Şimdi Ara

[SSS] NE ÖZEL PLAKA MERAKIYMIŞ ARKADAŞ! PLAKA ANA KONU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
2
Favori
31.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  [SSS] NE ÖZEL PLAKA MERAKIYMIŞ ARKADAŞ! PLAKA ANA KONU

[SSS]NE ÖZEL PLAKA MERAKIYMIŞ ARKADAŞ!

Beyler her foruma girdiğimde 600.000 tane plaka konusu görmekten sıkıldım açıkçası herkes bir özel plaka merakı derdine düşmüş. Bu milletin başına yemin ediyorum ne geliyorsa meraktan geliyor başımdan geçen ufak bir macera , bundan çok değil 5 yada 6 sene öncesiydi yine bir araç aldık babama bizim muamelecide sağolsun jest olsun diye babamın adına plaka getirmişti . Bedel falan da istememişti zaten o dönem istenmezdi yoktu yani öyle şu plaka şu kadar bu plaka bu kadar..

Şimdi gelelim topiği açma nedenime ; Size güncel olarak hangi plakayı kaça alacağınızı nasıl alacağınızı tek tek yazacağım birdahada forumu plaka konularıyla kirletmeyelim ne olur. Gerçi artık herkesin plakası özel oldu , özel olanında bir anlamı kalmadıya hadi hevestir kabul etmek gerekir. Birde hatırlatmak isterim yukarıda belirttiğim 5-6 sene öncesinde bedava dağıtılan şimdi ise fahiş fiyata satılmasının sebebini sormayın. Tabikide bizler. Herşeyin iyisini bir üstünü isteyen bizler.

Alalım plakada adıma olsun da komşuya şeklimiz olur şuna buna baktırırz her konuda olduğu gibi bundada böyle bir durum söz konusu bence . Şimdi diyeceksin o zaman sen niye özel plaka aldın ? Benimkide aynı sizinki gibi bir hevesti aldıktan sonra çokta matah birşey olmadığını anladım . Ama çevremde çok etkisi oldu tanınma açısından dezavantajlarınıda say say bitmez o kadar söyliyim yani siz siz olun özel plaka yaptırmadan 3 hatta 6 kez düşünün. Birde ekonomi sınıfı arabaya plaka bana çok mantıksız geliyor tamam zevk ve renktir de be babaö adı üstünde EKONOMİ plakaya para vererek mi ekonomi yapacaksın ???

Bu bölümde plaka fiyatları ie ilgili açıklama yapacağım .

• 1- ) Öncelikle aşağıdaki linke tıklayarak emniyetten istediğiniz plakaları sorgulatın.

http://sorgu.trafik.gov.tr/tbssorgular/aracsorgulama.aspx

• 2- ) Bulduğunuz yani boşta olan plakayı bir trafik müşavirliği ofisine başvurarak boşta olup olmadığını öğrenin .

• 3- ) Müşavirlikten plakanın hangi ilçeye bağlı olduğunu öğrenin .

ÖRNK: 34 XXX XX plaka " BAĞCILAR ŞUBESİNDE "

• 4- ) Aracınızı Alırken Muaynenizi yapan KİŞİ / KURUM yada KURULUŞA özel plaka istediğinizi belirtin.

• 5- ) Belirttiğiniz kurum'a plakayı nerede bulduğunuzu söyleyin ve fiyat öğrenin.

• 6- ) Ödemeyi gerçekleştirdikten sonra muameleciniz sizin yerinize plakayı aracınıza geçirecektir.

• Masraflara Gelince :

Örnekler ve Fiyatları ( Ortalamadır. )

• 34 YY XXXX ( 2 Harfli ) 150, 200TL

• 34 Y XXXX ( tek harf ) 200 250 tl

• 34 YYY XX ( 3 Harfli tek harf) 1000 TL

• 34 BRK XX ( 3 Harfli isim ) 1000~2000 TL

• 34 CEM XX ( 3 Harfli tam isim ) 2000TL ~ 3000 TL

• 34 FB XXXX ( Takım ) 600~1000 TL

Bu fiyatlar ilçeye , muameleciye , firmaya , adamla aranızdaki dostluğa kadar birçok farklı unsurlara değişkenlik gösterebilir ama genelde forumda soru soran arkadaşların tanıdığı olmadığını ve canı özel plaka istedi ne kadar ödeyeceğini düşünürsek yukarıdaki tablo aynen geçerlidir.

Notlar:

Not1: Eğer Doğuş Oto'dan araç alıyorsanız sizin yerinize onların çalıştığı kurum plaka işinizi halledebilir.
    Not2: Borusan'da aynı kıyağı yapıyor.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf -- 12 Mayıs 2009; 0:18:48 >

• güzel olmuş, sormadan herşeyi söylemişsiniz...
  • hocam çok sağolun peki bnm soracağım farklı benim beğendiğim plaka serisi 38 e diye başlıyor ve kayseri pınarbaşında veriliyormuş

şimdi ben bu plakayı nasıl alırım illa pınarbaşıda ikamet etmemmi lazım.
  • Bulundugu ilin plakasın sahip olup, başka plaka almak istiyenlerin yapamsını gerekeni eklersen tam olucak
  • tartışma olsun diye söylemiyorum ama şu özel plaka ya da özel cep telefonu numaraları ne işe yarıyor hala çözebilmiş değilim.

eski çalıştığım şirkette şirket arabasının plakası ad,soyad baş harfleri idi.
    birde doğum tarihimi çağrıştıran rakamlar vardı.

yani beni tanıyan biri plakaya para verdiğimi kesin düşünürdü.
    rahatsızdım bu konudan.
  • Ankara'dakiler için düzeltme yapayım;

Yukarıda yazanlar Ankara için geçerli değil. Ankara'da bir plaka boşsa internetten dahi ücretsiz ayırtabilirsiniz...

www.ankara.pol.tr
    404 - File or directory not found.
    http://www.ankara.pol.tr/online.php?id=12

Plakaya da özel para ödemezsiniz.

Ankara'da hala bu işin piyasası oluşmadı. Talep piyasa oluşturmaya yetecek seviyede değil galiba.

• OBK nın dediği aynı olay Kayseride de var

www.kayseri.pol.tr/trafik/default.asp
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Plakam 34 UC XXXX

Bana sorsalar dünyanın en güzel plakası.

Ama ne rakamları benle alakalı, ne de U ve C harfleri...

Şu da var ki plakam adım, doğum tarihim falan olsun da istemem.

İstemediğim şeye de haliyle milyar vermem :)

Ne o öyle reklam yapar gibi...

şu 3 harflilerden bahsediyorum.

2 harfli 4 rakamlılar neyse, çok göze batmıyor bence...

tabi böyle XX 1983 vs gibiler hariç.

Ama vardır bu işin de meraklısı.Zevk işi, kimi sever kimi sevmez işte :)

İnsan sevdiği şeye de para vermekten çekinmez ki gayet de doğal bi hadise...

Tatlı su insanıyım ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extremeenvy -- 12 Mayıs 2009; 3:37:34 >

• 0 km aracımı alırken muamele işlemlerini arkadaşım şirketine verdim,
    plakayı alırken özel plaka istermisin dedi bende olsun dedim
    34 XYZ 00 şeklinde bir plakaya üsküdar da 200tl bağış makbuzu kestiler.

Muamelecinin dediğine göre tarife ,
    araç sahibinin ismi,soyadı ise,
    çok tercih edilen bir plaka ise,
    anlam sahibi bir 3 harfli ise,
    artıyormuş.
    Son iki rakam Memleket kodu en ucuzu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpercan -- 12 Mayıs 2009; 6:44:11 >
  • ben konu başlığındaki plakayı açıklayım

Hakan Bilal Kutlualp zamanında Fenerbahçe Futbol Klübünde ASBAŞKAN olarak görev almıştı ve oldukça popüler bir isimdi fakat

Aziz Yıldırım ile çıkarları örtüşmediğinden dolayı takıştı çok ciddi olaylar oldu

Bide kaset olayı vardı bunlardan dolayı

birde medyaya Aziz Yıldırımdan daha hakimdi artık o kendisi tek başına başkan gibiydi bu yüzden istifa ettirildi.

Her Büyük Klübün Otomobil Plakası Kendi Müzesinde durmakta

bir klüp hariç oda Fenerbahçe

çünki Hakan bey Aziz e kızdı ve bu plakayı aldı trafikten her aracınada geçirtiyor

Aziz Yıldırım para teklifinde bulundu plaka için Hakan abinin verdiği cevapta şuydu

'' Sen ne zaman gidersin ve ben klübe tekrar dönerim o zaman Plakamıda Plakanın üzerinde olduğu son model aracımla

Klübe tahsis ediceğim Plakayı Fenerbahçe Müzesine kendi ellerimle koyucağım '' dedi.

Aziz ne kadar almaya çalışsada plakayı başaramadı

Bağdat Caddesinin ortasında Hakan Bilal Kutlualp hergün plakasını kendi sahibi olduğu mekanın önünde göstermekte

istanbul/kadıköy/içerenköy sebze ve meyve hali no:36 nın sahibi olan Hakan abimiz

Böylelikle gövde gösteriside yapmış olmaktadır.

Bugün Hakan Beye LOCA KARTI bile verilmiyor Locaya sokulmuyor.

Hakan sütten çıkmış ak kaşık değil

"ben siirtliyim, yiyosa yazın da hepinizin ağzını burnunu kırayım" demiştir gazetecilere bir kaç defa

AZİZ YILDIRIM'IN ASKERLİK SORUNU

AZİZ YILDIRIMIN MAZOT KAÇAKÇILIĞI

AZİZ YILDIRIMIN DOĞUDA BAZI ÖRGÜTLERE YARDIM YATAKLIK ETTİĞİ

AZİZ YILDIRIMIN ARAZİ MAFYACILIĞI

Gibi sorunları var bakalım bunları kaç sene Klüp üzerinden yürütebilicek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unforgiven3 -- 12 Mayıs 2009; 8:44:20 >

• Herşeyi açıkLamışsın zaten teşekkürLer.
  • benim plakam adım soyadım ama bende bundan çok memnun değilim.alırken bilerek almıştım..

Ozdamar ın a3 konusunda plakayı gördükten sonra(zannederim ysf tu) ilerde pişman olursun demiştim ki olmuşda zaten::))
  • quote:

Orjinalden alıntı: UrbanRacer

ben konu başlığındaki plakayı açıklayım

Hakan Bilal Kutlualp zamanında Fenerbahçe Futbol Klübünde ASBAŞKAN olarak görev almıştı ve oldukça popüler bir isimdi fakat

Aziz Yıldırım ile çıkarları örtüşmediğinden dolayı takıştı çok ciddi olaylar oldu

Bide kaset olayı vardı bunlardan dolayı

birde medyaya Aziz Yıldırımdan daha hakimdi artık o kendisi tek başına başkan gibiydi bu yüzden istifa ettirildi.

Her Büyük Klübün Otomobil Plakası Kendi Müzesinde durmakta

bir klüp hariç oda Fenerbahçe

çünki Hakan bey Aziz e kızdı ve bu plakayı aldı trafikten her aracınada geçirtiyor

Aziz Yıldırım para teklifinde bulundu plaka için Hakan abinin verdiği cevapta şuydu

'' Sen ne zaman gidersin ve ben klübe tekrar dönerim o zaman Plakamıda Plakanın üzerinde olduğu son model aracımla

Klübe tahsis ediceğim Plakayı Fenerbahçe Müzesine kendi ellerimle koyucağım '' dedi.

Aziz ne kadar almaya çalışsada plakayı başaramadı

Bağdat Caddesinin ortasında Hakan Bilal Kutlualp hergün plakasını kendi sahibi olduğu mekanın önünde göstermekte

istanbul/kadıköy/içerenköy sebze ve meyve hali no:36 nın sahibi olan Hakan abimiz

Böylelikle gövde gösteriside yapmış olmaktadır.

Bugün Hakan Beye LOCA KARTI bile verilmiyor Locaya sokulmuyor.

Hakan sütten çıkmış ak kaşık değil

"ben siirtliyim, yiyosa yazın da hepinizin ağzını burnunu kırayım" demiştir gazetecilere bir kaç defa

AZİZ YILDIRIM'IN ASKERLİK SORUNU

AZİZ YILDIRIMIN MAZOT KAÇAKÇILIĞI

AZİZ YILDIRIMIN DOĞUDA BAZI ÖRGÜTLERE YARDIM YATAKLIK ETTİĞİ

AZİZ YILDIRIMIN ARAZİ MAFYACILIĞI

Gibi sorunları var bakalım bunları kaç sene Klüp üzerinden yürütebilicek.

VAY BEEE

• hiç öyle takıntım yoktur plaka olsun yeter
  • hiç kimsenin özel plaka istedği yok da kim açıyorurdu bu başlıkları

şahsen ben isterdim canavar olurdu
  • GAY plakaları alırken muhtemelen üstüne para veriyorlardır
  • Plakası: 34FB1907
    Markası: BENTLEY
    Modeli: 2008
    Sahip Belge Tarihi: 06.08.2008
    Tescil Birimi: BAĞCILAR
    Renk 1: SİYAH
    Renk 2: -
    Cinsi: OTOMOBİL
    Çalıntı Mı: HAYIR
    Hak Mahrumiyeti: VAR

Ferrari nin plakası..

Bentley diye görünüyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: haydarpaşa

Plakası: 34FB1907
    Markası: BENTLEY
    Modeli: 2008
    Sahip Belge Tarihi: 06.08.2008
    Tescil Birimi: BAĞCILAR
    Renk 1: SİYAH
    Renk 2: -
    Cinsi: OTOMOBİL
    Çalıntı Mı: HAYIR
    Hak Mahrumiyeti: VAR

Ferrari nin plakası..

Bentley diye görünüyor..

yeni geçti
    6 ayda bir plaka başka arabada
  • Bu hakanmıdır nedir kıl kelimesinin anlamını en iyi karşılayan kişiNEYSE BU ARADA İSTEDİĞİM PLAKA BOŞ!!!

34 BIS 126(Allah nasip ederse 03 BIS 126 ve ya 20 BIS 126)
  • quote:

Orjinalden alıntı: funkmaster
    yeni geçti
    6 ayda bir plaka başka arabada

Para kaybetmemeye çalışıyor işte aynı andada lüx oto sevdası . Bi taşla iki kuş
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.