ve fatiharikan burada

• quote:

Orjinalden alıntı: fatiharikan

İnceleme hakkında;

quote:

Fatih Arikan Arkadaş
    Ben mi Görmedim Yoksa koskoca Forumda bir CM Stacker 810 veya STC-01 İncelemesi Yokmu?

Yukarıdaki iletiden yola çıkarak Orkun Erdem'den bir inceleme yapmasını rica ettim. TR'de Stacker incelemesi gözüme çarpmadı. Yabancı dil bilmeyip, bu kasayı almak isteyen arkadaşlar için harika bir kaynak oldu. Bu konu sürekli güncel tutulacak ve zamanla eksikleri giderilecektir. (Herkesin katkısı ile)

Israrlarımı kırmayıp incelemeyi hazırlayan OErdem arkadaşımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Görüyorumki birçok soru gelmiş, gelmeye de devam edecek. Bu, konunun ne kadar gerekli ve yararlı olduğunu şimdiden gösteriyor.

Stacker kullanan arkadaşlar sorunlarını burada paylaşabilir, çözüm yolları arayabilir. Bu başlığı incelemenin yanında bir paylaşım platformu olarakta düşünebiliriz.

Aklıma gelenler şimdilik bu kadar, aklınıza takılanlar için;

OErdem ve fatiharikan burada

Eh Demek ki Fikir Babası Benmişim
    Bu Güzel İncelemenin benim adıma sevindirici bir olay

İkinizede Tekrar Teşekkür edeyim.
    Benim sorum Güç kaynağının Üst montaj ve alt montaj yapılmasının kasanın sıcaklığına olan etkisi ne ölçüde oluyor.
    Alt montajın bir negatif yanını gördünüz mü (Bunu özellikle soruyorum ki eğer STC bulamazda RC-810 bulursak almakta kararsızlık çekelim mi?)
    Yan kapakda Toz filtresi Varmı? Yan kapağa tek bir fan takılmak istense 250 lik fan işimizi görürmü?

Emeğinize çok teşekkürler arkadaşlar Güzel Ve basit anlaşılır bir inceleme olmuş (4 soru daha yazmıştım konuyu tekrar okuyunca hepsinin zaten cevaplandığını gördüm Tam Satın alma el kitabı gibi olmuş)

• güzel bir inceleme olmuş. eline sağlık
  • quote:

Benim sorum Güç kaynağının Üst montaj ve alt montaj yapılmasının kasanın sıcaklığına olan etkisi ne ölçüde oluyor.
    Alt montajın bir negatif yanını gördünüz mü (Bunu özellikle soruyorum ki eğer STC bulamazda RC-810 bulursak almakta kararsızlık çekelim mi?)
    Yan kapakda Toz filtresi Varmı? Yan kapağa tek bir fan takılmak istense 250 lik fan işimizi görürmü?

İlk soruyu OErdem daha iyi cevaplayacaktır. Güç kaynağını altta hiç denemedim, üstte kullanıyorum. Tahminimce üstte soğutmaya katkısı daha fazla olacaktır.

Yan kapakta toz filtresi var. Yan kapaktaki fan yuvası 8cm'lik. 25cm'lik takmak isterseniz kasa üzerinde biraz uğraşmanız gerekecek.
  • Güzel inceleme eline sağlık
  • Eline sağlık güzel inceleme olmuş Hayırlı olsun...
  • @Jedi_Knight, @toluen, @Mene
    rica ederim arkadaşlar

@iRoNMaSTeR
    güç kaynağını altta kullandım, güç kaynağı alt filtreden temiz havayı çekip son derece iyi bir soğutma sağlıyordu kendi için, fakat işlemcim sıcak bir işlemci olduğu için güç kaynağını yukarı taşıdım bu işlemci için 4-5 derece gibi bir fayda sağladı...

yan kapaktaki toz filtresini ben söktüm aslında filtresi vardı, 25 cm lik bir fan takmayı ilerde bende düşünebilirim, biraz uğraş ile olabilir bence...
  • Kardeş eline sağlık çok güzel inceleme yazısı olmuş kasa dört dörtlük bende uzun araştırmalar sonucu bu kasadan amıştım çokda memnunum iyiki almışı ;)
    Tek kötü yanı yan kapağının şeffaf olmaması bence amao nuda kestiricem yakında malum marka kapak bulunmuyor malesef artık piyasada...

Saygılar...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.